Şimdi Ara

☠ DAYS GONE ☠ | PS4 / PS5 ANA KONU | TÜRKÇE (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: darkerdi Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
6.190
Cevap
65
Favori
327.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gizli favori Days Gone. Aralık'ta güzel bir tanıtım gelir.
  • Bir çıkış tarihi versinlerde öyle bekleyelim bari the last of us tan önce iyi gidicek bu oyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihsar

    Bir çıkış tarihi versinlerde öyle bekleyelim bari the last of us tan önce iyi gidicek bu oyun

    gameshopda cikis tarihi 30 haziran 2018 olarak gözukuyor ama nekadar doğru acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byvolcan


    quote:

    Orijinalden alıntı: fatihsar

    Bir çıkış tarihi versinlerde öyle bekleyelim bari the last of us tan önce iyi gidicek bu oyun

    gameshopda cikis tarihi 30 haziran 2018 olarak gözukuyor ama nekadar doğru acaba

    Güzel tarih hocam bana uyar 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığında yazıyor çıkış tarihi. Oyun 29 Aralıkta gelmeyecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar oyun 29 Aralık'ta çıkmıyor sadece tanıtım videosunda çıktı bu olay ve Sony yalanladı, konu kapandı.Bide onaylayan arkadaşlar var bilip bilmeden...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 2 Kasım 2017; 23:31:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunu çok büyük merakla bekliyorum ve sadece basit zombi oyunu asla değil.Açık dünyası ile dram hikayesi olsun,oynanış mekanikleri de güzel gözüküyor.Bir çok farklı düşmanlarda olabilir,hayvanlardan yardım alabileceğiz,ya da düşmanlarımız da olacak,ve yağmacılar da düşmanımız olacak.Bu yüzden Sony'nin bu exculesive oyununu çok merak ediyorum.Sadece benim saydığım özellikler değil,oyunda keşfedilmeye bekleyen dünya da var.2018 ikinci çeyreğinde çıkabileceğini tahmin ediyorum.Ve PSX'de büyük ihtimalle çıkış tarihi açıklanır.
  • powersmachine54 kullanıcısına yanıt
    çok büyük dram olmaz (the last of us gibi olmaz ama onun ayarında olsun yinede iyidir) gizlilik öğeleri, yer keşfetme, loot felan öğeleri ile tam bir survival oyunu olucak gibi görünüyor. Acaba çizgisel mi ilerlicek? yoksa açık dünya olup ana görev, yan görev, keşfetme, lootlamak vs vs gibi şeyler mi olucak? ben açıkcası sağlam hikaye, sağlam yan görevler beklerim. Bu oyundan anladığım kadarıyla stealth tarzında ilerlicez insanlara karşı taktiksel şeyler yapıcaz, acaba sadece hızlı zombiler mi olucak? yoksa daha farklı zombilerde olucak mı?

    birde gördüğümüz kadarıyla ayıda vardı en son ki oynanışta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 5 Kasım 2017; 22:30:53 >
  • Hocam E3 2016'daki trailerde sanki eşini kaybetmiş ve oyunda eşine ne olduğunu dramlı olarak gösterebilirler.Hocam yağmacılar ve hızlı zombiler ve başka düşmanlarda elbet olacaktır.Açık dünya ile birlikte çizgisel hikaye olacak ama keşfetmenin de detaylı olacağını tahmin ediyorum.Bir de oyunda hayvanları eğitebiliriz,ya da avlayabiliriz.
  • powersmachine54 kullanıcısına yanıt
    eşini kaybetmiş bulmak için araştırma da yapıyor olabiliriz ya da büyük bir örgüt var eşini kaçırdılar vs yolculuğa çıkıcaz bu yolculukta kötü insanlar, zombiler, hayvanlar karşımıza çıkıcak kendi bölgemizde var sanırım gördüğümüz kadarıyla. Motorumuzu benzin dolduruyoruz, tamir etme var sanırım birde baya bi değişik survival oyun olucak last of us dan sonra :)
  • Hocam E3 2016 Fragmanını Türkçe olarak izledim.Ve orada eşinin tenini kokusunu hatırladığını ama sonradan serseri,paralık asker olduğunu söylüyor.Bence eşini öldürenlere karşı intikam almak için kiralık asker olarak kendisini eğitip,sonradan eşini öldürenleri kendisi bulup öldürecek.Ya da eşi öldükten sonra travma yaşamış,ve her şeyi pek umursamayan karaktere dönüşmüş.Apokalipt dünya'da hayat ta kalmaya çalışacak,ve bu yolculuğunda ihanetler,dram da olabilir.Her ne kadar her şeyi umursamış bir karakter gibi görünse de yalnızlığın,çaresizliğin psikolojisinde dost olduğu karakter öldüğü zaman tepki gösterebilir.Son olarak ilk fragmanda uçağın düştüğünü bile gördüm gibi olayları örnek veriyordu.Hem eşini ve yaşadığı travmatik olaylardan sonra psikolojisi tamamen bozulmuş,ve dünya yaşanılabilir yer olmadığı için hayatta kalmak için her şeyi göze alabilecek bir karakter,ve bu karakter her şeyi artık umursamıyor da olabilir.Bu yüzden serseri kiralık asker gibi karakterlere dönüştü,tabi oyunda nasıl dönüştüğünü detaylı olarak gösterirseler,ve survival öğeleri dediğiniz gibi last of us gibi olacaktır.Evet single survival ögeleri olan oyun hiç gelmemişti.




