Şimdi Ara

****--THX--****

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu rada thx hakkında herşey konuşulsun bilgiler falan verilsin biliyorum önceden bu konu açıldı ama pek rabet görmedi veya benim bir sorum var neden de thx creative logitech gibi makalara sertifika veriyo samsung bose gibi daha iyi markalara nerden önem semiyo ayrıca biraz da gölgede kalmış setlere vermesi gerekir örn: premier panasonic philips pioneer jbl gibi

    LÜTFEN BU KONUYUDA DİĞER THX HAKKıNDA AÇILMIŞ KONULAR GİBİ ŞİKAYET EDİP KAPATMAYIN



  • Önceki konuları bilmiyorum ama bu işlerle biraz ilgilenenler THX'in yalan birşey olduğunu ve sadece satış politikalarına yarayan , belli bir kriterde set yapıp da parayı bastıranların alabileceği bir sertifika olduğunu bilir . Logitech ve de Creative de birbirleriyle rekabet içinde olduklarından ikisi de bu tHX olayını resmen gözümüze sokuyorlar , sanırım bu olay da ilk megaworks'ün ismine THX'i dahil etmesiyle başladı . Yanlışım varsa düzeltin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilcivil -- 19 Mart 2006; 22:13:37 >
  • @civilcivil dediğinin kısmen doğru olduğuna inanıyorum. ama şuda bir gerçek thx sertifikalı setler gerçekten çok güçlü ve çok kaliteli. yani lucas da öyle önüne gelene vermiyor o sertifikayı. ama bose gibi firmalarda neden bu sertifika yok. bence talep meselesi. eger bose bunu talep etmemişse kimse zorla isminin yanına thx de yaz demez. ha bose acoustimass 15 modeli için gidipte thx logosunu istemiş ama alamamış ise işte civilcivil dediklerin bence o zaman tamamen doğru olur. ( tabi bence )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: civilcivil

    Önceki konuları bilmiyorum ama bu işlerle biraz ilgilenenler THX'in yalan birşey olduğunu ve sadece satış politikalarına yarayan , belli bir kriterde set yapıp da parayı bastıranların alabileceği bir sertifika olduğunu bilir . Logitech ve de Creative de birbirleriyle rekabet içinde olduklarından ikisi de bu tHX olayını resmen gözümüze sokuyorlar , sanırım bu olay da ilk megaworks'ün ismine THX'i dahil etmesiyle başladı . Yanlışım varsa düzeltin



    aslında haklı olabilirsin ancak şöyle bişey de var çok büyük ve gelişmiş bir marka öyle birbüyükkü yeri yaklaşık 3 carrefour boyutunda bunlarıda göze alalım
  • elbette ki tamamen yalan birşey demiyorum ama şahsen bir set alacak olsam thx sertifikasına sahip olup olmadığı hiç umurumda olmazdı , çünkü thx sertifikasına sahip setlerin tek özelliği ses çıkış gücünün yüksek olması ancak thx sürekli bir kalite sertifikası olarak sunuluyor . Bose setler yani kalitesiz mi ? ya da mx5021 thx sertifikalı , fx6021'de ise yok peki fx6021 daha mı kötü bir set ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: tibi

    @civilcivil dediğinin kısmen doğru olduğuna inanıyorum. ama şuda bir gerçek thx sertifikalı setler gerçekten çok güçlü ve çok kaliteli. yani lucas da öyle önüne gelene vermiyor o sertifikayı. ama bose gibi firmalarda neden bu sertifika yok. bence talep meselesi. eger bose bunu talep etmemişse kimse zorla isminin yanına thx de yaz demez. ha bose acoustimass 15 modeli için gidipte thx logosunu istemiş ama alamamış ise işte civilcivil dediklerin bence o zaman tamamen doğru olur. ( tabi bence )




  • quote:

    Orjinalden alıntı: civilcivil

    elbette ki tamamen yalan birşey demiyorum ama şahsen bir set alacak olsam thx sertifikasına sahip olup olmadığı hiç umurumda olmazdı , çünkü thx sertifikasına sahip setlerin tek özelliği ses çıkış gücünün yüksek olması ancak thx sürekli bir kalite sertifikası olarak sunuluyor . Bose setler yani kalitesiz mi ? ya da mx5021 thx sertifikalı , fx6021'de ise yok peki fx6021 daha mı kötü bir set ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: tibi

