Şimdi Ara

Pompacı yanlış yakıt koydu zararı kim ödemeli? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
36.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: download
    hakimin kararına bağlı olarak pompacı hatalı yakıt koyarak tahrik edici unsur oluşturduğundan TCK 29.madde uygulanıp ceza indirimine gidilebilir sadece.


    Hangi hakim bunu tahrik kabul edebilir merak ettim.
    Restorana gidiyorsunuz, şarap yerine kadehe sirke koyuyor garson ve garsonu sille tokat dövüyorsun. Hakim de "Sirke içen müşteri tahrik oldu bu yüzden cezası TCK 29' a göre indirilir" desin.
    İronik...
  • Benim de dizel aracıma 1.5 litre kadar benzin koydular son anda farkettim; "dur ne yapıyorsun, bu araç dizel dedim." o an pompayı kapatıp çekti ama 1.5 litre benzin konmuştu. Birşey olmaz dediler. Ben kıllandım fakat yine de üstüne 30 litreye yakın dizel aldım. Benzinin etkisi az hissedilsin diye. Çok şükürm bir sorun oluşturmadı. Benzinlikte araçların yağını, suyunu değiştiren biri vardı: "kamyoncular bile arada motor temizlensin diye bir miktar benzin koyuyorlar..." falan dedi ama fazla tınmadım. O 1.5 litre benzinin de parasını vermedim tabii:)


    Şimdi bir sorum var;

    Dizele benzin koymak mı yoksa benzinliye dizel koymak mı daha fazla zarar verir? Benzinliye mazot konursa daha fazla zararı olur dediler benzinlikte.
  • 2010 model ve kaskosuz?
  • geçmiş olsun başıma hiç öyle birşey gelmedi
    depo kapaklarında yazıyor
    petrol akrabam olunca sıkıntı olmuyor
    bu arada forum birinin takibindeyim çoğu konuda benimde başıma geldi diyor tuhaf
  • Kasko okadarda önemli değil bu durumda, istasyon seve seve karşılayacak bu masrafı.
  • girişleri uymuyormu gecen girerken aracın dizel olduğunu sölemeyim 100tl doldur dedim sonra dizel dedim bana cevabı pompa girişi farklı zaten dedi yakıtı opetden aldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rseen -- 13 Kasım 2011; 0:34:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci541

    Benim de dizel aracıma 1.5 litre kadar benzin koydular son anda farkettim; "dur ne yapıyorsun, bu araç dizel dedim." o an pompayı kapatıp çekti ama 1.5 litre benzin konmuştu. Birşey olmaz dediler. Ben kıllandım fakat yine de üstüne 30 litreye yakın dizel aldım. Benzinin etkisi az hissedilsin diye. Çok şükürm bir sorun oluşturmadı. Benzinlikte araçların yağını, suyunu değiştiren biri vardı: "kamyoncular bile arada motor temizlensin diye bir miktar benzin koyuyorlar..." falan dedi ama fazla tınmadım. O 1.5 litre benzinin de parasını vermedim tabii:)


    Şimdi bir sorum var;

    Dizele benzin koymak mı yoksa benzinliye dizel koymak mı daha fazla zarar verir? Benzinliye mazot konursa daha fazla zararı olur dediler benzinlikte.

    Benzinli motora dizel koyarsan motora çok zararı olmaz, zaten az bir miktar gidince motor stop eder kalırsın. Ancak dizel araca benzin koyarsan motoru kucağına aldın demektir, çünkü benzin dizel gibi yağlama yapmaz.




  • Pompacı kadar sizinde ihmaliniz var depoyu doldur deyipte neyle doldurcağını söylemezseniz başınıza böyle şeyler gelir çok normal. Ayrıca arkadaş karttan yakıt parasını çektirirken abur cubur da aldı demişsiniz ikisini ayrı ayrı ödemesi gerekmiyormuydu nasıl bir ödedi ve koyulan yakıtın ne kadar tuttuğunu farketmedi?Arkadaşınız Böyle ihmalkar dikkatsiz davrandığı sürece daha çok deposuna benzin koyarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 13 Kasım 2011; 0:50:26 >
  • Benzin istasyonunun hatasını anlayıp masrafı karşılaması iyi olmuş, normali de oydu zaten. Bugünlerde sıkça yaşanır oldu bu gibi durumlar.
  • Geçmiş olsun araç isterse 5 kez servise girsin çıksın yürür ama iflah olmaz 5.000 lirayada çıkamaz servisten hele bu wv servisiyse, benzin istasyonu yerine direk shell istanbul ile irtibata geçin biraz gözlerini korkutun olayın üzerinden ne kadar zaman geçerse o kadar aleyhinize olur.
  • Geçmiş olsun.
  • talihsiz bir olay. arkadaşımın citroen saxo dizel aracına benzin koyulup çorludan tekirdağa gidilmiş ve araç tekirdağ dan geri dönememiş.
    ardından başta mazot pompası ve gerekli diğer parçalar değiştirilmiş ve araç şu an hala kullanımda . belki inanması zor ama 380.000 km de. ayrıca servis bakımlı ve servis 100.000 km daha gideceğine garanti veriyor.
  • Geçmiş olsun. Bu tür yanlışlıklar çok kötü sorunlarda çıkarabilir arabada;

