Şimdi Ara

Zengin insanlar için CRISPR bebek kliniği açılması planlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zengin insanlar için CRISPR bebek kliniği açılması planlanıyor 
     
    CRISPR gen düzenleme teknolojisi ile düzenlenmiş 3 farklı bebek dünyaya getiren Çinli bilim insanı ve hekim He Jiankui; oldukça tartışmalı bir konuya sebep oldu. İddialara göre He Jiankui zengin ve varlıklı insanlar için bebekler tasarlayabileceği bir klinik açmak istiyor.

    Science Magazine basın ajansının açıklamalarına göre Jiankui bu planını asla hayata geçiremeyecek olmasına karşın Jiankui konuyla ilgili bir dizi ön görüşmelerde bulundu.

    Jiankui'nin planlarının Çin hükümeti ve uluslararası bilim topluluğu tarafından kınanmasına rağmen He'nin muhtemel yatırımcılarla görüştüğü biliniyor. Bu gerçek de çocuklarını genetik olarak değiştirmek isteyen insanların var olduğu gerçeğini acı bir şekilde yansıtıyor.

    Klinik; Çin'de veya Tayland'da açılmak isteniyor

    Zengin insanlar için CRISPR bebek kliniği açılması planlanıyor 

    Science ajansına göre He; ''tasarım bebek kliniği''ni Çin'de veya Tayland'da açmak istiyor. MIT Technology Review kurumunun açıklamalarına göre He; klinik açma fikriyle ilgilenen birkaç gizli yatırımcı ile görüşmelerde bulundu.

    Ancak bilim insanına göre klinik düşünülenin aksine bir amaç için açılmak isteniyor. Klinikte CRISPR teknolojisi sanılanın aksine bir kişinin zekasının ya da görünüşünün değiştirilmesi için değil; daha kabul edilebilecek amaçlar için yani HIV ve kalp hastalıkları gibi durumlara bağışıklık sağlanması amacıyla kullanılacağı bildiriliyor.

    Ayrıca Bkz.Lityum-iyon pillerinin mucidi Copley Madalyası aldı

    He'nin planları şu an için suya düşmüş gibi görünüyor çünkü amacı oldukça büyük tartışmalara sebebiyet verdi.







  • çirkin, parasız, sağlıksız ve eğitimsiz insanlar çocuk yapmasın. bu dört özellik anne ve babada varsa hem dünya hem çocuk için sıkıntı olur.

  • bu iş purge night'a döner; para kazanıp zengin olmanın yolunu bulmak lazım şimdiden

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Iyi de eğitimsiz ve parasız insanların çocukları iyi eğitim görüp zengin olabiliyorlar. Bunun örneği çokça var bu dünyada. Ayrıca çocuk yapmak bir tercihten çok içgüdüdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstedikleri kadar karşı çıksınlar nasılsa yapılacak bir işlem bu eninde sonunda kabul görücek olayın sağından solundan dolaşıp çözüçek
    ler HIV ve Kalp hastalıkları diyerek kıvırmaya başlamışlar bile.

  • Koldan başla kendini kemir

  • Uzuv olur mu? Anladın.

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Maalesef eğitimsiz kısmı işi bozuyor. İstatistiklere göre eğitim oranı düştükçe çocuk yapma oranı artıyor. Yani cahil insan ben 10 çocuğa nasıl bakarım diye düşünmüyor, onların duyguları, hayalleri, eğitimi ne olur diye düşünmüyor.

  • bence kötü felan değil, kedi kız elf vs üretebilirlerse o ülkenin muhtemelen turist sayısı inanılmaz artacaktır :)

  • Son zamanların yutturmacası crispr ve yaşadıkları ergenlik huzursuzluğu arayışlarının karşılığı olduğunu sanan görüntüsüyle takıntılı benmerkezciller.
  • The island(ada) filmi yavaş yavaş gerçek oluyor. İzlemeyen varsa güzel film izleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stephen Hawking'in daha önce değindiği konulardan biri. İleride zenginlerin bu olaya yönelebileceğini ve bunun da insan ırkının sonunu getireceğini belirtmiş ölmeden önceki son makalesinde.
    https://beyinsizler.net/stephen-hawking-super-insanlar-irkimizin-sonunu-getirecek/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3CAT1 -- 3 Ağustos 2019; 1:39:14 >
  • barbarturk B kullanıcısına yanıt
    Evet benim de tavsiye ettiğim hatta yeniden çekilmesini istediğim bir film çok daha efsane iş çıkabilirdi o konudan. Gattaca diye bir film var o yıllarda öyle film pek yoktu izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim.

  • N3CAT1 kullanıcısına yanıt
    Gelsin gelsin. Dünya kurtulur.Kaz dağlarını görmedin mi?

  • neyse etikçiler dr'u harcamamış.

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt

    araba kullanırken emniyet kemerini takmadığın için virajdan sonra karşına çıkan araçlara bodoslama çarptın. çarpma neticesinde de aracın ön camına tosladın. ölmedin ama ölmüş kadar oldun. artık kafa şeklinde değil simetrik, asimetrik bir oran da söz konusu değil. artık sen çirkinlerin de en çirkini biri oldun. evliysen eğer eşinin seni terk etmesi lazım. terk ederse de şaşırma. çocuğun da varsa seni ona asla göstermemek lazım. çünkü senin son halin, çocuk için kötü etki bırakacaktır. bu da çok büyük sıkıntı demektir. paran, eğitimin, aşkın, sevgin, merhametin, sevecenliğin.. alayı yalan oldu. sen artık yürüyen bir ölüsün. düşün biraz anlarsın.. Zengin insanlar için CRISPR bebek kliniği açılması planlanıyor 



    bu crispr teknolojisi için bir link vereyim. CRISPR-Cas9 nedir? Nasıl çalışır? - Üsküdar Üniversitesi (uskudar.edu.tr)


    dna'yı kesmek.. dna'ya zarar verdin mi kanser oluşumunu hızlandırırsın. bu crispr ile hastalıkların tedavisine yönelik faaliyet yapmak? amaç bu değil tabi ki. konu girişinde çin hükümeti doktoru kınamış? adam da kaale almamış? Zengin insanlar için CRISPR bebek kliniği açılması planlanıyor  buna kargalar bile güler.





  • İnsan ırkı etik sınırlar içerisinde böyle çalışmalara başlamalı, öjeniden çok daha etiktir ve insanlığı ileri taşıyabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.