Şimdi Ara

Tüketici Kanunları Hakkında Bilgilendirme (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
605
Cevap
61
Favori
107.649
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Değişiyor

    4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da değişiklik yapacak olan "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" Başbakanlığa gönderilmiştir.
    İlk kez 1995 yılında yürürlüğe giren 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da 2003 yılında kapsamlı bir değişikliğe gidilmiştir. Ancak tüketicinin korunması konusunun çok dinamik bir konu olması nedeniyle, aradan geçen 6 yıl içinde AB tüketici hukukunda bazı değişiklikler ve ilaveler olmuştur. AB tüketicinin korunması mevzuatı ile tam uyumun sağlanması için mevcut Kanun'un gözden geçirilmesi ve kısmen yeniden kaleme alınması ihtiyacı kendisini göstermiştir. Ayrıca, son değişikliğin yapıldığı günden bu güne geçen sürede tespit edilen sorunların giderilmesi de Kanunda değişikliğe gidilmesinin en önemli amaçlarından birisidir.

    Avrupa Birliği mevzuatı ile tam uyum hedefiyle yola çıkılan ve son iki yıldır sürdürülen çalışmalar sonucunda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Başbakanlığa sevk edilmiştir.
    3 Mart 2008 tarihinde görüşe açılan Tasarı Taslağına gelen görüşler doğrultusunda son şekli verilmiş ve 24 Nisan 2009 tarihinde Başbakanlığa sevk edilmiştir.

    33 çerçeve maddeden oluşan söz konusu Taslak ile mevcut Kanunda kapsamlı değişikliğe gidilmiş olup daha önce düzenlenmemiş olan finansal hizmetler, haksız ticari uygulamalar, indirimli satışlar, ihtiyari garanti gibi alanlara ilişkin düzenlemeler yapılmış, imalatçının sorumluluğu, paket tur, devre tatil ve tüketici kredileri gibi alanlarda daha kapsamlı düzenlemeye gidilmiştir.

    Kanun değişikliği iki temel eksende yürütülmüştür. Bunlar; AB müktesabatına uyum ve uygulamada karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılmasına yöneliktir.

    Söz konusu değişiklikler ana başlıklar itibariyle aşağıda gösterilmiştir.

    AB MÜKTESEBATINA TAM UYUM SAĞLANMASI İÇİN YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

    1. “Ayıplı mal” ve “hatalı ürün” kavramları ayrı ayrı düzenlenmiştir.

    2. Açık ayıpta 30 günlük ihbar süresi kaldırılmıştır. Tüketici, 2 yıllık zamanaşımı süresi boyunca ayıbı tespit ettiği anda seçimlik haklarını kullanabilecektir. Ancak, ilk 6 ayda, satıcının malın ayıplı olmadığını, 6 aydan sonra ise tüketicinin malın ayıplı olduğunu ispatlaması zorunluluğu getirilmiştir.

    3. Satıcının ve imalatçının sorumlulukları ayrı ayrı düzenlenmiştir.

    4. İkinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu en az bir yıl olacaktır. Bu süre, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda üç yıldan az olamayacaktır.

    5. İhtiyari garanti kavramı ilave edilmiştir.

    6. Sözleşmedeki haksız şartların iptal edilmesine yönelik kimlerin dava açabileceği düzenlenmiştir.

    7. Devre tatil ve diğer uzun süreli tatil ürünlerini düzenleyen AB Yönergesi Kanun'a ilave edilmiştir.

    8. Paket tur sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler AB Yönergesine uygun olarak tekrar kaleme alınmıştır.

    9. Kapıdan sözleşmelerin kapsamı genişletilmiştir.

    10. Finansal hizmetlerin mesafeli satışını düzenleyen AB Yönergesi Kanun'a ilave edilmiştir.

    11. Tüketici kredilerine ilişkin düzenlemeler AB mevzuatına uygun olarak yeniden düzenlenmiştir.

    12. Kredi alacak tüketiciye kredi sözleşmesi kurulmadan en az bir gün önce sözleşme öncesi bilgi formu verilmesi zorunluluğu getirilmiştir.

