Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
652
Cevap
36
Favori
366.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emre_CST E kullanıcısına yanıt
    Benim meslek kurası idi. 1 ay kütahyada acemiliğin sonunda Eskişehir'i çektim kurada. İstihkam Bakım tabur komutanlığında proje ve saha mühendisi olarak askerliği tamamladım(pratikte) , tezkere ve çıkış işlemleri için son 1 hafta gideceğim. Resmen 30 ekimde bitiyor.
  • Anladım hocam. Meslekçi ve takım komutanı arasında ki farkları biliyormusunuz? Görevler, ücret, izin süreleri vs. Birde takım komutanları da gideceği yeri kura ile mi çekiyor? Benim gideceğim yer Tuzla Piyade Okulu. Kara piyade olarak gidiyorum.
  • Emre_CST E kullanıcısına yanıt
    Görevleri farklı, takım komutanı bildiğin piyade subay gibi asker eğitir, içtima alır, taburun/bölüğün idari işleri ile uğraşır. Meslek kurası olanlar daha çok mesleği ile ilgili işlerle uğraşır. Ama meslek kurası olup da hizmet veya güvenliğe düşüp erlerle uğraşanlar da(takım komutanı) var.
    İzin süreleri farklıdır. Sanırım sizin 2 ay acemilik olacak. Kıtada görev yapacağınız süre daha kısa olduğundan 25 gün yıllık izin + 15 gün mazeret izniniz olacak.
    Maaş, takım komutanlarında daha fazla. Ayrıca acemilik uzun olduğundan meslekçilere göre daha fazla acemilik maaşı alacaksınız. Ama siz son 2 ay kala teğmen olurken; meslek kurası olanlar son 3 ay teğmen olarak yapıyor. Teğmen-Asteğmen net maaş farkı 500-600 TL.
    Takım komutanları da gideceği yeri kura ile çekecek. Veya genel sıralamada %10a girerseniz size sunulan yerlerden seçeceksiniz.
    Kütahyada başımızda 4 asteğmen vardı, hepsi de tuzla piyade çıkışlı idi. Kuvvet değiştirip havacı olmuşlar. 8-5 çalışıp bizle uğraşıyorlardı. Konunun ilk sayfalarında tuzladaki eğitimi yazan olmuştu sanırım.
  • Elektrik elektronik mühendisliği mezunuyum Şubat celbi için yedek subaylık başvurusu yapmayı düşünüyorum.Sinfilandirma yapıldıktan sonra yani yedek subay cikmazsam, er olursam tekrar tecil ettirebiliyor muyum?Sanirim tecil edilince tekrar sınıflandırma olmuyormuş er olarak gideceğim.Subaylığa geçmek için mülakat,spor vs. Var mı?spor aşaması için zor diyorlar bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi? teşekkürler.
  • oguzorhan_ O kullanıcısına yanıt
    Sevk tarihi ile katılım tarihi arasında gidebilirsin. Öncesinde gidene ne gibi bir şey yapılır bilmiyorum.
  • Çok teşekkürler hocam hakkımızda hayırlısı
  • Sub-Zer0 kullanıcısına yanıt
    Bir kere ne çıktıysa sonrasında da o şekilde gidiliyormuş.

    Subaylığa geçiş derken, er çıkınca yedek subay olamazsın, ancak muvazzaf subaylığa başvurabilirsin.
  • oguzorhan_ O kullanıcısına yanıt
    Sevk tarihinden önce (resmen asker olmadığınız için) almazlar zaten. Sevk ve katılış tarihi arası teslim olabilirsiniz. Erken gitmenin avantajı gittiğiniz birlik kalabalıksa uygun kamuflaj/bot seçme ve bulma konusunda rahat edersiniz. Ama erken gelip tüm işlemleriniz erken halloduğundan taburda angarya işleri size yaptırırlar. Yemekhanede yemek dağıtmak(şahit oldum), belki yazıcılık.
  • Kaçırdığın bir nokta, asteğmen rütbesi devamlı değil, askerliğin bitmesine yakın,kimilerinde 1 ay kimilerinde 3 ay kala teğmen rütbesi takılır ozamn da subay olur, yedek subaylık Araftaymış gibi bişey, herkes bunu vatani görev yani askerlik olarak gördüğü için pek takmazlar, hatta astsubayların çoğu asteğmenleri sevmez. TK. atğm, olanlar erlerle arası çok iyi olur, astsubaylar sıkıntılı olur. Başçavuşun biri asteğmeni bir fırçalamıştı adam korkudan çıtını çıkaramadı, başçavuş her ne kadar asteğmenin astı olsa da, kimse personelini asteğmene ezdirmez laf söylettirmez. Asteğmenlerin bazıları bu bilinçte olduğu için astsubaylara iyi geçinirler, rütbesine güvenen egolu atgmlerle, başçavuş hatta kıdemi iyi olan (7-8 kademli) uzmanlar bile iyi dalga geçiyorlar, suç burda atgmlerdedir, işini iyi öğrenmeyip okulda laylaylom takılan bazıları var, ve kıta da birşeyden anlamıyorlar, komut vermeyi dahi bilmeyenler, hatta yürüyüş yaptırmaya kalkınca kendisi dahi yürüyemeyen atgmler kıtada alay konusu olmaktan kurtulmıyorlar.tüm atgm. Yedek astsubaylara tavsiyem, işinizi iyi öğrenin yoksa kıta da rezil olursunuz. Komut almayı vermeyi uygulattırmayı çok iyi öğrensinler.
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    Hocam yedek subayliktan muvazzafliğa geçiş şartlarını merak ediyorum herkes farklı bir şey söylüyor.
  • Sub-Zer0 kullanıcısına yanıt
    Çünkü içeriden alımın şartları belli değil. Normal şartlar için yapılan son dış alıma bakabilirsin.
  • Arkadaşlar Acemilikte verilen postal üniforma gibi eşyaları ayrılırken yanımızda memleketimize götürüp sonra uzmanlık yapacağımız birliğemi taşıyacağız?

