Şimdi Ara

Spec Ops: The Line'da Türkçe Seslendirmeler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
14.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Türkçe seslendirmeler, oyunlarda nadirende olsa karşılatığımız birşey. Her Türkçe seslendirmeli oyun Türkçe'nin kullanımı açısından bizleri mutlu ederken bu sefer hem düşündürdü hem de üzdü.
     
         Dün yayımlanan Spec Ops: The Line'ın PC demosunu bilgisayarımda denerken karşılaştığım Türkçe seslendirmelere öncelikle anlam veremedim. Hatta yanlış duyduğumu bile düşünmeye başladım. Sonra oyundaki müzik sesini ve efektleri kısıp, konuşma sesini açarak defalarca aynı bölümü oynadıktan sonra gördüm ki oyunda Türkçe seslendirmeler gerçekten kullanılmış.
     
         Türrkçe seslendirmeye sahip karakterler tabii ki takım arkadaşlarımızdan değiller. Oyunda düşmanımız olan ve çatışmaya girdiğimiz karakterlerde bu Türkçe seslendirmeler kullanılmış. "Allah no", "Takip edin onları", "kımıldayamıyorum" gibi İngilizce'den basitçe çevirilmiş seslendirmelerin yanında öyle bir seslendirme duydum ki, buna eminim sizlerde şaşıracaksınız. "Allah'ın cezası eşşoğlueşşekler" diye bağıran karakterlerin bu sözünün yanlızca "Allah'ın cezası" kısmını kayıt edebildim.
     
         En başta da belirttiğim gibi Dubai'de geçen bir hikaye'de, Amerikan askerini kontrol ederken karşımıza düşman olarak da Türkçe seslendirilmiş karakterlerin konulmuş. Şu an için hikayenin tamamını bilemediğimiz için karşımızdakilerin hangi ülken olduklarını veya kim olduklarını bilmiyoruz. Fakat Türkçe seslendirildikleri net. Tabii ki yorum sizin.
     
         Not: Çözünülük yüksek olduğumdan bu videoların boyutları da çok fazla oldu. Bunun için, görüntü kalitesinden feragat ederek .mp4 fomatına çevimek zorunda kaldık.
































  • Yahu 13 yaşında insanlar yorum yapmış adeta :D
    Bölüm sonu canavarı'na bakmayı iyi ki bırakmışım, saçmalıklarla doldurulmuş site, okuyucuları da saçma belli ki.

    O kadar laf yapmışsınız oturup 1 kere oynamadan fikir sahibi oluyorsunuz. Ha oynadınız ama yine saçmalıyorsanız hiç bi halt anlamamışsınızdır.

    Oyunda bir çok mesaj vardı, bunların hiç biri ne müslümanlıkla, ne türklük ile ne de herhangi bir milliyetçilikle alakalı. Ha evet oyun başında kahraan bir Amerikan askerini canlandırıyorsunuz ama iş aslında hiç öyle değil.

    Kaçınız oyunda beyaz fosfor'un etkisine değinildiğini biliyor? Ve kaçınız beyaz fosfor un ne olduğunu biliyor?

    Dubai'de binlerce amerikan askeri oluyor da 2-3 tane terörist türk çıkınca neden şaşırıyorsunuz? Ki aslına bakarsanız terörist te değiller, oyun hikayesi ile alakalı hiç bir halt bilmediğinizden sivil halk olduğunun farkında değilsiniz. Ulan "no Allah" türkçe mi? "Allah" kelimesi sadece türkçe de mi geçiyor? Secdeye varırken bir tek türkler mi "Allah'u Ekber" diyor? Ulan ne kafasız adamlarsınız yahu... En basitinden "no" türkçe mi?..

    Oyunu oturup soluksuz bir şekilde oynadım, sanırım 8-10 saatimi aldı emin değilim, bana sadece bir kere türkçe cümle denk geldi o da "işgalcilere karşı direneceğiz" diye bağrıyordu kadın. Nerede bağırdığını söylemicem çünkü bu güzel oyunu oynayacak insanlara spoiler vermek istemem.

