Şimdi Ara

İsveçli Saab Türk mü oluyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün yukarıdaki başlık la ilgili habertürk ün sitesinde bir yazı var inşallah dogrudur; keşke Volvo olsaydı lakin Saab da çok iyi bir otomobil üreticisi, kaldı ki bizim insanımız bunun gibi bir otomobil markası olmasına aç; umarım haber doğrudur... Aşağıda linki veriyorum.

    http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/698846-turkiye-saaba-talip-oldu-mu



  • 9.3 olur artık 2013 ne turbo kalır nede o meşhur elektrıklı hafızalı ısıtmalı deri koltukları...
  • +1 SAAB made in TURKEY kulağa hoş geliyor.
  • İsveç gazetelerinin haberine göre olay şu: 14 Aralık'da Saab'ın CEOsu Türkiye büyükelçisini arayarak görüşme talep ediyor. Görüşme Stockholm'deki elçilikte oluyor. CEO büyükelçiye yerli otomobil yapmak istiyorsunuz, Saab'ı satın alarak iyi bir başlangıç yapabilirsiniz vs. diyor. Büyükelçi de bu talebinizi Ankara'ya ileteceğim diyor. Hepsi bu! Özetle teklif İsveçlilerden geliyor, Türkiye kanadı Saab'dan haberdar olmuş da talip olmuş değil. Bu ara Çinliler hala bastırıyor. Hatta bir Çinli heyet şu an İsveç'de. GM patentleri Çinlilere vermek istemediği için satış işleri yürümüyor. GM'yi ikna için İsveç'deki fabrikayı kapatmayacağız diyerek İsveçlileri yanlarına almaya çalışıyorlar vs.
  • ozel bir girisimcinin tek basina risk alacagini dusunmuyorum. devlet destegiyle gerceklestirilirse de 1.3 saablar goruruz muhtemelen, sonucta devletteki vizyon ortada... bizim aldigimiz bir saab, bildigimiz saab degil, en iyi ihtimalle fiat linea rakip arac ureten bir saab olur. saab teknolojisiyle uretilen yerli bir marka mumkun, ancak saabi yasatacagimizi hic sanmiyorum.

    ote yandan sanki bu cinliler volvo ile yaptiklarini saab ile de yapma pesindeler. bizimkiler boyle bir ise kalkismaz diye dusunuyorum.
  • özel girişimcinin kim olduğu belli arkadaşlar :)

     İsveçli Saab Türk mü oluyor?
  • Kardeş SAAB bölümünde konuyu evvelce açmıştım zaten. Burası Volvo bölümü.

    http://forum.donanimhaber.com/m_55793309/tm.htm


    Volvo satıştayken ve henüz Çinliye gitmemişken buradan da yazmıştım VOLVO'yu Türkiye alsın diye.

    Neyse Volvo olmadı ama belki SAAB olabilir. Ancak bu markayı Türkiye'de pek bilen yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 21 Aralık 2011; 22:15:46 >

  • Gece gece nereden aklıma geldi bilmiyorum ama... Buyurun:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KobraAbiniz -- 22 Aralık 2011; 0:28:57 >
  • Sabah sabah radyo haberi idi...

    Türkiye Saabı istemedi.Bunun asıl nedeni ise marka imajının önüne geçen iflas haberleri...

    Radyoda bu şekilde geçti haber....Çoook ümitliydim Sabancının SA-AB işinden...
  • Mustafa koç " saab'dan bizi aradılar. Ama neden iflas eden bir firmayı almak isteyelim ki?" seklinde konuşmuş. Ayrıca " Fiat ve Ford ile güzel bir ortaklığımız var. Onlara ayıp olur. " mealinde birseyler daha demiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    Mustafa koç " saab'dan bizi aradılar. Ama neden iflas eden bir firmayı almak isteyelim ki?" seklinde konuşmuş. Ayrıca " Fiat ve Ford ile güzel bir ortaklığımız var. Onlara ayıp olur. " mealinde birseyler daha demiş.

