Şimdi Ara

Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
794
Cevap
11
Favori
57.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu konuda gerçekten milletle tartışıp o iş öyle değil diyenleri anlamıyorum.Normalde izleyeceğim bir video değil oturup izledim.Adam mantıklı konuşmuş şartlar böyle demiş .Bir şeyler başarmak istiyorsan araştır çalış fırsatları değerlendir demiş.Benim tuzum kuru siz fakirler çalışın yapın ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin dememiş.Herifin önceki laflarından konularından bahsedip linçe dönmüş konu.


    Tamam,Mesut yanlış.Her şeyi malum parti batırdı gençleri harcadı o zaman üniversite okuyan arkadaşlara soruyorum erken seçim olmazsa 2023 te seçim var.2 yıl yeni iktidar geldi işleri düzene koyması nerden baksan 2 yıl ya kardeşim sen dört yıl boyunca malum adam benim gençliğimi çaldı mı diyeceksin ? Ağlamak bir şeyi değiştircek mi ? Belki bu tarz konuşmaya lisede öğrenci olan arkadaşların hakkı var yeni düzen yeni hükümet üniversite derken oturmuş olur.4 yıl içerisinde ülke şaha kalkamicağına göre fırsatları değerlendirmek lazım.


    Milletin isyan etmesine hak veriyordumda ağlamanın çözüm olmayacağıda ortada.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Adamın refah seviyesi ortalama üstü değil. Şu konuya yorum yazanların yarısından fazlasının maddi durumu Mesut'a göre daha iyidir.



    Alıntıları Göster

    Genel bir yorumdu en basiti adam amerikadan, İngiltereden akıl dağıtıyor. Türkiye de olanlar içinde durum aynı bir takım çevresiyle, aile desteği ile parayı bulup akıl verenler mevcut :)

    Ayrıca insanların vasıfsız ve niteliksiz oluşu kendi suçları mı ? Bu ülkede herkes doğuştan şanslı olmuyor, büyükşehirler de yaşayan insanların bir çoğunun ailesi ''ilkokul terk'' (geçim derdine düşmüş kimseler) kırdan göç eden kişilerden oluşuyor, aralarında 1-2 tane kafası çalışıpta şansı yaver giden olursa sıyrılıyor peki ya geri kalan ?

    Sizin bu kişilere niteliksiz, beceriksiz demeniz için öncelikle diğer herkes eşit imkanları sunmanız gerekiyor.

    Dipnot:Ayrıca ülkelerin niteliksiz iş gücünü de ihtiyacı vardır.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beels

    Valla gayet güzel konuşmuş Mesut Çevik , forumdakiler yine ağlamaya devam etmiş , Tamam yine sorunlar var ancak pes etmeyin diyor adam.

    Pes etmediniz siz ne oldunuz?

    Yazın buraya ışık olun genç dimalara genç beyinlere aydınlık geleceklerini gösterin yol açın hadi bekliyoruz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuklacini

    Şu konuda gerçekten milletle tartışıp o iş öyle değil diyenleri anlamıyorum.Normalde izleyeceğim bir video değil oturup izledim.Adam mantıklı konuşmuş şartlar böyle demiş .Bir şeyler başarmak istiyorsan araştır çalış fırsatları değerlendir demiş.Benim tuzum kuru siz fakirler çalışın yapın ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin dememiş.Herifin önceki laflarından konularından bahsedip linçe dönmüş konu.


    Tamam,Mesut yanlış.Her şeyi malum parti batırdı gençleri harcadı o zaman üniversite okuyan arkadaşlara soruyorum erken seçim olmazsa 2023 te seçim var.2 yıl yeni iktidar geldi işleri düzene koyması nerden baksan 2 yıl ya kardeşim sen dört yıl boyunca malum adam benim gençliğimi çaldı mı diyeceksin ? Ağlamak bir şeyi değiştircek mi ? Belki bu tarz konuşmaya lisede öğrenci olan arkadaşların hakkı var yeni düzen yeni hükümet üniversite derken oturmuş olur.4 yıl içerisinde ülke şaha kalkamicağına göre fırsatları değerlendirmek lazım.