    @civilcivil dediğinin kısmen doğru olduğuna inanıyorum. ama şuda bir gerçek thx sertifikalı setler gerçekten çok güçlü ve çok kaliteli. yani lucas da öyle önüne gelene vermiyor o sertifikayı. ama bose gibi firmalarda neden bu sertifika yok. bence talep meselesi. eger bose bunu talep etmemişse kimse zorla isminin yanına thx de yaz demez. ha bose acoustimass 15 modeli için gidipte thx logosunu istemiş ama alamamış ise işte civilcivil dediklerin bence o zaman tamamen doğru olur. ( tabi bence )






    bende zaten bunu anlatmak istemiştim ancak tibide talep den bahsetti bence talebi thx yapmıştır ama bose kabul etmemiştir nede olsa thx gibi firmalar adını duyurmak ister




  • bnim anladığım kadarı ile internet sitesinde thx sertifikası almak için bir firmanın ürünlerinin belli kriterlerde olması lzm.ayrıca thx in teklif yapıp da bose nin kabul etmemesi bana pekde doğru gelmedi zaten thx adını duyaracabileceği kadar duyurmuş,dünyanın en önde gelen audio firmalarına vermiş bu sertifikayı.
  • Nasıl ki, Hcapp bir gıda firması güvenilirlik, kalite ve kontrol onay belgesi ise. Nasıl ki, Iso9000-1, 14000-1 bir kalite ve/veya yeterlilik belgesi ise, Thx de, özellikle çok kanallı kayıt ses kategorisinde, çok önemli bir kalite ve onay belgesidir.

    Bunu artık kasmadan kabul etmekte fayda var.

    Belki de Thx olmasa büyük bir başı boşluk alıp başını giderdi.

    Ayrıca, Thx logosu taşıyan anfiler sadece çok güçlü diye bir açıklama yapmak, son derece acemice ve basit bir açıklama olur.

    Bir kere Thx logosu anfi için bahsedersek, bir anfinin sadece çok güçlü olması ile verilen bir onay değildir!

    Zaten aynı Onay logosu, Dvd player, Dvd film, Film, Görüntü, Oyun ve benzeri bir çok ilgili ürün için de verilmektedir. Hatta Sinemalar için bile verilmektedir!

    Thx onayı almak için yüzlerce yeterlilik kriteri ve çok ciddi testler söz konusu.

    Bir çok kişinin George Lucas'ın uydurması olarak gördüğü Thx onay mührü, bu zaat tarafından, aslında neredeyse 30 yıl önce yapılmış bir uzay filminin bu gün bile bir çok bilim kurgu veya uzay filminde görülmemiş görsel şov ve teknik alt yapıya ne kadar önem verdiğinin ve titiz olduğunun kanıtıdır.

    Anfi konusuna gelince, bu konu hakkında çok basit absült gibi kısa örnekler vereyim!

    Thx olmayan aynı güç ve kanal da, 2 anfiyi ele alırsak, ağırlıkları, Regüle devrelerinde kullanılan kondansatörler, ses filtre devreleri, Yalıtım katmanları, frekans aralıkları, kod çözücü işlemcileri, hatta işçilik kaliteleri arasında bile ciddi farklar dikkatimizi çeker.

    Tabiki, bu standarda ulaşmak için kullanılan malzeme maaliyeti ve bu ürünün onayı için müracaat esnasında doğal olarak bir maaliyet artışı olacaktır. Ancak, bunu taraflıca düşünerek yanlış yönlere çekmek büyük hata olur.

    Sonuç itibari ile bu maaliyete para verip vermemek, alıcının elindedir!

    Şu hususun bilinmesinde fayda var diye düşünüyorum. Thx labaratuvarlarının 1.5 milyar dolarlık bir yatırımla hizmet ettiğini biliyormuydunuz. 1600'ün üzerinde personeli olduğunu ve büyük bir çoğunluğunun Audiofill, Yüksek Mühendis, profesyonel rejici, montajcı, efektçi ve üst düzeyde teknik elemanlardan oluştuğunu biliyormusunuz?

    Adamlar sizin haklarınızı savunuyor işte. Böyle bir yatırım ve kontrol mekanizmasını kötülemek haksızlık olmazmı sizce? Tabiki bu da kar edecek. Kimse babasının hayrına iş yapar mı? Bu Dünya da. En azından bir kalite standartı için hizmet veriyorlar. Yoksa hiç bir elektronik firması tamah etmezdi. Adamlar o kadar da salak değil heralde.

    Bence Thx iyiki var. Adı ve logosu, hatta teaser'i bile güzel yaaa. Adamlar yapıyo abiii!

