Şimdi Ara

Madde Enerji olabiliyorsa...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Peki hücre enerjiye nasil çevrilir? Bu alandaki çalısmalar nelerdir?(mobilden arastiramiyorum)

    Hucre alti yani atom bazindami cevrilir?Aslinda amacim(merak ettigim) hücreyi enerji olarak saklamak hatta tekrar hücreye çevirmek.(bunun yüzyilin bulusu olucaği kesin)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Böyle birşey mümkün olsaydı zaten ölümsüzlük dedigimiz olay gerçek olurdu .Belkide mümkündür fakat elimizde bunu gerçekleştirebilecek teknoloji ve teknik bilgi varmı yokmu bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ennusa44

    Böyle birşey mümkün olsaydı zaten ölümsüzlük dedigimiz olay gerçek olurdu .Belkide mümkündür fakat elimizde bunu gerçekleştirebilecek teknoloji ve teknik bilgi varmı yokmu bilmiyorum

    Bende bundan bahsediyorum zaten,ve bence yapilicak birsey.Bu yapilirsa sadece ölümsuzluk degil onca sey mümkün olucak.Mesela kaybedilen uzuvlar tekrar eklenebilcek.

    Tabi birde bilinc sorunu var,günümuzdeki bircok bilim adami bilincin beyinde olmadigina inaniyor.Eger oyleyse Vucudu tamamen enerji olarak saklasak bile tekrar cevirdigimizde ayni bilincte veya bilinc sahibi olmayabilir insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi manyetik mekanizma icine hücreyi koycaz..Sonra hücrenin tam ortasından elektronlar gecirecez..Hücre acayip bir hızda dönmeye başlıycak..Enerşi arttıkca atomlar arası bağlar kopacak ,ama yetmiycek cekirdek bozunacak,,ısık olarak etrafa sacılacak ..Tüm bunlar olurken bu mekanizmanın etrafında bulunan ışığa süper duyarlı girişkenliğe dalga boyuna veya her türlü sınıflandırmayı anında yapabılen süper bir bilgisayar sistemi yayılan ısıkların bilgilerini yedekliycek..Sonra tamamen bu bilgiler doğrultusunda ısık aynaya gönderilecek Tamamen aynı zamanlarda dönen mekanizmanın ortasına bu manyetik alanda cekirdek tekrar oluşacak..Sonra atomlar ve sonrasında atomlar arası bağlar...Ve sonrasında hücremiz tamamen ilk koydugumuz halde ..Biraz hayalgücüyle herşey yapılabilir :) ya da ben öyle sanıyorum ..
  • maddenin enerji olduğu varsayımı kararsız elementlerde gerçekleşen ışımanın enerrji miktarı ile kütle kaybı karşılaştırıldığında doğrulanmıştır. (e=mc2)
    ancak kararlı bir elementi enerjiye dönüştürmek dünya kaynakları ile çok çok zor diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cevaba123

    Bi manyetik mekanizma icine hücreyi koycaz..Sonra hücrenin tam ortasından elektronlar gecirecez..Hücre acayip bir hızda dönmeye başlıycak..Enerşi arttıkca atomlar arası bağlar kopacak ,ama yetmiycek cekirdek bozunacak,,ısık olarak etrafa sacılacak ..Tüm bunlar olurken bu mekanizmanın etrafında bulunan ışığa süper duyarlı girişkenliğe dalga boyuna veya her türlü sınıflandırmayı anında yapabılen süper bir bilgisayar sistemi yayılan ısıkların bilgilerini yedekliycek..Sonra tamamen bu bilgiler doğrultusunda ısık aynaya gönderilecek Tamamen aynı zamanlarda dönen mekanizmanın ortasına bu manyetik alanda cekirdek tekrar oluşacak..Sonra atomlar ve sonrasında atomlar arası bağlar...Ve sonrasında hücremiz tamamen ilk koydugumuz halde ..Biraz hayalgücüyle herşey yapılabilir :) ya da ben öyle sanıyorum ..

    yazını okumaya başlayınca kafam karıştı tam idrak edemedim sonra aklımdan daha derin bir kaynak varmı diye sormak geçti, yazının sonundaki hayal gücünü görünce




  • selamun aleykum

    hücrede enerji üretimi mevcut. hücrenin saf enerjiye çevrilmesi hali nasıl mümkün olur?

    şu şekilde düşünebiliriz. insanın özü denen şeylerin zahiri(görünen kaynağı) güneştir. güneş içerisindeki patlamalar zaman mekan iklim denen olguları oluşturur. bu açıdan insanın geliş kaynağı ateştir denmektedir.

    temel olarak kaynak enerjiden müteşekkil görülüyor. bunun dünya denen yerde değişim geçirdiği dini söylemle haşr edildiği düşünülmekte. ateş kökenli olan yapı karbon kökenli olarak, ateşin kaynağı olacak kömür benzeri bir maddeyi tüketmekte. temel olarak insan toprağa bağımlı kılınsa bile enerji veren bir yapıyı korumakta.insan yakıt ile çalışan bir araba gibi. ileride petrol olabilecek nitelikteki şeylerin filizlerini yiyen bir varlıktır.

    saf enerji haline getirmek bu açıdan tersine bir gidişle insan denen canlılık taşıyan yapıyı güneşe yani kaynağa göndermekle elde edilir. istendiği an kullanılabilecek bir kaynak haline çevirmek denen şey ise insana sorulan bir soru olmalı.

    zira insan dilediği zaman mı yoksa başka bir kimsenin eylemi ile mi dünyaya gelmiştir.

    insanın yaratılışındaki aile faktörünü ortadan kaldırdığımız taktirde hücrenin enerji düzeyi kontrol edilebilir olacaktır.

    bu açıdan klonlamak enerji denen korunumu açıklar diye düşünüyorum. erkek bireyden alınan enerji yumağı
    istenildiğ an iş yapabilen enerjisi ile katkı sağlayabilecek bir metaya bir yaratılışa evrilebilir.

    enerjinin korunumu bu açıdan temel bir esastır. dilediği zaman klonlanabilen bir yapı hücrenin enerji denen safahatını oluşturur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.