Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Leziak Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.746
Cevap
603
Favori
956.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 15 Mart 2022 tarihi itibariyle 10bin TL sermaye ile başladığım uzun vadeli temettü yatırımım(büyüme hisseleri olarak değişti). Hisselerin ortak özelliği ihracatçı şirketler olmaları 2035 yılına kadar maaşımın %30 ile yeni her ay ekleme yapacağım.


    not: bu portföy 14 haziran 2022 ye aittir.

    Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm





    not: yatırım felsefem değişti artık temettü şirketlerine değil küçük sermayeli büyüme hisselerine yatırım yapıyorum. ve bu felsefe doğruytusunda borsada uygulayacağım prensipler şöyle olacak.

    Borsacı dedenin öğütleri


    1-Sabırlı olunacak

    2-Günlük al- sat işinden uzak durulacak

    3-Şişmiş,balon olmuş kağıtlardan uzak durulacak

    4-Bir şirket hisselinden fazla almayacak

    5-Küçük sermayeli, karlı şirketlerden hisse alınacak, ondan sonra yan gelip yatacak

    6-dipten aldığın kağıt 10 kat yükseldiği vakit satılacak

    7-Yaşlı,büyük sermayeli şirketlerden uzak dur

    8-küçük sermayeli karlı şirketlerin hisseleri çok fazla yükselse de şişse de tamamen sıfırlama yapma ,kökü kalsın,damızlık lot bırakın belki daha da yükseleceği vardır.


    Fidanı diktik şimdi her gün onu sulamasını ,gübrelemesini ve bakımını yapacağım.

    gün gelecek koca bir ağaç olacak ve meyveler verecek.

    Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm


    hisse alırken otomotiik teknik analiz grafiği

    Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm
    Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğümmarketscreener
    Dogus Otomotiv Servis ve Ticaret A.S. (DOAS) Stock Price | Stock Quote BORSA ISTANBUL - MarketScreener
    https://www.marketscreener.com/quote/stock/DOGUS-OTOMOTIV-SERVIS-VE--6497202/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 10 Eylül 2023; 1:45:0 >







  • 1.aşama 10.00TL yi 20.000tl yapmak ---- görev tamamlandı

    2.aşama 20.000 i 40.000 yapmak --- görev tamamlandı

    3.Aşama 40.000 i 80.000 yapmak --- görev tamamlandı

    4.Aşama 80.000 i 160.000 yapmak. --- görev tamamlandı

    5.Aşama 160.000 i 320.000 yapmak ---görev tamamlandı

    6.Aşama 320.000TL i 640.000TL yapmak ---göreve başlandı.

    7.Aşama 640.000 i 1.280.000 yapmak. --- görev kilitli

    Zaten iyi başlamamıştık yine, bu rezil karar ile borsa cehenneme gitti.

    Yabancı falan gelmez ülkeye bunlar gitmeden. Parasını, geleceğini, emeğini düşünen bunlara oy vermez.

    Bu konu siyaset yeri değil diyen de tatava yapmasın boşuna. Bu ülkede artık siyaset yeri olmayan hiçbir alan kalmamıştır.
    Forum açıldığından beri hergun girer her yazılanı okurum Özby beyin sayesinde borsaya başladım pek bilgim olmadığı için yavaş yavaş okuyarak inceleyerek birşeyler öğrenmeye çalışıyordum forumunda çok faydası oluyordu fakat son 1 aydır insanların birbirine karşı olan saygisizliklari alaycı söylemleri yavaş yavaş forumdan beni sogutmaya başladı böyle şeylere gerek olmadığını düşünüyorum bende herkesin ne yazdığına dikkat etmesini düşünüyorum
    Sayın forumdaşım,
    Bir süredir sende gördüğüm bir durum var. Özgüvenin çok yüksek. İyi de kar ediyorsun. Allah bozmasın. Ancak bu tip durumlarda kalıp sonra terse düşünce çok üzüldüğümden seninle samimi bir şekilde 1 hikaye 1 de yabancı atasözü paylaşmak isterim.

    İtalyan atasözü:
    “Ata kibirli binen, eve yürüyerek döner.”

    Mitolojik hikaye:

    "Mitolojide İkarus'un, babasının söylediklerini dinlemeyip güneşe yakın uçtuğu için, balmumuyla tutturulmuş kanatlarının çözülüp düşmesi temasına atıfta bulunarak adlandırılmıştır. Kişinin kendine fazla güven duyup, yapılan tehlikeli işte gerekli güvenlik önlemlerini almadan, aşırı risklere girme halidir. Pilotlarda ve motosiklet sürücülerinde daha çok görülür. Ne zaman ki bir motosiklet sürücüsü mükemmel olduğunu düşünmeye başlarsa, düşmesi yakındır.