    Üstad Koçu bilmemde ben hala SA-AB dayım efsane olacaktı SA kısmını mavi yapacaktık :)
  • SA-AB gerçekten çok hoş olurdu. Ama Sakıp Ağa gittikten sonra sabancı gurubunda pek öyle agresif büyüme politikası gözlemlemez oldum. Elindekilerle yetinme şeklinde devam ediyorlar. Dünyanın özelleştirmesi yapıldı. Aklımda kaldığı kadarıyla pek bir varlık gösteremedi.

    Saab işi gibi zaman, para, emek isteyecek ve sonucunda da karşılığını alamamak gibi bir ihtimalin olduğu işe cesaret edemeyeceklerdir diye tahmin ediyorum.

    Sonuçta hepsi büyük iş adamı. Detaylara bizden daha hakimdirler. Hadi alsın demek kolay ama almaya kalktığında binlerce sorun, düşünülüp hesap edilmesi gereken yüzbinlerce nokta çıkar ortaya.

    Tabi gönül de istiyor. En iyisi Hayırlısı ise olsun, diyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    SA-AB gerçekten çok hoş olurdu. Ama Sakıp Ağa gittikten sonra sabancı gurubunda pek öyle agresif büyüme politikası gözlemlemez oldum. Elindekilerle yetinme şeklinde devam ediyorlar. Dünyanın özelleştirmesi yapıldı. Aklımda kaldığı kadarıyla pek bir varlık gösteremedi.

    Saab işi gibi zaman, para, emek isteyecek ve sonucunda da karşılığını alamamak gibi bir ihtimalin olduğu işe cesaret edemeyeceklerdir diye tahmin ediyorum.

    Sonuçta hepsi büyük iş adamı. Detaylara bizden daha hakimdirler. Hadi alsın demek kolay ama almaya kalktığında binlerce sorun, düşünülüp hesap edilmesi gereken yüzbinlerce nokta çıkar ortaya.

    Tabi gönül de istiyor. En iyisi Hayırlısı ise olsun, diyelim.

    SAABdır sonuçta ben düşünmezdim iyi bir strateji ile teknolojisinden faydalanmak kaydı ile TR de oto sektörünü 10 yıl ileri atardı.




  • türkiyede böyle bir işi başarabilecek vizyonda parası olan işadamı çok az.Koç kabul etmemişse Bi Karamehmet kaldı.Sabancı dersen üstte bi arkadaşın dediği gibi Sakıp ağanın mirasını yiyor.
    Devlet desteği olmadan olmaz.keşke olsa
  • Koç, Sabancı, Doğuş grubuyla bu iş olmaz. Hepsinin yabancı firmalara distrübütörlüğü, ortaklığı vs. var. Devlet ile bu konuda işbirliği yapacak olan hiçbir markayla bağlantısı olmayan yeni muhafazakar/Anadolu kaplanı bir sermayedar olabilir. Ancak devlette de vizyon olmazı lazım, Çinlilerde olduğu gibi. Bu nasıl iştir ki dünyanın ekonomisi en hızlı büyüyen ve dünyanın fabrikası haline gelmiş ve bu performansla tüm batılı kapitalist ülkeleri korkutan Çin Saab'ın peşinden koşuyorken Türkiye burun kıvırıyor. Üstelik İsveçliler Çin'e gitmesin ya da batmasın diye Türkiye'ye markayı teklif ediyorken. İkisinden biri saçmalıyor olmalı. Ben saçmalayanın Çinliler olduğu görüşünde değilim. Hazır gelişmiş teknolojiye konup onu kullanarak kendi ürünlerini yaratmak istiyorlar, bu akıllıca. Türkiye ne kadar didinirse didinsin bugünkü Saab çapında bir markayı 100 yılda ancak yaratamaz. Albea'nın Türk versiyonunu üretebilmeyi ben bir başarı olarak göremiyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.