Şimdi Ara

Playstation varken Xbox alınır mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
982
Cevap
6
Favori
53.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ticari açıdan Sony'nin Playstation serisindeki genel politikası ve Exlusive politikası daha doğru bir hamleyken oyun konsolu ne, nasıl olması konusunda Microsoft daha doğru bir hamle izliyor.

    Sony'nin oyun konsolu ile exclusive oyunları ticarı açıdan satış yapabilmek adına doğru bir hamle fakat ürün - çözüm açısından yanlış bir hamle. Oyun konsolu üreticisinin oyun üretmesi ve ürettiği oyunlar ile oyun konsolunu satmaya çalışması otomobil üreticilerinin kendi araçlarına özel yol üretmeye başlayıp yol üzerinden araba satmaya çalışmaları gibi bir şey.

    Playstation 4, genel manada bir bütün olarak daha etkileyici.

    Rakibinde olmayan oyunları var.
    Geniş dublaj, altyazı seçeneği. ( MS'nin diğer dillerde durumu ne bilmiyorum)
    Etkileyici yeni nesil gamepad dualshock. ( Yeni nesil Xbox One ve One X'lerinkini denemedim ama dualshock çok daha ergonomik gibi bir izlenim veriyor daha fit olan görüntüsü ile )

    Fakat MS'nin Xbox'ta sunduğu alternatifler, farklı daha cesaretli hamleler ile tek başına bir oyun konsolu için daha doğru hamleler.

    İster bende oyna ister benim işletim sistemimin çalıştığı bilgisayarlarda oyna diyor. Bu aynı bir otomobil şirketinin Konforlu çekiş sistemi istiyorsan illa bendeki şu segmenti otomobilleri almak zorunda değilsin, bende lüks alt yapıya sahip farklı sedan, hatchback otomobilde var demesi gibi bir ekstra imkan.
    Daha güçlü donanım gücü, daha yüksek güçlü motor gibi.


    Bugün konsol + 5 sağlam oyun alacak param olsa:

    Exlusive oyunlarına ilgim ve alakam olmasada hem exlusive oyunlarını bir ihtimal bile olsa alıp oynayabilme imkanı, ihtimali, hem Türkçe altyazı imkanı ve genel bütün olarak yaygınlığı ile Playstation olur.

    Konsol alıp , oyunlar için sağlam bütçe ayıramayacak olsam Xbox One alırım Xbox'ın veya Ea Access'in üyeliğini alır tüm oyunları oynar, zamanla beğendiğim oyunları para biriktirerek kalıcı alıp Ea Access'den çıkmaya çalışırım.




  • Bence soru şu olmalı ; PS4'de sadece God of War / Unchharted / Last of Us ve Horizon gibi ex oyunlar olsa ve FİFA NBA YARIŞ BF COD GTA vs olmasa, Xbox 'da da ex olmasa ve FIFA NBA COD BF GTA RDR vs olsa hangisini alırdınız? Bu sorunun cevabı sizin önceliğinizi ortaya dökecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FLowme131 kullanıcısına yanıt
    Şu başlıkta gördüğüm en iyi yorum sonuna kadar katılıyorum.

    Yeni nesilin ilk çıkışında PS güçlü olmasıyla övüldü xbox 900p diye dalga geçildi şimdide kimse One X'in gücünü konuşmuyor exc. oyunlarla yine PS övülüyor, bu Sony'nin bir pazarlama başarısı mıdır yoksa PS kullanıcılarının fanboyluk seviyesinde savunmalarından mıdır bilemiyorum.
    Blurayin yaratıcısı olan Sony'nin PS4 Pro'da 4k Bluray desteği yokken Xbox One S'te olmasını bile herhangi bir PS kullanıcısının eleştirdiğini görmedim. Bu arada iki konsolada sahibim ikisininde fanı değilim.
  • Pubg gerçeği var..PS4 umu rafa kaldırtan, Xbox One x almama sebep olan bir oyundur.. 5 m satmış..sorunun cevabı olsun o da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oynadığınız oyuna gore değişir bu olay iki konsolda gayet iyi ve yeterli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Enis kirazoğlunda da ne çene varmış arkadaş mübarek makinalı tüfek tatatatatatatatatatatatatatatatata

