Şimdi Ara

100 mbps internet aldık 20mbps verdiler Millenicom [SORUN ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben 19 gündür Millenicom fiber (ftth) abonesiyim Abone numaram: 9861464 yaklaşık 19 gündür her gün sabahları ve akşamları hız testi yapıyorum (ethernet kablosu ile bağlı bilgisayarda ve Wi-Fi ile telefonda) ve aldığım hızlar sabahları 70mbps akşamları ise 20mbps oluyor fiber hatta sıfır kayıp olması gerekirken Millenicom tarafından hızlarım kısıtlanıyor galiba. Arıza kaydı oluşturdum ve altyapı sağlayıcısı olarak Türk Telekom ekipleri evime geldiler fiber optik hattımın ölçümlerini yaptılar modemimi yenisiyle değiştirdiler ve onlar tarafında hiçbir sıkıntı olmadığını Millenicom servis sağlayıcısının internetimi kısıtladığını söylediler yaklaşık 10 gündür bu durum ile uğraşıyorum henüz Millenicom ekipleri bu konu hakkında bir çözüm bulamadı 100mbps yi 20mbps olarak vermek sizce ne kadar adil? Lütfen bu konu hakkında çözüm bulunsun Teşekkürler


    .
    . EDİT: Sorun yaklaşık 1 ay sonra çözüldü Garip bir şekilde hiç birşey yapmadan normal hızlara döndü galiba altyapısal bir sıkıntı idi Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammetuyanik -- 27 Ağustos 2019; 0:24:32 >







  • Size yardımcı olması için destek ekibini etiketledim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,
    Pm üzerinden bilgilerinizi iletebilir misiniz ? Kontrolleri sağlayalım.
  • Modem üzerinde buluştuğu hıza bakın.Eğer tanımlar 100 mbps göremezsenşiz.Mesafe kaynaklı,iç tesisat veya sizi tanımladıkları dslam portuda olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sistemtasarim S kullanıcısına yanıt
    Fiberde modem yok router var ve doğal olarak buluşma olayı da yok. Sanırım arkadaşa KabloNet'te akıllı sınırsız diye satılan akşam 19:00-00:00 arasında 24mbps'ye düşen tarifeye benzer bir tarife tanımlamışlar. Veya, sınırsız diye satarak akıllı sınırsız uyguluyorlar. Her türlü sıkıntılı bir durum.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Her iki uygulamada bizde bulunmuyor. Ekip inceleyince netleşecektir ama tahminim asıl altyapı sisteminde hız profilinin yanlış tanımlanması ile ilgili çıkacaktır. Bu şikayetle gelen müşterilerde benim tecrübem bu yönde. Yani servis sağlayıcı kendi CRM sisteminde 100 tanımlıyor ama bu bilgi telekomun aktif altyapı sistemine 100 olarak gitmeyip başka hızda kalıyor. Eğer müşteri temsilcisi konuyu sadece kendi CRM sistemindeki veriye göre sorgularsa sorun görünmüyor diyor. Müşteri de tabi haklı olarak kızıyor. Yapılması gereken altyapıdaki hız tanımına gidip bakmak. Eğer konu buysa, konudan anlayan birisi için yaklaşık 2-4 dakikalık bir iş diyebilirim.
    Ama bu değil de başka bir sürü sorun da olabilir. Ben olsam ilk buna bakardım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada bir ekleme yapayım. Sorunu tekrar okudum. Sürekli 20 mbps değilmiş sadece akşam 20 yazılı. Bu durumda benim belirttiğim ihtimal kalmıyor. Benim yazdığım durum 100 mbps aldım sabah akşam 20 görüyorum şikayeti için geçerlidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bağlı olduğunuz santralde çok yoğunluk olabilir. Hızınız düştüğü zamanlarda şu komutları CMD'ye girip çıkan sonuçları paylaşabilir misiniz?

    tracert 54.36.114.168
    tracert 176.53.53.53
    tracert vie.valve.net
    tracert 213.14.197.22
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    İyide bu bahsettiğinizi türksat yapıyor. Diğer operatörlerde nasıl bir tarife var ki o saatte hızı aşağı çeksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemtasarim

