Şimdi Ara

Pompacı yanlış yakıt koydu zararı kim ödemeli? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
149
Cevap
2
Favori
36.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstasyondaki güvenlik kameralarından pompacının yanlış yakıt koyduğunu tespit ettirin. Bu kayıtlarla tutanak tutun. İstasyonda o pompacının tüm bilgileri vardır. Olay sonuçlanana kadar masrafları cebinizden ödersiniz, sonra paranızı alırsınız. Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun. Ya istasyon sahibi yada pompacı seve seve ödeyecek.
  • Gecmis olsun,

    1 depo mazot parasida bosa gitti, bunu da karsi taraf ustlenmeli.
  • eylül ayında kayseriye ankara tarafından girişte bulunan shellde durdum. pompacıya dedim 95 doldur. cocuk su istedi gittim bir şişe su aldım. adam yaklaşık 45-50 litre benzini basmış doldurmaya devam ediyor. birden litre fiyatı gözüme takıldı..adam 97 basıyordu pompaya. sen ne yapıyorsun dedim, efendim tek bu benzin var dedi. o zaman bana niye söylemedin deyince mal mal baktı suratıma. tamam pompayı durdur dedim. içeri girdim buranın sorumlusunu çağırın dedim. kıytırık tipli biri geldi, sorunu anlattım bana 97 oktanın daha iyi olduğunu aracın daha iyi performans göstereceğini söyledi. sen herhalde vwden daha iyi anlıyorsun bu işlerden diye kızdım adama..aradaki farkı kim verecek dedim, yapılacak birşey yok dedi..ağzıma geleni söyledim ama adamlarda yüz yok ki, tükür şükür allahım diyorlar.
    ertesi gün shelli aradım, şikayet ettim..2 gün sonra döneriz dediler. 2 gün sonra döndüler o istasyonu uyarmışlar ve benden de özür diliyorlarmış..
    sözün kısası, depo dolana kadar herzaman aşağıda olup pompaya bakmak şart. adam pompayı durdursun, depoyu kapatsın öyle ödeme yapmak lazım..




  • Istasyon sahibi ile falan bosuna ugrasma direk Shell musteri hizmetlerini ara. Bu gibi durumlarda masrafi karsiladiklarini (ya da karsilattiklarini) biliyorum. Hic polis falan ugrasmaya gerek yoktu. Siz yine de Shell musteri hizmetlrini olaydan haber edin. Son anda bayi de bir sorun cikarsa otada kalmayin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefau571

    quote:

    Orijinalden alıntı: download

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rx-8

    Çok kötu bı durum.Araba yapılsa dahi ileride sorunları bıtmıycek dıye dusunuyorum.
    Anlamadıgım 2010 model arabada nasıl kasko olmaz?Bayi kasko zorunluluguyla satıyo,keşke yenıletseydınız

    Araç yapıldıktan sonra ileride herhangi bir sorun çıkarmaz. Kasko zorunlu değil Trafik Sigortası zorunludur.

    Benzin istasyonu masrafları ödemeyi kabul etmiyorsa üzerinde plakanız yazılı akaryakıt fişinizi saklayın benzin istasyonunun bağlı olduğu genel merkezin çağrı numarasını arayarak şikayetinizi iletin bir ekip gönderiyorlar serviste onlar aracınızı inceleyip koyulan yakıttan numune alarak size bir evrak verip masrafı karşılıyorlar..


    Krediyle 0 araba alıyorsanız kasko zorunlu.

    kredi almak için zorunlu, araba almak için değil, bilmem anlatabildim mi?

    Ayrıca "0" km olmasına gerek yok, 2. el için de otomobil kredisi çekmek isterseniz kasko yaptırmanız gerekir

    ayrıca ev için kredi çekiyorsanız da dask yaptırmanız zorunlu

    otomobil ya da ev alabilmek için değil, kredi alabilmek için zorunlu




    Ayrıca bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı uğraşıyor, kasko olsa kaç yazar, kasko aracın mekanik arızasını teminat altına almaz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Kasım 2011; 13:03:56 >




  • Aslında bu sorunlar çok basit çözülür.Nasıl ki LPG bölümü ayrı ise Benzin ve Dizel sıralarını da ayırsalar bu sorunlar tamamen kaybolur.
  • Dostum geçmiş olsun pompacı suclu ama onun kadar arkadaşınızda suclu hic bir zaman arac fullenene kadar başından ayrılmam ne koydunada bakarım fişi alırım üstünde yazanı yine okurum emin olmak icin.. Tetbirli olmanız gerekirdi pompacılar cok tehlikeli. Benzin istasyonu zararı karşılamak zorunda boşuna çamura yatmasınlar. Dava acın en kolay yolu. polis birlikte giderek kamera kayıtlarını felan alın bence kanıt olsun elinizde.
  • Bu gibi durumlarda yapılması gereken ilk iş tutanak tutulmasıdır. Destek hattı veya diğer iletişim kanalları sonraki adımda düşünülebilir.