    İkarus Sendromu başarıyla, tecrübeyle, o güne kadar ciddi bir problem yaşanmamasıyla ve genelde alınan kararların olumlu sonuçlanmasıyla oluşan güvene bağlı olarak aşırı risk alma durumudur"

    Umarım beni yanlış anlamaz ve hep kazanan tarafta olırsun.

    Selamlar.

    5 yıl içinde ülke Afganistan vari ülke olacak, benim bu ülkeye dair hiç umudum kalmadı.


    şumca yaşanan şeye rağmen %5 dahi oy almaması gereken %50 oy alabiliyorsa bu ülkeden bir cacik olmaz.

    demekki millet boş yere hayat pahalı,geçinemiyoruz diyormuş.

    hükümet artık iyice şımaracak diyecekler ki biz ne halkt yesek bu millet bize yine oy verecek, o halde ülkeyi daha çok soyalım diyecekler.

    Malesef bu sayfada portföyünü açık açık paylaşan arkadaşlara haddim olmayarak söylemeye çalışıyorum ama kötü niyetli olmasalar bile anlayamıyorlar. Ya da çok para gördükleri için malesef empati yapamıyorlar.

    Burada 20bin tl borcu olduğu için gece uykusu kaçan da olabilir, aylık 500 tl yatırım yapsam bu paranın değerini nasıl koruyabilirim diyen de olabilir.

    Ya dersin ki benim kchol maliyetim 135 tl, ama şunu diyorlar "ben kchol adım 135den, 10000 tane". Bugün yüzde 2 kazandım demiyor, bugün 200.000 kazandım diyor. Benim bu şekilde,her kazandığını, işte arsa tarla araba al-sat yapıyor, bana söyleyip duran akrabam vardı, bu hafta 200bin kazandım, bu ay 600k kaldırdım. Mesleğimi yapmaktan soğudum ya, kıskançlık değil, şöyle düşündüm ben boşuna bu kadar yoruluyorum, strese giriyorum. Kestim muhabbeti kurtuldum Allah'a şükür.

    İnsanın hayatını ve kazancını, hele bu ülkede ekonomide, sorgulatmaktan başka ne işe yarıyor bu davranışlar ben çözemedim. Belki de benim aklım yetmiyor, anlayamıyorum, görgüsüzlük sanıyorum.
    Arkadaşlar bende mi bir gariplik var, yoksa insanlar gitgide görgüsüz mü olmaya başlıyor?

    Sayın Özbey'in bu konusu, çokça faydalandığım, okurken öğrendiğim, her gün uğradığım bir konu. Fakat bazı arkadaşlara şunu sormak istiyorum, insanları mal varlığınızdan haberdâr etme çabanız nedendir? Burada 1000 liralık birikimini arttırmak isteyen öğrenci arkadaşlar da var, evine tek maaş giren 5bin 10bin kenarıya zorla atıp bu birikimini enflasyona karşı korumaya çalışan da var.

    "Şu hisseden 100bin lot aldım, şu fonda 500bin tl param var, yedek akçe 250k ayırdım benim için küçük bir para, çocuklara 1 milyonluk hisse aldım sevinsin yavrucaklar. "

    Ya forumda o kadar naif kibar insanlar var ki, belki kendi yatırımları bu görgüsüzlerin çeyreği kadar yok ama, bir de onlara yol gösterip, yardımcı olmaya çalışıyorlar, takdir ediyorum.

    Portföyümün yüzde onu x hissesinde, sizce doğru mu? Ya da hisse senetlerimin ağırlığının ne kadarı kadar emtia almalıyım? Ya da yüzde değer kullanırsın ya da oran kullanırsın ya da kat kullanırsın. Çocuğuna pantolon alamadığı için intahar eden bir insanın, çocuğunu ısıtmak için saç kurutma makinesi açıp kendini asanların, bir sürü insanın açlık sınırının altında yaşadığı bir ülkede, yatırımlarınızı insanların gözlerine sokmaya çalışmak cahilce bir görgüsüzlük değil midir?

    Konudaki bazı sorulara bakın, sormak için bile değil, " 2milyonluk şöyle bir portföyüm var nasıl iyi mi?, Bugün 100k kazandım, mutlu olmalı mıyım?"

    Bu adamlara bir de biraz daha kazansınlar diye yardımcı olup, yol gösteriyorsunuz, gerçekten çok naziksiniz.

    Konuyu saptırdığım için özür dilerim, fakat forumdaki bu uzun vadeli borsa günlüğü bölümü çok güzel ve anlayana değerli bir konu. Hava atma dürtünüzü biraz kamçılarsanız, portöylerinizi insanların gözüne sokmadan da yatırım yapmayı becebilirseniz, burası uzun yıllar herkese fayda sağlayan, okurken hem öğrenip hem keyif aldığımız bir yer olur.
  • rezerve

  • ilkerk88 kullanıcısına yanıt

    ereğli iyi olsa da sadece tek bir şirkete bel bağlamak yanlış. bence.

