Şimdi Ara

Nvidia RTX 2000 Serisi Undervolt Islemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
8
Favori
6.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunu yabanci bir forumda gordum, denedim ITX kasa kullandigim icin oldukca isime yaradi, sizinle de paylasmak istedim. Kendi Gainward RTX 2070 kartimda denedim islemi, muhtemelen diger RTX lerde de calisacaktir. Ogrendigim forum uyesi 2080 icin yazmis zaten.

    Islemin faydalari:
    -Daha az isinma
    -Daha dusuk gurultu seviyesi
    -Stock performanstan daha yuksek performans

    Gerekenler:
    -Bir adet Nvidia RTX 2000 serisi kart
    -MSI Afterburner
    -Bir adet ekran kartini full kapasite calistiracak benchmark veya oyun.

    Nasil yapilir?
    -MSI Afterburner'in son versiyonunu indirin ve acin.
    -CTRL+F ile voltaj kismina gelin, buna gelemiyorsaniz ayarlardan voltaj kilidini acin unlock voltage control ve unlock voltage monitoring bu ikisi tikli olacak.
    -Voltaj kismindan en ust limit olarak kac voltta kac mhz vermesini istiyorsaniz (ornegin 1 volt 1950 mhz diyelim) ALT tusuna basarak 1000 mV'taki noktayi istediginiz Mhz'e surukleyin. Surukledikten sonra o nokta ustunde L tusuna basarak o voltaji asmayacak limit noktasi olusturmus oluyorsunuz. Sonrasinda ayari kaydedip deneyin.

    Nvidia RTX 2000 Serisi Undervolt Islemi
    Normalde 1.150 voltta calisan kart ayni frekansi 1.000 voltta verebiliyor bende(2070), bu da baya bir sicaklik dususu ve buna bagli olarak gurultuden kurtulmak demek. Her silikon farkli sonuclar verecegi icin deneye deneye bulmaniz gerek. Eger benchmark alirken kirilmalar falan yasiyorsaniz kararsiz calisiyor demektir ya frekansi biraz daha dusurmelisiniz ya da voltaji arttirmalisiniz. Buradaki amac en dusuk voltajda en yuksek frekansta calistirabilmek karti. Bunu optimize ederek ideal gurultu ve sicaklik degerleri yakalamak mumkun.

    Nvidia ve ureticiler haliyle tum kartlari en berbat silikon orneginde calisacak sekilde ayarliyor boylece tum kartlar default olarak crash yemeden veya artifact olusmadan calisabiliyor. Eger iyi bir gpu yongasi denk geldiyse bu degeri optimize ederek ciddi sicaklik farklari yakalayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 7 Aralık 2019; 22:50:20 >







  • Güzel ayrıntılı bir konu olmuş vakit ayırıp anlatmışsın, emeğin için teşekkürler.

    Bu noktaları elle tek tek ayarlamak göze ve efora ziyan bir durum Bunun kolay bir yolu var, çalışmasını istediğin voltage ve hızın olduğu bir noktayı olmasını istediğiniz yere çekiyorsunuz ve msi a.b. üzerinden onay butonuna tıklıyorsunuz okadar ve tüm noktalar otomatik olrk hizalanıyor.

    Edit: Kaynak bir video'da vereyim.

  • Teşekkürler yararlı paylaşım
  • hocam bir iki tane karşılaştırmalı,fps değeri koyabilir misin?(stok hali ve Uv diye)
  • Yabancı forumun linkini de alayım paylaşır mısınız? Diğer örneklere de bakalım. Teşekkürler.
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    Gta V dışında oyunum yok o tip kartı zorlayacak
    Hafta sonu oynarken bakarım ona.
    Unigine Heaven'da test yapıyorum şimdi, düşürdükçe iyileşiyor sanki 1530 MHz sabitledim voltajları 1665Mhz boostlanıyor yine de. Sıcaklık değerleri yanıma kar kalıyor. 0.887 volttayım.

    Kaynağın sekmesini kapatmışım bulunca koyacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak:https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/9idtco/rtx_2080_downvolt_the_easy_way/

    GTA V'de 1530 Mhz kitledim, 1680 Mhz'e kadar cikti. FPS 80 civari, sicaklik 59 derecede. Tum ayarlar ultra, cozunurluk 1080p.
    Stock ayarlarda ayni rotada surunce FPS 84 civari, sicaklik 67 derecede.
  • Hocam gerek var miydi 67 dereceye çıkan kart için undervolt yapmaya? Bende rtx 2060 var bariz değişiklik yapmayan ayarları very high, high ayarlara çektim ve msaa x4 de oynuyorum 120 fpslerde geziyor 144hz monitörle de tadından yenmiyor. Maksimum derece 68 gördüm ben. Kart Msi gaming z modeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MistikBaklava kullanıcısına yanıt
    Gerekliliği tartışılır tabi. Maksat fantazi bende. Yoksa oyun bile oynamıyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi sessizlik severler için bence güzel uygulama olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2070 icin konusuyorum.
    0.906 volt icin 2000 mhz ayarladim ve grafikte L ye basarak sabitledim, bunun otesine gecirtmiyorum boylece. Normalde bu mhz icin 1.000 volt otesine geciyordu. Kapanir kalir sandim denemeden once calisti. Siz de bu sekilde dusuk voltajda bir gidim daha yuksek mhz degerleri deneyerek sicakliginizi dusurebilirsiniz. Normalde boost hizi 1875 hz civarina cikiyor ancak 2000 mhz kullanabiliyorum bu sekilde.
    Nvidia RTX 2000 Serisi Undervolt Islemi
    https://i.imgyukle.com/2019/06/08/kXtgEM.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 8 Haziran 2019; 14:27:18 >




