Şimdi Ara

1 GB önbelleğe sahip AMD EPYC Genoa-X işlemcisi ortaya çıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 GB önbelleğe sahip AMD EPYC Genoa-X işlemcisi ortaya çıktı!
    AMD'nin Zen 4 işlemci mimarisi, oyuncular ve üst seviye kullanıcılar nezdinden satış rakamlarına tam olarak yansımamış olsa da, yeni mimari oldukça başarılı bulunmuş durumda. AM5 anakartlarının ve DDR5 bellek kitlerinin maliyeti, mevcut ekonomik ortamda birçok kişi için yeni neslin önüne bir duvar örse de kırmızılı takımın elinin altında çok farklı şeyler olduğu açık. Zira bir süre önce üstün özelliklere sahip mühendislik örneği EPYC Genoa-X işlemcisi ortaya çıktı.



     EPYC Genoa-X ve 1 GB L3 önbellek



    AMD'nin henüz piyasaya çıkmamış EPYC Genoa-X CPU'sunun sözde mühendislik örneği bir Çin web sitesinde yayınlandı. Zen 4 mimarisine dayanan sunucu CPU'su, 3D V-Cache teknolojisine sahip durumda. AMD daha önce Genoa-X'in geliştirildiğini kabul etmişti, ancak resmi bir çıkış tarihi açıklamamıştı.



    1 GB önbelleğe sahip AMD EPYC Genoa-X işlemcisi ortaya çıktı!
    Genoa-X serisinin EPYC Milan-X ailesinin halefi olarak piyasaya çıkacak ve aktarılanlara göre Zen 4 tabanlı 96 çekirdek ve 192 iş parçacığı sunacak. Ancak en büyük fark devasa 3D V-Cache havuzu tarafında olacak gibi görünüyor. Sızdırılan mühendislik örneği EPYC 9684X, tüm bunların yanında 1152 MB L3 önbellek miktarına sahip. Paylaşılan fotoğraflardan işlemcinin EPYC 9004 serisi serisine ait olduğu görülüyor. Buna ek olarak işlemcinin Soket SP5 ile uyumlu olduğu görülüyor.



    Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 7040 Phoenix APU'lar hazır: Çıkış tarihi sızdırıldı



    Önbellek tarafında tekrar dönecek olursak, bu dev miktarın boyutunu önceki nesle bakarak daha iyi anlayabiliriz diye düşünüyorum. Bilindiği üzere Milan-X ailesi maksimum 768 MB L3 önbellek ile geliyordu. Dolayısıyla nesilden nesle önbellek miktarında yüzde 50 gibi muazzam bir artış söz konusu. Aktarılanlara göre EPYC 9684X’te 96 MB L2 önbellek ve 3 MB L1 önbellek yer alacak. Dolayısıyla toplam önbellek miktarı 1.251 MB gibi çılgın bir değer oluyor. Şimdilik performans konusunda bir bilgi yok ancak ilerleyen dönemlerde muhtemelen bunlar da ortaya çıkacaktır.




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/amd-genoa-x-96-core-cpu-emerges-with-11-gb-of-l3-cache-for-dollar1300-on-grey-market







  • Senin ufkun mimar arkadaşının render alan pc si kadar dar olabilir. Bu işlemcileri sana yapmıyorlar o yüzden. Çok da şeyapma sen takılmana bak.


    Facebook profil foton için bu kadar güçlü işlemciye gerek yok. Celeron 400 ile de ayarlarsın.


    Nick ini de Boş Ağa olarak düzenle fazla harf israf etmişsin.

  • İlk bilgisayarım da 256KB Ram vardı :)

  • Saçma sapan birşey.




    Kimsenin bu kadar çok çekirdekli veya bu kadar çok önbellekli herhangi bir işlemciye ihtiyaç duyduğunu ne gördüm ne duydum.




    Bu işler bana tamamen göz boyama gibi geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 18 Nisan 2023; 23:20:3 >
  • Tırnağına...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Denorath kullanıcısına yanıt
    K diyeceksin kardeş o zaman KB değil:)

  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Haberdeki Amd'nin Epyc serisi bir islemcisi, sunucularda ve superbilgisayarlarda kullaniliyor, gunluk genel amacli son kullaniciya yonelik bilgisayarlarda degil.

  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Boşnakcım gene havandasın döktürüyorsun (:

  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Arkadaş bilgisayarları sadece oyun oynamaktan ibaret makine olarak görüyor

  • Çok yavaştır o bellek bir işe yaramaz. İşlemci önbelleği ışık hızına yakın olmak zorunda birden 32 mb dan 1 GB'a çıkması mümkün değil, teknoloji o kadar ilerlemedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • husnukiller H kullanıcısına yanıt

    Sunucu ve süper bilgisayarlarda kullanılınca ne oluyor hastalıklara çare mi buluyorlar yada füzyon mu gerçekleştiriliyor?