    Ayrıca benim okuduğum yazılarda yeni sistemde bile doktorlar 1 ay acemilik görecek yazıyordu?
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Evet yanımızda götürüyoruz. Onun için adaylara büyük valiz getirin diyoruz. Ama yeni kanuna baktım da öğretmen ve doktorlar 1 aylık temel eğitimden sonra kendi mesleklerini milli eğitim ve sağlık bakanlığı altında icra edecekler. Kamuflaj veya 1 nolu (tören) kıyafete ihtiyacı olmayacak, sivil giyinecek.

    Ekleme: internette asker çantaları konuları var. Nereye gideceğinize bağlı olarak içerik değişebilir. Soğuk yerse kışlık termal içlik alınız. İç çamaşırı, atlet rengi görünmedikçe mühim değil, zaten gittiğiniz yerde de verilecek. Siyah çorap olarak hazırlıklı gidebilirsiniz. Verilenlerle yetinirseniz birlikte sıcak su imkanı oluyor hafta sonu yıkayabilirsiniz. Kişisel temizlik malzemelerinizi tam olsun.

    Kredi/banka kartınız olsun. Bir miktar nakit de olsun.

    Sevk belgesi(tek kopya), Edevlet lisans mezun belgesi ve kimlik fotokopisi olarak (4-5 kopya) yanınızda olsun.

    Mavi tükenmez kaleminiz ve dersler için not defteri, kurşun kalem, silgi olsun. Baya bir belge dolduracaksınız mavi tükenmez şart.

    Kasım ayında oradasınız. Hastalık mutlaka vuracaktır. Nurofen, boğaz pastili, kas gevşetici krem (Fast jel), bepanthen götürebilirsiniz. İlaçlar 2-3 gün sonra geliyor. Bot için vatka ve tabanlık alınız. Pudra/mantar kremi de getirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 20 Ekim 2019; 2:7:10 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Ben Diş Hekimiyim umarım acemilik 1 aydır :)

    Zaten sağlıkçıların acemiliği sabit samsun oluyor. Ondan sonrası nasip

    Dediklerinizi dikkate alacağım çok sağolun.

    İlaçlar 2-3 gün sonra geliyor demek nedir?

    Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama dediğimiz şey Lisans doğrulama belgesi midir?

    Sevk çıktısı alırken böyle yazıyordu.

    Sevk Belgesi çıktısı, Nüfus Hüviyet Cüzdanı ve Lisans Diploma Belgesi aslı veya tıpkıçekimi ile birlikte, belirtilen tarihe kadar birliğinize katılmanız gerekmektedir.

    Normal diplomamızı veya noter tasdikli fotokopisini istemiyorlar değil mi? :) Lisans Diploma Belgesi aslı veya tıpkıçekimi bunun ne olduğunu sordum gidip gelen arkadaşlara da sordum cevap veren çıkmadı.
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Aynen yüksek öğretim mezun belgesinden 4-5 kopya götürürsünüz. Ben diploma fotokopisi götürmüştüm, bir de mezun belgesi çıktısı almak için yürümüştük.

    İlaçlar 2-3 gün sonra geliyor ile demek istediğim, birlik içinde sağlık amirliğinde muayene olduktan sonra (ilaç yazdıysa doktor) dışarıdaki bir eczaneden geliyor. Gelmesi 2-3 gün sürüyor.

    Geçen sene Kütahya'daydım. Fikir verebilir.
    https://drive.google.com/file/d/15GK252zGn9z9XAhzc9BPCSiLLj26zuO-/view?usp=drivesdk
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Şimdi şubeye gidiyorum Allah nasip ederse :) Diploma istenmiyor anladığım kadarıyla doğrumudur? Yazınızı eve gelince okuyacağım çok sağolun.
  • Mezun belgesi, diploma yerine geçer. Diploma aslını getirenler olmuştu bizim dönemde, hiço topa girmeyiniz. Yırtılır, kaybolur başına iş gelmesin.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Aynen. Edevletten mezun belgesi sistemi bizde yoktu, diploma fotokopisi yetiyordu. Unutanlara fakslattırmışlardı. Şimdi mezun belgesi varsa ondan almak daha karlı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 21 Ekim 2019; 10:44:4 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    hocam yazdıklarınızı okudum cevabınız ve yazdıklarınız için çok teşekkür ederim Ben ENPARA kullanıyorum. Kullanmak için illa PTT veya Ziraat mi gerekli
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Pos cihazlarıda gerekmez, tüm kartlar geçiyor. Ancak Enpara'nın farklı bankamatiklerde komisyon kesmeme kampanyası devam ettikçe para çeker ve yatırırsın.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.