Şimdi Ara

VW GOLF 8 ANA KONU (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.807
Cevap
101
Favori
234.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gayrisafi G kullanıcısına yanıt

    Golf8'in daha doğrusu tüm Golf neslinin en zayıf noktası yüksek süratlerde sert sağ/sol direksiyon kırılımlarında arkalarını erken bırakmaları (geyik testlerine bakarsanız ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz). Bağımsız süspansiyonlusu da, torsiyon olanı da bu şekilde. Normal kullanımda bağımsızla torsiyon olanının farkını anlamak çok güç, bat-çık larda, amortisörün en uç noktasına kadar uzayacağı çukur ve tümseklerde, hafif bozuk yollarda, bağımsız olanlar daha konforlu. Yüksek süratlerde iz takip ederken her ikisi de aynı performansı gösteriyor, yola oturuyor, stabilitelerini kaybetmiyorlar.

    eTSİ motor ile TSİ motorun en büyük farkı, eTSi lerin alternatörden çalışmaları, marş motorunun görevini alternatörün üstlenmesi. Araç kendini yelken moduna yani (adeta) boş viteste süzüleceğim moduna aldıktan sonraki çalışma sürecinde sıfır sarsıntı ve sıfır marş gürültüsü ile çalışır, stop/start esnasında tek bir marş sesi duyamazsınız. Bu özellik, yakıt tasarrufundan ziyade rafine sürüş ve konfor amaçlı.

    eTSİ ile TSİ motorların farkını söyledikten sonra gelelim 1.0 eTSİ üç silindirli ünite ile 1.5 eTSİ dört silindirli 150 bg lik ünitenin farklarına. İki motorun yapısı çok farklı, şehir dışı kullanımım çok az, tatilden tatile derseniz; 1.0 lık ünite mükemmel iş görür. Şehir dışı kullanımınız yüzde ellinin üzerinde ise, yakıt ve vergi masrafı sizi yormayacaksa da 1.5 lik ünite mükemmel ötesi hale gelir. Tüm üç silindirli motorların, daha doğrusu kullandığım üç silindirli motorların içerisinde en az titreşimli olan, 150 km süratlere kadar en kesintisiz çıkan motor (bana göre) 1.0 eTSİ.

    1.0 eTSİ lerde çok çok az, bakan gözlerin görebileceği miktarda (rölanti devrinde) titreşim mevcut. 1.5 lik ünitede neredeyse hiç titreşim yok, dsg sayesinde 110 km süratlere kadar, 110 km lerden 245 km sürate kadar da hacmi sayesinde kesintisiz hızlanabiliyor. 1.0 eTSİ ler max 205 km süratlere çıkabiliyor fakat 110/120 km süratlerden sonra daha yavaş ve kesintili ilerliyorlar.

    Uzun lafın kısası, kullanım şartlarınız ve bütçeniz hangi Golf8'i alacağınızdaki başat iki kriter. Otomobil parkı on yıldan bu yana SUV araçlara kaymakta, SUV tercih etmeyeceğim, (görece) kalitesi, konforu, güvenliği ortalamanın üzerinde olan bir araçla yola devam edeceğim diyenler için Golf8 hala çok iyi bir tercih.

    1986 yılından bugüne onlarca marka/model, sıfır/ikinci el aracım oldu, son beş aracım sırası ile; Astra H (dizel), Passat CC, Passat (B8 kasa dizel), Astra K, Megane4 (dizel) ve Golf8 1.0 eTSİ Life Dsg. Bunların kimine az bindim, kimine çok fakat beşini de sıfır olarak almıştım.

    Bu beş araçtan aklınızda ne kaldı derseniz; "Astra/iyi yol tutuş, Passat CC/konfor, Passat B8/işlevsellik ve iç hacim, Megane4/mükemmel dizel ünite, Golf/iyi denebilecek tüm özelliklerde ortalamanın üzerinde olması", derim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terkene -- 20 Şubat 2024; 1:20:56 >




  • Gayrisafi G kullanıcısına yanıt

    Motor tercihini bir önceki mesajda belirttim. Golf8 (bana göre) 7 den de, 7,5 den de daha iyi bir araç. id4 e geçişin son basamağı. Sizde 1.4 Golf olduğu ve Golf8 le devam etmeyi düşünüyorum dediğiniz için bence 1.5 e geçmelisiniz.