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesut çevik playstation 4 e ilk 2 sene özel oyun çıkmadı diyor, infamous second son oyunmuydu diyor. bu lafından sonra emin oldum, ağır xbox fanı. bu sektörden ekmek yiyen biri olarak hiç yakıştıramadım, cahil insan etmez o lafları

    2000 lira altına xbx bulunabilirse yine alınır, yoksa alınmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpalp84 -- 29 Nisan 2018; 9:26:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cobainn

    Ps4 varken xbox one s almış neredeyse hiç kullanmadan satmış birisi olarak belirtiyorum ki net alınmaz. Oyunlar daha pahalı, neredeyse hiç exclusive yok tamamı pcye çıkıyor. OneX e gelirsek her oyun için 70 dolar para verince 4k diye 25-30 fps de oyun oynamanın pek bir cazibesi kalmıyor malesef.
    Hiç bir oyuna 70 dolar Vermessin Merak etme.Hatta beğenmessen İade bile edebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 29 Nisan 2018; 9:32:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpalp84

    mesut çevik playstation 4 e ilk 2 sene özel oyun çıkmadı diyor, infamous second son oyunmuydu diyor. bu lafından sonra emin oldum, ağır xbox fanı. bu sektörden ekmek yiyen biri olarak hiç yakıştıramadım, cahil insan etmez o lafları

    2000 lira altına xbx bulunabilirse yine alınır, yoksa alınmaz.
    Şu kafa yapısından kurtulmak lazım. Mesut Cevik ilk başlarda; "ayni oyunu 1080p oynamak dururken niye 900p'ye razı olayım?" Diye sony'yi de çok savunmuştur. Olur insanın fikri de degisebilir, konsol durumu da. Fikirler uyuşmuyor diye kimse haksız olmaz. Komik olan o zaman da cidden xbox özel oyun olarak onde idi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsola uzak bir insandım geçen yıla kadar. Pc toplamak için yola çıktım fakat 1500 lira param vardı dolayısıyla bütçem el vermedi. Konsol almaya karar verdim. Önümde 2 seçenek vardı xbox one s veya ps4.



    Exc. oyunlara çok uzak bir insandım türünü bile bilmezdim. İkisinde de fifa, nba, gta vs kısaca neredeyse tüm 3. parti oyunları oynayabilecektim. Sonra baktım birinde özel oyunlar zibilyon tane ve herkes konuşuyor. Alışkanlık hepimiz de ps ile büyüdük. E dedim ps4 alayım. Bu kararimdan aşırı memnunum casual bir oyuncudan neredeyse sadece exc oyun oynayan bir insana dönüştüm. Bu yönden çok memnunum. Fakat xbox ın game pass ve geriye dönük uyumluluk müthiş hizmetler. RDR oynamak istiyorum oynayamıyorum. Ps5 te bu hizmetler ps cephesine gelirse xbox almak için pek bir neden kalmaz.



    Oyun fiyatları konusunda ise xbox mağazasına giriyorum neredeyse her oyun 10-20 tl daha pahalı. İndirimler daha kısır.



