Şimdi Ara

8 aydır geliştirdiğimiz oyunun Steam sayfasını açtık. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
21
Favori
27.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
666 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dualarım sizinle

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DING DING

    görünüşe göre epic games'in tipik bir ölücüsüsün 



    steam türkiye için dolar kurunu güncel alırsa türkiyede oyun piyasası çöker 3 günde.


    https://steamdb.info/app/578080/


    rusya bile 105 liraya alırken sen steam sayesinde 87 liraya alıyorsun 



    Alıntıları Göster

    Biz steam'i 2016'dan beri boykot ediyoruz, o zamanlar epic games store'mu vardı bloodmoney30? Cehaletini kendine saklamalısın, ki alternatif olarak free-drm projesi olan gog'dan bahsetmişim. Bunun ne olduğunu bilmediğine eminim, bu kadar cahilce yorum atabilmek için devasa düzeyde cahillik gerekir.


    Steam fanboyluğunu bırakın, bak ac valhalla bile steam'e çıkmıyor. Niye çıkmıyor, niye boykot ediyorlar diye oturun düşünün. Beyninizi kullanın. Sadece bu ay oyunlara 1000 liradan fazla harcadım, bir ölücü bunu yapmaz değil mi? Bilin, cahil olmayın, cahil cahil konuşmayın. Alt tarafı tüketicisisiniz, sektörde neler olup bittiği hakkında en ufak fikriniz yok. Sonra üzülmeyin...


    İşin özeti basit, param var, oyunlara binlerce lira harcıyorum ve ekibimiz 2016'dan beri steam'i boykot ediyor, uplay, gog, epic games gibi alternatifleri kullanıyor. Benim param, benim seçimim. Farklı platformda %50 daha pahalı olsa yine steam'den almam, bu bir duruştur, anlayabilme şansın yok, sektör hakkında bilgin de yok.


    Boş konuşma kısaca.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 9 Kasım 2020; 0:21:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bashare

    @_Anarsist_ Epic Games'e de başvurmayı düşünüyoruz. Bakalım kabul edecekler mi :)


    @x2yk Harfi harfine katılıyorum ve çok teşekkür ediyorum hocam  


    @Cagrisins1907 Çok sağolun.


    @berkayjan Planlarımız arasında var hocam. Oyun tamamen biter bitmez Steam'de çıkmadan hemen önce atmayı düşünüyoruz. Video çekmeye karar verirse bizim için çok iyi olur.


    @cihat52.5 Çokça teşekkür ederiz hocam.

    Epic kriterlerini karşılamayabilir ama gog muhakkak kabul edecektir. Boş geçmeyin, benim gibi steam boykotçusu insan sayısı gün geçtikçe artıyor. Ben gog'tan alıp destek olurum açıkçası.





  • İstek listesine aldım, çıktığı gibi de satın alacağım. Ülkedeki bunca zorluğa rağmen bir şeyler için çırpınan arkadaşları görünce gurur duyuyorum.

  • Vay vay vay. Hafiften bir damla yaş pıt dedi haberin olsun.

    14 sayfadaki tüm yorumları tek tek okudum. Bilen de yorum yapmış bilmeyen de. Her neyse..

    Bir dönem Nexon Europe'da çalışırken 3-4 Türk Skype'da bir araya gelip hüzünlenirdik. Neden bir Türk firmasında değilde Kore firmasında çalışıyoruz diye. Neden bizim ülkemizden böyle cevherler çıkmıyor, neden yazılımda bu kadar geriyiz diye.

    Tabi bizler sözleşmeleri fesh edip şirketi bırakalı uzun zaman oldu. Bu süreçte Türk firmalar çok ilerledi. Hatta hızını alamayıp yurtdışına satılanlar oldu. Bu gelişmeler bizleri hep mutlu etti. Yorumları okurken, trailer'ı izlerken sebepsiz bir damla pıt etti. Gurur duydum.

    Steam hakkında iki çift söz söylemek isterdim ama neyse. Listeye ekleyeceğim. Yolunuz açık olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epic Games'e verdikten sonra haftanın ücretsiz oyunu MINDMIST  . Başarılar dilerim hocam merakla bekliyoruz  

  • early access çıkarmayın da gerisi oyunun kalitesine göre gelişir.

    gerekirse 3 ay daha geciktirin ama bitmemiş oyun çıkarmayın.

    bu başlangıcıyla bitişinin bir olduğu olur.


    başarılar...

  • Bir Türk oyuncusu olarak sonuna kadar yanınızda seve seve size destek olucam, umarım ufakta olsa başarılı olur ve devamı gelir bol şanslar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun.

  • Helal olsun bizden TÜRK milletinden de güzel şeyler duymak ne güzel inşallah hep daha iyisi olur hayırlı uğurlu olsun.

  • İstek listesine ekledim çıktığında bir satışınız garanti başarılarınız daim olsun iyi yerlere gelirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolun açık olsun dostum, umarım çok daha iyi yerlere gelirsin.

