Şimdi Ara

1'İNCİ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI DOĞUBEYAZIT AĞRI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
15.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben en batıdan (izmir) en doğuya (ağrı) gitmenin şoku ile Van a ptesi sabahı istanbul aktarmalı uçak bileti aldım.Van a indiğimde doğubeyazıt a giden otobus v.s. varsa kendi imkanlarımla gitmeyi düşünüyorum.Eğer yoksa mecbut havalimanında teslim olacağım.
    Yol,Yer,yön bilen varsa hertürlü yardımlarınızı bekliyorum



  • quote:

    Orijinalden alıntı: kionec

    Arkadaşlar ben en batıdan (izmir) en doğuya (ağrı) gitmenin şoku ile Van a ptesi sabahı istanbul aktarmalı uçak bileti aldım.Van a indiğimde doğubeyazıt a giden otobus v.s. varsa kendi imkanlarımla gitmeyi düşünüyorum.Eğer yoksa mecbut havalimanında teslim olacağım.
    Yol,Yer,yön bilen varsa hertürlü yardımlarınızı bekliyorum


    329 KD olarak Doğubeyazıt'ta yaptım. Valla ilk duyduğumda ben de şok olmuştum. Sonradan gittiğim yerin sadece uzak olduğunu, en rahat askerliğin yapıldığı yerlerden biri olduğunu duyduğumda baya rahatlamıştım. Ki öyle de oldu. Öncelikle acemiliğiniz rahat geçer. Öğretmen olarak çok rahat bir askerlik yaptım. Düzgün selam verip, yüksek sesle emredersiniz komutanım diyebildikten sonra kimse askerde sorun yaşamaz. :) Nöbettir, kötü yemektir, kirliliktir bunlara alışılıyor bir süre sonra. Her yer binbaşı, yarbay gibi üst rütbelilerle kaynadığından düzgün selam verip, üstünüze başınıza, duruşunuza, kıyafetinize dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız. Haftada 2 gün banyo, her sabah 5-6 arası ihtiyaç banyosu var. Yemekler hiç güzel değil. Askerden dönünce baya kilo vermiş olursunuz sanırım. Çamaşırhanesi var, istediğiniz vakit gidip kıyafetlerinizi yıkatabilirsiniz. Erbaş gazinosu var, orada manav, market, internet kafe, gazeteci var. LCD tv'de akşamları maçları da izleyebilirsiniz.(D-Smart, Digiturk var.) Her bölükle 3-4 tane telefon var. Telefon çok olduğundan pek sıra beklemezsiniz. Aynı telefonlardan aileniz de sizi arayabilir. Taburlara göre spor, nöbet olayı değişiyor. 5-6 tane tabur var. Gideceği yer belli olunca yazarsanız o konuda daha net bilgi veririm. Doğubeyazıt ilçe olarak da baya hareketli. Çarşıya çıktığında yemek yiyebileceğiniz, internete girebileceğiniz, askeri malzeme alabileceğiniz bir sürü yer var.

    Önemli nokta bunlar Tugay'da kalırsanız olacaklar. Kısa dönemlerin yarısı sınır karakollarına dağıtılıyor. Güzel karakollar da var, sıkıntı çekilenler de var. Orada herşey komutana bağlı. Ama arkadaşlardan duyduğuma göre ne kadar kötü olsa da zaman çok çabuk geçiyormuş karakollarda. Şafak 2'şer 2'şer atıyor diyorlardı. :)

    Nasıl gittiğime gelirsek,
    KTM çok kalabalık oluyor orada çok sıkıntı çekersiniz diyenler yüzünden KTM'ye katılmayıp direk Ağrı'ya gitmeyi seçmiştim. Şansıma Ağrı havaalanı kapalı olduğundan direk Van'a bilet aldım. Van'a indiğimde, uzun saçlarım ve sakalım yüzünden inzibatlar beni farketmediğinden direk geçip gittim. Uçaktan inen o kadar kişiden sadece 5'imiz inzibatlara yakalanmadan geçmiştik. Sonra o elemanlarla Van'dan Doğubeyazıt'a giden servislerden biriyle askeriyenin önünde inip birliğimize katıldık. Baya maceralı bir yolculuk olmuştu. KTM'ye katılırsanız orada 1-2 gün kalabilirsiniz. Oradan araçlara bindirilip Ağrı'ya geliyorsunuz. Zaten askerlik bitip de döneceğiniz vakit illaki KTM ile geleceksiniz. Ben Erzurum KTM'ye gidip oradan uçakla Ankara'ya gelmiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşanadam -- 10 Nisan 2010; 16:02:19 >