  • Dostum dün yaptım bu ayarı çok güzel çalıştı da bugün pcyi yeniden açınca sıfırlanmış ayarlar. Bunu nasıl sürekli kayıt edicez? Wattmandan mı yapmak gerek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki güç tüketimi ne alemde stock 2070de 1950-2000mhz arası oc yaptığımda 200w üzerine çkıyor tüketim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    afterburnerda curve ayarladıktan sonra profil olarak kaydetmen lazım, save tuşunu basıp 1 ve 5 arasında bir profile o curve ve o ayarları atayabiliyorsun

    bu arada afterburner ile UV yapmak isteyenlere benden bir kısa yol, grafiği düzleştirmek için tek tek elle uğraşmanıza gerek yok, shift + sol click ile düzleştirmek istediğiniz kısımları toplu seçebiliyorsunuz
    https://prnt.sc/ofnb93

    ayrıca o grafiğe gelmek için OC scanner çalıştırmaya gerek yok, afterburner açıkken CTRL+F yaparak açabilirsiniz

    ---

    700 mv uv
    https://prnt.sc/ofnel2 -- güç tüketimleri
    https://prnt.sc/ofnf25 -- oyun performansı

    salınmış hali
    https://prnt.sc/ofnfsd -- güç tüketimleri
    https://prnt.sc/ofnfi4 -- oyun performansı

    %27 performans düşüşü
    %111 güç tüketimi düşüşü

    tabii bu undervoltun kolaya kaçan bir UV oldugunu ekleyeyim birkaç vites ayarladım 800 mvde 1500 mhz, 900 mvde 1700 mhz olacak şekilde oyundan oyuna değişiyor

    uğraşmak isteyenler hem undervolt hem de overclock yapabilirler. arkadaş da onu anlatmış fakat herkeste aynı sonuçlar çıkmayacaktır. benim kart 0.700 mvde 1390 mhz üstüne çıkmamaya diretiyor, 1450 mhzde crashler veriyor. 0.800 mvde 1600 üstüne çıkamıyorum vs. vs. karttan karta şansınıza göre farkındalık gösterir

    ama curve'e sadık kaldıgınız sürece termal ve güç tüketimi olarak kazanım elde etmek hemen hemen her koşulda mümkün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 16 Temmuz 2019; 11:29:44 >




  • Fatic kullanıcısına yanıt
    Güç tüketimine hiç bakmadım, kartı sattım şu an denemem mümkün değil. Ancak voltaj düştükçe çalışma sıcaklığı çok ciddi biçimde düşüyor. Bu da tdp'nin düştüğüne işaret ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    bende msi gaming x 1080 var 83 derece oluyor 1936mhz başlıyor 83 derece olunca 1870 veya 1880 li bir şey oluyor frekans.
  • ben kartı sıfır aldım. ben iki şeyden şüpheleniyorum. birinci kasadan kasa corsair spec-04 biraz dar bir kasa bir de hava içerisinde boğuluyor verdiğin soğuk hava soğutmuyor içeriyi. ikinci olarak da macundan şüpheleniyorum. biraz araştırdım msi'nin böyle vukuatları varmış. kartlara macunu dandik bir şekilde sürüyormuş. psu cx650m işlemci zaten biliyorsun hocam i5 8400.
  • dikenlikaktüs D kullanıcısına yanıt
    evet aynen öyle. bendeki kart da gaming msi zaten, ben de şüpheye düşüp redditte araştırınca görmüştüm, msidan bu konuda şikayetçi olanlar vardı, bazı paylaşılan macun fotolarını görünce içim ezildi ve soruna bu şekilde adım attım. ama tabi senin kart sıfırmış bence servise gönder ya da edebiliyorsan iade et. ya da garantisi bitene kadar UVli kullan zaten işlemcinin nefesi 1080pde tam olarak yetmez %25 30 nerf atsam bile yine aynı fpsleri alıyorum

    ama parasını verdim 1440pde kartı zorlamak istiyorum vs. diyorsan o zaman bi çözüm bulman lazım için rahat etmiyorsa

    aslında 8400 ve 1080 1440pde iyi gidecek bi ikiliymiş ama o zaman da işte fps değerleri tatmin etmeyebiliyor, o noktada da sorunun işlemci oldugunu anlayıp üzülüyorsun. eğer ki uygun fiyata aldıysan en güzel yöntem 1070-1070ti ayarına nerfleyip güç tüketimini ve termalleri düşürüp o şekilde kullanmak. bu işlemciye gtx 1060 1070 arasında kalan 1660 tam gider aslında 1080p için. ama olmuş olan bi kere :D ben 2000 lira gibi uygun bi fiyata buldugum ıcın aldım yoksa hayatta 1060ı bırakmazdım onlar tam ikiliydi her oyunda ikisi de %100 at gibi çalışıyolardı. bu şekilde bi komboya dönünce 1080 yatıyor 8400 ağlıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 16 Temmuz 2019; 17:29:51 >




  • Güzel ayrıntılı bir konu olmuş vakit ayırıp anlatmışsın, emeğin için teşekkürler.

    Bu noktaları elle tek tek ayarlamak göze ve efora ziyan bir durum Bunun kolay bir yolu var, çalışmasını istediğin voltage ve hızın olduğu bir noktayı olmasını istediğiniz yere çekiyorsunuz ve msi a.b. üzerinden onay butonuna tıklıyorsunuz okadar ve tüm noktalar otomatik olrk hizalanıyor.

    Edit: Kaynak bir video'da vereyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 17 Ekim 2019; 12:1:28 >




  • 1 volt / 1950 mhz rtx 2070'de oldukca iyi calisiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.