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 19 Mart 2006; 23:43:12 >




  • Sana tamamen katılıyorum teknika.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz196 -- 20 Mart 2006; 0:01:34 >
  • @Teknika aslında olaya sadece multimedya hoparlörler yönünden baktım ama bunu belirtmediğim için hatalı sayılırım lakin thx'in sitesine girip de multimedya hoparlörlere veriliş kriterleri okunursa zaten bu hoparlörlerin teknik olarak kısıtlı imkanlarla kullanılmalarından dolayı senin sıraladığın pek çok kriterden feragat edildiği anlaşılıyor ki bunda da olayda setin gücü dışında kayda değer bir özelliği kalmıyor . Konuyu açan arkadaşın belirttiği markaların multimedya hoparlörler olmasından dolayı ve de tibi arkadaş ile benimde multimedya hoparlörler üzerine konuşmamızdan dolayı konuda böyle bir kısıtlamaya gittim ama sadece THX olarak bakarsak olaya tabii değişik boyular kazanabilir
  • Bildiğim kadarıyla sinemada bulunan ağır kaplamalar perde gibi unsurlar düşünülerek filmlerin sesleri olduğundan daha farklı kaydediliyo.Ve direk bu ses kaydını evde (ağır perde kaplama olmayan bi yer) dinleyince ses daha parlak çıkıyo ve thx sanırım bu sesi ev ortamına uygun hale getiriyor.Tabi bu güzel bişey.
    Ama multimedya setlerde olay ticari rekabeti kızıştırmaktan öteye gidemiyor bence.tabi böyle düşünmemin sebebi megaworks ün sub. ının "pörrr pörrr" öterek keyfimi kaçırırken nasıl üstünde thx yazdığı??
    yanlış anlaşılmasın megaworksü yine olsa yine alırdım ama thx olayı açısından durum bu
  • multimedya setlerin dışındaki home cinema ya yönelmiş setlerde thx select , thx ultra veya thx ultra 2 var.
    gördüğüm kadarıyla thx sadece multimedya setlerde. select ultra ve ultrea 2 çok daha pahallı setlerde var. bir tanesi onkyo du galiba ( emin değilim ) 20 bin dolar lık fiyatı vardı yurt dışında. yani tek olay güç değil bu besbelli.
  • Bence teknika arkadaşımız iyi bir noktaya deyinmiş ve bu kuruluşun ciddiyetini ortaya koymuş kendisine katılıyorum. Ama konu multimedya hoparlörlerde thx olunca iş biraz değişiyor. Bencede bilgisayar hoparlörlerinde thx olması tam bir safsata ve tamamen tüketiciye seçenek sunmak için yapılmış firma pazarlamasından ibaret. Bilenler bilir thx kalitesinde ses alabilmek için tüm sistem birleşenlerinde thx logosu alması lazım, özellikle hoparlör ve amfide bu çok önemli. Sadece thx logolu hoparlörler 10.000 $ civarında yani anlıyacağınız thx öyle 500-1000 ytl'lik sistemlerde olacak iş değil. Ben bile o kadar meraklı olmama ve sistem dinlememe karşı hala gerçek thx sistem test edemedim çünkü türkiyede hiç bir firmanın thx hoparlör teşhiri yaptığını görmedim. Yapan varsada söylesin gidip dinlemek isterim.

    Saygılar...
  • Müdahale etmiyeyim dedim ama en fazla 2 gün dayanabildim!

    Müdahale ediyorum!


    Arkadaşlar son 4-5 senedir neredeyse hatim ettim bu konuyu. Zaten okulda bu kadar okusaydım, Profesör olup çıkardım dışarı.

    Kısa kısa anlatayım bazı hususları. Hatta ilk önce minik bir benzetmeyle başlıyayım.

    Eskiden halk arasında bir laf dolanır dı. Küçük araba da klima olmaz, olursa motoru çok zorlar diye. Ama oto satıcıları yıllarca anlatmakta zorlandılar bu hususu. Küçük arabanın klimasının da ona göre olduğunu. Şimdi ise 1000 motoru olan bir araba da bile klima arıyor insan israrla. Neden? Bazı yanlış verilen ön yargıların yavaş yavaş yerine oturması gerekiyor da ondan. Heralde minik ama etkili bir benzetme oldu kanısındayım.

    Gelelim asıl konuya!

    3-5 sayfa değil de sayfalar dolusu yazı okuyan, bu konunun uzunca bir süre özveriyle araştırmasını, denemesini, kıyaslamasını yapan arkadaşlar varsa, Thx konusunda bilinenden çok daha farklı sonuç yorumlarını yapabilirler sanırım.

