Şimdi Ara

1.2 TSI Polo mu 1.6 Auris mi? (2. el) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
4.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizce bu elektrikli araclar cikinca elimizdeki fosil yakitli araclarin degeri dusermi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polo 1.2 lounge otomotik kullanıyorum. önceki araç lpg olduğu için bunun yakıtı fazla geliyor şehir içinde. Yalnız şehir dışı iyi 4,8 lt olabiliyor. Rahat, birçok donanim var, hızlanması iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lounge fırsatını kaçırdım galiba, kapora verilecekmiş.
    Anlaşma olursa Comfortline'den devam edeceğim sanırım.
  • Comfortline almak yerine lounge veya allstar modellerini almanızı tavsiye ederim. En basitinden comfortline 2 airbag var. O kadar para vericeksiniz ya bütçeyi biraz daha zorlayın ya da aceleci davranmayıp biraz daha uygun araç bekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @w@terfly@ @ kullanıcısına yanıt
    Bakıyorum ama 60000 altı mantıklı lounge pek yok.
    Zaten bütçeyi 35 binden 50 bine, bahsettiğim lounge için de 59 bine çıkarmıştım.
    Daha doğrusu parayı temin etmeye çalışırken o da gitti.

    Araç fiyatları konusunda tahmininiz var mıdır?
    Yılbaşına doğru düşebilir mi?
  • LPG belasıyla uğraşmamanız için polo diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yaklasık 1.5 sene önce aynı durumda kalmıştım ve 2011 model 33.000 de 45 bine elegant tam otomatik hatasız 1.6 auris aldım arabada yok yok anahtarsız çalıştırma geri görüş kamerası hız sabitleme çift bölge klima kararan dikiz aynası vs yani polo lounge dan daha donanımlı yada aynı donadımda sanırım, ben çok memnunum aracımdan iyikide auris tercih etmişim diyorum şu anda arabamın piyasası 60.000₺ civarı arabada yaşayacağın tek sorun yakıt ortalama 10 litre şehir içi şehır dışı 7 litre lpg taktırmadan binilmiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Ortalamadan öte öne çıkan tarafı yok demek. İçi geniş falan da çok sert plastik her yer, Auris'ler burada üretilmişti, işçilik olarak da çok iyi olmadıkları söylenir. 120-130kmh'den sonra yan rüzgarlardan çok etkileniyorlar, yıllar önce binmiştim bu kasa Auris'e tedirgin ettiğini hatırlıyorum. Arka aks eski Psa grubu araçlar kadar olmasa da sesli çalışıyor. Yol tutuş ortalama, koltuk konforu bence kötü beli desteklemiyor koltuklar, yan destekleri de iyi değil. Yalıtım hem rüzgar hem yol olarak vasat, bu vasatlığı kıran o dönem için gerçekten performanslı, biraz düşük devir tork üretimi sorunlu olsa da çok iyi standartlarda bir motoru var. Mekanik olarak da sorunsuz, sıkıntısız araçlar.

    Bundan sonra çıkan modelde özellikle yürüyen aksam baştan yapıldı. Yalıtım, sürüş konforu, yol tutuş hepsi toparlandı, ağırlık azaltıldı, şasi rijitliği ciddi oranda arttırıldı, imalat ingiltere'de yapılmaya başlandı. Eğer Toyota olsun diye özel bir beklentiniz varsa kesinlikle yeni modeli zorlayın, değer çünkü.

    Hocam 2011 aurisim var ben dediklerinizin hiç birini yaşamadım aksine yol tutusu muazzam öyle ahım şahım bir yol seside almıyor iç malzeme kalitesi bnce yeni kasalarından çok daha iyi aracı uzun süreli kullanım yapmadan böyle karalamanız hoş olmamış

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • qwert7610 kullanıcısına yanıt
    Aurisi karalamakla benim elime hiçbirşey geçmez zira eskisini nasıl beğenmediysem yenisini aksine beğendiğimi söylemişim, kaldı ki kötü de demedim Auris'e, öne çıkan bir tarafı yok dedim. Siz aracınızdan memnunsanız güle güle kullanın da bu arabaya "yol tutuşu muazzam" "hiç yol sesi almıyor" falan diyebilmek için Focus gibi Astra gibi Golf gibi araçlardan bir haber olmak lazım. Dediğim gibi siz memnunsanız sorun yok.
  • Auris'in şöyle bir otomatik modellerine de baktım, bazılarında yarı otomatik, bazılarında da (tam) otomatik ibaresi var.

    Şanzıman türleri de CVT,vs. şeklinde farklılaşıyor.
    -İnternetten araştırdığım kadarıyla- CVT tam otomatik şanzıman türüne giriyor ve toyotanın otomatik şanzımanları arasında en beğenileni sanırım bu.

    Bu şanzıman türleri konusunda tavsiyeniz var mı?