    Sonuç olarak sanırım hangi konsola sahipsek onun avantajlarını yazıp avunmaya çalışıyoruz :D paramız olsa da hepsini kullansak yoksa her 2 konsolun da avantajı ve dezavantaiları var. Bu konunun galibi ancak subjektif bir tercih olur. Benim geçen yıl ki halim gibi biri bu başlığa girse kafası daha çok karışıp çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tabii ki hepimiz oynadığımız konsolu haklı olarak savunacağız tartışma yaratmak mantıklı olmayacak. Ama boş laflar karın doyurmuyor 1080 ti ekran kartımı sattım PS4 pro aldım memnunum. Oyunlar Türkçe anlayarak oynuyorum. İndirimi yakalasaydım kesin xbox alırdım ama oynayacağım oyunlar belli olurdu. Xbox alınır mı şimdi tekrar düşündüğümde ben almam PC de aynı oyunları daha ucuza oynarım. FPS takıntısı yoksa PC de zaman zaman eziyet oluyor türlü sorunlarla uğraşırken şimdi oyunu açıp kapatıyorum sadece oyun keyfi.
  • Ben iki konsolunda oyuncu profilinin farklı olduğu düşünüyorum. 1.5 senelik one S kullanıcısıydım geçen hafta konsolumu sattım ve one X almış birisi olarak kendi görüşlerimi biraz uzun belirtmek isterim. Hatta konu başlığına cevap olarak niye ps4 pro almadığımı.



    One S tercih sebebim

    Öncelikle oyun koludur. Benim oyun ile bütünleşmemi sağlayan yegane şey koldur. Oyun kolu burada seçmemdeki en önemli etkendir.

    İkinci olarak daha gelişmiş online altyapısı olması

    Üçüncü olarak eğlence merkezi olarak tüm işimi görmesi. Edge tarayıcı ile donanimhaberi takip edebiliyor digitürkplayden maçlarımı izleyebiliyor hatta netfilixte olmayan yabancı dizileri bile çok rahat edge tarayıcısından izleyebilmemdir.

    Son olarakda forza ve halo serisidir.



    PS alsam bana bu zevkleri yaşatamayacağını eksik yaşatacağını bildiğim için one S aldım.



    One X e geçme sebebim ise, 1.5 yılda konsolda çıkan tüm son oyunlara sahip oldum. Oyun sıkıntısı çekmedim çok şükür. En çok vakit geçirdiğim oyunlar Battlefield 1, Fifa 17 18 , Destiny 2 ve Sw Battlefront 2 olduğunu tespit ettim ve bu oyunları 4k da oynamak istedim one x aldım.



    One s yanına ps4 proda çekebilirdim maddi imkan varken ama dediğim gibi benim profile uymuyor. Exc oyunları sonuna kadar savunuyorum konsolun tüm gücünü kullandıkları için fakat 20 30 saatlik oyunlar bana konsol aldırtmadı.



    Ayrıca playanywhere sistemine karşı olanları hiç anlamıyorum. Forza,halo pcde de oynayabilirsiniz evet ama pcde oyunculuk oynamak istesem konsol almam ki ben konsolun rahatlığını oyun kolunu sevdiğimden hilenin olmadığını bildiğimden konsolu alıyorum yoksa pcde oynardım. Ayrıca adamların konsolda aldın pcmizde de oyna ücretsiz demesi kadar güzel bişe yok size hak tanıyorlar siz bu hakkı eleştiriyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C69126619 -- 29 Nisan 2018; 10:55:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Xbox x 1850 tl ye alabiliyordum sıfır kredi kartı ekleme bölümünde yarım saat bekledim ama almak için tek bir sebep bulamadım , özel ve güzel oyun çok önemli bir tanecik olsa insan onu sebep görüp alıcak , ama pc niz yoksa fiyat performans olarak xbox x alınır ama ps4 ile kıyaslanamaz , sıf savunmak için infamous second son a kötü diyor adam ya şaka gibi :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 29 Nisan 2018; 11:41:50 >
  • Ps>xbox>pc

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    Öncewlikle bilgisayar oyunculuğu ile konsol oyunculuğu farklı şeyler. Belli bir yaşı geçtikten sonra oturup pcde oyun oynamak zor geliyor.

    2. olarak xbox oyun kolu ps oyun kolundan daha gelişmiş.