  • Arkadaşlar ben planı değiştirip van biletimi iptal edip erzuruma aldım.
    Havaalanında görüşürsek tanışalım.Orda karşılaşamazssak birlikte inşallah karşılaşırız.
  • @ kionec pm'i cevapladım. umarım havalimanında karşılarşırız. bildiğim kadarıyla şimdiden 3-4 kişi aynı uçakla ankaradan geliyoruz.

    @ coşanadam, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Dönüşte hatıldığın KTM ile ilgili bir sorum olacak. yanlış bilmiyorsam izin kullanılmazsa 18 Eylül terhis. mesafe uzak olduğu için 2 gün yol izni, etti 16 Eylül. Bu durumda geri dönüş KTM'sine ne zaman katılıyoruz? Daha gitmeden dönüş hesaplar pozisyonuna girmiş gibi oluyor bu soru ama umut fakirin ekmeği işte :) bilgilendirirsen sevinirim. bir de acemilikte erbaş gazinosu market vs yere gitmek sorun oluyor mu ? şimdiden teşekkürler
  • Tahlililerden biride ben olsam gerek...
    istanbul - erzurum saat 12 uçağında olucam ve saat 2 de erzuruma inen uçakla, geri kalan 3 saat içersinde ağrı doğubeyazıtta olamıyacağım için ve bilmediğim yerlerde sıkıntı çekmektense toplama kamplarında bir iki gün zorluk çekmeyi "artı" gibi görüyorum.
    Aynı uçakta arkadaşlar varsa tanışmak temenlisiyle.
    Hayırlı teskereler şimdiden. Çok kötü bir yer olmadığı kaçakçılık ve truzim gibi nedenlerden dolayı biraz daha diğer ilçelerne göre rahat olduğu bilgisine ulaştım.
  • Ağrı il jandarmadayım bende. ankaradan çıkıcam yola, 10,55 uçağı Erzurum. Sonrasına orda karar veririm duruma göre ktm yada direk.
  • Ben sabah 9.30 gibi orda olurum buyuk ihtimalle ama orda bırakırlarmı bilmiyorum.birde daha once oralarda yapan bir abim dogubeyazıt a 4 saat falan surer dedi yol
  • Selam aleyküm

    Ben de 13 nisan salı sabahı 7.15 uçağına bilet aldım. Bir gün geç gideceğim, sorun olmaz inşallah. İndikten sonra otobüsle doğubeyazıta gitmeye niyetim var, inzibatlara yakalanmazsak tabi.

    Benim durumumda olan varsa haberleşelim.

    sselimsaglam@hotmail.com
  • Şu KTM konusu bir açığa kavuşsaydı iyi olacaktı, Erzurum havalimanında olacağım (inşallah) pazartesi sabah 09:10 da.
    Oradan kendim gideyim toplamaya girmeden diye bir tanışa aldıracağım kendimi havalimanından ancak tabi kocaman çanta ve etrafa aval aval bakan gözler, inzibatın gözünden kaçmaz
    Orada askerlik yapan bir arkadaşımın söylemi, Akbank ve Ing bank şubeleri varmış Doğubeyazıt'da.
    İngilizce sertifikanız (tofel gibi), belgeleyebileceğiniz bir evrağınız varsa yanınıza alın orada subay çocuklarına ingilizce dersi verme şansımız varmış, sivil kıyafetlerle ve 09:00-18:00 mesaisi gibi..
    Benim akıcı bir dilim olmasına rağmen ispat edebileceğim bir evrağım yok :( 20 kişi kadarımız bu şekilde öğretmen olacakmış.
  • Arkadaşlar 10.45 ankara erzurum uçağı için check-in yaptım. koltuk numaram 2C. Uçakta online checkin yapan çok kimse yok, boş görünüyor. Ama aynı uçakta olan arkadaşlar koltuklarını seçerse ve bildirirse uçakta daha rahat birbirimizi bulabiliriz diye düşünüyorum.

