Şimdi Ara

. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
6
Favori
13.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sarı sitenin eksikliği. Ciddi söylüyorum bu eksiklik yüzünden dava açılsa yeridir. Bu satışların hiçbirinin garantisi yok resmen haybeye gözü kapalı alış satış yapılıyor. Böyle saçma sapan iş olur mu ? Senelerdir bu böyle. Bakın ben bir bankada yazılımcıyım, bu kadar büyük satışların yapıldığı bir sitede bir havuz sistemi kurulacak ve mal teslim edildiğinde para satıcının hesabına geçecek bu kadar yani. Bunu yapan siteler var. Bunun kaydı kuygu kolaylıkla halledilebilecek hale getirilebilir. Bu iş sürse sürse tüm anlaşmalarıyla falan birlikte 5-6 ay sürer. Bankaların da emin olun yazılım departmanları bu anlaşmaları yapmak için can atacaktır çünkü transferler bu anlaşmayı yapan bankalar üzerinden yapılacak ki bu ortak bir banka havuzuna bile evrilebilir. Yani seçenekler sınırsız.


    Kısacası bu olayların ve her gün eminim yüzlercesi gerçekleşen bu dolandırıcılıkların temel nedeni sarı sitenin bu olayları sallamaması ve bizim de yeterince tepki vermememiz.


    Bu arada arkadaşlar bir tavsiyem de şu profil resimlerini falan internette aratın. Google image searh ama özellikle Yandex image search üzerinden ters resim üzerinden arama yapın. Bakın bu arkadaşın profil resmi bir ilkokul müdürünün sayfasından çalınmış:


    https://twitter.com/kerimsirin


    Yandex image search daha başarılı bu konuda ama hepsini deneyin. Ben araç alırken profil resmindeki adam Borsa İstanbul Eski başkanı çıkmıştı. Ama adam gerçekten de oydu yani sorun yoktu :)


    Geçmiş olsun hocam sinirlenebilirsin küfredebilirsin senin bir suçun yok. Kendini neden suçluyorsun ki ? Hata yapabilirsin elbette ama bedeli bu olmamalı senin çalışarak kazandığın alın terini çalmışlar. Sahsen bulunsa kaval kemikleri ve ellerindeki tüm kemiklerin kırılmasını isterdim ki bir daha klavye falan kullanamasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antylwa -- 25 Ocak 2021; 21:22:1 >




  • yıllar önce sarı siteden telefon sattım adam telefonu akrgoya vermeden parayı yolladı.güvendi yolladı.ben de çok şaşırdım.düzgünce telefonu kargoladım.bişey olur diye yıllardır kargo belgesini saklıyorum.nasıl ürün kargoya verilmeden eft yaparsın.nutkun tutlmuş belli

    bence kimlik bilgileri gariban bi tipindir.eline 3 kuruş tutuşturup almışlardır kimlik bilgilerini hesap da açtırmışlardır.eline 500 tl versen her iş yaptıracak insan dolu.

  • Bu şu boğaziçi köprüsünü satma mevzusu yada tosuncuk vakasının bir değişik ve küçük formuna benziyor.


    Ava giderken avlanmak gibi.


    bedava peynir ancak fare kapanında olur.


    Bir şey piyasa fiyatının altında ise muhtemelen onda bir noksanlık vardır.


    Bir ticari olayda olağan dışı kar marjı yaratacak vaat, durum varsa ve böyle söyleniyorsa burada ütülecek olan sizsinizdir.


    Avunma şeklinizde çok abest olmuş.Türkiye gibi hukukun olmadığı bir yerde ne olacakki demekte akıl dışı bir durum.

  • dracarys41 D kullanıcısına yanıt

    Dr cigim hakli kahveye gitti 300 tl versen ickini sigarani alirsin bana hesap ac su bankada dersen verir. Kaldi ki adam suc islenecegini bile bile lades olsa bile ikiletmez. Mahkeme cagirir kahvede su adam boyle teklifte bulundu bende dayanamadim verdim hesap bilgilerimi. Kendisi borcluymus adina para yollanamiyormus bana 300 tl para verdi bende yardimci oldum der aklanir.

    Gumruk muhafaza memuru olsam ben zaten gumrukten kalip.ihaleyle satilan bir suru urun kaliyor. Ne diye kendimi yorayim ki ? Oradan ucuza kapatirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhatsApp konuşması dikkatimi çekti.
    Satıcının 2. mesajı banka hesap bilgileri 3. mesajı para geldi.