  • powersmachine54 kullanıcısına yanıt
    ooo çok iyi hikaye yazmışsınız hocam tebrik ederim böyle olabilir gerçekten. Böyle bir hikaye gelirse zaten 2018 yılının efsane oyunlarına yer alıcaktır. Umarım 2018'de çıkar PSX 2017'de tarih versinler artık şu ön siparişleride açsınlar şimdiden de parayı çar çur etmeyelim başka oyunlara.

    Hikayesi sağlam, oyun dop dolu olsun, açık dünya ve ya çizgisel fark etmez ama oynanışta gördük oyun büyük ihtimal açık dünya olacak baya büyük dünyası görünüyor. Oyunda gizlilik de olucak en sevdiğim şeylerden biridir zaten survival oyunlarında :) hızlı koşan zombileride ben çok beğendim oyuna aşırı gerilim katmış :) hayvanlarında olması zaten çok iyi, ayı felan avlayabiliriz. Baya iyi olucak gibi görünüyor oyun hayırlısı şimdiden. Ana karakterde iyi duruyor motoru felan olması iyi olmuş o motor bizim için değerli olucak benzindir, motor parçaları felandır bozulduğunda felan tamir edicez. Baya bi loot-keşfetme olacak oyunda




  • Hocam oyundaki hikayedeki tahminlerimi beğendiğiniz için teşekkür ederim.Ve Sony'den yine last of usa yakın kalitede oyun geleceğini tahmin ediyorum.
  • Beyler, DAYS GONE konusunda türkçe oyun inceleme sitelerimiz haricinde yabancı sitelerden ve yabancı incelemecilerden toparladığım bilgiler ile
    oyunun yapımcı röportajlarında da aktarılan bilgileri bir araya getirmek istedim. Umarım hepimize faydası olur...

    Oyunda yönlendireceğimiz karakterimizin adı DEACON ST. JOHN.
    Kendisi, dünya bu hale gelmeden önce bölgedeki meşhur bir motosiklet kulübünün yetenekli bir üyesiymiş.
    Asi bir karakter ve pek de mütevazi bir kişiliği yokmuş. Eski hayatında suça ve illegal işlere bulaşmış.
    Gençlik yıllarında adam yaralama, gasp, alkol gibi suçlardan cezalar almış.
    Aşık olduğu sevgilisi olduğu söyleniyor (karısı da olabilir)
    Yapımcıların dediğine göre bu kadın onu hayatı boyunca hep dizginlemiş (anlaşılan zayıf noktası yada duygusal noktası bu kadın olabilir)
    Bu kadının ne olduğu konusunda bir bilgi yok. Sadece bir uçaktan bahsediliyor.
    Belki bir uçak kazasında bu kadını kaybetti ve hayatı maf oldu, belki de salgın sebebi ile uçak havada bir saldırıya uğradı ve uçak düştü. Sonuç belli değil.

    Karakterimiz yeni dünyada (enfeksiyonlu dünyada) Demo Copeland adındaki bir kampta hayatını sürdürüyor.
    Bu kampta her türden insan var. Yaşlısı genci kadını çocuğu zengini fakiri....vs
    DEACON kamptaki insanlardan biri olsa da başta da söylediğim gibi kendi çıkarlarını kollayan asi bir karaktere sahip.
    Eski hayatında suça ve belaya hiç yabancı olmayan karakterimiz yeni dünyada da ödül avcılığı yapan bir paralı asker gibi yaşıyor.

