Şimdi Ara

Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @XpressMusic34 Hocam argümanlarını yıkmak gibi olmasın ama ben Speedtest'in verilerine gerçekten güveniyorum, elbette söylediğin unsurların etkisi yadsınamaz elbette bizimkilerin evinde kullandığı router ile testi yaptığı cep telefonu ile elin İngiliz'inin Alaman'ının kullandığı donanım aynı değil üstelik bizde internet bir kültür haline gelmediği için kolay kolay kimse hattında sorun hissetmediği müddetçe de test yapmaz ancak aradaki bu devasa farklılığı izaha asla yeterli değil, çünkü arada uçurum var.


    Ancak ben bu durumu @miskindvd gibi "düşük hızlara mahkum ediliyoruz" şeklinde yorumlamıyorum. Bu iş tamamen önce ekonomik sonra kültürel bir mesele, altyapı bu katarın ancak sondaki vagonu. Hatta kendisine bir teklifim var. Düzce'ye gelirse kendisi ile gezelim burada yaklaşık 10 bin homepass'lik büyük bir saha var. Kendisinin seçeceği binalara girelim hatta isterse tek tek hepsine girelim binalardaki ister Telekom ister Turkcell kutularını açıp kaç daire FTTH aboneliği almış kullanıyor bakalım. Oran %30'u geçerse kendisinin bütün ithamlarını kabul edeceğim.


    Yahu adamlar burada adamın burnuna sokmuş fiberi yüksek hızı geçtim abone bile yok Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 3 Mayıs 2024; 10:37:10 >




  • kurunc kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum, hız biraz kaba tabirle sidik yarışı ya da gençlik hevesinden ibaret. Esas kalite bence bağlantının ne kadar istikrarlı olduğudur.


    İster buradan ister PM'den bana trace route testi yapıp gönderirseniz gecikmeye neyin sebep olduğnu bulmaya çalışalım isterseniz.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Fentezilere ve tercihlere karışmıyoruz.Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel) 

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    İnternette Tuik düzce hane sayısı diye arattığımda 120 bin gibi bir sayıya ulaştım, bize o 10 binlik sahadan 4 tane lazım ki %30'u geçelim düzcede.

    Haydi deneyelim, Google Maps'i açtım ve Düzce merkezine yaklaştım, şimdi rastgele sokaklardaki binalara TT ve SO altyapılarını sorguluyorum, 5 yere bakalım bakalım kaç tanesinde Fiber görebileceğiz.

    1. Burhaniye İstiklal sokak VDSL var, SO Fiber yok.


    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)


    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)


    2. Hamidiye mah 1255 sokak 57 MBit VDSL çıktı, SO Fiber de yok.


    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)


    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)

    3. Aziziye mah Çetin sokak 72 Mbit VDSL, SO Fiber yok.


    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)


    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)


    4.Kültür mah 792. sokak VDSL, SO Fiber yok.


    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)


    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)


    5. Azmimli mah şükrü komit sokak 67 MBit VDSL, SO Fiber yok.

    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)


    Türkiye, Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır (sektörel)


    Bu sorgulamaları yaparken toplamda 6 yer denedim ama 1 tanesinde hiçbir altyapı gözükmediği için onu geçip başka bir apartmana baktım. Yani Fiber çıkmamakla beraber altyapısı hiç olmayan yerler bile varmış. Düzce merkez böyleyse kırsal kesimler ve köyler ne haldedir siz düşünün artık.

    Bu konumları tamamen rastgele bulduğuma, hile yapmadığıma şeferim üzerine yemin ederim.


    Bu durumda ''Hatta kendisine bir teklifim var. Düzce'ye gelirse kendisi ile gezelim burada yaklaşık 10 bin homepass'lik büyük bir saha var. Kendisinin seçeceği binalara girelim hatta isterse tek tek hepsine girelim binalardaki ister Telekom ister Turkcell kutularını açıp kaç daire FTTH aboneliği almış kullanıyor bakalım. Oran %30'u geçerse kendisinin bütün ithamlarını kabul edeceğim.'' önerinizin doğruluğuna pek inanamıyorum.





  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle namus, şeref üzerine yemin etmene gerek yok, ben senin dürüstlüğüne ve iyi niyetine tamamen inanıyor ve güveniyorum. Bu tür argümanları bırak namus ve şerefinden şüphe edenler kullansın :)


    Meseleye geri dönersek benim iddiam Düzce fiberin yaygınlığı üzerine değil, fiberin bulunduğu lokasyonlardaki fiber abone yoğunluğu üzerine bir iddia benimki.