    Ne zaman gelecek bilmiyorum ama geldiğinde aracımı Golf 8,5 1.5 eTSİ style dsg beyaz/cam tavan ile değiştirmeyi düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terkene -- 20 Şubat 2024; 1:36:5 >
  • tolgabes64 kullanıcısına yanıt

    Travel assist ve front assist R-Line 1.0 olanlarda standart değil mi ?


    Tabela okuma R-Line IQ LED olanlarda yazılım ile mi açılıyor ?


    Bilenler gelsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 20 Şubat 2024; 16:11:3 >
  • terkene T kullanıcısına yanıt

    Düşük hızlarda da arkasını bırakabiliyor, hele zemin hafif ıslaksa.

  • terkene T kullanıcısına yanıt

    Detaylı yanıtlarınız için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, her yıl eşim ve kendimin aracını değiştiren bir araba kullanıcısıyım. Tercihimde hep sıfır araç. Şu an kendimde Golf 8 impression var (Eşimde de A3 Sline). Golf 8 impression ile ilgili özetim, bir araçta olması gereken herşey doğru yerde, doğru noktoda. Aracın içi gerçekten ferah. Oturdugunuz konumun yan camlara göre yüksekliği, ön cam açısı, direksyon konum ve açısı optimumda. Araç içine oturdugunuzda ferah bir his veriyor. Audi A3, Opel Mokka, VW Troc son kullandığım araçlarda bu hissiyat yok. Çok daha fazla klostrofobik.

    Araçta olması gereken herşey dogru noktada derken de, sıfır Mokka aracımı 20bin km kullandım, kendi camımı açarken hala yanlışlıkla arka camı açıyordum : ) Bu Golfte kesinlikle olmuyor.


    İmpression pakete gelirsek: Manuel vites gerçekten zevk veriyor. Tabi DSG şanzımanda ayrı bir zevk. Aracın Life paketten eksiği ön arka park sensörü ve arka kamera. Bu eklentiler herhangi bir VAG servisinde 30bin bandında eklenebiliyor. Golf8 şu an sıfırı 1300 civarı, sıfıra yakın 2. elleri 1100-1150 bandında. Bu fiyatı yine araç alacak olsam bu aracı alırdım. Şehir içinde de dışında da performansı gerçekten tatmin ediyor.


    1.5 A3 sedan 150hp ile şehir içinde çok bir fark göremiyorum. Tabi uzun yolda yüksek hızlardaki ara hızlanmalarda farklar var.


    Golf 8 iç hacmi ve bagaj kapasitesi olarak rakamlar yanıltıcı olabiliyor. Herhangi bir B suv ve C suv ile aynı hacme sahipsiniz. Hatta daha fazla eşye sığıyor. SUVlarda taban yükseldiği için bagajları biçimsiz oluyor . 1 büyük battal boy, 1 orta boy valiz Troc, Taigo yada Mokkaya sığmıyor. Her nekadar bagaj hacimleri yakın olsada bagajın en boy oranından dolayı daha fazla büyük parça bagaja sığabiliyor.


    Yakıt olarakta şehir içi 6-7 litre arasında değişiyor. (izmir)


    Manuel vites olarakta auto hold ve yokus kalkış desteği kusursuz iş görüyor. Yokuşlarda kaydırma gibi problemler yok.





  • Güncel bakım fiyatı nedir ? 1.0 veya 1.5 ?

  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    Dokuz, on bin tl arasında

  • Arkadaşlar selamlar, golf 8in bilgi-eğlence sisteminin samsung s23 ve s24 belki daha önceki nesillerle de olan uyuşmazlığı sanırım çözüldü. Benim s23 telefonumla kablolu android autoyu kullanamıyordum, bilgi-eğlence sistemi güncellemesi gelmiş servislere, bu problemi yaşayanları bilgilendirmiş olayım. Bilgi-eğlence sisteminin yazılım versiyonu 1776 idi artık 1805 oldu, bu güncellemeyi yaptırmanızı tavsiye ederim. Başka ne gibi geliştirmeler var bilemiyorum.