    Shell'de dalgınlığıma gelip euro diesel olarak belirtmediğim iki yakıt alımında GTL konulması üzerine istasyonumu değiştirip gerekli birimlere şikayet de bulundum. Tenezzül edip geri dönüş dahi yapılmadı. EPDK'nun uyarması üzerine, katkılı benzin ve motorine indirim geldi ancak işlerine gelmediği için ya da yeterince vergi ödemediğimiz içi olsa gerek katma değerli yakıt furyası devam ediyor.
  • Depoyu fulle, ama ne ile? Pompacı neye göre 97 oktan koydu? Çelişkiler dünyası..
  • Artık arabaları farklı yakıt konunca da çalışabilir yapsalar. Multiyakıtlı.

    İstediğini koyup yola devam etsen.

    Geçmiş olsun.
  • ben opet merkezde ve istasyonlarında çalıştım.yılda 4-5 defa yaşanır bu olaylar.eğer otomobili çalıştırmadan farkederseniz sorun yok depo boşaltılır 1 litre bile kaybınız olmadan kurtulursunuz çok defa yaşadık sadece zaman kaybı olur yani..ama araç çalışır biraz da giderse o zaman iş sakat .burda konuya common rail konusu girer.eğer araç common rail ise enjektörlerlerden hortumlara hatta depoya kadar değişir.depo değişme konusunu özellikle reno da yaşadık vw değişmesine gerek yok der reno ısrarla değiştirir.anlayın neden olduğunu...temizlenme olayı da yapılabiliyomuş fakat randıman almıyomuş direk servis böyle demişti.ama arabanız eski vw pump duse dizel veya herhangi tabiri caizse balta dizelse temizlenerek 1000 liraya bile kurtulabilirsiniz.yaşanmış olaylar 1 :araba 2006 megan dci benzin konulmuş çalıştırılmış masraf 5400 lira depoya kadar değişti istasyon sigortası ödedi.2:eski dizel kangoo dci değil yani yine aynı vaka servisin istediği miktar 1500 lira fakat servis tanıdık 1000 liraya ok istasyon sigorta ödedi.3:2006 passat tdi pump duse common değil zaten o zaman common rail vw de arabalarda yok.2200 liraya iş tamam ist.sigorta ödedi.fakat istasyon sigortası da sınırsız değil tabii ki yılda 3-4 ü geçerse noluyo diye bi ihtar çekerler.istasyon sahibinin hiçbirşey demeye hakkı yok gerekeni yapmak zorunda .ha bunları istasyon isterse pompacının maaşından kesebilir o ayrı konu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffate

    fişiniz varsa shell merkezi arayın
    onlar istasyona kitlerler masrafları.

    shell müşteri hizmetlerini arayın onlar sıkıntınızı çözmek için yardımcı olur fişinizi kaybetmeyin hatta fotokopisini alın o fişler bazen silikleşebiliyor. ama siz benzin istasyonuna mı yanaştınız shellde benzin dizel pompaları ayrı olur hep
  • Aynı olay bizim başımıza geldi arabayı 5 km felan gittikten sonra durdurduk bir daha çalılmadı petrolü aradık anlattık durumu böyle böyle oldu diye hemen çekici gönderdiler servise gittik depodaki benzini boşalttılar. Temizlediler. Tüm ücreti petrol istasyonu karşıladı hiç de üzmediler özür dilediler.
  • Shell sıkıntınızı yüksek ihtimal çözer, bence durumu merkezlerine bildirin.
    Ayrıca aracınız 2010 model demişsiniz ve yeni nesil araçların bir çoğunda bu tarz yanlışlıkların olmaması için yakıt depolarının girişleri dizel ve benzinli için farklı oluyor. Yani benzinli araca dizel, dizele benzin dolduramıyorsun.
  • Pompa yuvaya nasıl oturdu ki üstadım? Yakıt fişini kaybetmeyin elinizde belge olur. Dert etmeyin biraz zorlayınca şirket masrafı karşılar büyük geçmiş olsun.....
  • Bu durumdan istasyon sorumludur. Ki Borçlar kanunundan bakabilirsiniz yanılmıyorsam madde 55 ya da 56 tam hatırlamıyorum. İstasyon tabi bu bedeli pompacıdan alacaktır. Aracın kaskosuz olması bir sorun teşkil etmez yıllardır araç kullanıyorum hiçbir zaman aracım kaskolu değildi. Tabi pompacıyı tartakladığınız için pompacı sizden şikayetçi olabilir ki haklıdır burası dağ başı değil... Tamam hatalı olabilir. Fakat depoyu doldur biraz eksik kalmış bir ifade. Sonuçta o aracın dizel olduğunu dışardan bakınca kimse anlayamaz. Ha hiç yoktan canınız yanmış olmayacak iş ama oluyor. Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun geçmiş olsun da benim 2010 model dizel Golf'üm olacak ve kaskosu olmayacak... Aklım almıyor...
  • geçmiş olsun shell merkeze bildirin durumu onlar zaten gerekeni yaparlar
  • geçmiş olsun,birçok kasko poliçesinde bu klozda mevcut,yakıt sıkıntısından kaynaklı arızalar belli bir limit dahilinde kaskonuz tarafından yaptırılıyor,ancak asıl suçlu istasyon olduğu için sizin sıkıntınız yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.