Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,
    S6000fd incelemesini bekleyenleri ilk ciddi review yayınlandı:

    http://www.megapixel.net/reviews/fuji-s6000/s6000-gen.php

    Bu inceleme yeterli ve kapsamlı olmamakla birlikte bir miktar fikir verebilir. Ama kesin yargıya varmak için diğer SLR-like modellere ve F30'a olan üstünlüğünü (zayıflığını?) anlamak için diğer review ları bekliyoruz...

    edit: imla+başlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 6 Aralık 2006; 8:03:46 >



  • Arkadaşlar, ikinci review da yayınlandı.

    http://www.imaging-resource.com/PRODS/S6000/S6000A.HTM

    İnceledikçe bu makinaya olan hayranlığım artıyor. Mükemmel bir body ve optik tasarımı yapmışlar. Resim kalitesi ve noise açısından da oldukça iyi.

    dSLR makinalara heves edip te bir türlü cesaret edemeyenlere (bütçe, lens ve kullanım korkusu:) bu makinayı kesinlikle tavsiye ediyorum. Hiç pişman olmayacaklarına eminim. Malesef body tasarımı ve işçilik kalitesi 400D den bile iyi (400D ciler lafıma kızmasın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 2 Aralık 2006; 19:32:42 >




  • Paylaşım için teşekkürler dostum
  • Fiyatı fena değilmiş.
  • Güzel makineye benziyor, bende de S5500 var ve Fuji'den memnunum.
  • Bu çok güzel bir makine iso performansı ve sunduğu manuel özellikleri de harika üstelik geniş açı lensiyle geliyor...
    SLR-Like sınıfının şu anda bence bir numarası... Buna benzer özellikte olup da bunun kafar iyi olmayan bir tek kodak p880 var....

    Gzüel bir inceleme şu linkte bulunuyor...
    http://www.dcresource.com/reviews/fuji/finepix_s6000fd-review/index.shtml
  • gerçekten güzel bir cihaza benziyor.. fiyatı nedir arkadaşlar?
  • Yurtışı fiyatı yukardaki linklerde var, ortalam 500$ civarı.
    Türkiye ye bildiğim kadarıyla henüz gelmedi ama sanırım 500€-550€+KDV civarı olur en fazla.
  • Bi incelemede burada


    http://www.photoxels.com/fujifilm-s6000fd-review.html

    Birde bu işlerden anlayan arkadaşlar incelemeleri yorumlarsa süper olacak :)
    Yabancı dilimiz Burhan ALTINTOP seviyesinde de :)
  • Arkadaşlar, topik başlığını biraz daha genelleştirdim.
    Zaten yaptığınız gibi, bu model ile ilgili yayınlanan bütün incelemelerin linklerini ve görüşlerimizi bu topikte toplamaya devam edelim. Böylece SLR-like makina araştıranlar için nispeten rehber olur...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: htintas

    Bi incelemede burada


    http://www.photoxels.com/fujifilm-s6000fd-review.html

    Birde bu işlerden anlayan arkadaşlar incelemeleri yorumlarsa süper olacak :)
    Yabancı dilimiz Burhan ALTINTOP seviyesinde de :)


    Dostum, çok fazla yoruma, söze gerek yok aslında. Hem body hem de test fotoğrafları kendini anlatıyor aslında. Ben şimdiye kadar çıkan bütün incelemeleri detaylıca okudum. Makina hakkında sınıfına göre yapılabilen tek eleştiri IS olmaması. Bence yüksek ISO kapasitesi bu açığını örter. Artık o da nazar boncuğu olsun:)

    Başka bir topikte yazmıştım tekrar edeyim.www.imaging-resource sitesinde her modelin review ana-sayfalarında "still-life" adlı bir standart test çekimi var. içerde bu çekimin tüm ISO değerleri de yer alıyor. Düşündüğünüz modellere ait bu fotoğrafları indirip aynı ISO değerleri için tüm ISO aralığında karşılaştırın. Kendi gözlerinizle görün farkı.

    Bilgi: 2MP bir foto, 10x15 lik bir baskı için yeterli bir çözünürlüktür. S6000fd ile 1600ISO da çekilmiş bu resmi 2MP'e küçülterek (1600x1200 - resize) baktığınızda rahatlıkla basılabileceğini göreceksiniz. Renkler canlı, keskinlik yeterli, contras doygun. belki üzerine bir de neatImage veya NoiseNinja uygulanırsa tabii daha süper olurdu:)




  • son zamanlarda makineleri iso duyarlılığına göre test etmek moda oldu, iso tek kriter değil ki...makine iso konusunda çok iyi ama resim kalitesi iyi değil, ya da kötü...böyle bir sürü makine var piyasada. iso en önemli kriter oldu. ben anlamıyorum, yüksek iso ya ihtiyaç duyduğumuz fotoğraf sayısı çektiğimiz toplam fotoğraf sayısına oranla ne kadar yer tutuyor?

