Şimdi Ara

Vestel'e sorduk: Telefonlara ek vergi, yeni Venus 3 telefonlar ve yerli üretim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
0
Favori
3.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şaban Oğlu Şaban

    Hayatımda bu kadar ciddiyetten uzak bir röportaj görmedim. Erdi bey lafım size değil kesinlikle öncelikle onu belirteyim.

    Sanki CEO'yu oraya zorla getirmişler. Göz teması yok, sürekli "ıı,ee"lemeler, kendi ürettiği cihazın speclerini bilmeme (Android 4.2 Jelly Bean'de kalan ürün en günceli diyor). Adamlar anakart üretmeyi, plastik baskı yapmayı telefon üretmek sanıyorlar daha ne diyeyim. Sonra da muadili ürünler 700-800 liraya satılırken 1500 lira fiyat koyarsan "Bizim ürünlerimiz niye satılmıyor, biz bunlara ek vergi koyduralım ühü ühü" dersiniz.

    Önce vizyon, sonra üretim.

    anakart üretimi dediklerine bakmayın. oda montaj. bende çalıştım anakart üretim bölümünde her bk Çinden geliyor makineler Hollanda dan geliyor, anakart tasarımı çinliler çiziyor burada makineler montaj yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye'de akıllı işleyen tek şey yok. İbret olsun diye Vestel fabrikasını yakıcaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AAT.BH

    türküm diyen vestel kullanır arkadaş.

    Ceo da gelmiş.
  • Vestel alma aldirma...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dokunmatik paneli üretemezsen istediğin kadar çırpın bir tok yapamazsın kusura bakma..

    Yerli değil dediğiniz Koreliler zaten bütün dünyaya dokunmatik panel üretiyorlar.. Altı üstü iki firma.. Aralarında da böyle orta çağ mantığına sahip vergi dalaşı yok..

    Adamlar silikon çip üretiyorlar, ekran panellerini ve yazılımlarını üretiyorlar daha ne yapacaklar..? WIFI da angoladan gelsin artık..

    Adamlar lüzumsuz kalemleri kendilerine yük etmeden asıl uzmanlıklarını veriyorlar telefonlara..

    Bakın Sony panel üretemiyor ama Bravia Engine yazılımını mobile uyarlamış, steady shot yazılımını cep telefonları için optimize edip geliştiriyorlar..

    Sen sadece bilgisayarın başına geç dış tasarım yap. Sonra o kasanın içine sığacak tipte ve boyutta malzemeleri sipariş edip montajla.. Sonrada yerli üretim de.. Telefon dediğin donanım değil yazılımdır.. Teknoloji dediğin de patenttir. Vestelde ne var ki ne istiyorlar ?!! Ya da siz kör cahiller nesini savunuyorsunuz..??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mısırdaki Dayım -- 6 Eylül 2015; 22:09:25 >




  • Bu adam hem konuşmasını bilmiyor hem sektörü bilmiyor. Keşke bunu begenmedik konuya hakim biri gelsin reportaji baştan yapalım deseydiniz. Utanmasa androidin nimetlerini anlatarak ovunecek...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugares

    Panel üretimi yerli değil LG veya Samsung dan. İşlemci üretimi yerli değil. Kamera sensörü yerli değil. Bunları geçtim yazılım dahil yerli değil. Buna rağmen nasıl yerli olabiliyor anlayamıyorum. Bu ürünleri elbette tüm dünya alıp birleştiriyor ama adamların işlemci üreten veya tasarlayıp ürettiren firmaları var. Örneğin bi intel var adamlarda, yada Japonlarda JDI, Toshiba vb. var. Bunlar zaten bu işi biliyorlar fakat bizde bunlar yok diye biliyorum. Yazılım için de aynı şeyler geçerli, bizde bunlar yokken tüm dünya böyle yapıyor denildiği zamanda teknolojiyi yani teknoloji haberlerini biraz takip eden birisi bile böyle söylemleri duyduğu zaman ister istemez montaj mı üretim mi hangisi doğru söylem olurdu düşüncesi içerisine giriyor.


    tamamen katılıyorum bir algı oluşturmaya çalışıyorlar herkes dışardan alıyor diyorlar fakat bu firmaların hangi ülkelerde olduğuna bakacak olursak büyük bir çoğunluğunun ülkelerinde ya panel üretiyor ya işlemci yada hepsini üretiyor adam işlemci alsa panel satıyor kapatıyor bir şekilde aradaki farkı bizde hiç bir şey yok ya olsunda diyebilirler herşeyi alalım bunu tasarımlarımızla falan kapatırız yok öyle bir dünya demek beni üzüyor ama yok yani şu zamana kadar dünya pazarına hangi markayı kazandırdık ki bunu gerçekleştirelimdünya pazarına satamadık ne değeri kaldı kendi ülkende bilmeyene satarsın paranın %90 dışarı gider %10 kodamanların cebini doldurur onlar sevinir biz ülkece ağlarız





  • vestel önce kapağı doğru düzgün kapanan bir buzdolabı üretmeyi becersin.. dolap arızalanır teknik servis yapamaz.. kapak kapanmaz içindekiler bozulur. değiştir dersin, bi bakalım belki yapabiliriz derler. her hafta eve gide gele artık misafirliğe gidip gelen servisler var..