    Milletin isyan etmesine hak veriyordumda ağlamanın çözüm olmayacağıda ortada.

    Aynen katılıyorum. Zaten Mesut da ağlamanın manasız olduğundan bahsediyor.





  • Bataklikta debelenmek isteyenleri kendi haline birakin.
  • Ne alaka? Bu adam hükümeti deli gibi eleştiriyor ayrıca


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

    Ben herhangi bir romandan bahsetmiştim. Öyle ders neyim olmayan, okumak için kitap. Ders kitabı açan kitap okumuş sayılmıyor. Gerçekten diyorum kaç kişi alıpta hayatında bir kitap okudu şu ülkede. Yani öyle her gün 1 kitap okunsun, her hafta ya da ay kitap okunsun da demiyorum. Yılda 1 ya bile okunsa. Yani işe yaramaz diye düşünmeyin, kelime haznesi gelişiyor, bakış açısı, hayal gücü, beynin farklı yönleri çalışıyor. Ama biz de hayatı boyunca bir kitap dahi okumamış insanların maşallah her şey hakkında sınırsız bilgisi var. Zaten cehalet arttıkça bu sınırsız bilgilerde maşallah artıyor. O öyle olsaydı da, şu şöyle olsaydı da, maşallah her şeyi bilirler. Açın facebook'u tonlarca bedava fıstık gibi kitapları dağıtanlar var. Ama namussuz fırsatçılar bedava al sat yapsın diye değil. Yani ona bile namussuzlarımız atlar hemen. Ben insan olanlar için tavsiye ediyorum.


    Yine bu hükümetin yaptığı kötü işlerden birisi, insanların kendilerini üniversite mezunu sanmalarını sağlamak oldu. 4 işlem yapmayı bilmeyen, geçtiği bölümlerin adını bile bilmeyen insanlar, şu son 10 senede her köşe başına bakkal gibi açılan üniversiteciklerden mezun olup, sonra üniversite mezunu olduğunu sanıp, ben mezunum ama işsizim diye ağlamaya başladı. Ne vardı, insanları bu kadar kandıracak bilemiyorum. Ya üniversitecikleri bıraktım, gerçek üniversitelerimizde bile hani en iyileri diyebileceğimiz ilk 3 üniversiteye bakıyoruz, birisi dünyada 500. diğeri 800. diğeri 1000'in üstünde. Yani tr'de en iyi üni mezunuyum desen bile dünyada 500. sıradaki üniyi ancak bitirmiş oluyorsun. Maalesef eğitim sistemimiz zaten çok kaliteli değil. Hükümetlerin de bize bir fayda sağlayacağı yok. Hazır matrix gibi bir çağda yaşıyoruz. Doğru bilgileri araştırıp bulup, kendimizi geliştirmemiz lazım. Hükümetlerin ağzına bakarsak, son kaç hükümette, kemer sıkalım dedi, enflasyon aldı başını gitti, olan hep halka oldu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Kendini geliştirenler gayet iyi yerlere geliyor zaten. Mesut Çevik de bundan bahsetmiş. Zorlamazsanız iyi bir yere gelemezsiniz diyor. Ancak zorlayan herkesin de iyi bir yerlere geleceğinin garantisi yok bundan da bahsetmiş.



    Alıntıları Göster

    Yazdım yazdım sildim. Milletin bilmem neresine ne yaptınız gelmiş hala masal anlatıyorsunuz.



    450 dolara dünyanın hangi ülkesinde mühendis çalışır bana bunu anlat sonra ben seni dinlerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Tabiki paylaşabilir biz de eleştirebiliriz diye düşünüyorum.

