Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (614. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
517.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Metalurjist kullanıcısına yanıt

    Eskisi ne ise onu kullanmak daha iyi olur. Yani kırmızı varsa kırmızı mavi ise mavi. Ama yeşil kullanmayın. Ben castrol mavi kullanıyorum sorun yaşamadım. Aslında G15 gbi kodları var ama renklerde de ifade ediliyor az çok. Sistemi komple boşaltıp karıştırırsanız daha sağlıklı olur.

  • Merhaba 2000 model 1.8 s40 260.000km almayı düşünüyorum. Alırken nelere dikkat etmeliyim, orta vadede aracın bana açabileceği sorunlar olurmu. Aldığım zaman nelerin bakımını yaptırmalıyım? Şimdiden teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkness22 D kullanıcısına yanıt

    merhaba,

    konunun son 3-4 yılı bayağı hareketli geçmişti, biraz daha gerilerden okumaya başlamanızı öneririm, araç hakkında detaylı fikir edinirsiniz.

    ayrıca 606. sayfada benzer soru sorulmuştu, orada da detaylı cevaplar bulabilirsiniz. hayırlı olsun şimdiden.

  • Dostlar geçen sene devirdaim motoru bozulduğu için Aisin marka devirdaim alıp değiştirmiştim. Şimdi trigeri değiştireceğim. Devirdaimi değiştirmeme gerek var mıdır ? Devirdaimle ilgili bir sorunum yok. Ama Aisin devirdaim de bulunması zor şu anda. Tecrübesi olan var mı aramızda ? Volvo'nun orjinal parçası diye rahatım 1 sene oldu sonuçta, ama size de sormak istedim. Ona göre devirdaim de alacağım  S40 I (1995-2004) 

  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sıkıntı olmaz. Değiştirmenize gerek yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tamamdır hocam bir nebze içim rahatladı  S40 I (1995-2004) 

  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt

    Konuya girdik yine durduk yere bayağı bir parça listesi çıktı  S40 I (1995-2004) 


    Aracım 2004 200 bin kilometreyi yeni geçti. Yakın zamanda alt takıma bakım yapıldı. Z rotlar alt tablalar rulman vs değişti.

    Güncel arıza listemde bu şekilde:


    Rölantide titreme bende de başladı. Buradan takozlara bakılacak.

    Rölantide özellikle araba soğukken yırtılma sesi var dediğiniz gibi. Öğrendik ki egzoz manifoldundaki yaylara da bakılacak.

    Bunlar dışında klimayı açınca bazen gaz verme. ( 3500 devire kadar falan basıyor yada viteste ayağımı gazdan çekince 5 saniye sonra tepki veriyor)

    yine klima açıkken fren pedalının sertleşmesi.

    Son zamanlarda yaşadığım gaz pedalındaki sertlik.( kelebeği yağlayıp kurtulmayı düşünüyorum umarım  S40 I (1995-2004) )

    Sağ ön cam tuşunun camı açmaması. Kapatıyor umarım ufak bir temizlik istiyordur.

    Ve tabi ki baş belası pcv ve fpr kaynaklı olduğunu düşündüğüm benzindeyken aracın devrinin rölantide-vites aralarında bazen motor duracak kadar düşmesi.

    FPR zaten delik ve ciddi benzin damlatıyor. Manifolda bağlı değil hortumu. Yoksa ilk çalışmada boğulup marş motoru değiştirtiyor  S40 I (1995-2004) 


    FPR için şöyle bir çözüm düşünmekteyim. Çinli sitelerde 200 tl civarına bulunabiliyor ayarlı regülatörler. Daha önce gören deneyen veya mantıklı bulan var mıdır ?  S40 I (1995-2004) 


     S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)amazon.ca
    Adjustable Fuel Pressure Regulator, 3-5 Bar Fuel Injection Pressure Regulator Fit for Z32.8
    https://www.amazon.ca/Adjustable-Pressure-Regulator-Injection-Z32-8/dp/B08M5F3KKB






  • Metalurjist kullanıcısına yanıt

    Aypet Antifriz -56 derece. Ankara da isen petrol istasyonların da bulabilirsin.

  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt

    hem orijinal hem de yeni olduğu için bence de değiştirmenize gerek yok.

    benim gittiğim volvo ustası da parça orjinal olduğu sürece triger değişimlerinde, ihtiyaç yoksa devirdaime pek dokunmuyor.