    İyide bu bahsettiğinizi türksat yapıyor. Diğer operatörlerde nasıl bir tarife var ki o saatte hızı aşağı çeksin.
    Uygulamanın Kablonet tarifesine benzer olabileceğini yazdım. Nasıl yaptıklarını ilgili ISS'e sormak lazım gelir. Sonuçta arkadaşın anlattığı sorun ortada. Akşam hız düşüyor gündüz normal diyor. Bu da akşam saatlerinde hız kısıtlaması olduğunu açıkça gösteriyor.
  • ANLIK HIZ TESTİ VE TRACERT SONUÇLARI REZALET DURUMDA ŞUAN İNTERNET (ETHERNET KABLOSU İLE BAĞLI WİFİDEN 5GHZ VE 2.4 GHZ SONUÇLAR AYNI)

    100 mbps internet aldık 20mbps verdiler Millenicom [SORUN ÇÖZÜLDÜ]
    100 mbps internet aldık 20mbps verdiler Millenicom [SORUN ÇÖZÜLDÜ]100 mbps internet aldık 20mbps verdiler Millenicom [SORUN ÇÖZÜLDÜ]100 mbps internet aldık 20mbps verdiler Millenicom [SORUN ÇÖZÜLDÜ]100 mbps internet aldık 20mbps verdiler Millenicom [SORUN ÇÖZÜLDÜ]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammetuyanik

    ANLIK HIZ TESTİ VE TRACERT SONUÇLARI REZALET DURUMDA ŞUAN İNTERNET (ETHERNET KABLOSU İLE BAĞLI WİFİDEN 5GHZ VE 2.4 GHZ SONUÇLAR AYNI)


    Merhaba,
    Şikayetiniz ile ilgili gerekli işlemler sağlanmıştır. Kısa süre içerisinde geri dönüş sağlanıcaktır.




  • muhammetuyanik kullanıcısına yanıt
    Hangi ilde ikamet ediyorsunuz? İstanbul'a 13ms pinginiz mevcut. İstanbul dışında ikamet ediyorsanız tracert sonuçlarınız güzel görünüyor. İstanbul içi ise kötü maalesef.
    Hız düşmesi yoğunluğa bağlı olabilir diyordum ancak yoğunluk olsa idi tracert sonuçları sapıtmış olurdu.
    Sorun neyden kaynaklı emin değilim. Millenicom ekipleri araştırıp umarım kısa sürede geri dönüş sağlarlar.
  • Ankarada ikamet ediyorum özellikle twitch.tv de stream izlerken 480p bile zor izleniyor akşamları nereden kaynaklanıyor bu sorun Millenicom yetkililerinin çözeceğine inanıyorum teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammetuyanik

    Ankarada ikamet ediyorum özellikle twitch.tv de stream izlerken 480p bile zor izleniyor akşamları nereden kaynaklanıyor bu sorun Millenicom yetkililerinin çözeceğine inanıyorum teşekkürler
    Merhaba, Pm üzerinden dönüş sağlandı
  • Bende aynı şekilde 100 mbit diye aldım interneti ama 45 den yukarıyı goremıyorum yardımcı olun lütfen !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benmusti38

    Bende aynı şekilde 100 mbit diye aldım interneti ama 45 den yukarıyı goremıyorum yardımcı olun lütfen !
    Merhaba,Yardımcı olmak isteriz. Pm üzerinden bize bilgilerinizi iletebilir misiniz ?
  • sorunuma hiçbir şekilde çözüm bulunamamıştır. hat değerlerim gayet iyi millenicom tarafından akşam saatlerinde hızım 10mbps kadar düşüyor MİLLENİCOM PİŞMANLIKTIR NET.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammetuyanik

    sorunuma hiçbir şekilde çözüm bulunamamıştır. hat değerlerim gayet iyi millenicom tarafından akşam saatlerinde hızım 10mbps kadar düşüyor MİLLENİCOM PİŞMANLIKTIR NET.
    Merhaba,pm üzerinden dönüş sağlandı
  • Hocam sorun Millenicom'dan mıdır yoksa Turk Telekom mu bir ayar çekiyor orası muamma bence. Bende netgalaksi kullanıyorum 35mbps paketteyim ama hattım 100 mbps yi destekliyor. Gel görki sabahın kör saatleri dışında hız hep dalgalı. Akşamları ise asıl şov başlıyor :) 3 ile 12 arası takılıyor. Bende Ankarada'yım. Alt yapı yetersiz olduğu için Turk Telekom kendi abonelerine akşam saatlerinde yoğunluk olduğunda öncelik tanıyor hız konusunda. Başka izahı yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.