    iso iyi olsun tabi, itirazım yok, ama titreşim önleme de olsun. sonuçta rakiplerinin çoğunda var.

    sonuçta benim iddiam hep şudur; o sınıftaki hiç bir makine(bir parantez açıp kullandığı objektif , 10 mp lik koca sensör ve geniş açısı nedeniyle r1' i ayrık tutmak modadır, ben de modaya uyayım ) arasında ,salt resim kalitesi açısından, ciddi fark yoktur. fz30, fz50, 9500,h5,s3, bunlar kadar olmasa da 5600 hep birbirine yakın kalitede fotoğraf çeker.
    ama 2-3 sene önce nikon 8800 vardı, onu ayrı değerlendirmek lazım, maalesef devamı gelmedi o makinenin, iso konusunda şu anda piyasada bulunan pek çok makineden kötüydü. yanlış anımsamıyorsam 400 le sınırlıydı iso. ama gelgelelim resim kalitesi hepsinden üstündü....

    sonuç olarak 1000 liraya garantili dslr bulmak varken , şu tarihte bu sınıftan bir makineye 1000 lira vermek ciddi bir hata olur kanısındayım. aslında ben de o sınıftan bir makine kullanıyorum, h2...ama ben h2 920 liraya alırken 1000 lirayı bırakalım 2000 liraya bile dslr yoktu. şimdi alacak olsam almam mesela....




  • ISO açısından iyi olup da kötü resim çeken makinalara örnek verebilir misin?
    Herhalde ISO açısında iyi derken (yüksek ISO değerlerinde) anormal "noise supressin" yaparak bütün detayları kaybetme pahasına noise düşürenleri kastetmiyor olmalısın.

    mesela dpreview sitesinin incelemelerinde hem nosie-iso grafiği vardır hem de standart fotoğraf kıyaslamaları vardır. Grafiklerdeki noise değerleri algortima ile tespit edilir ve detay kaybını dikkate almaz. Ama altındaki yorumlarda bu durumu açıklarlar. Bu yüzden ben grafiklerden çok (hatta hiç dikkate almam) gözümle görerek yaptığım değerlendirmeye göre fikir yürütürüm.

    noise dijital fotoğrafçılığın temelidir. (Zalman okursa daha iyi anlatacaktır :)
    Sonuçta, her bir piksel üzerine düşen ışık değerini gerilime(veya akıma) çevirir. gerek kendi hassasiyetinden gerek ise, komşu piksellerden ve altındaki mikro devrelerin oluştrduğu ısıdan etkilenerek bu işi belirli bir hatayla yapar. İşte bu hatalı verinin gerçek veriye oranı "signal/noise ratio" olarak adalandırılır ki, bu oran ne kadar yüksekse o kadar sağlıklı bir ışık (ve dolayısıyla renk) verisi kullanır, fotoğrafınızı da o kadar güzel işlersiniz.
    noise sıfıra yaklaştıkça fotoğraf kaliteniz artar. Teorik olarak sıfır olursa kaliteniz de sonsuz olur...

    Kameralardaki pic processorler işte bu noise oranını azlatmak ve veriyi daha anlamlı hale getirmek için türlü süzgeçler ve düzeltme algoritmaları kullanırlar. Bu da renklerin orjinalden uzaklaşması ve iyi kontrol edilmes ise fotoğrafın kötüleşmesi ile sonuçlanır.

    Demek istediğim, ne kadar az noise o kadar iyi fotoğraf demektir. Geriye kalan ise, beyaz dengesi, doğru pozlama, renk dengesi gibi makinanın yazılımında veya PC de kolayca halledilebilecek unsurlardır.
    Tabii bu anlattıklarımda lens'in olaya etkisini belirtmedim ama en belirleyici olduğunu söylemeye gerek yok herhalde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 6 Aralık 2006; 16:15:10 >




  • @buffalo:
    "sonuç olarak 1000 liraya garantili dslr bulmak varken , şu tarihte bu sınıftan bir makineye 1000 lira vermek ciddi bir hata olur kanısındayım. aslında ben de o sınıftan bir makine kullanıyorum, h2...ama ben h2 920 liraya alırken 1000 lirayı bırakalım 2000 liraya bile dslr yoktu. şimdi alacak olsam almam mesela.... "

    katılıyorum ama, neticede SLR kullanmanın asıl avantajı, farklı lensleri kullanabilmektir. Tabii S6000fd den önce yüksek ISO noise kalitesi avantajı da önemli bir farktı.

