Şimdi Ara

Playstation varken Xbox alınır mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
982
Cevap
6
Favori
53.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abi Xbox neden hep geride ben onu anlayamıyorum. Ne olursa olsun insanlar xbox ı gömüp playstation'ı övüyorlar.

    Yeni nesil konsolların ilk çıkışında ps4 donanım olarak öndeydi, xbox oyun olarak "açık ara" öndeydi. O zaman hiç kimse oyunlar hakkında konuşmuyordu yok 900p vb. xbox ile dalga geçiliyordu. Oyunu olmamasına rağmen ps4 1080p oynattığı için övülüyordu, xbox yerine tercih ediliyordu.

    Şimdiye bakıyoruz xbox one x gücüne yaklaşan konsol yok true 4k oyun oynadığın tek konsol fiyatı ps4 pro fiyatına 2000tl ye satılıyor. 900p ile 1080p arasındaki farka takılan insanlar şimdi 2440p ile 1080p arasındaki farka takılmıyor da konsolun ilk çıkışında takılmadıkları oyun farkına laf yapıyorlar. Ps exc. oyunları çıkmadan önce önemli olan tek şey donanımdı. Nedense donanımda ps öndeyken donanım övüldü, şimdi donanımda xbox önde, ps oyunlarda öne geçti bu sefer bu sefer oyunlar önemli oldu.

    Gamepass ve Ea Acess'i hiç saymıyorum bile.

    Xbox hem donanım, hem oyun tarafında öne geçse siz yine playstation'ı övecek başka bir şey çıkartırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FLowme131 -- 28 Nisan 2018; 21:45:48 >




  • Bende Ps4 var fakat param olsa Xbox da alırım. Ama ilk defa alacak olsam Ps4 alırdım. Benim fikrim ilk Ps4 alınmalı para varsa ek olarak Xbox alınmalı.
  • Yeni konsol alacak adam satıcıya sorarak alıyor genelde, ayrıca arkadaşında ne varsa ondan alıyor ki online oynaya bilsin. PS nin ülkemizde satışının yüksek olması Xbox'ın kötü giriş yapmasıdır. Ayrıca fazla satan daha iyidir demek yanlış olur. Xbox one daha az satıyor olması bence daha az oyun olup olmaması değil Mesut Çevik haklı bence dağılın :)?

  • Alan alır almayan almaz zevk meselesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XBOX OYUNLARININ HEPSİNİ """"PC"""" de OYNUYORUM (forza bf cod vs...)
    ****
    ps4 SADECE KENDİNE AİT EX. OYUNLARI OYNUYORUM HİÇBİR OYUNU KAÇIRMAMIŞ OLUYORUM ARKADAŞLAR
    ****
    bizde herkes pc sahibi pc oyuncusu o yüzden xbox kaybetmeye mahkum kimse kusura bakmasın...
    ****
    XBOX
    İNŞALLAHH KENDİNE AİT ÖZEL OYUN ÇIKARIR ÇÜNKÜ 1900 LİRALIK PS4 PRO 2,300 OLDU

    2700 LİRALIK XBOX X 1,999 LİRA OLDU

    rekabetin olmayışı hepimize girdi GÖRDÜNÜZMÜ O GERİZEKALI FANBOYLUĞUNUZUN MİLLETE OLAN MALİYETİNİ SIĞIR ""FANBOYLAR""

