Şimdi Ara

25 yaşındayım hiç kız arkadaşım olmadı :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet başlıktaki gibi.

    Şimdi ise şöyle bir ikilemimden bahsedicem.

    Bu dönem okulum bitiyor eğer bir sürpriz olmazsa, ve şuan çalışmaya da başladım part-time olarak. Mesleğimi nickten tahmin edebilirsiniz zaten. Mezun olduğumda şimdiki çalıştığım yer muhtemelen full-time devam et hiç çıkmadan diyecek. Verecekleri maaş ise tahmini 3500 bandında birşey olacak.

    Şuanki şirketime tabiki bahsetmedim ama bir yandan da buraya kabul edilmeden, Avrupa'da bir şirkete denk gelmiştim (bir yerde ilanı gördüm tesadüfen), ve dedim ki bakalım yabancı firmalar nasıl adam alıyor vs. diyerekten başvurdum. Şirket Avrupa'nın çok güzel bir şehrinde, ve kısaca söylemek gerekirse onların tüm mülakatlarını da geçtim şimdi maaş teklifi göndermelerini bekliyorum.

    Ama sorun şu ki, Avrupa'ya gidersem bir yabancıyla evlenmek istemiyorum, orada her ne kadar çok Türk olsa da kafama uyan bir Türk bulabileceğimi düşünmüyorum. Ama gidersem Euro ile maaş alıp, askerliğimi de paralı olarak yapma şansı elde ediyorum yaklaşık 3 sene yurtdışında çalışılınca elde edilen bir hak bu.

    İngilizce'm anadilden bir tık düşük, mülakatlar falan hep İngilizce oldu zaten, İngilizce'n nasıl sorusuna verilen "orta" cevabını kastetmiyorum. Gerçekten iyi durumda, yurtdışına çıkmadan daha da geliştiremem muhtemelen.
    Gittiğim ülkenin dilini de ortanın bir tık üstünde biliyorum. Max. 6 ayda anadilim seviyesine gelir, ondan sonra ise oradaki herhangi bir şirkete de geçebilirim.

    Yurtdışına gitmek istiyorum ama keşke şöyle 2 senedir tanıdığım anlaştığım bir kız arkadaşım olsaydı da evlenip gitseydim.

    Şuan çalıştığım şirkette hafiften hoşlandığım bir kız var, yani kriterler olarak aradığım kriterlere uyuyor. Bakalım önümüzdeki aylar neler göstericek.

    Önceden yurtdışından teklif alıp gitmeyenlere afedersiniz "mal" gözüyle bakardım, şuan aynısını kendim yapmak üzereyim, ama dediğim gibi paranın da önemi bir yere kadar, evlenip düzenimi kurmak istiyorum ben.


    Şimdi ise okulu bitirme derdindeyim, okul bitmeye yakın şuanki şirketim teklifini yapar, Avrupa ise zaten bu hafta falan yapmasını bekliyorum. Kız arkadaş durumuma göre o zamanlar karar vermeyi planlıyorum ama bu aradaki belirsizlik üzüyor insanı.

    Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar hepinize teşekkürler.







  • Yeni mezun bilgisayar mühendisinin 3000-3500 alması alışılmadık durum hocam
  • bence yurt dışına git hocam. hatta evlenmeden git. bakarsın ordan yabancı bi hatunla evlenirsin. belli mi olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm

    Yeni mezun bilgisayar mühendisinin 3000-3500 alması alışılmadık durum hocam

    Üniversite iyi hocam. Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birindeyim şuan part-time, 3k civarı üzerinden alıyorum part-time ücretimi. Yani kafamdan attığım maaşlar değil. Bir başka işyeri aradı beni iş için, onlar 2 sene önce 3500 civarından başlatıyordu, şuan 4k falandır yeni mezun için. Şuanki şirketten memnunum ama.
    Neyse bu konuyu aydınlattıktan sonra, konumuz hakkında yorumunuz varsa okumak isterim.
  • avrupaya gidersen ordan bir tane bulup evlensene neden türk kezbanlarıyla uğraşıyorsun?
  • toprağından anavatanından ve aynı anadili paylaştığın biriyle geçinmek iyi bir şey tabii ki.. ihtiyaç duyana kadar neye ihtiyacın olacağını bilemezsin. türk kızları şöyledir böyledir demek sadece bu forumdaki ağır abaza ve iletişim kurmayı beceremeyen insanlara özgü bir davranış. ben kendi çevremde görmedim öyle insanlar, eğer hayatınızdaki bütün kadınlar o bahsettiğiniz gibiyse problem sizdedir. her neyse şu tiplere ayrı tavım da konumuza dönelim. açıkçası şimdiye kadar kız arkadaşın olması oraya giderken yanında biri olacağı anlamına gelmez. buna huni mantığı deniyor. şuan kız arkadaşın var mı? kız arkadaşın varsa ilişkiniz ne zamandır var? uzun süreli ve sana güveniyor mu? uzun süreli ve güveniyorsa senle gelir mi? gelmek isteyip gelememe gibi bir durumu oluşturacak sorun var mı? eğer sorun yoksa orada evlenmeyi düşünecek mi senle? bu tarz ucu gittikçe daralan bir sonuç ortaya çıkıyor. şuana kadar sevgilin olmaması oraya biriyle gidemeyeceğin anlamına gelmez, tam tersi şuana kadar çok fazla kız arkadaşın olması da oraya biriyle gideceğin anlamına gelmez.. eğer evli olup 10 senelik bi ilişkin olsaydı ve oraya gitseydin durumlar değişirdi ancak şuan çok zor gözüküyor. belki orada bir türkle tanışacaksın. belki bir azeriyle. belki bir arjantinliyle. türk olması tabiki çok güzel olabilirdi ancak başka bir milletten olması onun kötü güvenilmez biri olacağı anlamına gelmez. sadece kültürler farklıdır.

