Şimdi Ara

[VIDEO] GİRENİ SAĞ ÇIKARMAYAN HASTANE - BENİ DAVA EDECEKLERMİŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
10.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Geçmiş olsun dostum. Yaşadığın gerçekten çok zor. Umarım başına bunları getirenler en ağır şekilde cezalandırılacak. Adalet Türkiye'de işlemediği için pek umudum yok. Büyük ihtimal "ölmediğin" için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacaklar. Ha ölsen de bir şey değişir miydi orası meçhul. Bu ülkede katiller serbest bırakılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semih Güzey kullanıcısına yanıt
    Doktora biraz "hediye" verecek durumunuz yok muydu? Ben sıradan bir muayeneye giderken bile hiç tanımadığım doktora simit,börek vb götürüyorum ki benle.iyi ilgilensin ama sen o kadar kötü durumdayken bunları yapmazsan kusura bakma da doktor senle fazla ilgilenmez.doktorlar daha çok para kazanmak için kendilerini geliştirir iyilik meleği olmak için değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duruşma ne zaman veya hiç duruşma oldumu? Merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri olayı özet grçsin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun umarım dava istediğin gibi sonuçlanır da hastahane kendine çeki düzen verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkemizde insana verilen gerçek değer bu işte. sonra konuşuyoruz yok insan hakları yok bilmem ne. bırakınız efendim. geçiniz o işleri.
  • Konuyu yukarı taşımaya yardımcı olmaktan başka elimden bir şey gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Eylül 2019; 14:47:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim çok geçmiş olsun.Konu hakkında denecek hiç bir söz yok,denecek sözler olsa bile bunları ifade etmek için özgür ifade özgürlüğü yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patatos

    Taburcu olmadan once yogun bakimdan cikinca da odada sorun yasamissin. Kontrol icin ayni doktora gitmeni secim olarak goruyorum cunku poliklinik takipleri de her zaman ayni doktor tarafindan yapilamayabiliyor. Belki senin secimin olmayabilir ama ailenin ayni hastaneye goturmesi dogru olmamis. Hastanede yasadigin sorunlardan dolayi seni suclayamam ama en azindan yogun bakimdan cikinca ailen durumu gorup baska hastaneye sevk isteyebilirmis. Doktor karalama olayina gelince Ataturk'un hekimlerle alakali sozunun altina begenmiyorsan git yaziyorsan orada hastaneyi degil doktoru suclamis oluyorsun. Hastane yonetimini sikayet ettiysen de doktor hakkinda bunu demeleri normal cunku ameliyati doktor yapmis hastane yonetimi degil. Devlet hastanelerinde de bu sekilde gecer doktorun tedavisini sadece baska bir doktordan aldigin kagitla suclayabilirsin. Hastaneye dava acsan da aslinda doktorun yapmadigi tedaviyi dava etmissin. Doktora davayi direkt acmamis olsan da kazanirsan faturasi hastaneye degil doktora kesilir. Diger doktorlarin da bu tur davalardan kendilerini korumak istemeleri cok normal. Yarin bir gun onun verdigi kagida da hastane yonetimi dava acarsa arkasinda seni bulamayacak. Polisler, avukatlar ve ogretmenler bile bunu yapiyorsa doktorun yapmasini tuhaf karsilamiyorum sonucta Turkiye'de yasiyoruz.
    Selam. Hafızamı kaybetmiş olduğumu, ne olayı, ne hastaneyi hiçbir şeyi hatırlamıyorum. taburcu olduktan sonrakilere dair de çok az anım var yine hemen hiçbir şeyi hatırlamıyorum. yani orada sorun yasadıgıma dair hiçbir fikrim yoktu. sakat bir şekilde ailem tarafından götürüldüm doktorlara.

    anne baba 60'lı yaşlarda. doktor da değiller. anlamıyorlar. ama ilk bakan ortopedi doktorundan şüphe ettikleri için çevreye sorup soruşturmuşlar. çok iyi olduğundan emin oldukları başhekim yardımcısı doçent öğretim görevlisi olan x doktorun bakmasını istemişler özellikle. o bakmış. ama nasıl bakmış? bildiğin senaryodaki gibi.

    Atatürk'ün sözüne gelince. Hastanenin bu yönetim politikasını da düzenleyenler veya onaylayanlar veya çalışır hale getirenler başhekimleri değil mi? Belki onlar da yapmak zorunda oldukları içindir ama, insan hayatının paradan değerli olduğunu kabul ediyorlar her iki türlü de.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Verticall

    Dostum öncelikle geçmiş olsun. İnşallah davan layığıyla sonuçlanır ve suçlular tüm cezasını çeker.

    Yanlış anlamazsan aktarmak istediğim birşey var. Durumda seni haksız görmüyorum. Bir hasta olarak tedavini arayıp talep ediyorsun ve bu en doğal hakkın.

    Ancak şöyle bir durum var ki bahsettiğin omuz eklemindeki bağ yaralanmaları maalesef akut olarak tanı konması mümkün olmayan yaralanmalar. Sebebi ise oradaki ödem ve inflamasyon.

