Şimdi Ara

10 GB mobil internet yetmeyenler, daha önce yetiyorken ne değişti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene 3 GB internet kullanıyordum. Şuankinden cok daha fazla müzik ve video izliyordum ve ucu ucuna yetiyordu. Şimdi günde 9-10 saat işteyim, yolda max 30 dk gidiş - 30dk geliş müzik dinliyorum, molalarımda 5-10 dk youtube ve ekşisözlük giriyorum, ve 10 GB YETMİYOR, üstüne 2 gb ek paket alıyorum yine aşıp 45 lira aşım ücreti ödüyorum. Bence operatörler bizi düdüklemeye basladı ve haberimiz yok, saf saf ödüyoruz ama ben bunu kabul etmiyorum. Aynı durumu yasayan varsa söylesin çünkü ben bu pakete gecerken "ulan ben bu interneti nasıl bitiricem hayvan gibi paket aldım tam bi görgüsüzüm" derken simdi yetmiyor. Yorumları bekliyorum.

    Not: 3G olarak kullanıyorum. 4G açarsam 10 günde falan bitiyor.



  • 10 gb nasıl kullanıyorsunuz şaşıyorum. ben 2 gb'ı bitiremiyorum. instagram,facebook,dh ve birkaç sitede takılıyorum. günde max 2 saat mobil veri kullanıyorum.

    deli gibi youtube da hd video filan mı izliyorsunuz?
  • Görüntü kalitesi arttı. Eskiden 480p izlediğimiz videolar 1080p oldu, fotoğraflar 50-100 kb iken 2-3 mb oldu. Ve reklamlar çoğaldı. İnternet paketinin %5-10u reklamlara gidiyordur zaten. Ayrıca eskiden harcanacak ortamlar azdı yalnızca Facebook'ta gezinirdin, şimdi yok snapchat ordan çık instagram ordan çık twitter derken biter tabi paket.
  • Görüntülerin kalitesi değişiyor. Videoların kalitesi değişiyor. Teknoloji geliştikçe harcadığımız gb larda artıyor haliyle.
  • Artık Full HD var
  • Bence düdüklenmiyorsunuz. Aşırı bağımlısınız ve farkına varmıyorsunuz.

    Her ay 2 gb internet bana yetiyor.

    Sosyal medya kullanmıyorum.
    Oyun falan oynamıyorum.
    Youtube üzeri müzik dinlemiyorum.
    Her yerde telefonu çıkarıp uğraşmıyorum.
    Vs. Vs.

    He evde wifi olmayan insanı alarım. O insana yetmez. Youtube'dan video falan izler vs. Ama evde interneti olduğu halde 5-10 gb internet nasıl yetmez anlamış değilim.

    İnsanlar yolda izde deli gibi telefonla uğraşıyor. Sonra vay efendim niye internet yetmiyor.

    Maalesef insanlar akıllı telefon bağımlısı olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 23 Nisan 2017; 14:16:24 >
  • 2013 te yeni telefon almışken aylık 500mb için 14 lira veriyordum. ve inanın o 500 mb yetiyor ve artıyordu
  • 10 gb internet nedir hangi çağda yaşıyoruz. Bende vodafone 20 gb internet var ucu ucuna yetiyor. Başlangıç seviye 10 gb olmalı
  • Evde wifi dışarda mobil

    4 gb fazla geliyor bana

    Not; 4.5 g kullanıyorum
  • Aynen operatorler bizi dudukluyor gibi eski telefonlarda 500 mb 1 ay yetiyordu simdi 1gb int 2gun zor yetiyor Allahtan pttcell eski musterisi oldugumdan sinirsiz netim var hizi dusuyor ama olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CA18DET

    2013 te yeni telefon almışken aylık 500mb için 14 lira veriyordum. ve inanın o 500 mb yetiyor ve artıyordu

    2015 te ilk kez android telefon almıştım s3 mini di 100mb ay boyunca gidiyordu nerdeyse dh forum la tanıştıktan sonra yetmemeye başladı
  • Aricaksin müşteri hizmetlerini baskı yapacaksın cingar cikarcaksin bak nasıl duzeltiyolar
  • Youtube da şarkı dinlemek yerine direkt mp3 olarak indir,bu sayede sonraki aylarda mb yememiş olursun. 10 gb mı kullanıyorsun,1 gb şarkı indirmeye ayırsan geri kalanı her türlü yeter. Bir de kullandığın tarayıcıya bağlı,opera mini kullananla chrome kullananda durum aynı olmuyor
  • Evde interneti olmayana yetmeyebilir 10 gb. Youtube da kanal tkip eder, forumlara, instagrama girer, uygulama indirir ve güncellemeleri yükler.bunları her türlü anlarım. 10 gb nedir ya. Ben o miktarla bilgisayarda 1 hafta geçiriyorumdur en az.
  • 50gb verseler gene yetmez ihtiyaç meselesi paket arttıkça yüzüne bakılmayan youtube açılmaya başlar vs illaki kapasiteni zorlarsın.
  • w810 varken ayda 100mb interneti bitiremezdim
  • Arkadaşlar,



    Telefonumda oyun yok.

    Facebook yok.

    Twitter yok.

    Snapchat yok.

    Sadece instagram var ona da 10 günde 1 kere giriyorum.



    Kullandığım programlar spotify, eksisozluk. Bir de ara sıra youtube.



    Youtubeden müzik dinleyecek kadar aciz değilim. Ama yetmiyor. Ve daha önceden 3 gn yetiyorken neden şimdi yetmiyor? Bunu sorguluyorum. Şartlar aynı, ne değişti?



    Mobil veri kullanımını gercekten kısıtladım. 3G yaptım vs. Ama tablo ortada. Yok görüntü kalitesi yok bilmemne biraz traş bence. Günde 200 mb kullansam yine yeter. Bi saçmalık var.



    49 lira olan paket ay sonu 110 lira oluyor. Olmaz.
  • Eskiden izlediğin videolar 2 mbit bitrate ile yayın yapıyordu şimdi 10 mbit seviyelerinde. Keza FPS de öyle artık çoğu 20 fps idi artık 40 - 60 fps videolar arttı.

    Önceden internetten baktığın bir ss HD Bile değildi şimdi 2K telefonlar çıktı haliyle ss de 2K oluyor.
  • megablaster kullanıcısına yanıt
    İnstagram zaten en fazla yiyen. Özellikle otomatik video oynatmasının kapatılmaması, açtığın an tüm hikayeleri yüklemeye başlaması bile yetiyor. Hikayelerin çoğu video zaten, benim paketim bittiğinde (20 günde 9 gb) instagrama mobil veriyi kapattım 1 gb ek paket aldım 10 gündür bitmedi.

    Viber ve facebooktaki otomatik video oynatmada çok yiyiyor.
  • Bende 12 gb kullanıyorum yetmiyor. Evimde internetim yok, instagram feci bitiriyor. Youtube'a zaten girmiyorum. Spotify'ı günde 4saat kullanıyorum. Vodafone red l tarifem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.