Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
640
Cevap
36
Favori
363.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dis3c kullanıcısına yanıt
    Ben de almadım(30 Ekim 2019 terhis). Cimere yazınız sonuç çıkabilir.
    Bir de şu mevzu var, siz de kontrol ediniz olmadı. Yedek subayken aldığımız maaşlar hep önündeki dönemin maaşı oluyor (o yüzden son maaş yarım maaş oluyor.). 15 temmuzda asteğmen maaşı almıştım ama 30 temmuzda teğmenliğe geçtim. 30 temmuz - 15 ağustos arası teğmen maaş farkını bize vermediler. Terhis gününe yakın aklımıza gelmişti. Ama yazılı olarak başvurmadık, maliyedeki astsubaya not olarak bıraktık ama 3 aydır yalan oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28 Ekim 2017 terhis, temmuz sonu teğmen tebliği. Maaş farkı hatırlamıyorum, tazminattan hiç haberim yok.
  • Arkadaşlar merhaba, ben tecil bozdurup yedek subay olarak askerlik başvurusu yapmak istiyorum ancak e-devlette bana yedek subaylık istiyor musun gibi bir soru sorulmuyor, yanlış mı yapıyorum acaba ? İlla şubeye mi gitmek lazım en başta prosedür nasıl ilerliyor ? ( Elektrik mühendisiyim )
    Teşekkürler şimdiden.
  • Ben de tecili bozdurup yedek subay - astsubay olmayı düşünüyorum. İki seçenek var biri e-devlet üzerinden diğeri şubeden yapmak. Ancak ben şubeye gidip yaptırmayı düşünüyorum daha garanti olması açısından. Ancak daha önceki yorumlardan hatırladığım kadarıyla
    e-devlette belirli bir adımda sana soruyor istiyor musun istemiyor musun diye.
  • osman.tuysuz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, ben de şubeye gideceğim yarın. Şubeye giderken yanımızda hangi belgeleri götürmemiz gerekiyor bir bilgin var mı bu konuda ?
  • Tam detaylı olarak bilmediğimden yanlış bilgi vermek istemem fakat şubeyi arayarak öğrenebilirsin. Aradığında bilgi veriyorlar diye biliyorum. Eğer neler götürüleceği bilgisine erişirsen buraya da yazarsan biz de faydalanırız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2-3 aylık eğitim sonrası gidilecek yer kura ile mi belirleniyor?
    Yoksa kendi seçme şansımız var mı? Bu durumu bilen var mı?
  • Lorko L kullanıcısına yanıt
    Genel veya meslek bazlı sıralamada(kuvvete göre değişebilir) %10a girerseniz önünüze sunulan yerlerden seçme hakkınız oluyor. Aksi durumda meslek bazlı sıralamanıza göre kalkıp kura çekiyorsunuz.
    Ama gittiğiniz acemi birliğinde sizin mezun olduğunuz bölümden başka aday yoksa yeriniz belli demektir, %10 için kasmaya gerek yok. Benim dönemde tek çevre mühendisi vardı Eskişehir çıkmıştı. Veya belli meslek gruplarına tek yer denk gelebiliyor. Benim dönemde 2 uluslararası ilişkiler mezununa Ankara çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhabalar herkese,

    Yedek astsubaylığa başvurmak istiyorum fakat konuşma bozukluğum var. Ara sıra kekeliyorum çok değil ama yinede var yani. İsmimi söylerken hep kekeliyorum. Bu bir sorun yaratır mı? Böyle konuşma bozukluğu olan bir subay veya astsubay ile karsilastiniz mi veya böyle bir kontrol yapıldı mı?

    Not: Lütfen tam bilgisi olan cevap versin çünkü benim için çok hassas bir konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerem3457 kullanıcısına yanıt
    Yedek subaylıkta bizim bölükte vardı. Heyecanlaninca dili tutuluyor konuşamıyordu. Bazen kekelemede oluyordu. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan asteğmen olarak devam ediyor ama onunki ileri düzeyde değildi.
    Eğer sağlık ocağında subay olamaz atsubay olmaz diye bir rapor almadıysan ve bu durum çok ileri düzeyde değilse sıkıntı yaşamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok Allah'a şükür ileri düzeyde değil ama ismimi söylerken hep kekelerim bu sorun olmaz inşallah ve sağlık ocağının da böyle bi rapor vereceğini sanmıyorum çünkü normal olarak muhabbet ederim kekeme olduğumu bile anlamazsın ama işte yinede hafif kekemeligim var bakalım ne olacak, teşekkür ederim cevabınız için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek Astsubay Olarak Kalan Varmı Acaba veya Bununla İlgili Forumda Ayrı Bir Konu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatronik mühendislerinin yedek subaylık şansı nedir,makinacılar kadar şansları var mıdır ve yedek subay olunması durumunda hangi birimlerde çalışırlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mkrcr M kullanıcısına yanıt
    373. Dönem Havacılarda 2 mekatronik 13 Makine mezunu vardı. Muhtemelen alanınız dışında masa başı iş verilir. Makina, inşaat ve elektrik en çok alınan mühendislik bölümleri, ki onlar da genelde istihkama gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Genele göre bu kadar az olacağını tahmin etmiyordum ama olabilir tabi 379.dönem olarak bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 2019 hukuk mezunuyum temmuz ayında 1 senelik avukatlık stajım bitecek ve yedek subaylığa başvuracağım. Yedek subaylık için avukatlık ruhsatını almak gerekiyor mu yoksa hukuk fakültesinden mezun olmam yeterli mi? Ayrıca şuan askerlik şubesine gidip yedek subaylık için yapabileceğim bir şey var mı? Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bumerangxl kullanıcısına yanıt
    Hukuk mezunu olmanız yeterlidir. Yoklamanızı yaptırdıysanız (tecilliyseniz yapılmıştır) e-devlet üstünden yapabiliyorsanız tercih sıralamanızı yapmanız yeterli. Tecil bitip Sınıf tertibat bekliyor durumu olunca askere hazırsınızdır. Bundan sonrası şans faktörü. Yedek subay çıkarsa merkez komutanlıkta disiplin subayı olursunuz.
  • Bilgilendirici yorumunuz için çok teşekkür ederim. 2024'e kadar öğrenci erteli yazıyor e devlette. Ayrıca mezun olduktan sonra 2 ay içerisinde askerlik şubesine gitmem gerektiği de yazıyor. 9 ayı geçik bir süredir mezun konumundayım şuan askerlik şubesine gitsem bir sıkıntı olur mu. Askere gitmek için temmuz ayında bitecek olan stajımı bekliyorum, şimdiden askerlik şubesine gitsem temmuzda gidecekler için kendimi yazdırabilir miyim ne yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim tekrardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bumerangxl kullanıcısına yanıt
    En yakın zamanda başvurunuz. Zaten mayıs sonuna kadar başvurursanız ağustos celbine gidebilirsiniz. Artık e-devletten yapılabiliyor. Şubeye gitmenize gerek yok. Sistemdeki adımları bilmiyorum, yoklamamı 2011de yaptırmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.