Şimdi Ara

Westinghouse küçük modüler nükleer reaktörünü tanıttı: Neden önemli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 300 megavata 1 milyar çok değil mi rüzgar güneş vs daha ucuza gelir gibi Westinghouse küçük modüler nükleer reaktörünü tanıttı: Neden önemli? 

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    kaza anında aynı etki

  • VictorSanchez kullanıcısına yanıt

    radyasyon aynı radyasyon ama erimiş çekirdeğin büyüklüğü değiştikçe etkide değişiyor. az yakıt kücük reaktör daha az etki. kücük reaktörler diğerleri gibi ben buradayım gel beni vur da demiyorlar. gizlemesi kolay yer altına bile inşa edilebilir.

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    böyle santraller kalabalık nüfuslu yerlerden uzağa yapılır. en ufak sızıntıda milyonlarca insan etkilenmesin diye.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    konya tekirdağ sakarya manisa burdur olsun sizi mi kıracağım. bölgesel olarak beslemesi gereken 5 büyük şehri söylemiştim ben. gerisi zaten havadan sudan beslenir.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Çernobil patlamasında Sovyet yönetiminin ilettikleri gerçek kabul edildi.

    Elektrik üretiyormuş gibi reklamize edilen maket santral Çernobil, patlamış gibi yapıldı. Tüm bunlar eğlence olsun diye değil, elektriğin gerçekte nerde, nasıl üretildiği kapaklamak için yapıldı. Çernobil patlaması, insanlık elektrik üretmek için büyük risklere giriyor, bu iş çok zor, ölümü göze almak gerekiyor şeklinde olaya duygu boyutu katmak için senarize edildi.


    Çernobil, o bölgede bir yöre adı sanılır. Yanlış! Çernobil Rusyada herhangi bir yörenin adı değildir, maket santral için, İngilizcede ateş çemberi anlamındaki Inferno sözcüğünden türetilmiştir. Sadece bu bile bir fikir vermeli.

    Pekin şehrinin içinde yüzlerce dev pilon ne iş yapar? Pekin'in ortasında bir güç santrali var o elektriği mahallelere mi dagıtıyor? Hadi diyelim ki Pekin'in ortasında güç santrali var, onun elektriği neden yer altı kablosu ile iletilmiyor, 30-50m yükseklikteki pilonlarla şehrin görüntüsü bozuluyor? Bunu bir amacı olmalı.

    Westinghouse küçük modüler nükleer reaktörünü tanıttı: Neden önemli?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Kanka bir saçmalama ya, sen bir doktora filan görün. Boş konuşuyorsun.


    Çernobili gidip gördün mü hiç ? Ben gittim gördüm.


    Turistik gezi de düzenleniyor oralara. Pripyata da götürüyorlar. Git gör.

  • Kraaz kullanıcısına yanıt
    Hollywood'ta da var, öyle turistik mekanlar. Atom bir teori, atomun içinde çekirdek, çekirdeğin içinde nötron proton varmış, çekirdeği çıtlatınca ülkenn elektriği üretiliyormuş. turistik gezinizde bunun filmini de oynattılar mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaydarHaydo kullanıcısına yanıt
    Akkuyu gibi bir santral 20 milyar dolara mal oluyor ve 4800 megavat üretebiliyor, tek bir noktada bu kadar büyük gücün üretiliyor olması sorunsalı da cabası. 20 milyar dolara bu santralden 20 tane dikebilir, toplam 6000 MW kurulu gücü 20 farklı noktaya dağıtabilirsin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HaydarHaydo kullanıcısına yanıt
    Duvardaki prize elektrik rüzgar güneşten de ucuza, atmosferik elektrik çekilerek bedavaya geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    eskisi gibi güldürmüyon knk. eskiden ufak noktalardan troll yapıyordun ama şimdi düz dünya teorisi gibi ağır absürd olduWestinghouse küçük modüler nükleer reaktörünü tanıttı: Neden önemli? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Kaliforniya'da San Onofre, İngiltere Galler'de Wylfa ve Trawsfyndd nükleer santralleri kapatıldı fakat önündeki pilon hatlarının altından geçen yayalar ve radyo açık otomobiliyle geçen sürücüler, kablolardan yüksek gerilim elektrik gürültüsü geldiğini söylüyor. Nükleer santral kapalı, kablolarda tam güç var. Düz dünya teorisi aklımda bile değildi, siz yazınca aklıma geldi. Absürd bir teori var diye herşey absürd olmaz ancak yine de absürdite arıyorsanız, kapalı nükleer santral çıkışlarındaki kablolarda 100binlerce volt elektrik absürd olmayan ne gibi bir sebeple bulunabilir bunu açıklayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    bak bu iyi, biraz tutarlı hani yüksek gerilim gürültüsü geldiğini söylesen sürücüler falan. dün söylediklerin çok absürt ve uçuktuWestinghouse küçük modüler nükleer reaktörünü tanıttı: Neden önemli? 

  • Toryumla çalışabilen modelleri üretilebilirse muhteşem olur. Ama toryum un büyük kısmı Türkiye'de olduğu için yapmazlar. Bayraktar uzaya çıkana kadar bu işe kafa yorsa ya. Uzay devletin işi, zaten uğraşıyor.

  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Google Earth'de yol haritası, uydu fotografı gibi seçenekler vardır. Örneğin sadece yol haritasını görünür seçip, uydu fotografını görünmez seçebilirsin böylelikle ilgilendiğin ayrıntıyı görebilirsin. Ancak yüksek gerilim hatlarının ayrıntısını görmek istiyoruz diyelim, öyle bir seçenek var mı? Bütün güç santrallerini görebileğimiz, her birinden cıkan hat, önce nerelere ugruyor, kaç şalt sahasına uğruyor da şehir içine gidiyor, onları görebileceğimiz bir elektrik şebeke haritası, var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle, Almanların ve diğerlerinin klasik nükleer güç (fisyon) konusundaki karşıt tavrını anlamakta zorlanıyorum. Nükleer teknoloji insanlığın elindeki en etkin ve verimli teknolojilerden birisi bence. Stratejik biçimde innove edilerek riskleri sonuna kadar minimize edilip verimi maksimize edilebilir. Küçük ve daha zayıf ancak daha güvenli reaktörlerin çevreye tehlikesi de daha az olacaktır.


    Gerçekten mühendislik ve tabiat harikası:

    Westinghouse küçük modüler nükleer reaktörünü tanıttı: Neden önemli?Science & Technologyyoutube
    A nuclear reactor, formerly known as an atomic pile, is a device used to initiate and control a fission nuclear chain reaction or nuclear fusion reactions. Nuclear reactors are used at nuclear power plants for electricity generation and in nuclear marine propulsion. Heat from nuclear fission is passed to a working fluid (water or gas), which in turn runs through steam turbines. These either drive a ship's propellers or turn electrical generators' shafts. Nuclear generated steam in principle can be used for industrial process heat or for district heating. Some reactors are used to produce isotopes for medical and industrial use, or for production of weapons-grade plutonium. As of early 2019, the IAEA reports there are 454 nuclear power reactors and 226 nuclear research reactors in operation around the world. #Nuclear #Reactor #Uranium
    https://www.youtube.com/watch?v=JvgF83OHV9c&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu yapmışken portable nükleer santral yapsaydılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-33F8B6E44 -- 9 Mayıs 2023; 12:48:8 >
  • Kahvehane karışmış yine. Elin gavuru yapar, kahvehane coşar.

  • Taşınabilir santral

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.