Şimdi Ara

1.3 Multijet Triger Zincir Değişim Zamanı Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
115.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Araç 143 K km'de. Triger zincirini değiştirmeli miyim tereddütteyim.
    Yapacağım masraf bir yana aracın motorunda işlem yapacak olmaları başıma açılır mı diye tedirgin ediyor.
    Zincir değişimi yaptıran var mı km nedir?
    Değişim yapmayan problem yaşayan var mı?
    Tecrübesi olan arkadaşlar fikir verirse memnun kalırım.
    Teşekkürler,



  • Hemen sanayideki ustamdan bilgi vereyim. Eğer aracınız Fiat ise hemen değiştirin. Çünkü 100.000 den sonra kopma riski var. Bu tür vakalar yaşamışlar. Opel ise motor aynı olmasına rağmen riski görüp farklı tip zincir kullanmış. Yani aracınız Opel ise değişime gerek yok. Fiat'larda değişim durumunda da Opel'in zinciri öneriliyor.
  • zincir değiştirmedim ancak değişme zamanı yaklaşınca şık şık ses yapar ve ses gittikçe artar. İlk başlarda soğuk havalarda ilk çalıştırmada ses gelir ısınınca keser sonra ses artar.

    kullanım klavuzuna bakın belli bir km si yada senesi var yazıyor mu ? Mesela bizim cdti larda yazmıyor. 120 devirende var 250 devirende var ses yapınca değişir diyor ustalar.

    Değişim için karter sökülceği için yağ ve yağ filtresi de değişiyor. İşçiliği pahalı bir işlem.

    corsa da 226 tl parça işçiliği vardı. Bunun iki katı kadar da işçiliği vardı.
  • Merhaba,

    Benim aracımda Corsa D, servis 150 K km'de değiştiriyoruz dedi, 1150 TL teklif verdi. (Yağ-filtre dahil)

    Bazı arkadaşlar ses yapar zincirde km'ye takılma dediler. Beni servisin motora müdahale edecek olması düşündürüyor birazda. :)

    Forum kullanıcılarının fikrini almak istedim bu sebepten.
  • Hangi yetkili servis söyledi 150k km de değiştiğini ? (opal otomotiv- ankara ) Bende yetkili servise sordum onlarda ses yapınca değişir dedi belli bir sene yada km yok dediler. Usta da aynı şekilde öyle söyledi.

    yağ ve filtre dahil çok fazla fiyat vermişler ama en son zam geldiydi ondan artmış olabilir. Opel servislerine bir bakıyorsun dışarıdan ucuz bir bakıyorsun can yakıyor.

    Baya bir şey sökülüyordur işleminde o yüzden iyi usta da orjinal parçalar ile yada yetkili serviste yaptırmak lazım.

    Kullandığınız farklı bir yağ var ise o motor yağını alıp yetkili servise de gidebilirsiniz içine koyuyorlar siz götürünce. Ben bakımlarda öyle yapıyorum hem istediğim yağı koyduruyorum hemde yağdan geçiremiyorlar
  • Sakarya yada Kocaeli yetkili servis verdi 150K km bilgisini, yaklaşık 1 ay önce ikisinide aramıştım değişim zamanı ile ilgili.

    Bu arada aracın ilk sahibiyim, ilk bakım dahil tüm bakımları özel serviste yaptırdım, yetkili servise hiç uğramadım, şükür hiç bir problem yaşamadım.

    Yalnız triger meselesi hassas diye düşünüyorum, yetkili servis en mantıklısı gibi.
  • Hemen sanayideki ustamdan bilgi vereyim. Eğer aracınız Fiat ise hemen değiştirin. Çünkü 100.000 den sonra kopma riski var. Bu tür vakalar yaşamışlar. Opel ise motor aynı olmasına rağmen riski görüp farklı tip zincir kullanmış. Yani aracınız Opel ise değişime gerek yok. Fiat'larda değişim durumunda da Opel'in zinciri öneriliyor.
  • ben de 2014 linea var 1,3 multijet 66 binde kitapçığında 5 yıl/160.000 km yazıyor.ben ses yapmaz ise 160.000 km'i bekleyeceğim şahsen.
  • aklınıza takılıyor ise değiştirin hocam isterseniz halen binmeye devam edecekseniz içiniz rahat eder bir 150 daha götürür sonrasında

    opel parçaları pahalı o nedenle bir sorunda daha fazla masraf açabilir. Gerçi koptuğunu duymadım bizim kullanıcılarda, daha gideri vardır diye tahmin ediyorum ama belli de olmaz.
  • 2014 Linea 134.000 kmdir kullanıyorum ses yapmadan değiştirmek gereksiz diyor servis ( araç servis bakımlı)
  • kendi 1.3 puntomun 140 binde değiştirdim, zincirde hafiften uzama vardı sesi hoşuma gitmiyordu. üstte arkadaşın dediği gibi opel corsa 1.3 zinciri takılmasının mantıklı olduğunu söyledi ustaların bir çoğu bizde öyle yaptık, 130 140 tl civarı zincir, ayrıca devirdaim pompası da değişti işcilikle birlikte 450 tl verdim. ero servis erhan usta cevizlibağ multijet motorda daha yetkin bir usta tanımadım duymadım ben.
  • Triger, baskı balata gibi önemli parçaları serviste yaptırırım hem garantili oluyor hocam.
  • Aracım 1.3 CDTI Opel Astra H

    Şu anda 200.000 KM'de. Trigeri daha değiştirmedim.