    Yanma yada patlama erken olduğu için krank milini kesebilir.
    Krank mili sağlamsa kol çıkartır
    Motor bloğu çatlar
    Pompa arızalanabilir
    Sibopları kırar

    Yalnız pompacıyı tartaklamanız iyi olmamış, direk elinizde fişle hakkınızı arasanız zaten sonuca ulaşırdınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 13 Kasım 2011; 12:38:44 >
  • Benzinlik sahibi neden işi uzatmış anlamadım bu olay aynı arkadan çarpmadaki tutanak gibidir yani suçlusun ama trafik sigortan öder gibi, benzinlikleirnden buna benzer bir sigorta kapsamı var hatalı dolum yada benzinlikte olası bir durumda zarar gören başkasına ait malların zararının karşılanması için... Arkadaşlarında dediği gibi direkt Shell ile temasa geçip şikayeti bildirin onlar herşeyi halleder.. Artık muhattap dahi olmayın benzinlik sahipleri ile...
  • öncelikle geçmiş olsun.
    ortada bi hata var ve bu hatayı yapan adamın arabanın masrafını karşılaması güç gibi.
    burada ki suç dizel araçla benzinli aracı karıştıran adamı işe alan shell'de.
    sen yanına al polisi, sakin sakin git adamlardan bu işin çözülmesini iste.
    tek başına gidersen pek bişey olacağını sanmıyorum.
    bu arada kaskosuz arabayla 1 m gitmeyin arkadaşlar. ne olacağı belli olmuyor işte.
  • iyide depo kapaginda yazmiyor muydu
  • sizinkine benzer bi olayda bizim mahallenin başına geldi mahallenin merkzine yakın olan büyük bi akaryakıt firmasının (ismini vermeyelim ayıp olmasın :)) deposundaki benzin ve dizel yakıtı ayıran setin delinmesiyle benzin ve dizel birbirine karışmış ordan yakıt alan bütün araçlar yolda kalmış akaryakıt firmasıyla görüşmüşler servisten arızaların yakıttan kaynaklandığını belirten bi rapor gibi bişe istemişler bu raporu götürenlerin zararlarını karşılamışlar zaten bu zararıda akaryakıt firmasının sigortası karşılıyo heralde.
  • Arkadaşlar böyle bir durum benimde başıma geldi masrafım 980 lira kadar tuttu.benim tek hatam fişime bakmamam oldu.benzinli aracıma dizel yakıt konulmuş.bir gün akşam vakti aracıma yakıt almaya gittim.30 liralık arabam 1 km sonra stop ettim.bir daha çalışmadı. Tabi tekrar denedim hafif bir zorlamayla arabamda lpg olduğu için lpg ye geçti hemen.öyle böyle gittim arabamı evimin önüne geçtim.ilk başta pislik felen gelmiş olabieceğini zannettim.Arabayı sonra çalıştıramadım.çekici ile arabamı çektirdim yarısıgün sonrada petrol istasyonunu aradım ş zamanda şu plakalı araca ne yakıt koydunuz diye.iyi bir telefon trafiği neyse biraz çamura yatar gibi oldular.sonra araba sanayide bakılıyor dedim tamam dediler siz baktırın ona göre dediler.ustam yakııtan oldugunu söyledi.Petrol istasyonuna gittim durumu anlattım elimde fiş olmamasına rağmen 1 hafta sonra gittiğimde yetkiliyle görüştüm.onlarda durumu anlamışlar 1-2 konuşmadan sonra arabam şu ustada masrafı şu 980 lira hatalarını anlayıncada kabul ettiler ve fatura getirmemi bunun siğortadan karşılanacağını söylediler.
    size tavsiyem böyle bir durumda karşılaştığınızda arabayı tamamem stop edip petrole söylemeniz bana böyle dediler arabayı hemen stop edip bize söyleseydiniz biz arabanızı çektirip baktırırız oldu.kesinlikle çalıştırmayı denemeyin.Petrolde bile olsanız istasyone söyleyin orada hemen depodan yakıtınız çekilir arabanızın yakıtı ne ise biraz ondan konur yakıt tekrar çekilir ve kendi yakıtınız konduğunda yolunuza devam edebilirsiniz.hiç bir sorununuz çıkmaz böyle olursa.
    unutmayın petrol istasyonunun böyle durunlara karşı sigortaları var kendi ceplerinden çıkmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canvarol

    Pompacı kadar sizinde ihmaliniz var depoyu doldur deyipte neyle doldurcağını söylemezseniz başınıza böyle şeyler gelir çok normal. Ayrıca arkadaş karttan yakıt parasını çektirirken abur cubur da aldı demişsiniz ikisini ayrı ayrı ödemesi gerekmiyormuydu nasıl bir ödedi ve koyulan yakıtın ne kadar tuttuğunu farketmedi?Arkadaşınız Böyle ihmalkar dikkatsiz davrandığı sürece daha çok deposuna benzin koyarlar.

    bursada bp den aldığım zamanlar sigarada alıyorum . slipin üstüne kaç liralık yakıt aldığını yazıp öyle veriyor. ama full de ise ayrı ayrı kesiyor.
  • her seferinde uerodizel fulle derim ve depo dolana kadar da beklerim.
    bu tarz durumu kasko karşılamayabilir. kaskoculara sormak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.