  • Bu ülke genci iseniz tek seçeneğiniz var dil öğrenip ülke dışına tüymek. Diğer türlü seçenekler tamamen şans işidir; benim yaş 40 olacak ailem olmasa çoktan ülke dışına gidip kafayı dinliyordum. Ama peki ne yaptım gençliğimden beri her türlü işte çalıştım hem tl, hem döviz cinsinden para biriktim şimdi ciddi bir miktara ulaştı faize koydum ve bana ayda getirdiği parayı söylesem yok ebenin örekesi dersiniz, faizden kazandığım para işimden fazla getiriyor. Arada yatırım amaçlı küçük ofis tarzı ev alıp bu tarz kiralama işinde olan sitelerde yabancı, yerli alıcılara evi kiralayıp yine yolumu bulurum. Ha bu şansa ve olanaklara sahip olmayan insanlarımızda var, onlara da ne desem boş çünkü cidden berbat bir ülkede doğmuşuz.

  • Tipik günah çıkartma konuşması.

  • Mesut bey doğru söylemiş, gençlerimiz kendilerine hiç güvenmiyor artık forumda en ufak bir umutsuz vakada intihar konularından sıkıldık gençlerimiz artık kabuklarını kırıp kendilerini aşmaları lazım çünkü onlar bizim geleceğimiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kara Kuzgun kullanıcısına yanıt

    Arkadaş ne düşünceyle ne yazdı bilmiyorum ama burada konu akp değil. Yani bundan önceki hükümetlerde de oramızı buramızı bellediler, kemer sıkın dediler, enflasyonları şişirdiler. Bundan sonrakiler de muhtemelen aratmayacaktır. Sonuca bakarsak burada mesut çevik özetle, düzgün bir partinin gelip, işsizliği bitirip, mühendis maaşlarını 4500 dolara çevirmesini bekleyene kadar ağlayacaksanız daha çok ağlarsınız diyor. Adam haklı. Bu olmayacak maalesef. Biz niye bu olmuyo, banane bu olmazsa ben oynamıyorum dersekte, dünya dönmeye devam ediyor, yine kaybeden biz oluruz. O yüzden çabalamaya, fırsatları kovalamaya, kendimizi geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor. Hayat bir oyun gibi, evet bize hard mode denk gelmiş olabilir, ama niye bazıları easy'de oynuyor diye sızlanırsak bir yere varamayız. Yani oyun devam ediyor. Ya çabalayıp, hard'da da başarılı olmak için uğraşacağız, en azından deneyeceğiz, ya da bir köşeye sinip oturacağız.


    Bu arada 450 dolara ya da daha düşüğe bir çok ülkede çalışan mühendisi de doktoru da oldu da, oluyorda. Daha akp öncesine kadar rus doktorlar falan buralara temizlikçi, amele olmaya akın ediyordu, daha düne kadar hindistanda ve çinde çok düşük rakamlara çalışılıyordu, şimdi venezuella batık, daha da bir çok batık ülke de var, bize göre bile fakir kalınan. Yani öyle bir kriter yok bu rakama çalışılmaz diye.


    Ha bu işsiz mühendis ya da kendini mühendis sanan ordusunu da akp yarattı. Ve bir çok meslek için de aynı şekilde. Yani böyle bir bölüm olur mu ya 250 puanla da girebiliyorsun 500 puanla da. Tr'de puan farkının en açık olduğu bölüm mühendislik oldu. Çünkü her köşe başına bakkal gibi üniversitecikler açtılar. Zoraki lise seviyesindeki adamlar kendini üniversite mezunu sanar, mühendis sanar oldu. Bu orduyu maalesef akp ve eğitim bakanı yarattı. 4 işlem yapmaktan aciz bir sözde üniversiteli ordumuz oldu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

    Mesut bey doğru söylemiş, gençlerimiz kendilerine hiç güvenmiyor artık forumda en ufak bir umutsuz vakada intihar konularından sıkıldık gençlerimiz artık kabuklarını kırıp kendilerini aşmaları lazım çünkü onlar bizim geleceğimiz

    Adam sonuna kadar haklı.

