Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
652
Cevap
36
Favori
366.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Tarih bölümünden mezun oldum . Formasyon sertifikası aldım. Devlet lisesinde staj yaptım. Bi 10 kilo kadar sıkıntım var. Kiloda sıkıntım yok çabuk veririm ama sizce yedek subaylık çıkma ihtimalim nedir? Şimdi şu salgın döneminde hemen başvursam sizce ne zaman gönderirler?
  • Tamamen şans işi boy kilo ile alakası yok
  • Kasım celp dönemi için son başvuru tarihi 31 Ağustos. Ben temmuz 20 gibi mezun olacağım. Bu tarihten önce tecili bozdurup işlemleri başlatsam ve 31 Ağustosa kadar sisteme geçici mezuniyet belgemi yüklesem oluyor mu?
    Mezuniyet belgesi çıkmadan yurt dışına çıkacağım. Celp dönemini kaçırmamak içinde böyle bir yol izlemeyi düşünüyorum.
    Böyle bir durumda lise mezunu olarak mı işlem görürüm yoksa lisans mezunu olarak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nondakeitakewell N kullanıcısına yanıt
    Mezun olduğun belgelenmesi gerek. Tecil bozsan da. Eğer işlemleri kesin mezun olmadan yaparsan lise mezunu sayarlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle merhaba sırf bu soruyu sormak için üye oldum. Bu yaz temmuzda mezun olacağım. Mezun olur olmaz askerliğe başvurursam Kasım celbi geliyor. Peki Kasım celbinde sadece Kasım ayında mı gidiyor askere gidiş dönemi ne zaman oluyor tam olarak ilk sorum buydu. Biraz fazla sorum olabilir kusura bakmayın. Diğer sorumsa makine mühendisliği mezunu olacağım ales 61 puanım var bunun yedek subaylığa etkisi olur mu ve makine mühendislerine yedek subay çıkma ihtimali ne kadardır. Son sorumda yedek astsubaylık çıkar mı bizim bölümdekilere öncelik önlisansın mı yoksa lisansın mı yedek astsubaylık için. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merak ttiğim bir konu erler traş makinesi götüremiyor yedek subaylar için bu geçerli mi makine götürsek? veya burun kılı için tek makine?
  • @Muhan55

    Diğer konuda da cevaplamışlar ama ben de yazayım. Kasım celbi için en erken Ekim sonu en geç de Aralık başı gibi gidebilirsiniz. Ales/kpss sınavlarının etkisi yok. YDS bir miktar etkili olabilir, diğer taraftan dil tazminatına yarıyor. Makine mühendislerinin görece şansı fazla (mekatronik, endüstri, metalurji malzeme gibi bölümlere) ama mezun sayısı da fazla. Er de çıkabilir. İstihkamda 373-374. dönemden kısa dönem makine mühendisleri vardı. Teoride lisans mezunlarının yedek astsubaylık şansı vardı ama pratikte lisans mezunu yedek astsubay çıktığına şahit olmadım.

    @corc6

    Ben de makine götürmüştüm sıkıntı olmadı. Koğuştan bir arkadaş Philips philishave set getirmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi forumlar bana Ankara Mamak Mebs Muharebe Yed. Subay çıktı Elektrik Elektronik mühendisiyim tecrübelerini paylaşabilecek birisi var mı?

    Muharebeci elektrik mühendisleri genelde Tk mı yoksa meslekçi mi oluyor bilen var mı?
  • Hakank355 H kullanıcısına yanıt
    Sevk belgenizi alınca orada muv özelliği satırı olan yerde yazacaktır. Ama ekşide konusunda giden yedek subayların TK olduğu yazıyor. 10 hafta/2.5 ay eğitimi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım yeni sistemle her ikisinin de eğitimi 2 ay olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hakank355 H kullanıcısına yanıt
    Hala eski usul devam ettiği söyleniyor. Meslekçi 1 ay, TK 2.5 ay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @a-f-h

    teşekkürler hocam tecrübe ettiğin bir şey değil ama bilgin varsa diye soruyorum korona testi yaptırmalıymışız ancak e devlette buna dair hiçbir şey yok beklemeli miyim sevk tarihim 29 haziran



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corc6 -- 24 Haziran 2020; 5:1:43 >
  • corc6 kullanıcısına yanıt
    Ben olsam şöyle yapardım; Birliğim belli olmadıysa askerlik şubeme, birliğim belli olduysa da birliğin personel birimiyle görüşürdüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • corc6 kullanıcısına yanıt



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedek subaylar için 25 hazirandan sonra aktif olacakmış korona testi benim gibi bilmeyen arkadaşlar panik etmesin :D
  • Arkadaşlar merhaba. Yedek subay ve yedek astsubay olarak şuan askerde olan arkadaşlar.. izinleriniz, eve çıkma ve orduevinde kalma gibi durumlarda korona virüs nedeniyle bir değişme var mı?
  • Arkadaşlar, herkese merhaba. Üç sorum olacak ve cevaplayan birileri olursa çok sevinirim.
    1.Yeni askerlik sistemi geldi malumunuz. Peki bu sistemde yd. sb. için yaş sınırı var mı? Ben mezun olduğumda 28 yaşımdan gün alıyor olacağım. Geçmiş mesajlarda yaşın önemi olmadığı belirtilmiş fakat değişen bir şey var mı? Bunu merak ediyorum.
    2.Ben gözlük kullanıyorum. İki gözümde toplamda 5 miyop, 2,5 astigmat var. Bu durum yedek subaylığa engel teşkil eder mi?
    3.Son olarak ben sosyoloji ve iktisat olmak üzere iki lisans diplomasına sahip olacağım. Bu durum yedek subay olma şansımı arttırır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sosyoiktisatçı S kullanıcısına yanıt
    1-) ydk için yaş sınırı yok ancak kazandığınız taktirde kalmak istediğinizde kalamazsınız muvazzaf subay yaş sınırı 28 den gün almama siz terhise doğru 29 a girmiş olursunuz.
    2-)gözlüğün önemi yok takabilirsiniz. askerlik yapabilecek düzeydeki bütün bozukluklar sorun olarak görülmüyor.
    3-) isterseniz 5 lisans bitirin etkisi olmuyor sizin seçtiğiniz mesleğinize göre sınıflandırma oluyor. tsk sizin en son mezun olduğunuz okulu en üste sırada görüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zafer3123 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Kalıcı olmak gibi bir niyetim yok. Sadece kısa dönem yapmak istemiyorum. Çift anadal yapıyorum da, yukarıda bir arkadaş not ortalamasının yüksek olduğu bölümden başvuru yap yazmış. Ama sizin cevabınızdan anladığım kadarıyla en son mezun olacağım (iktisat) devletin tanıyacağı lisans olacak.
    YDS ibrazı kalkmış fakat sınava girip iyi bir puan alırsam iibfliler arasından yd. sb. seçilme ihtimalim artar mı? Birçok arkadaş yukarıda yazmış. Önemli olan 4 yıllık bir fakülte mezunu olmanız yeterlidir şeklinde. Ama başvuran adayların da bir şekilde elenmesi gerekmez mi? Not ortalaması, dil puanı gibi.
    Bir arkadaş da sosyal bilimlerden mezun olanların daha çok takım komutanı olarak seçildiğini belirtmişti. Bu konudaki fikriniz nedir acaba?
    Cevaplandırdığınız için çok teşekkürler. Mevzuat her ne kadar erişilebilir olsa da tecrübe etmiş insanların deneyimleri çok daha kıymetli benim gibi konu dışı insanlar için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosyoiktisatçı -- 4 Temmuz 2020; 15:0:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.