    Bence; bir kişi
    1) sürekli aynı lensi kullanacaksa (bütçe veya ilgi sorunu)
    2) büyük bir makina taşımak istemiyorsa
    3) büyük ebatta baskılar almayacaksa
    4) fotoğraflarında "bokeh" çok öenmli değilse yani çoğunlukla manzara çekimi yapacaksa
    5) spor çekimlerinde ve aşırı haereketli ortamlarda çekim yapmayacaksa
    artık SLR almamalı. SLR-like sınıfından başarıyla kullanacağı (kısa bir sürede bir kenara atmadan veya SLR ye geçmek zorunda olmadan) bir model alma şansına sahip. Eskiden bu tür kişilere malesef pek birşey öneremiyordum.




  • herkes dslr alsın gibi bir önerim yok zaten, dslr alıp 2 ay kullanmadan bir köşeye atan bir sürü adam var. sonuçta israf.
    iso nun önemli olduğu fikrine katılmakla birlikte fotoğrafçılığın temeli olacak kadar önemli olmadığını düşünüyorum. yani bir makinenin 1600 iso da temiz sonuç vermesi onu diğerlerinden üstün kılmaya tek başına yetmiyor.
    yukarıda verdiğim örnek, nikon 8800...400 iso max. ama şu anda piyasada bulunan (yine r1 hariç ) tüm dslr-like makinelerden bence daha iyi resim kalitesine sahipti. dolayısıyla yetersiz ışık dışında daha iyi fotoğraf üretiyordu.
    bunun tersi şekilde 9500 ile s3 arasında bir sürü fark vardır ve elbette 9500 daha iyidir, çok daha fazla özelliği bünyesinde barındırır. en basiti kıyaslanamayacak boyuttaki iso... ama işte sadede gelince ve iki makineden çıkan fotoğrafları yanyana koyunca (aynı koşullarda çekilen) arada aman aman bir fark göremezsin.
    dslr-like bir darbağoza girdi bence. darboğazdan kastım sınıra dayandılar, küçük sensör,onun önünde mutlaka zoom aralığı yüksek bir objektif... işte sonuçta hepsinden çıkan fotoğraflar birbirine çok benzer.
    noise konusunda, ben çok takılmıyorum o konuya. eskilerin siyah beyaz fotoğraflarını neden bu kadar severiz?
    ortalıkta cam gibi, çok keskin, tertemiz, insanı büyüleyen bir sürü fotoğraf geziniyor. gerçek değil, gerçekten daha güzeller sanki. ama bunun bir moda olduğunu ve aşılacağını düşünüyorum.




  • Katılmıyorum,
    ayrıca ISO konusu göründüğü kadar basit değil.

    Compact makinalarla otomatik modda (diyafram kontrol edilmeden) yapılan çekimlerin neden o kadar kötü olduğu konusunda (SLR ile kıyaslanınca) yeterince düşündünüz mü acaba?

    En temel sebeplerinden birini ben söyleyeyim:
    bu tür çekimlerde, ortamda çook çok iyi ışık kaynağı yoksa, makina enstantaneyi yüksek tutmak için diyaframı sonuna dayar (tam açar) Özellikle kompakt makinalardaki bütün objektifler diyaframların en geniş hallerinde en kötü sonuçları verirler. DOlayısıyla çekmiş olduğunuz fotoğrafın merkezinde bile detay kaybına ek olarak kenarlarda "choromatic abberation" ve "blurring" ve renk kaymaları değimiz istenmeyen efektler oluşur. Sİz de fotoya bakınca doğal olarak kötü algılarsınız.

    bunun önüne geçmek için, kullandığınız makinayı ve lensi tanıyıp, en iyi neticeyi verdiği diyaframda çekim yapmanız gerekir. Yani diyaframı f5-f8 civarlarına kısmak... Bunun yolu da (titretmemek için) ISO yu arttırmaktan geçer. Bu durumda da signal/noise oranınız düşer ve sensörünüz-makinanın yazılımı yeterince iyi değilse daha kötü bir fotoğraf alırsınız...

    Mecbur değilseniz en geniş diyaframda asla çekim yapmayın!

    Kendimden bir örnek vereyim: 300D yi yeni aldığım zamanlarda, 50mmF1.8 prime objektifin methini çok duyduğum için büyük bir hevesle bir tane satın aldım. Bu lens, çok düşük ışık koşullarında, çok geniş diyafram kullanarak (mesela f1.8- f2) enstantaneyi yükseltebiliyordu. İlk çekimlerimi büyük bir heyecan ile yapıp PC ye indirdim. Bir de ne göreyim, sonuç hüsran. Ağaçların arasında bir kumru çekmiştim ve diyafram çok geniş olduğu için, DOF yani netlik alanı o kadar daralmıştı ki, kumrunun ancak kumru olduğu seçilebiliyordu! O zaman anladım ki, derinliği nispeten geniş olan çekimlerde diyaframı öyle istediğiniz gibi açamazsınız. Tabii bu daha çok SLR makinalarla ilgili bir durum. Zİra küçük sensörlü makinalar bu kadar yüksek "bokeh" yaratamazlar.