  • Herkese iyi dilekleri ve güzel yorumları için çok teşekkür ediyoruz  


    @srvngrc Hocam sizle yeni anlaştığımız Amerikalı seslendirmen ile aramızda geçen diyalogdan bahsedeyim. Bana karakterlerin ismini değiştirmemi söyledi. Daha karakterin ismini söyleyemiyorum dedi. Ben de oyun Türkiye'de geçiyor ve karakterler Türk dedim. Kıvanç'ın telafuzunu da öğretirim sana dedim. Fair enough dedi :) Yani demek istediğim şudur, karakterlerin isimleri aynen kalacak. Kıvanç'ı Kivanc diye okuyacaklar ki yanlış da değil zaten. Rus bağımsız oyunlarında isimler hep Rusça örneğin.


    @Öğrenen Aynen öyle hocam. Ne kadar çok istek listesine ekleyen, o kadar çok iyi bir çıkış ihtimali.


    @flonky Hocam böyle şeyleri okuyunca çok mutlu oluyoruz. Geçen gün başka bir arkadaş da buna benzer bir şey söylemişti. İnsanlar geçmişten bir şeyler hatırlıyor, çok güzel bir şey. Bizim referans aldığımız oyunlar konuda da belirttiğim gibi biraz daha günümüzün oyunları :)


    @Jilet43 Bu yaşlarda ilgi duyman çok güzel bir şey. Ben de hemen hemen o yaşlarda başladım. Ağaç yaşken eğilirmiş :) Ekip olarak hepimiz İTÜ'de okuyoruz. İki kişi Makina'da diğer arkadaşımız ise Jeofizik Müh. okuyor. PC kalitesi oyun motoruna göre değişir. Mesela Unity'de 2D oyun üzerinde çalışacaksan çok da iyi bir bilgisayara sahip olman gerekmiyor. Oyun motorlarını indirip testler yapabilirsin. İnternette çok fazla kaynak mevcut hepsinin kullanımı ile ilgili. Biz Unreal Engine 4 kullandık. Unreal Engine için iyi bir bilgisayar şart ama. Enis Kirazoğlu gibi arkadaşlara ise oyun çıkışına yakın haber edeceğiz, bakalım ilgi duyacaklar mı.


    @Uçan Kertenkele Hocam bizi de duygulandırdınız. Bu ülkede gerekli imkanın verilmesi durumunda çok güzel şeyler başarabilecek arkadaşlar olduğunu her zaman her yerde söyledim. Umarım çok daha iyi yerlere geliriz. Bu yolda en ufak katkımız bizi çok gururlandıracaktır. Şimdiden özelden yazan, nasıl yapıldığını soran, tavsiye isteyen bir sürü arkadaşımız oldu. Elimizden geldiğince herkese yardım edeceğiz. 5 sene öncesine göre Türk oyun sektörü daha iyi. İrili ufaklı onlarca Türk oyun çıkıyor piyasaya. İleriki yıllarda çok daha iyi olacaktır.





  • Kiskandim valla bende yapmak istiyodum hep oyun. Cok iyi duruyo oyun basarilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bashare kullanıcısına yanıt
    Karakter isimlerinin Türkçe olmasına itirazım yok. ç, ğ, ş, ı, ü, ö gibi harfler içermemesi oyuncuların karakterleri benimsemesi açısından daha kolay olur. Kıvanç yerine atıyorum Metin olsa bir yabancı için okuması ve akılda tutması çok daha kolay olur diye düşünüyorum. Sadece bir tavsiye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstek listesine ekledim umarım faydası olur başarılar.

  • Öne çıkardım. Oyun çıkınca Enis Kirazoğlu gibilerine de maille yollanırsa daha çok bilinir. En azından diğer oyunları yapmak için bütçeniz ve bilinirliğiniz olmalı. O yüzden destekliyorum. Bu işler birkaç oyunla başlar sonra bir baktın nerelere gelmişsin olur umarım. O yüzden komple bir oyun olmasa bile vurucu ve çekici bazı yönleri olması lazım. Piyasadaki oyunların düşük bütçeli versiyonlarını yapmaktansa bu yol her zaman daha mantıklı. Başarılar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tebrik ediyorum Türk yapımlarını iyisiyle kötüsüyle desteklemeye çalışıyorum. Umarım başarılı bir ivmeyle adım atarsınız!

  • Oyunun içeriğini tam çözememiş olsamda çorbada tuzumuz bulunması açısından yardımcı olabileceğimiz profesyonellik gerektirmeyen işler olursa elimden geldiğince yardım ederim . Amatör projeleri destekelemek gerekir ki yarın öbür gün daha iyi yerlere gelinebilsin .

  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt

    hocam steam'i neden boykot ediyorsunuz_

    çok takip edemiyorum forumları ve oyun piyasasını. bilmediğim bir olay mı yaşandı

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.