    13. Tüketiciye, kredi sözleşmesinden 14 gün içinde cayma hakkı tanınmıştır.

    14. Sözleşmede belirtilmek suretiyle tüketici kredilerinde faiz oranı sabit, değişken veya aynı kredi için her iki yöntem esas alınmak suretiyle belirlenebilecektir.

    15. AB'de Aralık 2007'de yürürlüğe giren haksız ticari uygulamalar Yönergesi Kanun'a ilave edilmiştir.

    16. Haksız ticari uygulamaları denetleyen Haksız Ticari Uygulamalar Kurulu oluşturulacaktır.

    KANUN'UN UYGULANMASI SIRASINDA TESPİT EDİLEN AKSAKLIKLARIN GİDERİLMESİNE YÖNELİK DEĞİŞİKLİKLER

    1. Tüketici mahkemeleri ve Yargıtay'ın Kanun kapsamı dışında bıraktığı eser sözleşmelerine ilişkin düzenleme yapılmıştır.

    2. Taksitli sözleşmelerde müteşebbisin kambiyo senedi alması yasaklanmıştır.

    3. Ön ödemeli sözleşmelerde tüketicinin yaptığı ödemelerin teminat altına alınmasını sağlayan ilave yapılmıştır. Bu sayede müteşebbisin iflas etmesi ihtimaline karşılık, tüketicinin ödediği meblağın iade edileceğine ilişkin teminat gösterilmesi zorunlu hale getirilmiştir.

    4. Ön ödemeli sözleşmelerde tüketiciye 14 gün içinde sözleşmeden cayma hakkı tanınmıştır.

    5. Sözleşmede belirtilmek suretiyle ön ödemeli sözleşmelerde faiz oranı sabit, değişken veya aynı sözleşme için her iki yöntem esas alınmak suretiyle belirlenebilecektir.

    6. Kapıdan satışın kapsamı genişletilmiş ve kapıdan satış yapan firmaların en az 50.000 YTL sermayeli olması koşulu getirilmiştir.

    7. Kredi kartlarından yıllık ücretin 3 yılda bir alınacağına ilişkin düzenleme yapılmıştır. Kart ücretlerinin azami tutarı TCMB tarafından belirlenecektir.

    8. Tüketici ve konut kredisi sözleşmelerinin imzalanması aşamasında hayat sigortası gibi isteğe bağlı sigortaların yaptırılmasının zorunlu tutulamayacağı hüküm altına alınmıştır.

    9. Kanuna indirimli satışları düzenleyen yeni bir madde ilave edilmiştir. Buna göre tekstil, hazır giyim, deri ürünleri ve benzeri sektörlerde mevsim sonu indirimli satışlar 15 Ocak -1 Mart ve 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.

    10. Sadece kullanma kılavuzunun değil aynı zamanda ürün üzerindeki açıklayıcı bilgilerin de Türkçe olması zorunlu hale getirilmiştir. Örneğin otomobillerin gösterge ve kadranlarında yer alan yazıların yabancı dilde olmasından kaynaklanan sorunlar bertaraf edilecektir.

    11. Satış sonrası hizmetlere ilişkin yeni düzenlemeler yapılmıştır. Mevcut Kanun'da yalnızca yetkili servislere ilişkin düzenleme mevcutken bu defa özel servis istasyonları da Kanun kapsamına alınmış olup bu arada azami tamir süresi 30 iş gününden 30 güne indirilmiştir.

    12. Reklam Kurulu üye sayısı 29 kişiden 13'e indirilmiş, çok sayıda sektörel ihtisas komisyonunun kurulması öngörülmüştür.

    13. Tüm radyo televizyon kuruluşlarına 07-23 saatleri arasında yayımlanmak ve haftada 2 dakikadan az olmamak üzere tüketiciyi eğitici ve bilgilendirici programlar yapma zorunluluğu getirilmiştir.

