Şimdi Ara

1 TB Western Digital Caviar Green Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün Kadıköy'de bulunan Eksen Bilgisayar Mağzasından 1 TB Western Digital Caviar Green Marka harddisk aldım. Bu harddisk'i tamamen yedekleme amaçlı 2. harddisk olarak satın aldım. Eve geldim harddiski bilgisayarıma bağladım ancak anakartımın setup menüsünde harddisk görünmesine rağmen windows açıldığı zaman Bilgisayarım Menüsünde harddisk hiçbir şekilde görünmüyordu. Sadece HDDlife programı ile harddiski bilgisayara bağlı olarak görebildim ancak yinede hiçbir şekilde harddiske ulaşamadım. Daha sonra Harddisk'i bilgisayarımdan söktüm ve elimdeki Western Digital MyBook kutusunun içine taktım ve bu şekilde laptopuma harici olarak bağladım ancak yine Harddisk'i göremedim. Harddisk çok hafif bir şekilde titreşiyor yani çalışıyor gibi ama bozuk olabilirmi? Yeni bir harddisk alıp bilgisayara bağladığım zaman hemen Windows'un içinde yeni aldığım harddisk'i görmem gerekmezmi? Harddisk'i biçimlendirmem gerekirse göremediğim bir harddiski nasıl biçimlendirebilirim. Bu arada masaüstü bilgisayarımda Windows XP, Laptopumda ise Windows Vista kullanıyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.







  • farklı kablo dene diyecektim ama harici kutuylada denemişsin hemde ayrı bilgisayarda.. bu durumda hdd nin kendisinde sorun olduğu aşikar vakit kaybetmeden aldığın yere götürüp değişim yapmalısın..
  • Arkadaşlar sorun harddisk'de değilmiş Vista yüklü laptop'um ile Bilgisayarım'a sağ tıkladım Yönet/Depolama/Disk Yönetimi yaptım orada yeni harddisk görünüyordu ve ordan harddisk'i 3'e böldüm ve biçimlendirdim. Şu anda Vista yüklü bilgisayarım harddisk'i 3 parça halinde harici harddisk olarak görüyor ve Vista'da harddiski kullanabiliyorum ama Harddisk'i Vista ile biçimlendirdiğim için diğer bilgisayarımdaki Windows XP harddisk'i görmüyor, Sağ tık bilgisayarım/Yönet/Depolama/Disk yönetimi ile harddiski görebilsem bile biçimlendiremiyorum. Vista ile formatlanmış bir harddiski Windows XP ile nasıl formatlayabilirim? yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar.
  • Ben de aynı diski kullanıyorum. XP'de sorunlu çalışan bi disk, 'WD Advanced Format' ile formatlaman lazım XP'de kullanabilmek için.
    Kağıdında XP için DİKKAT! diye yazar ama nedense kimse bakmıyor hemen 'bozuk bu disk' diyor.
    Bir an önce Windows 7'ye geçiş yapın derim veya ille de XP diyorsanız vakit geçmeden diski başka marka veya modelle değiştirin bence....

    Ben Win 7 ile kullanıyorum, süper. Ne bi ses, ne en ufak bi ısı, çalıştığı bile belli değil. Yok böyle bi hard disk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.