    Motorbisikletimiz bizim en yakın yoldaşımız. Yapımcılar arabanın hantallığından ötürü daha kıvrak olabilmemiz için bu aracı tercih etmişler.
    Oyun LAST OF US oyunun aksine tam olarak LAST OF US ve GTA ortalaması bir oynanabilirlik ile karşımıza geliyor.
    Yapımcılar bu iki oyundan fazlasıyla etkilendiklerini dile getiriyorlar. LAST OF US'ın survivor özellikleri ile GTA'nın açık dünya yapısını birleştirmişler.

    Oyunda sadece kuru bir orman olmayacakmış.
    Çöller, dağlar, mağaralar, nehir havzalarının yanı sıra orman içerisinde kurulmuş olan küçük kamplar, banliyöler ve kasabalar da yer alacakmış.

    Düşmanlarımız zombi değil. Ölü değiller yani. Yapımcıların FREAKERS adını verdikleri, salgından ötürü başkalaşmış, saldırgan ve öldürücü bir türmüş.
    Her ne kadar insanlara ve canlılara öldürmek için saldırsalar da tıpkı insanlar gibi acıkıyorlar ve susuyorlarmış. Bu özelliklerini onlara karşı kullanabilecekmişiz. Ayrıca FREAKERS denen bu tür oyundaki tek düşmanımız değilmiş. Vahşi doğada değişime uğramış ve enfeksiyon kapmış hayvanlarda olacakmış. Çok çok az sayıda bazı hayvanlar salgından etkilenmemiş. Bu hayvanlarla etkileşime geçebiliyormuşuz. Yani sadece görüntüden ibaret olmayacaklarmış.

    Tüm bu enfeksiyonlu türlerin yanı sıra enfeksiyon kapmamış, etkilenmemiş insanlarla da mücadele halinde olacakmışız. Yani hayatta kalma mücadelesini buram buram hissedecekmişiz. Gittiğimiz bazı kasabalarda terk edilmiş hissini yaşarken aniden saldırıya uğrayabilecek, dümdüz bir yolda yada kuytuda bazı çetelerce pusuya düşürülebilecekmişiz. Bu gibi durumlar kısır döngü olarak devam etmeyecekmiş. Sizi pusuya düşürecek bir ekibe farklı taktikler uygulayarak karşı koyabilecek, ava giden avlanır hesabı intikam alabilecekmişiz. Oyunun ana görevleri kadar yan görevleri de çok farklı senaryolara gebeymiş. Herşey bizim oynayışımıza göre farklılık gösterecekmiş.

    En beğendiğim özelliklerden biride YAKIT olayı olmuş. GTA da ki gazı kökle, haritanın her yerine git olayı yokmuş. Motorumuzu kullanabilmek için yakıta ihtiyaç duyacakmışız. Bunun için çeşitli kasabaları ziyaret etmemiz gerekecek, büyük haritada keşife çıkmak zorunda kalacakmışız. Yada bizim haricimizdeki insanların ellerindeki araçlara el koymak için mücadele etme kararı alabilecekmişiz. (sanırım başka araçlar da olacak, ben buradan bunu çıkardım)

    Silah geliştirme sistemimiz çok zorlayıcı olmayacakmış. Gayet doğal ve sürükleyici bir sistem ile silahlarımızı geliştirebilecek, çevredeki bir çok eşya ile iletişime geçip hayal gücümüzü de kullanarak daha etkili ve faydalı ve yaratıcı bir ateş gücüne sahip olabilecekmişiz.

    (Bu arada karakterimizin de acıkıp susadığı söyleniyor bir röportajda. Bu özellik muhteşem olur)

    Oyunda dinamik hava koşullarının yanı sıra mevsimler de olacakmış. Hikayenin gidişatına göre sanırım belli ara sahneler devreye girecek ve oyunu başta yaz aylarında oynarken sonrasında kış aylarından devam edecekmişiz. (6 AY SONRA... HESABI)

    Doğada serbest dolaşan enfeksiyonlu hayvanlar enfeksiyonlu FREAKER lara karşı saldırgan olabiliyorlarmış. Yani insandan dönme olan FREAKER lar da kendi aralarında ölümüne saldırgan olabiliyorken enfeksiyonlu hayvanlar da onlara saldırabiliyormuş. Yani insanlar insanlara, enfeksiyonlular kendi aralarında birbirlerine saldırıyor, kim kime dum duma hesabı. Hayatta kalmak bence çok zor olacak gibi :)

    Yapımcıların en büyük iddiası şu. Oyun sadece offline olarak karşımıza gelecekmiş, multiplayerı olmayacakmış.
    Bunun içinde oyunun hikaye modu üzerinde çok çalışıyorlarmış. Oyunun bir günü diğer bir güne benzemiyormuş. Her günün ayrı olayları, ayrı gelişmeleri olması için uzun bir senaryo yazmışlar. Oynayacağınız her günün gerçek hayat gibi bol varyasyonlu olması için uğraşmışlar. Bu bence çok güzel bir olay olacak.