    2010-2011-2012 modellerinde hangi şanzıman kullanıldığını nasıl öğrenebilirim?
    Sözgelimi, "şu yıllarda şu şanzıman, diğerlerinde bu şanzıman" demek mümkün müdür?
    Ya da bunu sorgulayabileceğimiz bir liste var mıdır? Bu bilgi nerde yazar?

    2. elde otomatik almak için 80-100 bin km'lere çıkmak ciddi risk oluşturur mu? (bakım, arıza vs.)
  • Diz hava yastığına kadar güvenlik ekipmanı sunan Toyota bir yanda diğer yanda ABS bile koymaya usenen vw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    ABS koymaya üşenen derken?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savuk S kullanıcısına yanıt
    Eski Auris'lerde 2 otomatik şanzıman tipi var, biri dizellerde kullanılan yarı-otomatik tek kavrama şanzıman, diğeri benzinli modellerde kullanılan 4 ileri tam otomatik şanzıman (yalnız otomatik kullanan modeller valvematic değil klasik vvt-i motor 124hp'dir, 132hp yeni motor olanlar sadece manueldir.)

    Dizeldeki robotize şanzıman konforsuzdur, yavaştır, günümüzle alakasız bir şanzımandır ki zaten dizel bakmıyorsunuz. Benzinlideki 4 ileri tam otomatik ise konforludur, sorunsuzdur ancak oda malum eski tip bir tam otomatik, tüketimi hissedilir biçimde arttırır, performansı düşürür. Daha çok Lpg ile kullanacak adam için makbuldür. Bu dönem tam otomatik şanzımanlarda geçiş dönemiydi, çoğu fransız ve japon üretici Toyota gibi ya eski tip tam otomatik ya da dizellerde robotize şanzıman kullanıyordu. 2013'ten sonra bazı markalar çift kavrama şanzımanlara geçiş yapmaya başladı, bazıları yeni nesil tork konvertörlü şanzımanları geliştirmeye, bazıları da Toyota gibi Cvt tipi otomatikleri kullanmaya başladılar. 2013 Auris baksaydınız Cvt önerirdim ama 2012 modeller için otomatik önermem. Hem eski teknoloji bir motor hemde eski bir şanzımanı tercih etmiş oluyorsunuz çünkü.

    Polo'ya gelince, kesinlikle 2014-2015 gibi garantisi bitmiş DSG'li Polo falan almayın. İlla arıza çıkaracak demiyorum zaten çok km'de yapmıyormuşsunuz, fakat arıza durumu olmasa bile bir kavrama değişimi sizi bekliyor olacak ki yetkili serviste işçilikle beraber 4bin tl civarı tutuyor, internetten DSG kavrama değişimi yazıp hem parça hemde servis bedeline bakabilirsiniz. Tabi birde olası arıza durumu var 3-4 yaşına gelmiş DSG'nin, o kabus senaryosuna girmiyorum bile. Sıfır km garantisi uzatılmış DSG araca evet ama ikinci elde garantisi bitmiş VW alacaksanız manuel candır.




  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ne diyeyim, Allah razı olsun, çok aydınlatıcı oldu.
    Saygılar...
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Amacim tartismak degil fakat bmw mercedes den tut astra focus golf polo hepsini surdum evet yol tutusu sinifina gore muazzam bunda bnm kullandigim lastiklerin etkiside buyuk yol sesi evet var ben yol sesi almiyor demedim iyi okumamissin bu konuda astra ve golf un gerisinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwert7610 -- 1 Kasım 2017; 0:45:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savuk S kullanıcısına yanıt
    Auris dusunuyorsan yari otomatiklere bulasma arkadas aciklamis kesinlikle tam otomatik.vag sinifi dsg lerde mekatronik vb sorunlar verebiliyor baya masrafli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnciİzmir

    1.33 2015 makyajlı kasa Auris kullanıcısı olarak Auris öneriyorum tabii ki de. Çok rahat ve geniştir HB olmasına rağmen neredeyse kendi C sınıfındaki tüm araçlardan. Az yakar, yokuşta bayilmaz , arka ledleri ve önden kedi gözleri ile cezbeder, spor duruş sergiler bakımı 550 TL civarıdır , iç ön konsoldaki multimedya sistemine ek olarak bu arabadaki ses yalıtımını ve güvenliği hiçbir arabada bulamzsin

    1.33 yokuşta bayılmaz



    Arabanın kalkamadığı yokuş var be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kragen

    ABS koymaya üşenen derken?

    Tek bir soru soruyorum, kanunen esp ve ön hava yastığı zorunlu olmasa, vw poloyu hindistana yolladığı gibi yollamaz mıydı buraya?



    Adamlar lütufta donanım koyuyor, güvenlik zaten hak getire

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinli şart değilse fiat bravo bakın derim hocam 1.6 dizelleri ile hem performans hem yakıt konusunda rahat edersiniz ayrıca sınıfına göre fena doluluğuda yok
  • Bende Polo öneririm Lounge donanımlı ve Dsg almalısın bence, ancak şehir içi 7 litrenin altına pek düşmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.