    inince de beraber iner ve vaziyete göre ktm - sıvışma konusunu değerlendiririz. bana 2 durum da uyar. ktm şartı ne kadar kötü dense de, güvenlik açısından sağlam yol diye düşünüyorum. bizim şanssızlığımız Ağrı havalimanının bakımda olması, yoksa işler daha kolay olurdu. inşallah dönüşe ve hatta yemin törenine kadar biter de dönüşümüz veya yakınlarımızın gelmesi kolay olur.

    Ali Rıza Köker
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koker

    @ coşanadam, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Dönüşte hatıldığın KTM ile ilgili bir sorum olacak. yanlış bilmiyorsam izin kullanılmazsa 18 Eylül terhis. mesafe uzak olduğu için 2 gün yol izni, etti 16 Eylül. Bu durumda geri dönüş KTM'sine ne zaman katılıyoruz? Daha gitmeden dönüş hesaplar pozisyonuna girmiş gibi oluyor bu soru ama umut fakirin ekmeği işte :) bilgilendirirsen sevinirim.


    Dönüş tarihlerini panolara asıyorlar. Mesela benim yol iznim olmasa terhisim 19 ocaktaydı. 2 gün yol izniyle 17 ocakta terhis oldum. Fakat KTM'ye katılma tarihiniz bununla alakalı değil. Şartlara ve kalabalığa bağlı olarak bir tarih belirleniyor. İsteyen Erzincan'a, isteyen Erzurum'a gidiyor. Biz 14 ocak sabahı Tugay'dan çıktık, öğlen de Erzurum KTM'ye vardık. Erzincan'a gitseydim akşama oradaydım. 17'sinde terhis olacağım için 3 gün orada bekledim. 17'si geldiğinde, gitme zamanı gelenleri araçlara doldurup havalimanına bıraktılar. Kimseyi tam tarihi gelmeden bırakmıyorlar. Bazıları 14 ünde bırakırlar diye o tarihe uçak bileti aldıklarından hep biletleri yandı.

    quote:

    Orijinalden alıntı: koker
    bir de acemilikte erbaş gazinosu market vs yere gitmek sorun oluyor mu ? şimdiden teşekkürler


    Kaldığınız bölük dışında bir yere gitmek isterseniz, gündüz nöbetçi çavuş'a, akşam da nöbetçi subay'a isim yazdırıp öyle gidiyorsunuz. İçtima alınacağı saatte bölüğünüzde olmak zorundasınız. Diyelim akşam maç var. Erbaşa izlemeye gideceksiniz, adınızı nöbetçi subay'a yazdırıyorsunuz. Yat saatine kadar gelmeniz gerekiyor. Yoksa çok kötü fırça yersiniz. Acemilikte ceza verilmiyor ama yine de salak saçma küfürler eşliğinde birinin size bağırması pek hoş olmuyor. Usta birliğinde işiniz biraz daha kolay. Fakat bu sefer de size verilen iş yüzünden sağa sola gidecek haliniz kalmıyor. Akşam sayım alınmadan uyuya kalıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşanadam -- 14 Nisan 2010; 23:05:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeRoBiAnCo

    Şu KTM konusu bir açığa kavuşsaydı iyi olacaktı, Erzurum havalimanında olacağım (inşallah) pazartesi sabah 09:10 da.
    Oradan kendim gideyim toplamaya girmeden diye bir tanışa aldıracağım kendimi havalimanından ancak tabi kocaman çanta ve etrafa aval aval bakan gözler, inzibatın gözünden kaçmaz