    Buradaki bağ ve yumuşak doku yaralanmalarını net görmenin tek yolu mr çekmektir. Ancak akut evrede orada vücudun doğal tepkisi olarak oluşan durum mr çekilmesini engeller hatta bu tarz yaralanmalardan sonra hastanın en az 2-3 hafta sonra mr çektirmesi önerilir. Çünkü akut evrede çekilen mr'daki görüntü tanısal değildir ödem ve inflamasyon görüntünün kalitesini dramatik şekilde bozar. Kırık vs akut evrede görülen ve tanısı konulan şeylerdir.

    Nolur yanlış anlama. Hastane ile ne yaşadın ne oldu bilmiyorum. Ancak buna benzer bir durum varsa kuvvetle muhtemel ilk aşamada anlaşılmadı şeklinde savunma yaparsan haksız çıkabilirsin.

    Soru sormak bilgilenmek istersen özelden yazabilirsin. 3 yıllık acil tıp asistan doktoruyum. neredeyse her nöbet maalesef senin gibi kazaları görüyorum.

    Allah bahtını açık etsin. Herşey gönlünce olsun.
    Çok sağ ol. Allah razı olsun.

    Omuz eklemimdeki yaralanmaları anlatayım. Sol omzumdaki akromioklavikular grade 3 çıkık basit bir film ile görülebiliyor net bir şekilde. Hatta hastanede çekilen akciğer filminde bile çıkmış. Görülmesi o kadar kolay yani. Dışarıdan baktığında vücudum üzerinde de görülüyor hatta. Filme bile gerek yok. Ablam bunu göstermiş doktora. Doktor duruş bozukluğu demiş direkt. Film bile istememiş. Ki gerek de yok. Ne olduğunu biliyordu çünkü.

    Sağ omzumda ise ilk gün iç kanama olduğundan acil doktoru tomografi çektirmiş. Daha sonra da filmi çekilmiş. Bu yapılan tetkiklerde hem görüntülü hem raporlu şekilde belli oluyor ki suprasupinatus kasının tendon bağlantı yerinde kemikten ayrılmış büyük bir kırık mevcut. Ve raporda da avülsiyon kırıklar var denmiş. Avülsiyon, kasların gerilerek kemikten kopardığı kırıklara deniyor. Yani kas hasarı da var. Yine tomografide omzumun çıktığı görülmüş. Travma sebebiyle çıkan omuzlarda omzun çıktığı yönde kırık oluşup labrum yırtılır. Bu da bilindik bir şey. Ama yine de görmezden geldiler. Bu noktada mr çekmeleri gerekiyorken çekmeyi geç bir şeyi yok demişler aileme. Üstünü örttüler. Sonrasında mr raporunda bu saydıklarımdan da fazlası çıktı. İnan bana kimsenin günahını almamak için 100lerce belki 1000lere sayfa akademik makale okudum.

    İnşallah senin de yolun ve bahtın açık olur dostum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0E184FE49

    Doğum günün kutlu olsun kardeşim

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hug hug hug büssürü hug
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

    twitter da tt ye çıkmayı denedin mi hiç?
    kadın değilim, hayvan da değilim. o biraz zor. hatta imkansız. hayatı sönmüş bir erkek o kadar umursamaz. genel olarak feministlerin ve hayvanseverlerin umru dışıyım. ha bir de futbolcu ve siyasetçi de değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erkka

    Geçmiş olsun dostum. Yaşadığın gerçekten çok zor. Umarım başına bunları getirenler en ağır şekilde cezalandırılacak. Adalet Türkiye'de işlemediği için pek umudum yok. Büyük ihtimal "ölmediğin" için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacaklar. Ha ölsen de bir şey değişir miydi orası meçhul. Bu ülkede katiller serbest bırakılıyor.
    Çok sağ ol. Ben elimden geleni yapıyorum. Ölseydim muhtemelen %100 suçlu olarak beni göstericekler ve üzerini öyle kapatıcaklardı. Ailem çok yaşlı şikayetçi olmayı bile düşünmüyorlardı. Ben hayata dönünce işler değişti. O yüzden şimdi beni yok etmek için başka yollar arıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Önder

    Duruşma ne zaman veya hiç duruşma oldumu? Merak ediyorum
    İlk duruşma Mayıs ayında oldu. İkincisi 26 eylül'de. Gelebilen gelsin. Dava gizliliği kanunu nedeniyle ben paylaşamıyorum neredeyse hiçbir şeyi. Ama gelenler orada gerçekleri 2 dakikada görebilir kolaylıkla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyahatlıprens

    Geçmiş olsun umarım dava istediğin gibi sonuçlanır da hastahane kendine çeki düzen verir.
    hem trafik teröristine hem de hastaneye karşı davalarım güzel sonuçlanırsa hepsini yayabildiğim kadar yayacağım emsal teşkil edebilmeleri için. İkisi de çok önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Powerlightt