  • Geçmiş olsun hocam. İnşallah temizleme ile sorunlar giderilir. Üzmez bizi daha bu araç ben inanıyorum  S40 I (1995-2004)  Ben bir arkadaşımız önerisi ile Fpr için Passat'ın Fpr'sini alıp kullanmıştım. Matkapla iç ağzını düzgün şekilde genişletip kullanmıştım. Sonra çıkmacıda biraz uyguna ve sağlam da bulunca orjinal olsun diye değiştirmiştim. Rölanti motorunu da değiştirecekseniz mümkünse aldığınız gibi deneyin. Yan sanayiler klima da ben de devir sorunu yapmıştı. 3 tane deneme sonucunda çok şükür bir tane yapmayan bulmuştum  S40 I (1995-2004) 

    Bende de arka sağ cam açma düğmesi çalışmıyor sürücü tarafındaki tuş ama şöyle değişik bir sorun var. Kapıdaki düğmeye bir defa basınca sürücü kapısındaki de düzgün çalışmaya başlıyor. Arka sağ kapı üstündeki tuş kontrolünde sıkıntı yok. Farklı bir tutukluk var ama açıp bakmaya üşeniyorum açıkçası  S40 I (1995-2004) 





  • Bende de yedek olarak kopya anahtar var ama uzaktan kumandası yok sadece araç çalıştırmak için. Zamanında benden önceki sahibi yaptırmış yani abim :) muhtemelen antalyada iken yaptırdı.

  • Merhaba arkadaslar 99 model bir volvo s40 aldım bakım yaptırdım fakat polen filtre yeri yok bu arabanın dedi ozel volvo ustası klima var ama polen filtresi yok tezat bir durum yerini bilen varmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goku91 G kullanıcısına yanıt
    2000 öncesinde opsiyon imiş hocam. Bende 98 model V40 var bende de polen filtresi yok. Direk doğal emiş:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sagol hocam öyleyse üzerine düşmeyeceğim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goku91 G kullanıcısına yanıt
    Kazanı kesip mitsubishi carisma filtresi takanlar var yurtdışında ama uğraşmak lazım :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt
    Ben de daha 15 gün önce değiştirdim. Yurt dışından 2 hafta da geldi. 2410 TL fiyatı var. çok fazla titreşim ve sabah soğukken sürtme sesleri yapıyordu. Sola dönüşlerde motor kasıyordu ses yapıyordu. Hepsi gitti. Şanzıman takozunu da değiştirdik sonrasında. Onun orjinali yok. 1860 TL gibi bir fiyata değişti. bütün sesler titreşimler kayboldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar s40 99 model 2 t aracımın havalar soğuduğunda fark ettim egzozdan beyaz duman atma sorunu var conta yakma ve turbo sorunu yok üst kapağı yazın rektefe ettirmiştim. Sabah işe giderken kaloriferi açtığımda dumanın arttığını fark ettim birde kabin içi hava tuşunu aktif ettiğimde aracın sağ ön göğüsünden tık tık tık ses geliyor 10 15 saniye susuyor. Bu duman olayı sadece sabahları oluyor 10 km yol gidiyorum işe varasıya sraçtan indiğimde halen duman çıkıyor öğlen saatlerinde hiç olmuyor. Kaloriferle alakalı bir durum olabilirmi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goku91 G kullanıcısına yanıt

    Su eksiltme var mı araçta?


    İç hava sirkülasyonu açınca göğüsten tık tık ses gelmesi kronik sorundur. Klape motorunun dişleri kırılıyor. Ses dışında bir sorun olmaz.

  • Su eksiltme yok hocam devirdaym motor kitlemişti volvo özel serviste üst kapağı rektefe ettirmiştim. silindir kapak contasından su sızıntı olamaz diye düşünüyorum conta, keçeler vs herseyi değiştirmiştik orjinali ile sabahları hava soğukken oluyor başta su buharı gibi oluyor duman rengi koyulaşıp beyazlaşıyor baca gibi tütüyor egzoz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goku91 -- 13 Kasım 2022; 8:56:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goku91 G kullanıcısına yanıt

    Su seviyesinde azalma yoksa su kaçağı olması mümkün değil. Soğuk havalarda motor tamamen ısınana kadar buhar çıkması normaldir. Tamamen ısındıktan sonra veya yaz sıcaklarında da atmaya devam ederse sıkıntı. Eğer öyleyse yağ yakıyor olabilir bir ihtimal.

  • 
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.