    Neyine güvendiniz de bu kadar parayı gönderdiniz hocam.
  • klasik polisin uğraşmamak için "o bulunmaz yeaa boşver" tavrı. nefret ediyorum bu tavırdan. polissin lan sen senin görevin bu. aman iş gelmesin de bütün gün şubede çay içeyim diye para almıyorsun. aynı olay emniyet müdürünün oğlunun başına gelse de aynı tepkiyi verecek misin acaba?


    sahte kimlikmiş.. bütün banka hesapları edevlet üzerinden matchleşiyor. oraya bir tc kimlik no sallayıp hesap açtıramıyorsunuz. e devletinizine girin tüm hesaplarınızı görürsünüz orada.


    hadi diyelim sahte kimlik. o hesabın hangi şubeden ne zaman açıldıgı vs hepsi kayıtlı. kimliğin sisteme taranma saati bile dakikasına kadar kayıtlı. atıyorum beşiktaş şubede ahmet isimli personel tarafından 18 şubat 2019 saat 10.26 da taranmış kimlik sisteme. hemen o tarihteki güvenlik kamerasından ahmet isimli personelin masasının oldugu yere bakan kameradan çıkarırsın bu kaydı. kasadan 100 lira eksilse anında bulursunuz aynı hesap..


    yetmedi mi? o hesaptan hiç mi para çekilmedi? hiç mi atm ye gidilmedi? atm kameralarından bulursun.


    para çekilmemiş de eft mi yapılmış başka hesaba? kime yapıldıgını bulursun.


    kısacası bulmak istersen anında bulursun. sadece ugrasmak istemiyorsun.





  • Ya sahibinden.com neden buna kalıcı bir çözüm bulmuyor? hangi dolandırıcılık konusuna girsem mutlaka sahibinden.com ismi geçiyor

    kaç bin kişi bu sitenin çalışma şekli yüzünden mağdur oldu. Bence buna kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor konu sahibine tavsiyem

    Avukat tutup şikayetçi olman gerekli evrakları koymanı tavsiye ederim kanıtın ile birlikte öyle sahte hesap açılması devri bitti artık

    o hesaba para aktardın isen mutlaka o para çekilecektir çekilen hesabın kontrolünü dahi yaparlar kime ait nerede çekilmiş vs.

    ve bu ülkenin insanına asla güvenme türkiye dolandırıcılar ülkesi olmuş önüne gelen birbirinizi kazıklıyor çarpıyor sırtından vuruyor

    alışverişini her zaman vatan,mediamarket,amazon,n11 gibi sitelerden yap ucuz etin yahnisi yenmez

    baştan sona kadar okudum gözünü açmazsan sırtımızdan vurulacağımızı tekrar gördüm kolay geldin dostum.


    @srcn.90





  • Yaa düşünüyorum da biz baya karşıdakine kendimizden çok güveniyoruz 2014 de asgari ücret 800 küsur lira ben 3200 gibi bir parayı Canon 6D almak için birine gönderdim direk hesaba. Burada ikinci el kısmında bir arkadaştı. Hiç sonunu kötü düşünmedim ürün de ulaştı elime sağ salim. Şimdi cesaret edemem biz insanlar çok değiştik sanki artık verdiğim gönderdiğim şeyler geri gelmeyecek gözüyle bakar oldum ve gelmiyor da çoğu zaman. Sonumuz hayrolsun..
  • geçmiş olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmek -- 25 Ocak 2021; 22:36:44 >
  • Geçmiş olsun öncelikle, atlattığınız bu badireye rağmen güzel şeyler düşünüp söylemişsiniz yine de bunun için tebrik ederim. Öncelikle vakit kaybetmeden savcılığa suç duyurusunda bulunmanızı öneriyorum parayı geri almanız kolay görünmüyor zira KVKK kapsamında kurumun elde edeceği sır niteliğindeki bilgi ve belgeler hiçbir kişi kurum ve kuruluşa verilemez. Ancak mahkeme kararına bağlanmış sır kapsamına giren bilgilerin verilmesinden de kurum veya banka sorumlu tutulamaz. Yani diyeceğim o ki bir kararnameye bakar bu olayın sır perdesinin çözülmesi. Banka kararla birlikte iş birliğini kabul ettiği takdirde söz konusu hesaptan para akışını nereye aktarıldığı veya hangi ATM veya şubeden çekildiğinin konum ve lokasyon bilgisi takibinde CCTV görüntüleri desteğiyle sanık veya zanlıya Asayiş Daire Başkanlığı eşliğinde ulaşılabilir.

