Şimdi Ara

G.SKİLL TRİDENT Z RGB LED IŞIK YANMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • G.SKİLL TRİDENT Z RGB 3000 mhz 8x2 bellekleri Sorunsuz kullanıyordum bir süredir. Daha sonra gskill rgb kontrol yazılımı ve msi mystic yazılımıyla ışıkların efektleri ile oynuyordum. Bir süredir de şöyle bir problem vardı. Msi Mystic light yazılımından bütün ledleri veya sadece ramın ledlerini kapattığımda sadece ramlerden bir tanesinin ışığı kapanıyor diğeri yanmaya devam ediyordu diğerini ise gskill yazılımından kapatıyordum. Bugün ise Led efektleriyle falan uğraşırken iki yazılımdan da elektrikler gitti daha sonra geldiğinde bilgisayarı açtım fakat bir tane ram yanmıyordu diğeri normal çalışıyordu ne kadar msi mystic light yazılımından da denesem gskill yazılımından da denesem diğerini çalıştıramadım. İnternette yabancı forumlar dahil benzer sorunu yaşayanları gördüm hatta forumda bir arkadaşın konusu vardı bu konu ile ilgili. Bütün her şeyi denedim yazılımları kaldırdım birisini yükledim olmadı. Hatta bu sefer de gskill yazılımı açılmıyor ve şöyle bir hata verip duruyordu "sisteminizde gskill ram modülü bulunamadı" gibisinden bir yazı çıkıyordu buna benzer tam hatırlamıyorum. Fakat bilgisayar ramleri 16 gb olarak gayet düzgün bir şekilde görüyor çalışmasında sıkıntı yok biosta da gözüküyor sorunsuz fakat bir tanesinin ledi çalışmıyor. Kaldırıp msi mystic light yazılımını yükledim olmadı. Yabancı forumdan gördüğün yönergeleri izledim yaptım olmadı. Forumdaki bir arkadaş konusunda en son tertemiz format attım düzeldi yazmış. Ben Windows 10 u baştan kurdum yazılımı tekrar kurdum olmadı. Şimdi gskill yazılımını bir kaç kere silip yükledim derken en son şuan yazılım açıldı denediğimde ama sadece ramlerden birini görüyor o da led ışığı yanan belleği görüyor diğerini görmüyor. Ne kadar ledleri aç kapat veya default tuşuna tıklasam da diğer bellekte tık yok. Bu arada gskill sistesinde dediğine göre msi mystic yazılımı veya asus aura yazılımı ile birlikte gskill yazılımını yüklememek gerekiyormuş yazılımlar çakışabiliyormuş bu olay başıma gelince öğrendim. Yardımcı olur iseniz sevinirim. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HANR -- 17 Haziran 2018; 3:17:45 >







  • Evet rgb yazılımı biraz dertli birde siz anakartın yazılımı ile beraber kullanınca sorun kaçınılmaz olmuş.

    Olası ihtimaller,
    ramleri sökün, yanmayan ledi olan rami önce tek parca olarak takın ve deneyin.Olmadı tekrar slot değiştirin ve deneyin.
    Bios reset te işe yarayabilir.
    Cpuz ile ram zamanlamalarını görebiliyormusunuz o onemli, boş geliyorsa sıkıntı.(rgb kontrol de cpuz da smbus üzerinden haberleşir)
  • Hala çözemediler mi şu sorunu ya. Bende de ilk aldığımda olmuştur, sanırım ASUS Aura ile de çakışıyor ramler. BIOS reset atarak çözmüştüm hatırladığım kadarıyla.
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    acaluka kullanıcısına yanıt
    Bios reset nasıl yapabilirim. Anakartım msi z370 tomahawk bu arada. Dediğiniz diğer işlemleri yaptım çünkü cpuz ile de bakayım bir dediğinize hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HANR -- 22 Haziran 2018; 20:41:1 >
  • Eğer ramin içinde ki profil silindiyse işin zor.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Garantiye göndermeyi düşünüyorum aradım konuştum kendileriyle gönderin bir bakalım dediler ama bakalım.
  • Anakart üzerinde cmos reset jumper/butonu olabilir yada direk bios pilini sökebilirsiniz.
    bilgisayarın gücünü de kesmeniz gerekiyor(prizden)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Eğer ramin içinde ki profil silindiyse işin zor.
    işte bu yüzden bu rami almadım.
  • Bir de o kadar tuzlu bir fiyatı var hocam ramin. Şaka gibi gerçekten böyle bir firma bu kadar ücret ödüyorsun uğraştığın şeye bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HANR

    Bir de o kadar tuzlu bir fiyatı var hocam ramin. Şaka gibi gerçekten böyle bir firma bu kadar ücret ödüyorsun uğraştığın şeye bak.
    kronık soprunu aylar once açılmış konusu var yazılımı programı dolar ıle satın alıp tekrar yukleyebılıyorsunuz. forumu araştırınız.
    asus auro ve msı rgb programı ıle çakışıyor gskılın programı. gibabyte progtramı ıle bılgım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 24 Haziran 2018; 18:57:58 >
  • Biliyorum hocam biliyorum hepsini okudum. Fakat böyle bir firma neden bizi böyle şeyler ile uğraştırıyor anlam veremiyorum. Bir arkadaş asusun aura yazılımı ile sorunsuz çalıştığını söylüyordu eski sürümünde problem oluyormuş güncel sürümde çözülmüş. G.skill yazılımı da sorunlu olduğu söylenmekte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antibi0tic

    Biliyorum hocam biliyorum hepsini okudum. Fakat böyle bir firma neden bizi böyle şeyler ile uğraştırıyor anlam veremiyorum. Bir arkadaş asusun aura yazılımı ile sorunsuz çalıştığını söylüyordu eski sürümünde problem oluyormuş güncel sürümde çözülmüş. G.skill yazılımı da sorunlu olduğu söylenmekte.

    Bende buna benzer bir sorun yaşadım anakartın ekran kartının sıvı soğutmanın bütün rgb proğramlarını kaldırdım sorun çözüldü. Genelde proğramlar birbirleriyle çakışıyor bundan da olabilir birde bu yolu dene dostum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Hocam denemediğim şey kalmadı. Format atıp yeniden windows kurdum 2 kere hala aynı. Garantiye göndermeden önce elimden geleni yaptım. Çünkü garantiden ne zaman gelecek sorunu çözecekler mi değişim olsa ellerinde stok varmı derken kim bilir ne zaman gönderecekler belli değil. G.skill markasının Türkiye distribütörü vektron elektronik ile telefonda görüştüm ürünü bize gönderin bakalım dediler. Muhtemelen bozulmuştur bozulduysa aynı ürün stokta varsa değişim olur dediler. Dün gönderdim bugün 12 gibi ellerine ulaştı bakalım bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thaiphoon Burner yazılımıyla, Ramlerinizin, RGB renk kodu da dahil olan, SPD Data dosyasını indirip programdan write yaptırmak işe yarayabilir.

    Bu işlemden önce, anakarttan veri okuyan tüm iç USB'leri sökmeniz faydalı olabilir. Nzxt Cam, Cpu-Z vs gibi tüm programları tertemiz kaldırın. Sistemden veri okuyan tüm programları da kaldırın. Sistemi fişten çekin 10 dk sonra yine başlattıktan sonra Write yaptırın. Write yaptırdıktan sonra sistemi kapatın ve Ramleri sökün. Ondan sonra tekrar takın ve sistemi başlatın. Umarım düzelir.

    Özel mesaj şu an için atamıyorum. K bakmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.