    Ayrıca, henüz acemiler SLR alıp da insan veya grup fotoğrafları çekince, daha evvel compact makinalarda hiç yaşamadığı ve muhtemelen bilmediği bu durumla karşılaşırlar. Hatta bir çoğu makinam doğru fokuslamıyor , fotoğraf net çıkmamış diye sızlanır. Ama, fotoğrafta aslında net çıkan bir bölge vardır fakat tüm kadraj derinliğini kaplamadığı için, geri kalan derinlikler "bokeh" ile dolduğu için, bunu hata sanırlar. Yapılması gereken şey, bu tür grup çekimlerinde diyaframı f11 lere kadar kısmaktır.

    Bu yüzden derim ki, daha çok manzara ve kalabalık insan resimleri çekenler, SLR-like veya kompakt makina kullanırsa daha mutlu oluyorlar. Zira, daha geniş diyaframlarda (ki kendileri farkında olmadan makina zaten buna zorluyor) kenarlarda blurring olmadan foto çekebiliyorlar.

    Aslında, yukardaki postumda sıraladığım "kimler için SLR uygun değildir" şartına bir de "6-diyafram kontrolü yapmak istemeyenler" maddesini de eklemek lazım...




  • teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsın:)

    kompakt makine çok kullandım, onlardan büyük beklenti içinde olan ve makinelerini öve öve bitiremeyn insanları pek anlamam. adı üstünde kompakt işte:) uygun olmayan ışıkta hepsi çok kötü sonuç verir ki bunun nedenlerine değinmişsiiz zaten:) kompaktla işte, kırda piknikte filan çekersin, iyi ışıkta tatminkar sonuç verirler. manzara çok kötü sonuç verir.vs. vs.

    dslr alıp ilk 1-2 hafta kötü duygular yaşayan çok insan var evet:) daha önce hiç dslr kullanmayanlarda oluyor genelde.
  • Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

    compact bir makinenin sırf iso performansı iyi diye 300d veya başka bi dSLR
    ile karşılaştırmak çok çok yanlış olur.

    objektif değişimi, gerçek TTL (through the lens) vizör, sağlamlık, ele oturum, Autofocus hızı
    gibi(daha çok artırılır) olmazsa olmaz özellikler hiçbir compactte yok.
    Bir kere dSLR kullananın zaten bi daha compact'e döndüğünü hiç görmedim.


    Alehar : +1

  • quote:

    Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

    Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

    compact bir makinenin sırf iso performansı iyi diye 300d veya başka bi dSLR
    ile karşılaştırmak çok çok yanlış olur.

    objektif değişimi, gerçek TTL (through the lens) vizör, sağlamlık, ele oturum, Autofocus hızı
    gibi(daha çok artırılır) olmazsa olmaz özellikler hiçbir compactte yok.
    Bir kere dSLR kullananın zaten bi daha compact'e döndüğünü hiç görmedim.


    Alehar : +1




    Alperİleri, ne demek istediğinizi anlayamadım, açıklarsanız memnun olurum? tşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 6 Aralık 2006; 20:48:00 >
  • Ben de slr , slr-like arasında gidip gelenlerdenim.Malum slr makinaların fiyatları biraz pahalı.Objektifiydi falanıydı gelanıydı 1800 lira dan aşağı kurtulamıyosun.Bir 350d alsak ki en uygunu, 18-55 gibi bir objektifi mutlaka değişitrmek isteyeceğim.Ve fiyat artacak.
    Bir kompact makinaya da 800 lira dan fazla para vermek istemiyorum açıkçası.Gönlüm s9500 istiyor ancak o kadar para vermişken neden slr almadım diyeceğim.O yüzde bu aralar p880 düşünüyorum.Ancak iso performası pek iyi değil.Burada da iso nun mutlak öncelik olup olmadığı tartışılıyor zaten.Bir de slr makinelerin hızlılığını bilerek acaba çok mu sıkıntı çekeceğim.
    s6500 e gelince çok güzel, kaliteli ve kullanışlı görünüyor.Sanrım p880 den daha kaliteli olur.Fiyatı da çok abartı birşey olmazsa tercihim belki de bu makine olur.Bence fiyatı 900lira civarında olacak.Sizce ne kadar olur.Türkiye'ye ne zaman gelecek acaba?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.