Şimdi Ara

yanıp sönen yeşil ışık geçiş kararsızlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • konya'da yanıp sönmüyor bile. ışığın dibine kadar giriyorsunuz aniden kırmızıya dönüyor. sağolsunlar bizi nasıl tuzağa düşüreceklerini şaşırdılar.

    bir de konya'da kavşaklarda öyle göbekler vardır ki göbek değil mübarek kıbrıs adası. yol biter karşınızda aniden duvar gibi bu "ada" lar yükselir. etrafını döne döne bitiremezsiniz. bir güzel tavaf eder aynı zamanda akla karayı seçer yolunuza devam edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 28 Kasım 2013; 12:05:02 >
  • Yeşilden Kırmızıya dönerken Sarıda aniden durduğum için arkamdan otobüs vurmuştu. Eğer arkamdaki uzakta veya yavaşsa mümkün mertebe duruyorum...
  • arkamdakine durabilecekse dururum duramayacaksa gaza yüklenir sarıda geçmeye çalışırım.ama ben arkada olduğum zaman kimileri de frene asılıyor.ne diyeyim Allah hepimizi kazadan beladan korusun
  • kırmızıda ceza yemişim,
    artık böyle durumlarda ben drmayı tercih ediyorum.
    geçenlerde göbekli kavşağa girerken sarıda geçtim,
    kavşak içi göbekte sarıyı yakalayamadım kırmızıda frene asıldım,
    arkamdaki abi çok kızdı muhtemelen.
    frenlerini de takdir ettim, bana çarpmaması büyük bir başarıydı.
  • durmak en mantıklısı nihayetinde arkadan gelen araç her koşulda takip mesafesini korumak zorunda. ayrıca kırmızı ışık cezaları kırmızı yandıktan 1.5 sn ve daha sonrasında geçenlere yazılıyor diye duymuştum.

    Yinede kimseye kırmızıda geçmesini önermem saniyeli bir ışıkta 3 terliksi hayvanın içinde olduğu bir kamyonet nasılsa kırmızı yandı diye 3 sn kala yola fırladı ve bende soldaki ışıktan sarıda geçmiştim kavşakta az kalsın buluşuyorduk. sonra birde adamlar peşime takılmıştı el hareketleri falan çarşı karışmıştı hatta forumda da paylaşmıştım o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceycey11

    durmak en mantıklısı nihayetinde arkadan gelen araç her koşulda takip mesafesini korumak zorunda. ayrıca kırmızı ışık cezaları kırmızı yandıktan 1.5 sn ve daha sonrasında geçenlere yazılıyor diye duymuştum.

    Yinede kimseye kırmızıda geçmesini önermem saniyeli bir ışıkta 3 terliksi hayvanın içinde olduğu bir kamyonet nasılsa kırmızı yandı diye 3 sn kala yola fırladı ve bende soldaki ışıktan sarıda geçmiştim kavşakta az kalsın buluşuyorduk. sonra birde adamlar peşime takılmıştı el hareketleri falan çarşı karışmıştı hatta forumda da paylaşmıştım o zaman.

    aslında ben de aynı sizin gibi düşünüyorum arkadan gelen duramayacak diye bir kaygı sürücülerde olmamalı sonuçta takip mesafesi diye birşey var bunu korumuyorsa kendi sorumluluğudur.




  • Özellikle Sakarya'da yanıp sönen yeşil ışıklarla meşhurdur rahat rahat korna yiyorsun :)
  • Bu konuda en çok ş.içinde yayalardan tırsıyorum. Çünkü diğer yolla arasında bir kaç saniye var ama yayalar için yanan ışıkta arada hiç boşluk yok. Adıyaman da da yollar yayaların olduğu için çok tırsıyorum. Yolun ortasında giden birine korna çaldığınız zaman dönüp el kol işareti yapıyor, sanki ben kaldırımda sürüyorum arabayı. ama yinede bunada şükür . Şırnakta yabancı plaka ile şırnaklıya korna çalmak linç sebebi idi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue spirit

    bu artık çokça karşılaştığım bir durum haline geldi.

    yanıp sönen yeşil ışık arkamda kornaya selektöre abanan adam.

    ben geçemeyeceğimi düşünüp yavaşlıyorum arkamdaki adam gözümü kör etmek istiyor korna çalıyor. en son öldürtecekler beni

    sonra karar verdim dedim yanıp sönen ışıkta durmiyim bu sefer bastım dip gaz 2 sefer denedim ikisinde de geçtiğim anda ışık kırmızıydı.

    bir daha da denemedim kimsenin hayatını tehlikeye atmanın alemi yok tabi ki kendi hayatımı da.

    şimdi size soruyorum kaç metre mesafe varken güvenli bir şekilde geçilebilir ?

    Hocam şunu çok iyi biliyorum ki trafikte hiç kimsenin hareketinden etkilenmemek lazım. Kazaların bir çoğu kavşaklarda kontrolsüz heçişten kaynaklanıyor. Geçiş hakkı bende olsa bile kavşakta olabildiğince yavaşlamaya çalışırım. Boşver millet istediği kadar kornaya bassın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaya için yanıp sönen yeşil ışığın manası nedir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir ara şehirler arası yollarda kullanılıyordu bu sistem ama şuan göremiyorum hiç bir yerde. Kaldırdılar mi bu yanıp sönen yeşil ışığı? Trafik ışıklarına az bir mesafe kala pat diye kırmızı yanıyor ve durmak zorunda kalıyoruz. Yanıp sönen daha iyiydi sanki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkatli gec demek o neden gecmiyorsun? Arkadaki maganda cıkarsa döverler bile Allah korusun..

  • dadas_ismail kullanıcısına yanıt

    Yayalar yayalara kırmızı yandıgı halde yola atlıyorlar 2019'da mı ne, yayalara öncelik diye bir sey cıkarttılar fakat yayalar yanlıs anladı. Yaya her kosulda yol benim sanıyor, halbuki kırmızı yanıyorsa yaya da olsa beklemesi gerekiyor.. bir tanesi el kol da yaptı o kadar sinirlendim ki, inip sağlam bir dövecektim cehaletine verdim bize yakısmaz dedim yürüdüm...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Mayıs 2024; 8:3:0 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.