  • Mesut Çevik'ten para almışım gibi gözükeceğim fakat Mesut Çevik'in Xbox'ın sırf kötü giriş yaptığından dolayı Türkiye'de az satmasına katılıyorum. Özel oyun falan bir çok kişi için hikaye Playstation'ı seçme sebebleri farklı. Çünkü arkadaş listemde bir sürü arkadaş var ne zaman baksam yarısından fazlası ya Battlefield 1 ya da Fifa 18 oynuyor. Uncharted ya da GoW serisini denememiş adam var bir sürü. Neden PS4 aldın diye soruyorum. Bütün arkadaşlarım PS4'te Fifa oynuyordu ondan aldım diyor. Bir kesim ki bu kesim epey çoğunlukta exc. falan hikaye tamamen arkadaş ortamı o konsolda diye yapıyor konsol seçimini. Madem sadece ortak platformlara çıkacak oyunları alacaksın daha iyi donanıma sahip Xbox al ya da PC platformuna geç. Ama işte herkesin bir arkadaşı ya da tanıdığı Playstation ile başladığı için konsola öyle akıllarında kalıp devam etmiş döngü. Ben bile bugün PS4'te BF1 ve Fifa 18'i online oynuyorum Xbox'a geçmeye kalksam birlikte oynayabileceğim arkadaşım yok. Sırf bu yüzden kitleler PS4 alarak devam ediyor yola.




  • Hepimiz ya da büyük çoğunluk pes oynamak için konsollarla playstation kafelerde tanıştık haliyle türkiyede konsol demek playstation demekti işin içinde olmayanlar içim hala böyle durum xbox kafeler olsaydı zamanında xbox tanınabilirliği farklı olurdu şu da bi gerçek konsal alcak olsam tartısmasız ps tercihim olur oyun fiyatları türkiyede lüks kardeşlik ve cd olarak takas vs gibi çok daha ulaşılır ve paZarı çok daha geniş türkiyede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut Bey, Far Cry 4'ün Xbox One nezdindeki özelleştirmeleri EQAA içeriyor. Bunun Nvidia'da karşılığı yok; kapalı. Bu örnekten yola çıkarak herşey her mimaride çalışır dememiz yanlış olur, en azından tanımlı sürücü seçenekleri bakımından böyle.
  • Metacritic ortalaması zaten bunun için önemli değil mi ? Sen 5 puan verirsin bir başkası 10, kaldı ki bu oyunları editörler inceliyor.

    Sadece Second Son için değil ki benim yorumum, Gow'u 1 saat oynadığı söyleyip 85 puan veriyorum ne demek ya. Ben 10+ saat oynadım ama bir değerlendirme yapmam yanlış olur. Sadece bu örnek de değil. İşin aslı, oyun editörü olmayan birisinin genel değerlendirme yapmaması lazım.
  • Ortalama bi pc olmasa xbox alirdim net ea access ve gamepassi de cakar oynardim sonra ps4 alirdim excleri oynamak icin simdi pc oldugu icin ps4 + pc ile her oyunu oynuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen kişisel tercih, kimse pişman olmuyordur keşke diğerini alsaydım diye. Fifa cılar ve Fortnite cılar için konsol farketmez sadece tv ve kontrolcü bile yeter onlara

    Pc yok bende, İki konsol da var ama Xbox oynuyorum, hatta ps4 satmıştım god of war için tekrar aldım. Persona 5 ve gow oynayıp The Lou 2 yi bekleyeceğim, sonra iki konsolu satıp one x almayı düşünüyorum, diğer exclusive oyunlar pek ilgimi çekmiyor.

    Pc sahibi olsaydım kesinlikle switch alırdım. Saydığınız PlayStation exclusive ler 10-20 saat, oynamak istenen oyunları konsol kiralayıp oynamak daha mantıklı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC olsun olmasın alınır...
  • mesut reis haklı bence ps4 sattım xboxa gectım daha akıcı exleri bir hafta oyaladı ve bitti aynı filmi 5 kere izleyen biri için çok onemlı olabilir ama ben 1 filmi en fazla 2 kere izlerim diğer oyunlarda xbox daha hitap ediyor bana geriye uyumluluk 4k online ea accesss game pass vs