    14. Tüketici ödüllerinin verilmesine ilişkin Kanuna ilave yapılmıştır. Uygulamada karşılaşılan haksız ve aldatıcı girişimlerin önüne geçmek amacıyla tüketici ödülü veya benzer bir isim altında ödül verecek kurum ve kuruluşların Bakanlıktan izin alması zorunluluğu getirilmiştir.

    15. Tüketici sorunları hakem heyetlerinin bağlayıcı karar alma sınırı 936,97 TL'den 2.000 TL'ye çıkarılmıştır. Büyükşehir statüsündeki il hakem heyetleri ise 2.000 TL ila 3.000 TL arasındaki uyuşmazlıklarda bağlayıcı karar alabileceklerdir. Böylece tüketici mahkemelerinin iş yükünün önemli ölçüde azalacağı düşünülmektedir.

    Yukarıda yer verilen bilgilerden de analşılacağı üzere, toplumun tüm kesimlerini çok yakından ilgilendiren bu Kanun değişikliği ile bir yandan AB mevzuatına tam uyum sağlanmış olacak diğer taraftan ülkemiz tüketicilerinin daha etkin bir şekilde korunmasını teminen uygulamada ortaya çıkan aksaklıklar da giderilmiş olacaktır.

    Kamuoyuna duyurulur.

    Nihat ERGÜN
    Sanayi ve Ticaret Bakanı
    21.08.2009
    Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

    'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Değişiyor' başlıklı dosyayı indirmek için tıklayınız.


    KAYNAK :http://www.tuketici.gov.tr/source.cms4/index.snet?wapp=ethaberler&etdid=6F852516-1960-409E-A175-1EABE42F918D




  • Hepimizi ilgilendiren bir konu olarak, internetten yapılan alışverişlerle ilgili sanayi ve ticaret bakanlığının şikayet linki :

    http://www.sanayi.gov.tr/trk/TukSikayetDis_.aspx?Tur=MesafeliSatis&SektorKey=53
  • merhaba arkadaşlar

    Bugün ankarada bir mağazadan nokia 5130 cep telefonu aldım fakat eve gelip internetten baktığımda fiyatının 70-80 lira daha ucuz olduğunu gördüm. Telefonu iade edebilir miyim? ne yapmam gerekiyor??
  • Mesafeli sözleşmeler ve kapıdan satışlar dışında cayma hakkı bulunmamaktadır. Yani mağazadan gidip görerek aldığınız ürünler için iade hakkınız yasal olarak yoktur. Ancak iade kabul eden yerler var belli süreler içinde gidip görüşebilir, ikna edebilirsiniz bir şekilde.
  • Merhaba.. Yaşadığım çağ dışı sorunlarla ilgili sizden de bilgi almak istiyorum.. Kısaca anlatacağım.. Toshiba laptopumu servise verdikten sonra gerekli gün geçtiği için para iadesi hakkı kazandım.. Tabi bu tek cümleyle yazdığım olayı bu seviyeye getirmek için yaşadıklarımı ne siz sorun ne ben sorayım.. Şimdi para iadesi mücadelesi veriyorum..