    Bakımları aksatılmadan yapılan zincirli araçlarda Trigerin belli bir kilometresi olmaz. Zaten değiştirilmesi gerektiğini o size sesi ile belli eder.

    Benim araç şu anda saat gibi en ufak ses yok, ama asla bakım aksatmam.

    Bakımları geciktirirseniz motordaki yağ yoğun kıvam alır o da aksamların hareketini zorlaştırır ve o zorlama zinciri gerer ve ses yapar.
  • 1.3 multijet punto alındığından beri yetkili serviste bakımları yapılmasına rağmen değiştirmedi henüz zinciri. 160.000 km'de değişiyormuş normalde. araç şu an 148.000 km'de. 150 binde kontrol ederiz ya 150binde değiştiririz ya 160 binde dediler. 150 bin bakımına gelince bakacağız artık.
  • aoe_ kullanıcısına yanıt
    aracınız kaç yaşında kitapçıkta 5 yıl yazmışlar değişim için km dolmazsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urene

    aracınız kaç yaşında kitapçıkta 5 yıl yazmışlar değişim için km dolmazsa

    bende burada okuyunca şaşırdım, 2011 model 6. yılı. servis geçen bakımda baktı kontrol etti değiştirmedi, hafif bir ses geliyor çok sıkıştırma motoru 150 binde tekrar bakalım dediler. öyle devam ediyorum ama 5 yıl olduğunu bilmiyordum açıkcası.
  • aoe_ kullanıcısına yanıt
    Gerçi kitapçıkta
    fren hidroliği 60,000km/2yıl
    hidrolik direksiyon yağı 80.000km/2 yıl
    şanzıman yağı 100.000 km/3 yıl yazıyor.

    Benim garantim dolduğunda 51 000 km ve 3 yıl geçti 4 kez yetkili serviste bakıma girdim yıla göre zamanları dolmasına rağmen yukarıdaki yağların hiçbirini değiştirmediler.Benim tahminim kilometre değeri verilen parça veya yağlarda kilometrenin dolmasını bekliyorlar.Mesela V kayışını 60 binde değiştirdim çıkan parça sağlamdı usta daha 20-30 bin giderdi dedi ama çok pahalı olmaması ve kolay değişim olması sebebiyle kitapçığa uydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urene -- 21 Aralık 2017; 20:29:26 >
  • 2012 model 1.3 multijet linea sahibiyiz. Araç 62 bin kilometrede. İki ay önce 60 bin bakımını serviste yaptırırken triger zincirinin 5 yıl/160 bin kilometrede değişmesi gerektiğini söylediler (hangisi önce dolarsa) ancak araçta ses vs yok, muhtemelen götürdüğü kadar binmeye devam ederiz. Forumlarda da okuduğum kadarıyla zincir ses yapana kadar değiştirmeyenler var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Hemen sanayideki ustamdan bilgi vereyim. Eğer aracınız Fiat ise hemen değiştirin. Çünkü 100.000 den sonra kopma riski var. Bu tür vakalar yaşamışlar. Opel ise motor aynı olmasına rağmen riski görüp farklı tip zincir kullanmış. Yani aracınız Opel ise değişime gerek yok. Fiat'larda değişim durumunda da Opel'in zinciri öneriliyor.

    Zincir tamamen aynı ben eski aracım 2006 puntoda 2006 model 150 binde değiştirdim çıkan zincir ilk çalıştırmada ses yapıyordu başka bir şeyi yoktu çıkan zincirde çok az sarkma vardı yani daha giderdi. Ben hatta opar zincir değil gm marka zincir aldım sıkıntı olmadı.



    Değişim aralığı ise 160 bin km YADA 5 yıl.

    Değişmişken v kayışı ile devirdaimi de değiştirin.
  • Aracim 10.5 yaşında. 103 binde. Şuanda sıkıntı yok hibi gözüküyor bendede. Hatta v kayisini yeni değiştirdim.
  • 2011 1.3 mj var bende de. km şuan 45 bin. yıl olarak değişmesi gerek ama ben ses falan duymuyorum zincirden, yine de 50 binde ustaya söyleyeceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.