    Thx onaylı bir anfi, mesela 5.1 kanal Dolby Digital gibi kendisine bağlanan ses kaynağı girişini kendi bünyesinde bulunan Thx pos prosesörleri yardımıyla tekrar kontrolden geçirip, analiz ederek gerekli ses seviyesi, kanal düzenlemesi, desibel ve frekans ayrımları gibi yüzlerce düzenlemeleri yaparak, gelen kaynak sesi Thx olmasa bile, Thx modu seçildiğin de bu işlemler yardımıyla sesi Thx'e en yakın duruma getirir.

    Diğer bir husus da kolonlar!

    Thx'in Dvd film, Dvd player, A/V Receiver, Oyun gibi bir çok hususta olduğu gibi hoparlörler için de belirlemiş olduğu belli kıstaslar vardır. Mesela en basit olarak derki. Anfiniz de kesme frekans ayarları, 80 Hz altına düştüğün de tüm 80 Hz altı (Lfe-Bas) sinyalleri Thx ses siteminin hoparlörlerinden biri olan ve en önemli göreve sahip olan Subwoofer'e gönderilecek şekil de ayarlayınız. Thx'in Subwoofer için kıstas olarak belirlediği en önemli hususlardan biri de, Subwoofer'in 20 Herz'e veya mümkünse daha da altına inmesi gerektiğidir. Aslında bu sadece filmde değil, günlük hayatta da var olan bir frekans olayıdır. Yani burada amaç, gerçekliğe en yakın, anormal absorbasyon ve düşük herzler de diğer Subwoofer'lerin sesin dengesini bozacak şekilde alt herzlere inme zorluğunu yaşamamaktır.

    Özellikle Thx hoparlör sistemin de tüm hoparlörlerin küçük olmasında ki asıl neden, 80Hz'in altındaki tüm bas sinyallerinin Subwoofer'a yönlendirilmesi sebebiyle, diğer hoparlörler de ebat büyüklüğüne gerek kalmamasıdır. Orta ve üst frekanslara, küçük ebatlı hoparlörler hacmen büyük ebatlı hoparlörlere nazaran daha rahat ulaştığı için, diğer hoparlörlerin de verimi artmaktadır. İnsan kulağı, bas sesleri kulak zarının ortalarına doğru algıladığı için, Subwoofer'den çıkan bas titreşimleri, diğer orta ve tiz sesleri veren hoparlörler le doğru bir yerleşim yapılması şartı ile mükemmel bir uyum içine girer ve ortaya çıkan ses dengesi çok daha doğal bir hal alır. Böylelikle Thx'in bu konuda neden daha iyi olduğu net bir şekilde açığa çıkar.

    Bir çok kişi, Thx ses sistemin de tizlerin de çok daha az çıktığını ve doyurucu olmadığından bahseder. Halbu ki, gerçek hayatta da etrafta duyduğunuz sesler bu tiz yoğunluğun da değildir. Daha önceki bir topicte de bahsettiğim gibi, tam profesyonel olarak hizmet veren kayıt stüdyolarında bile eğer dinleme imkanınız olsa, duyduğunuz ses sizin normal de dinlemeye alıştığınızdan çok daha flattır.

    Gelelim tüm sistemin Thx onaylı olmasına ve en çok yanlış bilinen konuya!

    Kimse üzülmesin! Eğer anfiniz Thx onaylı ise, İllaki thx onaylı bir film veya thx onaylı bir dvd player almanız şart değil! Ayrıca kolonlarınız da thx onaylı olmasa bile eğer belli bir üretim kalitesinin üstünde ve Thx'in onayladığı frekanslar arasında çalışıyorsa, doğru bir şekilde de yerleşim yapmak kaydı ile, Thx'i yakaladınız demektir. Şaka değil, hakkaten yakaladınız demektir.

    Tüm sistemin thx onaylı olması durumunda tabiki durum daha farklı olacaktır. Ancak, emin olun çok da farklı olmayacaktır. Kullanmış olduğunuz thx onaylı ve pos prosesörlü anfi kendisine gelen sesi en doğru şekil de işlemek için üzerine düşen görevi yapacak ve kullanmış olduğunuz hoparlör sistemi de Thx onaylı olmasa bile, thx'in kabul ettiği kıstaslar içerisinde çalışıyor ise, ne mutlu size.

    Thx Select, Thx Select2 onayı bu konu da daha insiyatifli bir yaklaşım da bulunuyor.
    Thx Ultra2 ise çok daha sert kurallarla uyulması gereken bir sınıf.

    Thx üzerine bir çok topic de arkadaşlar sağolsun bulduklar bir çok yazıyı yayınladılar. Bu sebeple çoğunuzun okumuş olduğu bu detayları da ayrca belirtmenin gerektiğini sanmıyorum. Ama o yazıları okumayanlar varsa okusunlar ve okuyanlar da bu yazıyla eksik olan parçaları birleştirsinler.