    Fatura tutarım 1850 TL.. Kanunda da yazdığı üzere para iadesinde bu ücretin bana ödenmesi lazım.. Yalnız TNB bilgisayar şu an kdv %8 olduğu için bana 1650 TL gibi bir ödeme yapabileceğini söylüyor.. Bunun neresi mantıklı hala çözemedim.. Benim ne yapmam gerekiyor.. Gerçekten artık hayatım boyunca Toshiba marka bir şey almıcem Türkiye'den.. Sizi de bu konuda uyarmak isterim..
  • Tüm belgelerle ilçe kaymakamlık bünyesinde bulunan tüketici sorunları hakem heyetine gidiniz, dediğiniz gibi mantıklı bir yanı yok teklif ettikleri şeyin.
  • Ben, ismi lazım değil, büyük bir internet sitesinden verdiğim siparişi teslim alamıyorum. 30 günü geçtikten sonra sikayet sitesine yazdım ama sorunu çözmediler. Burada şöyle bir husus var onu da belirteyim, bu siparişimde hediye çeki kullanmıştım, ki bu çek firma tarafından sonradan geçersiz ilan edilen bir çekti (anlayanlar anladı..) Firma bana sipariş göndermeme gerekçesi olarak, hediye çekini amaç dışı kullanmış olmamı gösterdi. Ben de şunu dedim, ben siparişimi geçerken (sizin dikte ettirdiğiniz) satış sözleşmesini onayladım, ki bu sözleşmede öyle bir madde yok. Doğal afet vs.. gibi durumlarda iptal olabilir diye şartlar var ama hatalı çekten dolayı iptal edilir diye bir madde yok. Ortada kapı gibi sözleşme olmasına rağmen siparişimi göndermiyorlar, üstüne üstlük ne bilgi veriyorlar ne de para iadesi yapıyorlar. Hediye çeki kadar havale yapın gönderelim de demediler. Resmen paramın üstüne yattılar. Ben de Tüketici Sorunları hakem heyetine başvurdum 2 hafta önce. Karar lehime çıkar diye bekliyorum, eğer kibarca hediye çeki kadar meblayı benden talep etselerdi öderdim ama işi yokuşa sürdüler..




  • merhaba arkadaşlar bende bugün thh ye başvurdum ,

    başvuru sırasında yanınızda olması gerekenler

    1-faturanın 2 adet fotokopisi
    2-10 liralık posta pulu
    3- tüm servis fişlerinin 2 şer adet fotokopisi,
  • Merhaba arkadaşlar...Yaklaşık 6 ay önce Adapazarı Carrefoursa'dan aldığım fotoğraf makinesi fotoları çizgi çizgi çekmeye başlamış.Sanırım objektifinde sorun var.Makine şu anda bir yakınımda...Acaba tamir için aldığımız yer olan Carrefour'a mı yoksa kitapçıktaki servislere mi başvuracağız?Sonuçta malı satan yer carrefour,oraya götürülürse "biz ilgilenmiyoruz servisiyle"deme gibi bir hakları var mı? Öyle derlerse nasıl bir yol izlemek lazım? Kanuni hak bakımından.Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portakal

    Merhaba arkadaşlar...Yaklaşık 6 ay önce Adapazarı Carrefoursa'dan aldığım fotoğraf makinesi fotoları çizgi çizgi çekmeye başlamış.Sanırım objektifinde sorun var.Makine şu anda bir yakınımda...Acaba tamir için aldığımız yer olan Carrefour'a mı yoksa kitapçıktaki servislere mi başvuracağız?Sonuçta malı satan yer carrefour,oraya götürülürse "biz ilgilenmiyoruz servisiyle"deme gibi bir hakları var mı? Öyle derlerse nasıl bir yol izlemek lazım? Kanuni hak bakımından.Teşekkür ederim


    Hizmet Yükümlülüğü

    Madde 15 � İmalatçı-üretici veya ithalatçılar, garanti belgesi ile sattıkları malların bakım onarım ve kullanımına ilişkin satış sonrası servis hizmetlerini yeterli olarak vermek ve bunun için gerekli tedbirleri almak zorundadır.




  • cihazınız 30 iş günü tamirde kaldı
    thh ye başvurdunuz ücret iadesi için,
    bu sırada cihazınız hazır gelin alın dediler,
    cihazınızın 30 işgünü orda kaldıgını belgeleyerek aldınız, cihazınızı
    şu ana kadar bir problem yok cihazı kullanın, iade için arandıgınızda:

    cihazı teslim edin, FAKAT cihaz bu arada bir daha arızalanırsa tekrar servise vermeyin,