    3. olarak one x ile ps4 pro arasındaki fark çok ciddi boyutta. pro 2k oyun konsolu one x 4k oyun konsoludur üstelik şu an aynı fiyata satılıyor.

    4. Game pass ve Ea acsess ile oyun için fiyatta ps rakip bile olamaz bu hizmetleri bir an önce getirmeli.

    Sonuç olarak 1800 tlye tonla oyunu olan ve gerçek 4k bir oyun konsolu alıyorsun. Ps tarafında ise hem 2kda kalıyorsun hemde oyunlar için para harcamaya devam etmek zorundasın. Birde xbox cephesindeki geri uyumluluk psden çok daha iyi.

    Tabi ps'in türkçe desteği, ikinci el pazarı çok daha güçlü o konuda birşey demiyorum ama one x karşısında ps cephesinin exclusive dışında savunabileceği hiçbir alanı kalmanıştır. Üstelik pahalı bir pc'niz yoksa forza, gears of war gibi önemli markalardan yine mahrum kalıyyorsunuz bunu unutmayalım...

    Xbox rekabette ezildiği için konsolu harika bir duruma getirmiş durumda yani cebindeki paraya en iyisini almak isteyen adam için xbox şu an parlıyor diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Nisan 2018; 11:37:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Öncewlikle bilgisayar oyunculuğu ile konsol oyunculuğu farklı şeyler. Belli bir yaşı geçtikten sonra oturup pcde oyun oynamak zor geliyor.

    2. olarak xbox oyun kolu ps oyun kolundan daha gelişmiş.

    3. olarak one x ile ps4 pro arasındaki fark çok ciddi boyutta. pro 2k oyun konsolu one x 4k oyun konsoludur üstelik şu an aynı fiyata satılıyor.

    4. Game pass ve Ea acsess ile oyun için fiyatta ps rakip bile olamaz bu hizmetleri bir an önce getirmeli.

    Sonuç olarak 1800 tlye tonla oyunu olan ve gerçek 4k bir oyun konsolu alıyorsun. Ps tarafında ise hem 2kda kalıyorsun hemde oyunlar için para harcamaya devam etmek zorundasın. Birde xbox cephesindeki geri uyumluluk psden çok daha iyi.

    Tabi ps'in türkçe desteği, ikinci el pazarı çok daha güçlü o konuda birşey demiyorum ama one x karşısında ps cephesinin exclusive dışında savunabileceği hiçbir alanı kalmanıştır. Üstelik pahalı bir pc'niz yoksa forza, gears of war gibi önemli markalardan yine mahrum kalıyyorsunuz bunu unutmayalım...

    Xbox rekabette ezildiği için konsolu harika bir duruma getirmiş durumda yani cebindeki paraya en iyisini almak isteyen adam için xbox şu an parlıyor diyebilirim.
    1- pc de xbox koluyla oynuyorum ds4 daha optimize olsa ds4 kullanırım çünkü ben ds4 ün seriliğini tepki hızını tuşlarının daha yumuşak olmasını daha çok seviyorum

    2- ds4 ü ben daha çok seviyorum 1 de belirttiğim sebeplerden

    3-2k ile 4k gerçekten büyük fark değil çünkü pc de gerçek 4k da oynayıp ps4 pro da upscale 4k yı açtığımda ciddi fark görmüyorum , kaldıki ikisinde de 30 fps büyük oyunlar

    4- ben eski oyunları oynıyamıyorum dinamikler eski geliyor grafikler eski geliyor , eğer hayatım boyunca tek bir oyun görmemiş olsaydım o servisteki oyunlar bana yeni gelebilirdi

    Ama dediğim gibi pc ye göre fiyat performans olarak inanılmaz iyi ama bir tane konsol alınacaksa ps4 pro alınmalı