  • Bu hisseleri nasıl satın alabiliyoruz?

  • 36 lot brisa hissesinden 65,70tl temettü parası geldi.

    260,60TL ye 8 lot Ereğli aldım. Ereğli deki toplam lot satım 49 a yükseldi.

  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Uzun Vadeli Borsa Yatırımı GünlüğümYatırım Haberyoutube
    Ziraat Bankası borsa uygulaması olan ZBorsa hesap açılışı nasıl yapılır? Detaylı bilgi için tıklayın: https://yatırımhaber.com/zborsa-giris-sifre-alma/ ziraat bankası hisse senedi hesabı açma,ziraat yatırım giriş,ziraat borsa giriş, ziraat yatırım telefon...
    https://www.youtube.com/watch?v=_7HjTJFsxE0
  • Tebrikler hocam.

    “The big money is not in the buying and selling, but in the waiting.”

    “Büyük para alım satımda değil, beklemededir.”

    Charlie Munger
  • bugün klimasan ile vedalaştım. şirketin karlılıklarını incelediğimde pek iyi kar edemediğini ve şirket faliyet raporunu da okudum beni pek cezbetmedi.

    klimasan ın satışından gelen 1079tl para ile 8 adet sasa 33 adet vesbe hissesi aldım.

    sasadaki lot sayım 25 e vesbedeki lot sayım 160 a çıktı.22 tane de şişecam lotu aldım

    portföyü azaltmalı düşünüyordum artık 19 hisse ile yola devam. başka da satacak hisse bulamıyorum hepsi bir birinden iyi hangisi satsam çok zorlanıyorum. sanırım daha satış yapmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 1 Nisan 2022; 13:58:53 >
  • kocaman araziyi tarımsal destekleme için yazdırmıştık verdikleri para 176tl cik. tarımdan geleni tarıma yatırmak gerek üzerine 175tl de ben koyup 1 lot ttrak ve 8 lot da hektaş alacağım.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Hocam alımları her ayın belli bir döneminde mi yapıyorsun. Yoksa lot fiyatının yükselişine düşüşüne bakmadan eline para geçtikçe mı alıyorsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnevel92

    Hocam alımları her ayın belli bir döneminde mi yapıyorsun. Yoksa lot fiyatının yükselişine düşüşüne bakmadan eline para geçtikçe mı alıyorsun.

    elime para geçtikçe o gün hangisi çok düşmüşse veya portföyündeki şirketlerden hangisi en çok zarardaysa ondan alıp maliyet düşürüyorum.

    mesela yarın en çok düşenler listesinde benim şirketleriden birisi olursa 200-300tl lik alım yapacağım.

  • Uzun Vadeli Borsa Yatırımı GünlüğümKARAVANDA BORSAyoutube
    Borsada yaşanmış bir çok iyi ve kötü hikayeler gerçekler vardır. Hilmi dede bir mucize tadında inanılması çok zor bir işi başarıyor, haydi keyifle izleyelim.
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DADQVO7kFWCs&q=EgQuLZpEGKbCp5IGIhC0zANyhAhrhkJt5v_YGGFgMgFy
  • 5 tanesi otomotiv hissesi, bence 3'ünü seçin en azından. Onun yerine 1 demir çelik daha ekleyebilirsin.
  • Böcekli sümük kullanıcısına yanıt

    söylemesi kolayda yapması çok zor hiç birine kıyamıyorum. hangisini satsam hep aklımda o hisse kalacak.

    otokar ı satmayı düşündüm sonra otokar ın sitesine girdim faliyet raporlarını okudum adamlar güzel yatırımlar yapmış,savunma sanayisine bile araçlar üretiyorlar.

    şimdi gelde bu hisseye sat.


    froto zaten satılmaz, tofaş da iyi temettü veren şirket. ttak da tarımsal araçlar üretiyor,brisa ise otomotiv yedek parça üreten şirket.


    yani işin özeti hiç birini satmaya kıyamam.

  • Ben de 9-10 aydir benzer şekilde hisse almaya çalışıyorum. Hisse sayınız biraz fazla ama hepsi guzel şirketler. Konuyu da favorilere ekledim.
  • ttrak 1 lot hisse

    hektaş tan 7 lot hisse aldım.


    ttrak ta toplam lot sayım 9 a çıktı

    hektaş ta ise 117 oldu.


    bir yerden para gelse de daha çok hisse alsam. kullanmadığım eşyalarımı satsam acaba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 4 Nisan 2022; 10:35:33 >
  • Alkalen Fosfataz A kullanıcısına yanıt

    sizin hisseler neler?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.