    30 İŞ GÜNÜ İADE HAKKINIZ KAYBOLUYOR:(

    yani bozulursa bozuk olarak cihazınızı muhafaza edin.
  • arkadaşlar 1,5 yıl kadar önce hiteknoloji diye bi firmadan team xtreem 2*1 ram aldım 6 ay kullanmadan ramler agzıralandı ancak aldıgım firma kapanmışdı. biraz araştırınca ramleri trye dfs bilgisayarın dist. olmadan getirdigini ögrendim ve kendileriyle irtibata geçdim ancak rami onlardan almadıgım için ilgilenmediler. ramlerin o zamanki dist. olan firmayla konuşdum onlarda ramlari aldıgım tarihde dist. olmadıkları için ilgilenemiyceklerini belirttiler.
    ramler 1 senedir yatıyor evde geçen gördüm gene canım sıkıldı. ne yapmalıyım sizce
  • merhaba

    ben 08.10.09 tarihinde ttnete adsl başvurusunda bulundum fakat kurulumu 17.10.09 tarihinde yapıldı 4gblık kampanyalı pakete kaydoldum ama 1haftalık kullanımımda bana yeterli olmayacağını görüp sınırsıza geçmek istedim ama yetkililer bunun mümkün olmayacağını bununla ilgili bir taahhütname imzaladığımı söylediler.
    bu taahhütnamenin yasa karşısında bağlayıcılığı varmıdır, bu ürünün değişimi ile ilgili ne yapılabilir

    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cigaats

    merhaba

    ben 08.10.09 tarihinde ttnete adsl başvurusunda bulundum fakat kurulumu 17.10.09 tarihinde yapıldı 4gblık kampanyalı pakete kaydoldum ama 1haftalık kullanımımda bana yeterli olmayacağını görüp sınırsıza geçmek istedim ama yetkililer bunun mümkün olmayacağını bununla ilgili bir taahhütname imzaladığımı söylediler.
    bu taahhütnamenin yasa karşısında bağlayıcılığı varmıdır, bu ürünün değişimi ile ilgili ne yapılabilir

    teşekkürler

    hocam bunlara dürüstlükle bişey yapılmıyor
    deveye diken....................

    arayacaktın ben sınırsız işaretlemiştim nasıl limitli yaparsınız diye bagırıp çagıracaktın,

    tüketiciyi hayvan yerine koyana hayvan muamelesi yapacaktın...
  • Merhaba arkadaşlar Acer marka diz üstü bilgisayarımı servise gönderdim ve malum servis zihniyetleri müşteriye eziyetten başka birşey değil. 30 iş günü tamir sürecinin içerisine cumartesiler de dahil diye biliyorum hatta bununla ilgili forumda bir konuda sanayi bakanlığından alınan bir cevap metni de var. Yani cumartesi günleri de iş günü kapsamında sayılıyor ama malesef bir çok servis bunu umursamıyor. Acer'da bunlardan birisi. Bu durumda nasıl bir baskı uygulayabilirim yardımcı olur musunuz?
  • asus f3 serisi laptop aldım,bilindiği üzere kasa kararması oldu,
    gönderdim kasayı deiştirip tekrar gönderdiler.sonra aynı sorunu bikez daha yaşadım yine gönderdim,bu sefer tamir edildi yazıp aynen geri göndermişler
    asus a mail attım tekrar gönderin yapalım dio!!
    ama hem tamir etmemişler hemde 1 ay garantide kaldı!
    şimdi bildiğim kadarıyla tüketici hakkı olarak 1 ürün 1 yıl içinde aynı hatayı 3 defa veriyorsa o ürün yenisi ile deiştirilmeli yada ücret iade edilmeli die biliorum.
    şimdi bu ilk göndermemden bu yana 9 ay geçti ikinci gönderimim de 15 gün oldu.
    ben tekrar gönderirsem 3 defa sayılıomu çünkü 2.yi tamir etmei unutmuslar ve tamir etmeden göndermişler???
    ne yapmalıyım




  • Merhaba, benim de bir sorum olacak.
    Aldığım ürün serviste 30 gün bekledi ve rma raporu verdiler. Ben de ürünü aldığım yere elimdeki rapor ile başvurdum. Bna 3 - 4 hafta içinde para iadesi yapacaklarını söylediler.
    Sorum şu: yasal olarak ben başvuruyu yaptıktan kaç gün içinde para iadesini yapmak zorundalar?
  • Merhabalar,

    Internet üzerinden aldığım iki ürünün iadesinde yaşadığım sorunları ve tüketici heyetinin bu konulardaki kararlarını paylaşmak istedim.