  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Onların bazıları sponsorlu biliyorsun değil mi ? Kanalına 30 k fiyatında monitörünü tanıtan video atıyor mesela, kendisi gidip o monitöre 30 k verir miydi ? Bence bunları sorgulamak lazım. ( rakamlar afaki, tam fiyatını unuttum )

  • Twitch videosunda 07:53'de Donanımhaber (Forum) için "iğrenç bir yer" tanımlamasını kullanmasına dikkat eden oldu mu?

    https://m.twitch.tv/videos/852513826

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Pes etmediniz siz ne oldunuz?

    Yazın buraya ışık olun genç dimalara genç beyinlere aydınlık geleceklerini gösterin yol açın hadi bekliyoruz..



    Alıntıları Göster

    Dostum ben küçük yaştan beri çalışıyorum , 15 yaşında ailemin yanından kalkıp Antalyaya Bodruma giderdim çalışmaya , ülkenin durumu bu , düzelmeyecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Twitch videosunda 07:53'de Donanımhaber (Forum) için "iğrenç bir yer" tanımlamasını kullanmasına dikkat eden oldu mu?

    https://m.twitch.tv/videos/852513826

    Yorumları okuyup nasıl çıldırdı ise artık kendi firmasının forumuna bunu söyleyebiliyor Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 


    Reklamdan güzel kazanıyorsunuz ama forum sayesinde ayıp değil mi lan insan ekmek teknesine böyle der mi hiç aaaa çok ayıp ama Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 


    Peki Niye iğrenç çünkü beni eleştiriyorlar çünkü beni beğenmüyorlağğğ


    üüüüüüüüüüüüüü


    Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!)


    Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!)

    Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 28 Aralık 2020; 23:59:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mesut çevik sonuna kadar haklıdır. şu an ülkeyi yönetenler ve gelecekte de yönetecek olanlar bu düzeni değiştirmeyecek, ülkemize seküler, muhafazakar veya milliyetçi bir iktidarın gelmesi sadece ülkedeki sosyolojik yapıyı etkiler ekonomiye ve liyakata katkısı olmaz anlayın artık. ülke akp öncesinde gül bahçesi değildi. 94 ve 2001 krizlerinde ülkenin basında akp yoktu. gelecekte de akp olsun veya olmasın buna benzer krizler olacak....


    mesut cevik diyor ki, kısaca cevrene bak sahip olduğun, olamadığın imkanlara bak ölç-biç-tart ve senin yeteneklerin ve isteklerin doğrultusunda kendine bir yol planı çiz. devletten - kimseden birşey bekleme, kendi yolunda devam et diyor. kısaca ar-ge yap diyor sana. memur olup kös kös oturma planı yapma diyor. yanlış bişey demiyor açıkçası ben katılıyorum. ama uygulaması zor tabi ve zor olduğu için de yine aynı kısır döngüye girip mesut çevik'e tepki göstermisler.


    özellikle sosyal medya kısmına daha çok katılıyorum. bizim üniversite zamanında sosyal medya bu kadar yaygın değildi, eglence aracıydı o yüzden sadece kendimize odaklanıp daha gerçekçi hayaller kurabildik. sağa sola haset etmeden, kıskanmadan kendimizi geliştirebildik.





  • Mesut Çevik'in saatler harcayıp anlatmaya çalıştığı şeyi size 2 dakikada anlatıyorum. Konuya 2. mesajım ve hayatta para kazanmak istiyorsanız şunu uygulamanız lazım.


    Para çok çalışarak değil, para aptal insanlardan kazanılır.


    Adamın twitch yayınında DH kitlesine iğrenç bir yer, kanser kitle diye hitap etmesinden bu çıkarımı rahat yapabiliyorum. Kendisi bu arada teknolojik incelemelerden daha çok hit yaptı şu dönem. Tebrik ediyorum. Zaten kitleyi kontrol etmenin iki seçeneği var. Kadınsan fiziki, erkeksen tartışma ortamı yaratarak ( internet ortamı için ) Bağış barı açması ise beni benden aldı.

  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.