    Ortaya çıkan sonuç, çok daha ılımlı olacaktır.

    Thx'in mail kapısını çok aşındırdım ben bu konularla.

    Herkese selamlar.

    Saygılar...




  • Multimedya setler için kaç tane THX standardı var bilen varmı.yani kaç sınıfa ayrımışlar?
  • belli bir sınıf yok yalnız şunlar belirtilmiş:
    About THX Certified Multimedia
    Multimedia products are one of the newest sound-delivery methods to meet the rigorous performance standards required for THX certification. While computer speakers and systems have the potential to deliver high quality pictures and sound, compatibility problems, complicated set-up procedures, and non-intuitive user controls are some of the problems that have limited the potentially awesome playback that is possible.
    THX Certified Multimedia products make good on the promise of computer-based Multimedia. Drawing upon proven expertise in certifying cinemas and home theater equipment, THX has created performance standards specific to the challenges of Multimedia systems. The certification program requires stringent specifications for the display, sound system, audio/video processing and user controls. When you purchase systems or components carrying the THX logo, you?re assured that the awesome special effects, graphics, and robust audio intended by film producers, musicians, and game developers are accurately - and astoundingly - reproduced on your PC.

    Dozens of high-end products carry the THX certification, including products from Dell, Altec Lansing, Compaq, Klipsch, Logitec, and Creative Labs. The THX stamp of approval guarantees the highest possible fidelity for your MP3s, CDs, DVDs, games, and digital audio sources, and you can enjoy a cinema-quality experience right at your own desktop.


    ayrıca bunlarda bütün thx sertifikalı multimedia ürünler:


    speakers:
    Altec Lansing MX5021 2.1 Speaker System
    Creative GigaWorksTM ProGamer G500
    Creative GigaWorksTM S750 7.1 Speaker System
    Creative GigaWorksTM S700 5.1 Speaker System
    Creative MegaWorks® THX 6.1 650 speaker system
    Creative MegaWorks® THX 5.1 550 speaker system
    Cambridge SoundWorks® MegaWorks® THX 5.1 550 speaker system
    Cambridge SoundWorks® MegaWorks® THX 2.1 250D speaker system
    Klipsch ProMedia 5.1 System
    Klipsch ProMedia 4.1 System
    Klipsch ProMedia 2.1 System
    Logitech Z-5500 5.1 Multimedia Speaker
    Logitech Z-5450 Digital 5.1 Speaker System
    Logitech Z-5300 5.1 Multimedia Speaker
    Logitech Z-2300 2.1 Speaker
    Logitech Z-2200 2.1 System
    Logitech Z-680 5.1 System
    Logitech Z-560 4.1 System
    Teufel Concept G 7.1 Multimedia Speaker System


    Multimedia Sound Cards
    Sound Blaster X-FiTM Elite Pro - with external I/O hub
    Sound Blaster X-FiTM Fatal1ty FPS - with internal I/O hub
    Sound Blaster X-FiTM Platinum - with internal I/O hub
    Sound Blaster X-FiTM XtremeMusic

    Sound Blaster Audigy® 2 ZS Notebook - PCMCIA

    Sound Blaster Audigy® 2 ZS Platinum Pro - with external I/O Hub
    Sound Blaster Audigy® 2 ZS Platinum - with internal I/O Hub
    Sound Blaster Audigy® 2 ZS Gamer
    Sound Blaster Audigy® 2 ZS

    Sound Blaster Audigy® 2 Platinum eX - with external I/O Hub
    Sound Blaster Audigy® 2 Platinum - with internal I/O Hub
    Sound Blaster Audigy® 2




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hanjin

    Multimedya setler için kaç tane THX standardı var bilen varmı.yani kaç sınıfa ayrımışlar?



    1 tane. o da THX daha üst sistemlerde hi-fi gibi thx ultra ultra2 veya select çeşitleri var. ama multimedyada benim bildiğim sadece thx var. ( yani thx in yanına bir eklenti yok )
  • arkadaşlar benim önemli bir sorum var thx certified firması mı daha gelişmiş ve iyi yok sa dolby digital mi biliyorum ki dolby de çok eski bir firma
  • Bunu günün esprisi olarak kabul ediyoruz ? Varmı başka bu cins sorular?
    quote:

    Orjinalden alıntı: Two_DadGy

    arkadaşlar benim önemli bir sorum var thx certified firması mı daha gelişmiş ve iyi yok sa dolby digital mi biliyorum ki dolby de çok eski bir firma

  • saygılı olsana soru sorduk heralde
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.