    KTM mevzusunu anlattım. Erzincan çok büyük ve kalabalık. Ne kadar güzel, bakımlı da olsa, bir sürü adam doluşunca çekilmez oluyor. Oturacak yer bile yok düşünün. Saatlerce ayakta boş boş dikiliyorsunuz. Kalabalık olmasının sebebi de tüm doğuya gidenlerin orada toplanması. Erzurum bu bakımdan daha sakin. Yemekleri çok güzel. Zaten kimseyi de aç bırakmıyorlar merak etmeyin. Ben bu kadar ilgileneceklerini beklemiyordum. Tuvaletleri ve yatakları temiz. Bir sürü tuvalet kabini ve lavabo var.

    quote:

    Orijinalden alıntı: NeRoBiAnCo
    Orada askerlik yapan bir arkadaşımın söylemi, Akbank ve Ing bank şubeleri varmış Doğubeyazıt'da.
    İngilizce sertifikanız (tofel gibi), belgeleyebileceğiniz bir evrağınız varsa yanınıza alın orada subay çocuklarına ingilizce dersi verme şansımız varmış, sivil kıyafetlerle ve 09:00-18:00 mesaisi gibi..
    Benim akıcı bir dilim olmasına rağmen ispat edebileceğim bir evrağım yok :( 20 kişi kadarımız bu şekilde öğretmen olacakmış.


    Arkadaşınızın dediğine ek olarak, Ziraat Bankası, İş Bankası şubesi de var. Kocaman bir PTT şubesi var. Aras, MNG, Yurtiçi, Sürat kargo firmaları var. Çarşıya çıkınca 2-3 TL ye cep telefonu da kiralarsınız. Şarjı tam olunca, çarşı süresi bitene kadar yetiyor.

    İng. öğretmenliği konusunda da bilgi vereyim. Ben Tugay'da öğretmenlik yaptım. Dersaneden sorumlu bir Binbaşı var. Acemilik eğitiminizin sonlarına doğru sizi yanına çağırıp konuşuyor. Nerelerden mezun olduğunuzu ve iş tecrübelerinizi söylüyorsunuz. İhtiyaca göre seçimlerini yapıyorlar. Sonra GBT'nize bakıyorlar. GBT sonucu bir sabıkanız çıkarsa öğretmenlik yapmanız hayal. Öğretmenlerden bir kısmı Tugay'da kalıyor, diğer kısmı da Iğdır'a gönderiliyor. 2 tarafında durumları tamamen farklı. Tugay'da kalırsanız dersane'de olduğunuz süre içinde, altta kamuflaj, üstte beyaz önlükle geziyorsunuz. Sabah 8, akşam 21 görevlisiniz. Dersane dışında bir yere gitmeniz yasak. Etraf komutan(General, Albay, Yarbay vs.) kaynadığından en ufak fasonuzda başınıza bir sürü dert açabilirsiniz. Dersanede işiniz bitince önlüğü çıkarıp kamuflajın üstünü gidip, kaldığınız bölüğe gidiyorsunuz. Dua edin 2. tabur olmasın yoksa hergün dersaneye git gel 10 km yürürsünüz. O yaz sıcağında ayaklarınız bot içinde pert olur. Sayınıza göre 2-3 günde bir 2 saat nöbet tutarsınız. Öğrenci sayısı Iğdır'a göre azdır. Çocuklar okulda anlamadıkları yerleri sormak için komutanlara(asteğmenler) isim yazdırıp derslere gelirler veya LYS, YGS gibi sınavlara hazırlık olarak sabit dersler vardır. Haftasonları da sivil kıyafetle(çarşıda giydikleriniz) Doğubeyazıt lisesine gidip 3-4 saat ders anlatıyorsunuz.

    Iğdır'da ise 08-16 arası dersane olur. Tugay'a göre 5 kat fazla derse girersiniz. Çünkü öğrenci sayısı çoktur. Hergün 2 saat nöbet tutarsınız. Dersaneye altta siyah pantalon, üstte mavi gömlekten oluşan kıyafetinizle gidersiniz. En güzeli de ayağa bot giymezsiniz. Sırf bu yüzden Iğdır'da öğretmen olmak isterdim. Artık sizin şansınıza neresi düşerse.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.