  • 4K televizyonum olsa hiç düşünmeden Xone X alırdım. PC donanım fiyatları uçuştayken bir ekran kartı fiyatına 4K oynatacak konsol alıyorsun. Aslında çok hesaplı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gamerasi kullanıcısına yanıt
    Yanlış anladınız beni hocam metacritic ortak bir puanlamaya dayanıyor bende önem veririm kaç puan almış diye girer bakarım. Benim demek istediğim de illa her yüksek puan alan oyunu herkes beğenmek zorunda değil bana hitap etmiyor mesela.
    God of war meselesine gelirsek ben oynamadım yorum yapmam doğru olmaz ama Mesut Çevik yanlış anlaşıldı biraz, tam olarak ifade edemedi kendini. 85 puan az bir puan değil oyunu beğendiğinide soyledi, bazı yerlerini eleştirdi sadece. 85 puanı kötü gibi görürsek o zaman 80 puan alan infamous çok kötü bir oyun bu anlam çıkıyor ortaya, kaldı ki Mesut Çevik zaten bir oyun editörü değil kendi fikirlerini söylüyor katılırsınız veya katılmazsınız büyütmeye gerek yok bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zhongli

    Yanlış anladınız beni hocam metacritic ortak bir puanlamaya dayanıyor bende önem veririm kaç puan almış diye girer bakarım. Benim demek istediğim de illa her yüksek puan alan oyunu herkes beğenmek zorunda değil bana hitap etmiyor mesela.
    God of war meselesine gelirsek ben oynamadım yorum yapmam doğru olmaz ama Mesut Çevik yanlış anlaşıldı biraz, tam olarak ifade edemedi kendini. 85 puan az bir puan değil oyunu beğendiğinide soyledi, bazı yerlerini eleştirdi sadece. 85 puanı kötü gibi görürsek o zaman 80 puan alan infamous çok kötü bir oyun bu anlam çıkıyor ortaya, kaldı ki Mesut Çevik zaten bir oyun editörü değil kendi fikirlerini söylüyor katılırsınız veya katılmazsınız büyütmeye gerek yok bence.
    Hangi oyun olursa olsun, 1 saat oynayıp, puan verilmez.Puan verirse, kaaleye alınmaz.




  • mesut çevik mantıklı doğruları konuşmuş. diğeri ps4 fanı gibi konuşmuş.

    exc diyen ps4 çüler ben ps4 1 yıl sonra aldım. drive club dışında oyun yoktu. gts çıktı o da eskileri aratır nitelikte. yani ps4 exc diyorsunuzda ben ps4 pro sahibi olarak söylüyorum ps4 bir ps3 değil. ama xbox one ile xbox ps4ü geçti xbox one x ile de olayı aştı.

    hala tutup artık grafikleri eskimiş 3 tane elle tutulur exc oyun için 2000 liralık makine + 300 lira oyun parası vermeyi bana savunmayın.
  • şu anda özel oyunu filan geçtim. Microsoft geliştiricilerle anlaşsa kendi bi şekilde oyunlara tr altyazı yapsa (bunu gönüllü yapacak bile birsürü insan vardır sırf adı oyunda görünsün diye) bu altyazıları yama ile oyunlara eklese. şu an hiç bi şey yapmadan satışları 10 a katlar Türkiye de. e3 de de 3 tane senaryolu özel oyun duyur. ps4 ün esamesi okunmaz türkiye de.
  • Tartışma biraz hararetli olmuş.
  • ps4ün xbox one dan daha fazla satmasının sebebi:

    1- ps3 tür. ps3 şahane bir makine idi oyun cennetiydi. move tabanca tenis dans 3D falan... bilgisayarın sahibine verdiğinden daha fazla yeniliği bize sundu.
    2- alışkanlık. xbox one s e kadar ps1/2/3 hep xbox tan "epey epey" daha üstündü. ps3ü olan ps4ü de düşünmeden alırdı ve aldı.
    3- ps2 ile ps3 farkı çok fazlaydı. millet aynı şekilde ps3-ps4 arasındaki farkıda ps2-3 arasındaki gibi olacağını varsaydı. gitti ps4 aldı.
    4- eskiden internetten oyun alan pek yoktu. interneti olan yoktu yada yavaştı yada kota yoktu sınırlıydı falan. mağazalarda xbox oyunu bulmak almak takas etmek 2. el oyun bulmak zordu. ps1-2-3 oyunu çeyrek altın gibiydi. ps4tede daha kolay oyun bulunur diye millet gitti ps4 aldı.

    eskiden beridir ps4ün fazla satmış olması 2018 itibari ile xbox tan daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. ps4/xbox one ilk çıktığında o zamanın şartları başka idi şu anda başka. şartlar çok değişti.