    Yeter ki önem verilsin.

  • Geçmiş olsun hocam yıllar önce bende ps3 için bir miktar dolandırılmıştım benzer yöntemle o yüzden kulağıma küpe oldu. Yine yakın geçmişte tekirdağdan birisi ps4 ilanı girmişti polisin falan diyede eklemişti üniformalı fotoğrafı falan vardı. Tabi ben Tekirdağda polis arkadaşım var o gelip alsın senden demiştim halbuki yalan söylemiştim, sonra cevap gelmedi o gece, ertesi gün adamdan bir mesaj birisi buna para vererek sabit ilanı mesajlarla ıendi adına paylaşmasını ve parayı kendi adına atmasını istemiş vs. Yani anlayacağınız minareyi çalan kılıfını hazırlamış, umarım bir çıkar yol bulursunuz fakat zor gerçekten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPAWN-TheUndead

    Polisler uğraşmamak için her zaman yok zor olur, yok sen bu işin peşini bırak, yok çok uğraşırsın, yok imkansızdır fln tarzı caydırıcı özelliklerini sağolsunlar mağdurun üzerinde çok güzel kullanırlar. Polise güvenip onun lafıyla iş yaparsan anca evde oturur duvara bakar maziyi anarsın. Savcılığa, cimere, bankaya ve diğer gerekli mercihlere başvurmanı öneririm.

    İyi de polis işlemini yapmam dememiş işlemi yapsam da alması zor demiş ki söyledikleri de mantıksız da değil. İfadesini alacak savcılığa gönderecek. İşlem yapmama gibi bir durum olamaz. Polisin anlatmak istediği şey belli. Mağdura da geçmiş olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basiret bağlanıyor bazen, siz yine şikayetçi olun elinizden geleni yapın, olmuyorsa Allaha havale edin. Geçmiş olsun.

  • Siz şikayette bulunun bugün olmasa ilerde bigün yakalanır.Bu şikayetinizden dolayı cezası katlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi de GET ile alışverişlerde onay mekanizması var. Salatalık yollarsa onaylamazsınız olur biter.

  • Devlet memuru adamsin, izmirdesin adam taa ordu da. Daha gormeden denemeden para yolluyorsun cok ilginc.


    sehirdisina 50 tl bile yollamam ben sadece belli seyleri deneyerek deneterek elden sattim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Sahibindende Get sistemi var bu dediğiniz şekilde işleyen zaten...

  • Geçmiş olsun inşallah paranızı geri alabilirsiniz,merak ediyorum acaba get ilanı olsaydı bu tür bir mağduriyet yaşanır mıydı?

  • Geçmiş olsun kardeş. Kesinlikle dava aç işin peşini bırakma savcılığa git suç duyurusunda bulun. 5000 TL az para değil. Çok daha azı için önümüze ne dosyalar geliyor. Adamın donunun markasına kadar tespit ederler. iban var, isim var, yazışmalar var bunlar hep delildir. İsim ve iban sahte olsa, başkası bile kullansa sonuçta bu hesabı kullanan biri var. Savcı dolandırıcılık suçunun oluştuğunu düşünürse gerekli işlemler yapılır, whatsapp yazışmaları, Bankada bulunan şahsa ait bütün bilgiler her şey dosyaya eklenir. Nitelikli dolandırıcılıktan Ağır Ceza mahkemesinde dava açılır. Hesabın sahibini alır getirirler ya da talimat yazarlar bulunduğu şehirde adliyeye ifade vermeye gider. Hesap, isim, iban herşey sahteyse adam zaten seni tanımadığını söyleyecektir ifadesinde, konuşmadık etmedik der. O zaman sormazlar mı hiç tanımadığın adam sana 5000 TL niye yollasın... Gerisi mahkemenin kanaatine kalıyor. Yine de her şeye rağmen bu kişi beraatta edebilir, ceza da alabilir. Tekrardan geçmiş olsun.