  • Neden kasıyorsunuz ki parası olan İkisinide alır koyar evine. Olmayan da ikisinden birini tercih eder koyar. O alınır mı bu alınır mı çok yanlış şeyler bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut beye oyun yorumlatmayın dedikçe bir yeni skandal ekliyor hanesine

    Mesut ; witcher 3 grafikler güzel ama çok sıkıcı abi ya ben bıraktım

    Mesut ; God of war okadar iyi değil

    Mesut ; infamous second son kötü bir oyun

    Mesut ; Bloodborne herkese hitap eden bir oyun değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 29 Nisan 2018; 12:1:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Öncewlikle bilgisayar oyunculuğu ile konsol oyunculuğu farklı şeyler. Belli bir yaşı geçtikten sonra oturup pcde oyun oynamak zor geliyor.

    2. olarak xbox oyun kolu ps oyun kolundan daha gelişmiş.

    3. olarak one x ile ps4 pro arasındaki fark çok ciddi boyutta. pro 2k oyun konsolu one x 4k oyun konsoludur üstelik şu an aynı fiyata satılıyor.

    4. Game pass ve Ea acsess ile oyun için fiyatta ps rakip bile olamaz bu hizmetleri bir an önce getirmeli.

    Sonuç olarak 1800 tlye tonla oyunu olan ve gerçek 4k bir oyun konsolu alıyorsun. Ps tarafında ise hem 2kda kalıyorsun hemde oyunlar için para harcamaya devam etmek zorundasın. Birde xbox cephesindeki geri uyumluluk psden çok daha iyi.

    Tabi ps'in türkçe desteği, ikinci el pazarı çok daha güçlü o konuda birşey demiyorum ama one x karşısında ps cephesinin exclusive dışında savunabileceği hiçbir alanı kalmanıştır. Üstelik pahalı bir pc'niz yoksa forza, gears of war gibi önemli markalardan yine mahrum kalıyyorsunuz bunu unutmayalım...

    Xbox rekabette ezildiği için konsolu harika bir duruma getirmiş durumda yani cebindeki paraya en iyisini almak isteyen adam için xbox şu an parlıyor diyebilirim.
    Katılıyorum yani arkadaşlar Allah aşkına pc ile Xbox nasıl bir tutarsınız. Xboxa çıkan bir oyun pcde oynayabiliyorsunuz diye Xbox yerine pc mi alınır. Ayrıca kaç kişi pc de forza almış kaç kişi halo almış. Adamlar bu benim ekosistemim diyor, buna sahip olursa herbirinde olursun.

    Xbox almak için sebeb yok diyor arkadaşlar şaşıyorum.

    -4K sizin için etken değil mi? One S ile One X arasındaki farka bakıyorum ağzım açık kalıyor. Eğer 4k tvniz var ise bunu şöyle test edin. Netflix den bir dizi açın bi 4k da izleyin birde 1080p izleyin ondan sonra yorum yapın.
    -Gamepass, EA acsess şuan ucuz yollu en çok oyunu sunan sistem, Maddi durumunuza göre yine tercih sebebidir.

    Şuan kaç milyon xbox one ailesi sattı haberi yok lakin enson ki habere göre one X satış grafiğine göre 2021 yılında 63 milyonu bulacak deniliyor. (https://tr.vg247.com/2017/06/29/xbox-one-x-2021-yilina-kadar-17-milyon-adet-satacak/) Elbette PS 4 ailesini yakalayamıyor lakin öyle yorumlar yapıyorsunuz ki 63 milyonu salak yerine koyuyorsunuz.




  • Microsoft ya düzgün ex yapacak yada steam desteğini klavye fare ile sunacak. Üstüne bir de LoL koyacak-gayet ciddiyim- birkaç büyük CS ,LoL, Dota turnavısını Xbox üzerinden oynatacak.

    Resmi klavye fare desteği bile “benim için “ satın alma sebebi olur. Sıkıldım artık saçma sapan psn alt yapısından,ama el mahküm.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.