    Dediğim gibi oyun pek çok mesajla dolu, kime ve neye göre "kahraman" sıfatı yakıştırılır, savaş aslında ne, neden savaşıyorsun gibi soruları aklınıza sokuyor. Ben sevinmiştim oyunda türkçe bir şeyler duyduğum için, uluslararası platformda kullanılması hoşuma gitti.

    Şimdi diyeceksiniz ki öyle türk mü olur, arap gibi giyinmiş falan. Ulan çöl olrası, oyunun belli bi kısmında oynadığın karakter bile zaten puşi takıyor boynuna. Hey Allah'ım, neyse. Siz devam edin teorilerinize, yok efendim mason da bilmem ne de. Zaten ubisoft ile de alakası yok oyunun. Oyun hakkında bi halt bilmediğiniz de belli. Oyunda kendi ülkesinin askerlerini de öldürüyor adam, kalkıp bundan bahsetmemişsiniz. Neden kendi adamlarını öldürüyor sizce? Oyunu oynayıp karar verin bazı şeylere.

    Sokucam saçma sapan muhabbetinize ya, deli ettiniz sabah sabah. Kaç yıl öncesinin postları üstelik. Oyunda propaganda falan yok arkadaşım, subliminal mesaj falan da yok. Bi halt bilmeden, oyunu oynamadan lavuk lavuk konuşmayın. Oyunun verdiği en büyük mesaj savaşın kötü olduğu.

    Harika bir oyunu saçma sapan teorilerinizle lekelemeye çalışmayın. Aptal herifler.
  • Bence tamamen saçmalamışlar tüm müslüman ülkeleri bir tutup karıştırıp çorba olarak önümüze sermişler

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Birde bunu bir övgü gibi koymuşsunuz . Size hiç yakıştıramadım . Adamlar bizi resmen terorist yapmışlar .Böyle birşey olamaz ben karşıyım . HAYIR SPEC OPS : THE LİNE

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -berkay-

    Birde bunu bir övgü gibi koymuşsunuz . Size hiç yakıştıramadım . Adamlar bizi resmen terorist yapmışlar .Böyle birşey olamaz ben karşıyım . HAYIR SPEC OPS : THE LİNE


    Her Türkçe seslendirmeli oyun Türkçe'nin kullanımı açısından bizleri mutlu ederken, bu sefer hem düşündürdü hem de üzdü.

    Bu cümleden ne anlıyorsunuz?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • oyundaki saçma seslendirmeyemi üzülsem yoksa yazilan su saçma yorumlarami üzülsem bilemedim...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • allah no ne lan :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Demekki oyun 2023'den sonra geçiyor beyler
  • Bu ne saçma bir şeydir arkadaş! demek biz İngilizce anlamıyoruz da çekebiliyoruz oyunları. Bir cümlede adam 3 farklı lisan kullanıyor. Bu duruma ne denir ki bilemiyorum. Uncharted 2'nin arap Türklerinden bile kötü olmuş.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • benim için bu oyun bu haberi okduktan sonra gözümde direk çöp oldu bundan sonraki eleştirilerimizi oyunun resmi sitesine mail göndererek yapalım Müslüman Türk halkının tepkisini anlamalarını belki sağlayabiliriz

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bu amerikalalılar daha okyanus ötesi ülkelerin ne gibi kültürlere sahip geçmişe sahip olduklarını bile bilmedikleri halde nasılda dünyanın en zengin ülkesidir anlamak mümkün değil!
    Biz kendi halkımıza cahil diyoruzda ordakiler emin olun %30unun bizim cahil dediğimiz kısımdan farkı bile yok emin olun..
    Avrupada 10 ülke söyle diye yoldan 10 kişi çevirsen 5-6 tanesi sana ilk dört sırada İngiltere-Fransa-İrlanda-İtalya diye cevaplamaya başlar..10 tanede sayamaz eminim..Saydıklarından da yarısının başkentini bile bilmez!
    Çin bile diyen olur belki :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bu ............................................................................................................... 2k resmen bizle alay ediyo ne biçim adamsınız oyun yapıyosunuzda oyunla alakası olmayan ülkeyi niye karıştıyon gerizekalı, böyle bir ülkeyi iyi gösterip, alakası olmayan bir ülkeyi dilin içine edip göstermek ayıp bir şey adam değilsiniz be

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Asıl eşşekoğlu eşşekler onlar farkında değiller adam hem ingilizce hem arapça hem türkçe konuşuyor o zaman ana karakterde her bölümde lisan değiştirsin.....