  • arkadaşlar benim de golf 8 1.0 e tsi bu aralar dikkatimi çekiyor.Ancak iç genişil olarak denemedim aracı.1.90 boy mevcut.Uzun boylu kullanıcı var mı konuda?Deneyimlerini merak ediyorum.

  • zyveli Z kullanıcısına yanıt

    1.90 boyundayım, aracım golf 8. Gayet rahat ve ferah. Tavan yüksekliğide epeyce yüksek. Sürücü koltuguda istediğiniz gibi ayarlanıyor. Ben en arka pozisyonda kullanmıyorum daha baya mesafe var.

  • parabol83 P kullanıcısına yanıt

    bilgi için teşekkürler hocam aldiracaksin araci bana böyle giderse aracı :)

  • 2019 model skoda octavia dan golf 8 e geçmeyi planlıyorum. Bagaj ve iç ferahlıkta, malzeme kalitesinde acaba beni üzer mi golf?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa2008 -- 27 Şubat 2024; 22:30:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sasa2008 S kullanıcısına yanıt

    Malzeme kalitesi sorun olmaz fakat bagaj ve iç hacimde Octavia çok önde.

  • 1.0 e-tsi life dsg zannedersem rapor üzerine alınabiliyor, bir iki sorum olacak uzun yolda az yakıyormu?, uzun yol ağırlıklı kullanacağım. Agresif kullanmam ve genellikle fazla sürat yapmam, sakince konforlu şekilde ilerlerim. Uzun yolda Max 100-120 ile sakince giderim bu araç işimi görürmü? 3 silindirli olması ve motorun ufak olması uzun yol icin soru isaretleri yarattı? uzun yollarda motorun zorlanması gibi bişey soz konusu olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komedi6 -- 28 Şubat 2024; 4:13:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komedi6 K kullanıcısına yanıt
    Afyon-İstanbul gittim geldim 5.1 yaktı. İstanbulda da kullandım. Henüz 3.500km de araç. 3 kişi gittik. Çekişte sıkıntı yok. 2000 devirde 110 larda geziyor. Araç yorucu değil. Tavsiye ederim.

    Edit: imkan varsa style tavsiye ederim. Life koltuklarından pek memnun değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theKing_90_03 -- 28 Şubat 2024; 8:33:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • theKing_90_03 kullanıcısına yanıt

    rapor uzerine almayi dusundugum icin style paket alinamiyor limit dışı kalıyor mecburen life pakete yöneleceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komedi6 K kullanıcısına yanıt
    Öyleyse life da işinizi görür. Benim de motor çekincem vardı kullandıkça hoşuma gitmeye başladı. Şehir içi de ideal.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akrkadaşlar selamlar. 6,5 ay önce vw yetkili bayiden sıfır olarak aldığım golf aracımda airbag hatası uyarısı verdi. servise götürdüğümde incelemeden sonra önce airbag kontrol ünitesi değişimi ,eğer onla düzelmezse airbag değişimi yapılacağı, hasar kaydı vb durum olmayacağı söylendi. airbag kontrol ünitesi değişirse bilmediğimden soruyorum değer kaybı olur mu? satarken sıkıntı yaşar mıyım? airbag değişecekse araç değişimi talep edebilir miyim? önerilerinizi alabilir miyim. araç 2600 km de ve çizik bile yok. 3 yıl da garantili.

  • theKing_90_03 kullanıcısına yanıt

    Hocam broşürde Life ve Style koltukar arasında tek fark döşeme kumaşı olarak görünüyor. Opsiyonel elektrikli-masajlı ergoActive koltukları almadığınız sürece trimlerin koltukları arasında fark yok gibi.


    2017 Polo koltuklarından çok eziyet çekmiş biri olarak yorumunuz dikkatimi çekti. Life ve style arasındaki 200 bin fark da az değil maalesef :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.