    Ancak istersen fiberin yaygınlığı üzerine de bir iddiaya girebiliriz ancak orada farklı öngörülerde bulunurum. Gösterdiğin adresler Düzce'nin en merkez mahalleleridir, yani 1999 Depremi öncesinde Düzce bu gösterdiğin yerlerdi, deprem sonrasında da şehrin merkezi mahalleleri olmaya devam ediyorlar. Burada yerleşim ve kentleşme kalitesiz olmakla beraber istisnai bazı siteler haricinde FTTH bulman çok zor. Buralarda FTTC çok yayın onun da bu mahallelerde yayılması 2019'dan sonra gerçekleşti.

    FTTH'nin yaygın olduğu lokasyonlar yine merkez mahallelerinden olup daha sonradan yapılaşan mahallelerdir. Yani şöyle örnek vereyim baktığın yerler Üsküdar'sa birazdan bahsedeceğim yerler Başakşehir'dir. Bu sonradan yapılaşan lokasyonlar ezici çoğunlukla toplu konut ve sitelerden oluşuyor. Buralarda FTTH oldukça yaygın.

    Şehrin geneline bakıldığında (Düzce Merkez İlçesi için konuşuyorum, Düzce'nin diğer ilçeleri için aynı şeyi söyleyemem) FTTH yurt sathındaki kadar yaygın değil, dediğim gibi genellikle yeni yapılaşan lokasyonlarda var. Ancak şehrin genelinde, merkez mahallelerinde hatta köylerde, dağ başı diyebileceğin yerlerde de FTTC oldukça ysygın hatfa benim dahi burada FTTC nasıl olur diyerek hayret ettiğim de çok olmuştur. Tabi bunun aksine oldukça kötü olan yerler de var mesela Aydınpınar Caddesi üzerindeki mahalle ve köylerde altyapı pek de iyi değil.

    FTTH'yi nerelerde görebilirsin Düzce merkez ilçesinde?
    -Bahçelievler
    -Çamlıevler
    -Demetevler
    -Esentepe
    -Güzelbahçe
    -Hamidiye (yalnızca yeni yapılan sitelerde)
    -Kazukoğlu (yeni yapılan müstakil tarz sitelerde)
    -Koçyazı
    -Körpeşler
    -Orhangazi (yalnızca yeni yapılarda)
    -Yeşiltepe

    Dikkat edersen bu saydığım mahallelerin merkezin biraz dışında olduğunu da görebilirsin.


    Yani FTTH yaygınlığı meselesi böyle.


    Ancak yine iddiamı tekrarlıyorum, gelirsen dediğim lokasyonda (yukarıdaki yerlerin içerisinde söylediğim lokasyon) abone sayılarına tek tek bakabiliriz.

    Ayrıca iddia bahanesi olsun, her zaman da beklerim başımın üstünde yerin var :)


    Senli benli konuştum samimiyetine dayanarak müsaadenle. Rahatsız olursan lütfen söyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Evet şimdi bakındım biraz da Fiber'i bu yeni düzenli gelişen mahallelere hep getirmişler. Ben şehir merkezinde yaşamaya alışkın olduğum için direkt merkeze çok bakmışım.

    Şehir merkezlerinin suçu ne anlamıyorum? Büyük şehirlerin merkezlerinde Fiber döşemiyorlar, halbuki nufus ne kadar fazla buralarda.

    (İstediğiniz gibi hitap edebilirsiniz, 4-5 senedir forumdaş olduk :D )

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Sebebi çok basit. Şehir merkezindeki binanın tabiri caizse yarını belli değil. Herhangi bir düzen yok, bir bakıyorsun 5 katlı binanın yanına gecekondu dikmişler. Haliyle bunların planlaması toplu konutlara, sitelere göre daha zor. Ve ülkemizde önceden belli olan bir imar planı yok, hadi TT binanın yıkılacağını bile bile fiber getirdi dedi ki nasılsa yıkılsa da yeniden yapılacak (hayatta haber vermezler) önceden haber verirler bende altyapımı toplarım bina yeniden yapılınca yeniden yaparım. Ama o yıkılan binanın park, bahçe, yol olmayacağının garantisi var mı? Bir siyasi çıkar bu mahalle bana az oy veriyor der oraya park, bahçe doldurur.


    Kaldı ki her şey yolunda olsa bile aynı yere iki kere yatırım yapmak hatta 3 kere yatırım yapmak parayı havaya saçmakla aynı. İlk önce günü kurtarmalık bir FTTC sistemi kurdular sonra bu olmuyor, çok verimsiz deyip FTTH yapıyorlar, yapmaya çalışıyorlar. Birde FTTH yapıp bina yıkılırsa 3. kere aynı yere yatırım.





  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Geçen gün Fatih Yedikule'de ne gördüm bilin bakalım, Türksat yıkımı başlamış olan bir binanın üzerinden altyapı döşemiş ve dağıtım kutusunu yıkım yapılan binaya yapıştırmış, bina yıkılıyor :D

  • İzmir'in merkezinde hizmet veremiyorlar her köşesinde varlarmış. Peh.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.