    şu anda:
    1- ps4 gelmiş geçmiş en oyun fakiri oyun konsolu. abidik gubidik ipad oyunlarını yada ps3 dönmesi exc oyunları saymayın lütfen.
    2- artık xbox oyunlarına ulaşmayı bırak üyeliklerle dürüm parasına ps4 teki 300 liralık oyunu oynayabiliyorsun.
    3- xbox kolu çok daha ergonomik. ps4 kolu üreten yan sanayi firmalar bile ps4 uyumlu kolları xbox kolu şeklinde üretiyorlar razer olsun diğer markalar olsun.
    4- 4K ile xbox ps4ü neredeyse eski grafikli konsol haline getirdi.
    5- eskiye dönük oyunları ps4 bize 300-400 liradan remastered diye satarken xbox geriye uyumluluk adı altında eski oyunları xbox 360 oyunu parasına alıp oynayabiliyoruz.
    6- xbox oyunları bilgisayarda oynanması konsolun avantajlarını ortadan kaldırmaz.

    konsol demek,

    1-büyük ekran tv demek
    2-koltukta yayılmak demek
    3-aç oyna kapat demek
    4-yeni oyun çıktı ekran kartını değiştirme derdi yok demek. yani konsol ayrı birşey.

    bilgisayarın yerini tabiki tutmaz ama bilgisayarda konsolun yerini tutmaz. bilgisaayrda xbox oyunu oynanıyor tamam, konsoldanda internete girilebiliyor eposta atar face tweeter youtube girersin şimdi konsol varken bilgisayara gerek yok denilebilirmi?

    o zaman hiç konsol bilgisayarda almayalım, akıllı tv dende internete girilebiliyor hemde konsolda bulunmayan "exclusif" zibil gibi abidik gubidik oyun mevcut....

    -oyun için bilgisayar mı konsol mu?
    bu soruyu soran adamın ekonomik gücü kısıtlı demektir. sadece oyun içinse direk xbox one s derim.
    1-full hd günümüzde halen kabul gören grafik
    2-xbox one s üyelikle dürüm parasına tüm oyunları oynar. ps4 aldınmı yılda 500-1000tl minimum oyun parası ayıracan demektir.
    3-konsolda ekran kartı zırt pırt değiştirip masraf etmene gerek yok
    4-konsol çeyrek altın gibi herkes alır. bilgisayar kimseye satamazsın.
    5-artık konsollarda internete hızlı girip çıkıyor direk uygulamadan internete girmedende youtube face e girip çıkabilirsin. internet sitesinden filim izlersin.

    -genel amaçlı konsol mu bilgisayar mı?
    diyen için tabiki bilgisayar derim. bu soruyu soran her gün oyun oynamayan adam demektir. yada oyun 2. planda adam demektir. sana konsol şart değil.

    -bilgisayarım var konsol alsam mı?
    diye soranın ekonomik gücü buna yeterki bunu soruyor derim bende gücün yetiyorsa git al derim ve ps3/xbox360 için ps3 al derim, ps4/ps4pro/xbox one/xbox one s için xbox one s al derim. telefonu son çıkanlardan galaxy yada iphonelardan biriyse git xbox one x al derim. ps4 vr alacaksan ps4 pro öneririm yada ille ps4 alacam diyorsan o zaman ileri vadeli ps4 pro en azından derim. ps4 1,86tf gücünde, ps4 pro 4,2tf gücünde 2,25 katı güçlü. aynı makine değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 29 Nisan 2018; 1:59:48 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.