    Oyunda CENNET adı verdikleri kurtulmuş topraklar olduğu umudu varmış. Yani tüm umutlar hala tükenmemiş. İnsanlar bunun umudu ile yaşıyorlarmış.

    Ve en güzel özellik... Oyunun asi karakteri sadece biz değilmişiz. Yani bizim dışımızda da solo takılan, başka başka kişilerde varmış.
    Dış dünyada insanlar grup halinde yaşarken, 2-3 kişi takılan mini çeteler, 10-15 kişilik büyük çeteler, solo takılan yabancılar da mevcutmuş.

    Karakter diyalogları önemliymiş. Bizimle mücadeleye giren birini öldürürken adamın "kızım için yaşıyorum, beni affet. onun için yemek arıyorum" gibi cümleleri karşısında hayatını alma yada hayatını bağışlama seçenekleri mevcut olacakmış.



    Öğrendiklerim bunlar. Farklı bilgiler buldukça eklerim.




  • Oyunda multi olmamasını tebrik ediyorum işte böyle firmaları severim.

    vay be oyun harbiden buram buram kalite kokuyor. Böyle gelirse yemede yanında yat. Canım çekti şimdiden ah PSX 2017'de çıkış tarihini versinler artık alalım hemen oynayalım. Geliştirme süreci ne zaman başlanmış?

    oyun tam bir survival olacak uzun zamandır the last of us'dan sonra aradığımız oyun geliyor :)

    edit: bilgiler için de teşekkürler dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 7 Kasım 2017; 10:57:56 >
  • Cevapla butonunu kullanın lütfen ya. Kocaman mesajı iki cümle yazmak için alıntılıyorsunuz mobilde her yeri aynı mesaj kaplıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynakların sınırlı olması her zaman bir artı bu tür oyunlar için. En basitinden motorla olan münasebet (benzin, tamir vs.) iştah kabartıyor. Umarım hayal kırıklığı yaşamayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerine sağlık nefessiz okudum. Bana kalırsa Last of Us multisi gibi olacaksa hiç olmaması daha güzel. Bir de onla uğraşmasınlar zaten çok iyi bir şey çıkmıyor ortaya bunun yerine senaryoya yoğunlaşmaları bizim açımızdan daha iyi.

    Last of US etkisi bırakacağına eminim hatta açık dünya gerçekten dedikleri gibi olursa bu oyun uzun yıllar aklımızda kalacak.

    Motosikletimizin en iyi arkadaşımız olacağı belliydi ve yakıt olayı falan olması çok iyi çünkü bize plan yaptıracak oyun her an atlayıp kaçamayacağız bu da benzin için evleri, kasabaları falan gezmemiz anlamına gelir ki oyun süresini arttıracak güzel detaylardan.

    Walking Dead dizisindeki Daryl zaten çoğumuzun sevdiği karakter o yüzden biraz ona benzeterek oynarım ben de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 7 Kasım 2017; 12:18:7 >
  • Kumandaresker ellerime saglik guzel bilgiler eklemissin Syphon Filter efsanesini yapan Bend Studio firmasina yakisir bir oyun olacak sony boyle kaliteli firmalara sahip oldugu surece konsol dunyasinin krali olmaya devam edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 yılı bomba gibi olucak bu oyunda 2018'de çıkarsa harbiden oyuncular için iyi bir yıl bekliyor.

    Shadow of Colossus Remake - 2018 Şubat
    God of War - Mart ayının ilk haftaları (diğer oyunlarda Mart ayında çıkmıştı)
    Detroit Become Human - İlkbahar (Nisan-Mayıs)
    Spiderman - Ağustos-Eylül gibi düşünüyorum.
    Days Gone- 2018 (Bu oyunun atmosferine yakışıcak kış aylarında çıkmasını isterim)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.