    Kardeşim çok geçmiş olsun.Konu hakkında denecek hiç bir söz yok,denecek sözler olsa bile bunları ifade etmek için özgür ifade özgürlüğü yok.
    Çok sağ ol. Evet yok. Düşün ki ben kendi davam hakkında konuşamıyorum. Mağduru olduğum davanın dosyalarını paylaşıp insanlara gerçekleri gösteremiyorum. Keşke ama keşke çıkarıp ortaya koyabilsem hepsini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe3297

    ülkemizde insana verilen gerçek değer bu işte. sonra konuşuyoruz yok insan hakları yok bilmem ne. bırakınız efendim. geçiniz o işleri.
    inanmak istemiyorum. Hiçbirimiz istemeyiz. Ama ne yazık ki gerçek bu. Son 1 senem hastanelerde geçtiği için çok hastayla ve hasta yakınıyla tanıştım konuştum. İnanın bana ameliyatlarda gerekli önlemler alınmadığı, yeterince ilgilenilmediği için ne kadar insan öldüğüne dair hiçbir fikriniz yok. Son nefesleri boğazlarına tıkandığı için seslerini bile çıkaramadılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Konuyu yukarı taşımaya yardımcı olmaktan başka elimden bir şey gelmiyor.
    Görmezden gelmekten daha iyi bir şey değil mi? Konuya bakan yüzlercesinin yaptığı gibi mesela.

    Sana çok teşekkür ederim. Bu bile kafi.

    Edit: Konu üstlere bile çıkamadan 72 saati doldurdu :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 15 Eylül 2019; 21:3:28 >
  • Ambulans konusunda sana katılmıyorum. Ülkede inanılmaz haddinden fazla sayıda ambulans var. Ama saçma sapan sebeplere ambulans çağırıldığı için yetmiyor. İshal olan ambulans çağırıyor. Adam acile geliyor diyor ki ya biz polikliniğe gelecektik de taksi tutmak istemedik ondan ambulans çağırdık bir şeyimiz yok teşekkürler deyip hastasını alıp polikliniğe gidiyor. Köy yerlerinde vs durum daha kötü. Şehire inecektik arabamız yoktu ondan çağırdık diyorlar. Adamlar taksi gibi ambulans kullanıyor.

    Konudaki olayı hiç anlamadım. Tamam şimdi çıkık varmış vs ama acilde zaten çıkık acil ameliyata alınmaz. Taburcu olur ayaktan polikliniğe gidersin. Acil ameliyat ile elektif ameliyat ayrımında mı sıkıntı olmuş bilemedim. Haklı olduğunu düşünüyorsan zaten mahkemede kazanırsın. Bakalım ne çıkacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Ambulans konusunda sana katılmıyorum. Ülkede inanılmaz haddinden fazla sayıda ambulans var. Ama saçma sapan sebeplere ambulans çağırıldığı için yetmiyor. İshal olan ambulans çağırıyor. Adam acile geliyor diyor ki ya biz polikliniğe gelecektik de taksi tutmak istemedik ondan ambulans çağırdık bir şeyimiz yok teşekkürler deyip hastasını alıp polikliniğe gidiyor. Köy yerlerinde vs durum daha kötü. Şehire inecektik arabamız yoktu ondan çağırdık diyorlar. Adamlar taksi gibi ambulans kullanıyor.

    Konudaki olayı hiç anlamadım. Tamam şimdi çıkık varmış vs ama acilde zaten çıkık acil ameliyata alınmaz. Taburcu olur ayaktan polikliniğe gidersin. Acil ameliyat ile elektif ameliyat ayrımında mı sıkıntı olmuş bilemedim. Haklı olduğunu düşünüyorsan zaten mahkemede kazanırsın. Bakalım ne çıkacak.
    Bu olaydan sonra ambulansın neden geç geldiğini anlamak için ambulanslarla konuştum. Koca sarıyerde sadece 2 ambulans olduğunu, shifte göre de görevde olan bazen 1 bazen 2 ambulans olduğunu öğrendim.

    Akromioklavikular grade 3 çıkık bu. Parmak çıkığı gibi kendi kendine yerine oturan bir şey değil. Klavikula kemiği, akromion ekleme ve korakoal ekleme 4 farklı ligament ile bağlıdır. (lif veya bağ olarak da bilinir) şiddetli bir travmayla bu bağlar kopabilir ve kemik yerinden çıkabilir. Kemiğin yerinden çıkmasının derecesi ve açısına göre 6 farklı tipi vardır. Grade 3 çıkık (bende olan) 4 ligamentin hepsinin koptuğu bir çıkık türü. Ve ameliyatsız iyileşecek bir şey değil. İlk 2 hafta içinde mudahale edilirse kapali ameliyat ile tamir edilebilir. Eger 3 haftayı geçerse açık ameliyata alınır, ligamentler tamir edilemez hale geldiği için kopan bağların yerine kemikler delinir ve kemiklerin içinden polyesterden yapılmış sentetik ipler geçirilerek birbirine tutturulur ve üzerine vida çakılarak sabitlenir.

    Bu sadece bir omzum.

    Artık anlamışsındır umarım.

    Yanlışım varsa @verticall düzeltir kendisi de doktor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 16 Eylül 2019; 7:51:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.