  • Polis zaten dosyayi savcılığa intikal ettirecek ama malesef polisin de soyledigi gibi bulunması cok zor.Tabi ki banka hesabi olan bir kişi var ama bu kişi ya yurt dışında, ya kayıp, ya da kartını falan bir yerde unutan garibanın teki.Dusuk bir ihtimal de kartını kullandıran ama olaylardan haberi olmayan veya haberi olup da olmamis gibi davranan çete üyelerinden biri.Dolandirici asla ama asla kendi bilgilerini hic bir yerde kullanmaz ki, kullansa zaten çoktan yakalanır.Burada ulaşılabilecek tek yer IP.Adam parayı cok buyuk ihtimalle ayni bu sekilde kullandığı diğer hesaplara aktarıyor.İşte bu işlemi yaparken kullandığı IP tespit ediliyor da o da bilgisayardan yapıyorsa yabancı ülke olacak şekilde Ip'sini değiştiriyor, telefondan, mobil bankacılıktan yapiyorsa yine mutlaka ya Suriyeli adına ya başka birisi adına kayıtlı hat ile işlemi yapiyor yine iz bırakmıyor.Parayi çekerken de tabi ki yüzünü gizleyecek şekilde şapka vs. kullanarak işini hallediyor ve tespit edilemiyor.

    Yukarida bir arkadaş yazmis 5.000 lira için adamın işi yok bunla mi uğraşacak.Arkadaşım ne 5.000 lirası adam ayda bu sekilde 10 kişiyi dolandırsa 50.000 lira alir.Ki cogu magdur da enayi damgasi yerim diye hic bir ortamda dile dahi getirmiyor.Konuyu açan arkadaşı ozguveninden oturu tebrik ederim.Ona tavsiyem siz mutlaka sikayetci olun,en azindan surekli savcilik bilgileri talep edince ve ifade vs alinca o kartını kullandığı kişi buna ulaşır rahatsiz eder vs. sizden şikayetinizi geri çekmenizi ister parayı iade edip.


    Gelelim nelere dikkat etmek gerektiğine,uste çıkması için artilayabilirisiniz.

    1-)Ozellikle sahibinden.comda araç alırken vs. kaporta isteyenler cok oluyor.Mutlaka ama mutlaka alacağınız urunle ilgili teknik bilgiler sorun.Saçmalamaya başladığını görüyorsanız zaten kaçmaya başlayın.
    2-)Dolandiricilar güven telkin etmek için whatsapp profil fotoğraflarına bir çocuk resmi falan koyar.Bunu görünce, duzenli aile babası vs. dersiniz.Kesinlikle buna da şüpheyle yaklaşın.
    3-)Instagramda ozellikle bir suru sayfa var.Gumrukten ele geçen ürünler, icra ile ele geçen ürünler vs.Arkadaslar kesinlikle ama kesinlikle hepsi dolandirici.Dusunun gümrükten ele geçen ve yarisindan daha az fiyata bir urununuz olacak ve öylesine talep görmeyecek ki, instagramdan sayfa açıp,bir suru de reklam alip bunu satmaya çalışacaksınız.Akil mantik almıyor.
    4-)Eger instagramda bir sayfa ürünü yoruma kapatmissa anlayın ki dolandirici.Hicbir satıcı ürününü yoruma kapatmaz aksine ister ki insanlar etiketlesin birbirini görsün, urunum daha cok kisiye ulaşsın vs.

    5-)Arkadaşlar son olarak çok basit bir kural var.Kimse durduk yere malını daha ucuza S-A-T-M-A-Z. Her alanda bu kural gecerli.Mal gercekten var olsa bile çakmadır.Çakma olmasa bile arızaladir bu kadar basit.Benim elimde 150 bin liralık arabam var, ben bunu neden 120 bin liraya ilana koyayım ki?Velev ki senaryo dogru olsun, paraya sıkışmış olayım, 140 bin lira desem bile havada karada gider ki zaten, biraz mantıklı düşünün.

    Ve son bir tavsiye, kurumsal olmayan, daha önce adını duymadığıniz sitelere kesinlikle ama kesinlikle kredi karti bilgilerini girerek alışveriş yapmayın.Hadi yapıyorsunuz sanal kart oluşturun bankanizdan, alışverişi o sekilde yapin.Boylece islem tutarı dışında harcama istese de yapılmaz.

    Konuyu açan arkadasa cok gecmis olsun tekrardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.