    Birinci konu eğer internet üzerinden aldığınız ürünü memnuniyetsizlikten dolayı iade etmek isterseniz (kanuni tabirle cayma hakkınızı kullanmak isterseniz), alışveriş siteleri ürünü geri gönderirken ortaya çıkan kargo ücretini müşteriye ödetmektedir. Oysa "MESAFELİ SÖZLEŞMELER UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK" Madde 8'de Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar satıcı veya sağlayıcıya aittir. şeklinde açık bir ibare vardır.

    Benim yaşadıklarıma gelince. Internet alışveriş siteleri arasında ikinci büyük diyebileceğimiz siteden bir tv kartı satın aldım. Beğenmedim ve geri iade etmek istedim. Ürünü kargo ücreti ödenmiş şekilde geri göndermemi söylediler. Ben de ilgili kanun maddelerini hatırlattım ama tabiki oralı olmadılar. Neymiş efendim ürünü menuniyetsizlikten dolayı iade edersem cayma hakkını kullanmak olmuyormuş, cayma hakkı sayılması için kutusunu açmadan iade etmem gerekiyormuş. Bunun üzerine ürünü kargo ücretini ödeyerek geri gönderdim. Kargo fişi ve diğer belgelerle beraber tüketici heyetine başvurdum. Tabi şikayetvar.com'a şikayet etmeyi de ihmal etmedim. Hele orada yazdıklarıma verdikleri yanıtlar tam evlere şenlikti. Yaklaşık iki ay sonra mahkeme kararı çıktı ve ödediğim kargo ücreti iade edildi. Tabi bununla beraber kanunu ihlal ettikleri için idari para cezasına da çarptırıldılar.

    İlgili karar:


    İkinci husus aynı siteden aldığım uydu alıcısındaki bir problemden dolayı ayıplı ürün statüsünde iade etmek istedim. Fakat ürünü iade edebilmem için servisten arızalı olduğuna dair rapor almam gerektiğini söylediler. Yine ilgili kanun ve yönetmeliklere göre tüketicinin böyle bir sorumluluğu olmadığını söylediğimde yine bahaneleri komikti. Neymiş uydu alıcının ilk kurulumu servis tarafından yapılmalıymış ve servis raporu olmadan kesinlikle iade alınamazmış. Yine belgelerimi topladım ve hakem heyetine gittim. Heyet tarafından savunmalarının istenmesini müteakip dava sonucunu beklemeden (idari para cezası ödememek için) firma yetkilisi beni arayarak, servis raporu olmadan kesinlikle iade alınamayan ürünü geri göndermemi istedi. Ürün ellerine ulaşıncada param iade edildi.

    İlgili karar:


    Sözün özü, üçe beşe bakmadan hakkımızı arayalım arkadaşlar. Yoksa böyle kanunsuzluklar kanun olmaya başlar.




  • Arkadaşlar vatandan LCD aldım ama beğenmedim 15 günü geçti 30 günü doldurmadı aldğım tarıhten

    2. olarak vatanbilgisayar elemanına istediğim modeli sorduğumda o model artık türkiyeye gelmiyecek dedi bende eminmisin eğer gelicekse bekliyeceğim dedim yok hayır gelmiyecek artık türkiyeye dedi bunu alabilirsiniz dedi aldim simdi vatanı aradım ürün değişme yapıcam dedim 15 günü geçtiği için değişme yapamıyoruz dedi.

    Simdi ben ne yapayım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 4 Şubat 2010; 11:09:47 >
  • Mağazadan aldıysanız tamamen onların insiyatifinde değişim, isterseniz mağazadan çıktıktan sonra değiştirmek isteyin.
    Netten aldıysanız zaten cayma hakkı fırsatınız 7 gün.

    Kısaca görerek mağazadan aldığınız ürünler için "beğenmedim değiştirmek istiyorum" dediğinizde mağazanın insiyatifine kalmış durumdasınız.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.