Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 Performans Arttırma ve Sorun Çözümü (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
555
Cevap
41
Favori
43.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aklima bir soru geldi,


    Oyunu oynarken Afterburner da farkettigim bi konu oldu,



    Escape from Tarkov oynarken,kullandigim 2080 MaxQ GPU 1920Mhz ye kadar cikiyor ve ortalama 1700-1920 araasi gidip geliyor.


    Cyberpunk ta ise %90-99 load olmasina ramen 1450 civarini gecmiyor GPU hizi.


    Bu kurdugum modun bunu fixlemekle bi alakasi olur mu bilmiyorum. bu bi oyunun optimizasyon sorunu mu onu da bilmiyorum :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerhanUygur

    ben de kurayim bunu :) tesekkurler.

    Neyi kuracaksınız? EXE editleme yönteminden bahsediyorsanız onu yapmak yerine çok daha kolay olan yukarıda verdiğim Nexus link'indeki modu kullanabilirsiniz.  

  • Z97 Gaming 5 4790k 2070 Super ile şehir içinde saçma bir şekilde kasıyor oyun 25 30 lara kadar düşüyor normalde 60-75 arası bunu nasıl düzeltirim? Bu mod işe yarar mı?

  • Acaba tüm oyunlarda AMD için kesici performans düşürücü bir şeyler var mıdır.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sin goat kullanıcısına yanıt
    sorunu çözebildinizmi hocam
  • İmzamdaki sistem ile 2k da 3-4 ayar yüksek diğerleri normal şekilde 50-55 fps alıyorum. Görüntüyü 1080p ye çekersem görüntü çamur oluyor monitör 27 inç diye galiba anlamadım. 2K ayarlarını atacak varmı

  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Amd kartlarda hep aynı sıkıntı var sanırım. Screen Space Reflections ayarını tamamen kapatınca anca düzeliyor. Ya da sayko ayara falan almak lazım ki o da bariz bir fps düşüşü demek. Ayarı kapatınca da pek güzel bir görüntü elde edemiyoruz :)
  • Hicks kullanıcısına yanıt

    daha next-gen update çıkmadığından ps5 şimdilik oyun ps4 versiyonunu upscale ederek oynatıyor sabit 60fps'le.performans sorunu yok.detaylar ps4'ten biraz daha fazla.ama next-gen update gelince çözünürlük ve görsel detaylar belirgin artar.

  • Samorz S kullanıcısına yanıt

    amd ayarlarında mozaik döşeme modu , 3 seçenek olsa gerek. "AMD için en iyileştirilmiş" bir dene bakalım düzelme olacakmı.

  • JuelzII kullanıcısına yanıt

    Hocam ilk mesajdaki '' - Config Dosyasını Editleyerek Doğru Bellek ve VRAM Değerlerini Atama'' kısmındaki işlemleri yapın. Değitirmeniz gereken dosya not defteri ile açılıyor. Daha sonra oyunu yönetici olarak çalıştırın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Fenix

    Hocam ilk mesajdaki '' - Config Dosyasını Editleyerek Doğru Bellek ve VRAM Değerlerini Atama'' kısmındaki işlemleri yapın. Değitirmeniz gereken dosya not defteri ile açılıyor. Daha sonra oyunu yönetici olarak çalıştırın.

    Dikkat! Oyun yönetici olarak çalışırsa Steam devre dışı kalır...

  • @Hicks

    ben yaptım o vram ve bellek ayarlarını bende sonuç değişmedi imzamdaki sistem ile 50 fps alıyordum. Çoğu ayar yüksek 3-4 tane ayar medium şekilde yaptım gene aynı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helll_599 -- 16 Aralık 2020; 17:12:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helll_599

    @Hicks

    ben yaptım o vram ve bellek ayarlarını bende sonuç değişmedi imzamdaki sistem ile 50 fps alıyordum. Çoğu ayar yüksek 3-4 tane ayar medium şekilde yaptım gene aynı

    Ben hala emin olamıyorum o ayarların çalışıpğ çalışmadığından, her yaptığım test farklı çıkıyor. En son dün gece herşeyi ilk haline alıp hiç bir modifiye olmadan test ettim sonuç yine aynı çıktı.  


    Özellikle AMD Ryzen işlemcilerde ya da düşük konfigürasyonlu sistemlerde ciddi farkediyor sanırım, yoksa bu kadar insan placebo etkisinde olamaz yani...


    En son yüksek konfigürasyonlu Intel sistemlerde herhangi birşey yapmanın anlamsız olduğuna karar verdim, bakalım bu fikrim ne zaman değişecek.  


    Memory pool budget olayına gelince, başından beri o garip CSV dosyasının böyle bir konfigürasyonu tutacağına ve bunu bu şekilde unutacaklarına hiç inanmıyorum. Zaten bende başından beri orada set edilmiş olan 3GB değerinin üzerinde çalışıyor RAM ve vRAM, dolayısı ile dosya etkisiz. Kaldı ki dosyayı silince de çalışıyor, gerekli bir dosya olsa ya yeniden yaratılırdı ya da çalışmazdı. 3 GB altındaki donanımda mı işe yarıyor, olayı nedir hala anlamadım. Önümüzdeki patch'e bir kaç gün kaldı, bu kadar dillendiğine göre bu tweak'lerin tamamını patch ile hallederler diye umuyorum.





  • Hicks kullanıcısına yanıt

    doğru diyorsun ben oyundan zevk alamıyorum 1080p de oynayınca 70-72 fps alıyorum ama görüntü çok bulanık Monitör 27 inç 2K diye galiba çözünürlüğü bu sefer 2K yapıyorum fps düşüyor 50 ye beklemek en iyiysi sanırım.

  • Oyunda sadece normal glitchler yok. Mesela bir görevde Uzay Tuhaflığı adı, 4000 para değerinde bişey kazanıyorsun. Satıcı götürüp satıyorsun. Çıkıp tekrar satıcı ekranına geldiğinde 5 birime geri alıyorsun. Defalarca yapıp o satıcıdaki para bitene kadar satıp alabiliyorsunuz.

    Yani nerden tutsak elde kalıyor oyun glitchlerle. Halbuki konu gayet güzel işlenmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denilen ayarları yaptım, değişen bişey olmadı,

    Ryzen5 1600 3800MHZ

    RX 5500XT 8Gb

    16 GB DDR 3466 Ram

    40 FPS High Ayar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 16 Aralık 2020; 19:13:49 >
  • Oyunun çok bulanık olmasından şikayetçi olanlar Temporal Anti Aliasing (TAA) kapatmak isterse aşağıdaki ayarları kullanabilir:


    Steam Community :: Guide :: disable/turn off: TAA and GHOSTING

  • quote:

    Orijinalden alıntı: .: mds :.

    Denilen ayarları yaptım, değişen bişey olmadı,

    Ryzen5 1600 3800MHZ

    RX 5500XT 8Gb

    16 GB DDR 3466 Ram

    40 FPS High Ayar.

    Aşağıdaki modu denediniz mi, ayarların bir çoğunu otomatik yapıyor:

    Cyber Engine Tweaks at Cyberpunk 2077 Nexus - Mods and community


    Siz hangilerini yapmıştınız? Sizin sisteminzide işe yaraması lazım...

  • .: mds :. kullanıcısına yanıt
    o ayarda ben rx580 ile alıyorum hocam sistemde mi problem var sizin. acaba
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.