  • vestel falan dinlemem deyip almak isteyenler için, bu telefonda kullanılan lityum iyon polimer pil darbeye maruz kalınca böyle,https://www.youtube.com/watch?v=wmAIxkNpcm0


    yüksek akım çekme, kısa devre ve hızlı şarj etme gibi durumlarda (bkz: overcharge) şöyle bir hal alır.

    https://www.youtube.com/watch?v=QjkW3KUz5uo


    kafasına göre patlayabildiği konusunda da yaygın bir görüş vardır.


    sen kalk yabancı markalara ek vergi koydurmaya çalış ama kendi malını da (mukayese bile edilemeyecek düzeyde tabiki) onlarla fiyat yarışmasına sok. cok yanlış. teknolojiyi geriden takip etmiyormuş gibi insanları aptal sanıyorlar sanırsam. yerli üretim gururla sunarız! sunma efendim.
    bu telefonu satma çabası içinde olan satış ve pazarlama ekibini tanımak isterdim. hedeflerini neye göre alıyorlar acaba ?

    2016 yılında 500.000 adet mi mesela? veya eylül ayı içinde 1000 (?!) adet midir ?

    kendilerini nerede görüyorlar. çok merak ediyorum.

    bir yakınımız alsa da gidip dalga geçsek dediğimiz telefon.lenovo'nun iphone'a benzeyen telefonuna" benzeyen telefonduR ayrıca ıkısı olmadan 3.cıkan telefon,komik..





  • El bombası gibi telefon üretiyor adamlar. Patlayan bataryalı Vestel modellerimiz gelmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler boşuna tartışmayın, erdi bey de biliyor akı karayı. bir kasıt var bu işte.

  • Sormasaydınız daha iyiydi bence.

  • telefonu özelliklerine göre pahalı olablir ama televizyonu için aynı şeyi söyleyemem 8 yıldır kullanıyorum 1 kez bile bozulmadı

  • Çok geniş kapsamlı olmuş Vergi konusu
  • Şöyle çevremde Vestel'in telefonunu alanda yok ki dalga geçip biraz eğleneyim.
  • yorumlara bakıyorum ama çoğunluk montajını vestelin yaptığını söylemiş. asıl mesele şu vestel için söylemiyorum başka türk malı markada olsa oda aynını yapardı. tamamiyle kendi üretimi olan cihaz yapabilmesi için tesis kurması gerekli ne için 1000 tllik bir telefon için değer mi? bu yatırım bu sektör için tamamiyle gereksiz olurdu hali hazırda gelişmiş şirketler var telefon pazarında. geçende yine dh haberlerinde LG'nin telefon başına bilmem kaç cent kâr ettiğinden bahsedilmişti. söz konusu firma LG. vestelde aynı mantık bişeyler yapmaya çalışıyo normal olarak. asıl mesele telefonun barındırdığı yazılım. donanımı yapabildiğini kendin üretirsin maliyeti düşürürsün. üretemediğin parçayı satın alırsın. üretimini yapmaya elverişli teknolojin yoksa zaten o parçayı tedarik eder alırsın telefonuna koyarsın. o yüzden türkiyede telefon üretmek istiyorsa yatırımcıların teknolojiyi geliştirmek adına yatırım yapıp işe koyulmaları gerekir.





  • Sormak için sormuş işte. Haberci adam dediğin böyle önemli konuların üstüne gider. Resmen aman konu kapansın edasıyla kalbur üstü sorulmuş. Madem korkuyorsunuz, konusunu bile açmayın bari. Bir de başlığa ek vergi konusunu başa yazarak, şov yapmışlar.
  • bana doogee, umi, thl vb. kalitesinde üretse de yeter bir oppo bir xiaomi beklemiyoruz ama eldeki yerli firma vestel, önce ana iş kolunu becersin sonra telefona geçsin bi zahmet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben mi yanlış biliyorum arkadaş nereye yok satmış kimse almadı alan da geri iade etti yanlışım varsa düzeltin

  • widf kullanıcısına yanıt
    Bu yorumu okuduktan sonra videoyu 1 sn bile izlemedim. Benim bu videodan beklentim vergiydi basit 1 cümle soruyla ifade edilmişse fazlasına gerek yok. Venüs falan almayacağım telefonu incelemek gibi bir niyetim yok..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.