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • oyunu yapan yager bir alman firması.kısaca bizim o coğrafyada yaşamadığımızı bilmemelerine imkan yok.burada bilerek ve isteyerek konmuş o kesin.kötü niyet yok demek isterdim ama var.belki Milliyetimize değil ama İnancımıza var gibi görünüyor.Kınıyorum sadece Türkçe konuştukları için değil genel anlamda Dinimize olan fobilerinden dolayı.

    Hani belki polyannacılık oynamak istiyenler bunun senaryo ile bağlantılı olduğunu düşünebilir ama sanmıyorum.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • tüm avrupa ve amerika bizi afganistan gibi zannediyor.madonna bile boğazı yapay göl zannetmiş ben daha ne diyeyim.bunların coğrafya,kültür altyapısı bu kadar.ama aslında hak da veriyorum adamlara.yurtdışındaki vatandaşlarımız afganistanlı gibi yaşarlarsa ya da iranlılar gibi adamlar böyle seslendirme koyunca da şaşırmamak lazım

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bende dun pc de farkettım bu oyunun demosu konsola daha once cıktı ama hıc farkeden olmadı sıcagı sıcagı cekıldı bu turkçe seslendirmeler sadece pc demı var acama

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Müslüman ve Müslüman değil Türk veya Türk değil ne fark eder? İnsanları bulundukları ortama göre yargılamak yanlış bence(bu yanlışı hem batı, hemde biz yapıyoruz). Her neyse konu baya bozulmuş.

    Bu arada "Allah no" nedir abi? :D Çatışma esnasında söylenecek bir kelime mi? Yani o çatışma esnasındaki panikten yüce bir varlığa inanmasan bile "Allah!" diye bağırsın veya "God!" diye bağırsın da, "Allah no" çok zorlama ve gereksiz olmuş.
  • Niye şaşırdınız anlam veremedim ? Pskolojik harekatın bir parçasını uyguluyorlar. Gençlerimizi bu türden mesajlarla, uçuruma sevk etmeye çalışıyorlar. Türkün türkten başka dostunun olmadığı her daim karşımıza çıkıyor.
  • oyunu alıcaktım almicam :D aslinda müslümanlar intihar bombacısı fln oluyo adamlarda haklı hem şu anda türkçe batıyo diyoalrya yılda 2023 türkçe yol olmuş allah no :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Assassin's creed'de müslüman öldürürken içiniz sızlamıyorda bundamı sızlıyor.
  • Medal of Honor'un videosunda yazdıklarımın haklı olduğunun bir kanıtı daha.Tamam oyun güzeldir ancak bu propaganda hareketleri yapılıyor.Psikolojik olarak bizlere enjekte ediliyor.Sonra AC'de Müslüman öldürürken içiniz sızlamıyor mu denilen şahıs.Eğer oyunu iyice kavrasaydın orada onlar bizim iyi kişiler olduğumuzu bilmediklerinden saldırıyorlardı ve biz de kendimizi koruyorduk.Hatta Yusuf bizi uyarıyor oyunda.Yani Müslüman oldukları için öldürmüyoruz.Ona bakılırsa Papa'yı bile öldüresiye dövdüğümüz bir oyun AC.Ama burada direk Türkçe seslendirme düşmanlarda kullanılmış.Başka bir oyuna örnek olarak CoD 4 'de de teröristlerin bayrağı Türk bayrağına çok benziyordu.Buyrun bayrak :


    Spec Ops: The Line'da Türkçe Seslendirmeler


    Spec Ops: The Line'da Türkçe Seslendirmeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ageof98 -- 14 Haziran 2012; 12:58:28 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.