Şimdi Ara

1.5 aydir kreatin kullanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 9 aydır spor yapiyorum 1.5 aydırda kreatin kullanıyorum ama kreatini kullanmayı bırakıyorum sizce hacmimde ve gücümde çok azalma olur mu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hacminde gözle görülür bir kayıp olmaz ama kaldırdığın ağrlıklar 1 hafta içinde çok az düşebilir. Ama çok hızlı şekilde tekrar normale dönecektir. Birkaç hafta dinlendikten sonra tekrar kreatine başlayabilirsinde.

  • MCA90 kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 ay kullandım kreatini saçlarımi çok döktü ondan bırakıyorum hacimde kayıp olmaması sevindirdi beni

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam kreatin doğrudan saç dökmez. DHT hormonunun artışı saç büyüme hızını yavaşlattığı düşünülüyor. Buna bağlı olarak dökülen saçın yeri hemen dolmadığı için DHT hormonun artışı saç döküntüsüne neden olur gibi bir söylem ortaya çıkıyor. Ama bu konuda kesin kanıya varmamıza bir sebep olacak bir akademik çalışma sonucuna rastlamadım. Böyle olduğunu varsaysak bile DHT hormonunu sadece kreatin arttırmaz. Spor yapmanız, hatta ağır çalışmanız, yağlı veya bol proteinli beslenmemiz bile DHT hormonunu arttırır. Ben yıllardır kullanıyorum kreatini olumsuz bir etkisini görmedim. Saç dökülmeniz genetiğe bağlıda olabilir. Bence dermatoloğa da görünüp saçınız için takviye almanız gerekebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.