    Bunların hiçbiri olmadığına göre ben bu işlemcilerin en iyi durumda bile az sayıda laf olsun diye üretildiğini "en çok çekirdek bizde, en cigolaytlı süper bilgisayar bizde" demek için üretildiğini geri kalan gerçek sunucuların vs bu gereksiz işlemcilerle alakasının olmadığını düşünüyorum.




    659984551 çekirdekli 16 cigolayt önbellekli işlemci kullanılınca facebook profil fotom 16 çekirdekli işlemciden farklı olarak 0.000001 saniye daha hızlı mı yükleniyor. Bu mudur olay yani?




    Altı üstü bir foto yollayacaksın neyin 763 çekirdeği bu demezler mi o sunucuya?




    Ben süper bilgisayar denilen şeylerin bile olduğundan şüpheliyim kimse kusura bakmasın. Yok bizde 10.000 çekirdek var yok biz 10.050 çekirdeklisini yaptık nasıl da geçtik sizi vs bir sürü tantana. Göster şu süper bilgisayarı dediğimizde de sıra sıra rafların içinde yanıp sönen birkaç led var başka da bir olay yok. Ne bileyim büyük hastalıklara çare falan yok hiç.



    Sorsan hep bi simülasyon neyin yapıyorlar da ortada işe yarar bir şey var mı dediğimizde tık yok.



    E ne malum bunların gerçek olduğu? Benim mimarlık ofisi sahibi arkadaşım var 8 çekirdekli işlemciyle çatır çatır render alıyor fazlasına o bile ihtiyaç duymuyor. Onun bile ihtiyaç duymadığı 697941132 çekirdekli işlemci çıksa ne olur çıkmasa ne olur.




    Çoğu pazarlama bu işlerin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 19 Nisan 2023; 2:36:45 >




  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    O bahsettiğin 3242141234 çekirdekli işlemcileri bizzat üreten ve servis olarak satan uluslarası bir firmada yazılımcı olarak çalışıyorum. Emin ol altı üstü bir foto video dediğin iş o kadar basit değil. Kendin kullanmıyor olabilirsin ancak bir çok profosyonel için bu işlem güçleri kesinlikle gerekli. Hatta şuanki teknolojiler bize yetmiyor bile. Milyar dolarlar bu işlere boşuna akıtılmıyor buna emin olabilirsin :)


    Bunların gerçek olduğuna inanmıyorsan da diyebilecek bir şeyim yok zaten

  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    evt hastalıklara çare buluyor doğrudur. Fold@home illa gpu ile çalışacak diye birşey yok hatta bazı programlar cpu kullanıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 19 Nisan 2023; 4:26:18 >
  • Süper dar ülkemiz düşünce ufku. Hayallerinde işlemcinin çalışacağı yer yok.☹️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkede teknoloji, bilim, eğitim önemsenmez, hakir görülür. Nedeni ağzında diş başında saç kalmamış, protein yerine ekmekle beslenen, okumaya zekası yetmediğinden okuyanlara düşman, tavuk beyni ile çöplükte sağa solu didikleyerek hayatını geçiren embesillerdir. Cahilliğin nobranlığın ve ahlaksızlığın tepe yaptığı dönemlerdeyiz. Maalesef bunlarla aynı havayı soluyoruz... Şu teknoloji haberinin altına neler yazılırdı ama kırsal cehalet her yerde maalesef...

  • görende sanacak işlemci mühendisi

  • Bunlar sunucu işlemcileri, kişisel pc için değil.

  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    Bu bir ihtiyaç olmasaydı ticari bir ürün haline getirmezlerdi. Dolayısıyla gösteriş dışında hiç bilmediğiniz bir dünyadaki bazı insanların ihtiyaçları karşılanıyor. Bu kadar yüksek gereksinime neden ihtiyaç olduğunu da ayrıca sorgulamak gerekiyor. Bu işlemcilerin çok çekirdekli olmayan alt modellerinden 20 tane kullanıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    Senin ufkun mimar arkadaşının render alan pc si kadar dar olabilir. Bu işlemcileri sana yapmıyorlar o yüzden. Çok da şeyapma sen takılmana bak.


    Facebook profil foton için bu kadar güçlü işlemciye gerek yok. Celeron 400 ile de ayarlarsın.


    Nick ini de Boş Ağa olarak düzenle fazla harf israf etmişsin.

  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    Kendi sunucularımızda 24 çekirdek işlemci kullanıyoruz 196gb ram ile birlikte. Sistemin ayakta kalabilmesi için 3 tane aynı sunucudan var. Yetmediği zamanlar oluyor. AMD genel olarak yüksek bellek bant genişliği sunuyor. Bu da sanallaştırma yapanlar için iyi bir özellik.

  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    Hocam yorumunuz çok derin ve zekice yazılmış, dünyaya bakış açınızı çok beğendim. Leonardo da Vinci ile bir akrabalığınız var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.