    yazımın ucu bucağı yok. detaylı ve her yöne çekilebilecek bir konu. oraya gidip şansını deneyebilirsin. türkiyede kalıp eş bulamayabilirsin. keşke ülkemiz daha iyi olsaydı da gitmek gibi bir durumun olmasaydı. kalırsan değerin bilinmeyecek, gidersen içinde ukte kalacak. zor bir seçim. ancak bana kalırsa yalnız yaşamayı çok gözünde büyütme. gideceğin yer türkiyeden daha kötü bir yer olmayacaktır. arkadaşlar edinmek daha kolay olacaktır. yalnızlığı seçen bir insan dünyanın her yerinde yalnızdır. o yüzden olabildiğince insan tanımak ve o insanlar arasından doğru insanı kendine bağlamak uzun bir süreç olacaktır. daha yaşın geçmemiş ve gençsin, böyle bir durumda düşünmen gereken birinci problem bu olmamalı. neler kaçırdığına, avantajın neler olacağına, dezavantajların seni ne kadar zorlayacağına, oradaki yeni ortamın yeni insanların senin bakış açını ne kadar değiştireceğine kanaat getirmeli ve ona göre düşünmelisin. bir bulgar kızının bir romanyalı kızın bir japon kızın emin ol bir türk kızından hiçbir farkı yoktur. tek fark kültürdür. kanadadaki bir sokak kedisinin türkiyedeki sokak kedisinden hiçbir farkı yok. o farklılığın olduğunu düşünen senin zihnindir. kanadadaki kediyle duygusal bağ kurarsan türkiyedeki herhangi bir sokak kedisinden daha değerli olur senin için. ve kediyle senin aranda dil problemi olsa bile ne istediğini nasıl hissettiğini üzgün olduğunu bilebilir. orada evleneceğin eşinle tek fark kültür farkı olacağı için belki de hayatına renk katar. her neyse yine beton yığını gibi yazmışım :D karar verince mentionlarsan mutlu olurum merak ediyorum ne karar vereceğini.




  • Hangi üni hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında olması gereken maaş o ama işte ne hallere düşürdüler insanları
  • karı kız için erken dönem kariyerini hiç etme, sonra kafandan kıvılcımlar çıkartırsın.
  • Belki de kısmetin yurtdışındadır. Devam et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet ; burdan bir kız bulup evleneceğim bu yüzden yurtdışı istemiyorum.



    Hayat senin hayatın. Sadece kız ve evlilik için burda kalmaya değer mi bilemem. Ama oraya gidince evlenmen çok daha zor olacak.



    İyi şanslar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam yabancı bir şirketle mülakata gitmeden önce bavulu hazırlamıştım bile.
  • Genelleme yapmak istemiyorum ama özellikle Türkiye şartlarında aşk meşk, sevgi, fedakarlık ve birçok manevi kavram artık yerlerde. Gerekçelerine hiç girmeyelim. Karşılıksız ve dünya-ahiret sevip evlenmek niyetiyle bir kıza açılımda bulunsan bile en iyi ihtimalle baştan red yiyor veya evlendikten sonra boşanma kavramını düşünmeye başlıyorsun. Zengin değilsen kendini kandırmak da zaten imkansız. O yüzden yerinde olsam imkanım olsa yurtdışından bir bayanla evlenip hem orada insan gibi yaşar hemde kıymetini bilen birisi ile yaşamımı birleştirmiş olurdum. Karar senin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık lan sana
  • Yurtdışında biriyle evlenmek yerine bir Türk kezbanına katlanıp hayatını mahfetmeye çalışan koca yürekli kardeşimiz.
    Olum napacan lan yurtdışında ?
    Türkiyeye gel bak buralar çok güzel...
    İlk başta Çomaristan gibi geliyor ama sonradan alışıyorsun.
  • Evli olsam kariyi bosayip yurtdisina giderim. Sen kalicam diyorsun. Yapma.



    Para olarak bakma da yasam kalitesi olarak bile turkiye'den daha iyi cogu avrupa ulkesi. Git de insan oldugunun farkina var. Hayvan degilmisim ben aslinda dersin. Su an ulkenin durumu bu. Koca bir ciftlik ve biz de ciftlikteki kucuk koyunlariz. Domuzlar kim tahmin edin :)



    Karima laf atarlar mi, kizima tecavuz ederler mi, bir gun trafikte magandanin birisi ceker silahi vurur mu, benzin 6 lira olur mu, devlet buyugunu elestirdik ama hapse girer miyiz, ileride issiz kalir miyim diye dusunecegine git dostum. Bas git su ulkeden imkanin varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.