Şimdi Ara

PlayStation 5'ten İlk Resmi Detaylar (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
6.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fiyattan şikayet eden arkadaşlar unuttuğunuz bi şey var konsolu çıktığı gibi almak zorunda değilsiniz? bu ne sabırsızlık? ben pc ve ps4 sahibiyim ancak ps4'ü çıktıktan 4 sene sonra aldım. bu 4 senede 3 5 tane ps4 exc oyunu oynamadım diye kolum kopmadı bacağım erimedi çünkü steam kütüphanesi denen bir şey var, o süreçte steamde bir sürü mis gibi indie oyun keşfettim ve uygun fiyata AAA oyunlar aldım. daha sonra 1400 lira civarındayken ps4 aldım. ben ps4'ü aldığımda ps4 exclusive fiyatları da çoktan aşağı çekilmişti. çok sonra da olsa o exclusiveleri de alıp çatır çutur oynadım ve ekonomik olarak sıfır zorluk yaşadım. sadece ps'ye ve ps exclusive oyunlara kendinizi mahkum etmeyin, ne hypelanırsa onun etrafında toplanıyorsunuz sonra her şeyden şikayet ediyorsunuz. farklı oyunlar keşfetmeye yönelin.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freshmind

    Biri 500 fps istiyor, öteki 8k istiyor, diğeri cgi görseller istiyor, 1000 dolarlık bom boş ekran kartlarının dolandığı bir pazarda sonra gelinip fiyat konusuna laf atılıyor ...

    Bir karar verseniz ? Ne istediğinizi bilseniz ? Neredeyse üstüne para isteyecekler.

    PS3'e pahalı diye laf attınız, adamlar ucuz yaptı, içine tırt bir işlemci konmak zorunda kalındı, bu gün 200 dolara satan yerler var bu cihazları... Bu seferde performansa laf attınız, şimdi hayvan gibi özelliklerle geliyor, yine fiyata taktınız.

    Yahu telefonlar olmuş 1000-1100 dolar, gidip kapılarında sıra oluyorsunuz. Ev fiyatına arabalar satın alıyorsunuz, geleceğiniz ipotek edip... Ayda 500-600 lira sigaraya bayılıyorsunuz. Bir kızın elini tutmak için geceliğini 2000 liraya kapatıyorsunuz.

    Ha bunları da yapın bir şey demiyorum ama ... 7-8 yıl boyunca oyun kültürünüzün merkezini oluşturacak (alsanız da almasanız da) bir cihazdan söz ediyoruz. Allah aşkına içine ne ihtiyaçları varsa şu oyun yapımcılarının koysunlar. Zaten taksitle alıyoruz. Yine ön belleğidir, ramidir, ekran kartıdır diye ağlamayalım.

    750-800 dolara kadar rahat kabulümüz var.

    Ek olarak, yukarıda bir kaç tane kuru soğan edebiyatı yapan arkadaş olmuş. (sigara içmiyormuş, çift anadal yapıyormuş, yemeği zor buluyormuş, iphoneu yokmuş vs vs) Yanlış anlaşılmasın, yani ekonomisi o boyutta olan arkadaşlar için bu tür bir sektör çoktan lüks sınıfına girmedi mi ? O arkadaş PC cephesinde de düzgün bir bilgisayar kuramaz zaten, iyi bir TV'de alamaz, oyunlara da para yetiştiremez. Hani taban konsolun 100-200 dolar daha pahalı olacak olması mı ana derdi oluverdi ?

    Argümanlarımızı biraz mantık çerçevesinde oluştursak ? Bu konsollar 10 yıl evde kalıyor. Bırakın da bir seferde verip parayı rahat edelim. Dünya Türkiye'den mütevellit değil. Oyun pazarınının %92'sini ABD, Avrupa, Japonya oluşturuyor. Alım güçleri ortada.

    Bizim ülkede patates soğan dahi olmuş lüks. Konsolun ucuzunun, pahalısının tartışması biraz laf olsun torba dolsun klasmanına giriyor.
    Harfi harfine katılıyorum hocam.Her yıl çıkan telefonlar bile 1000 doları aştı.7-8 yılda bir çıkan konsollar için 400 dolar çok düşük bir rakam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oynak 1 dolar kurumuz var. 2020ye kim öle, kim kala..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fulton

    İşte ben de bunu söylüyorum şu an PC'de bile 4k 60 fps oynayacak donanım yokken anca ergenleri kandırırlar yok 4k yok 8k... Sinir oluyorum şu iğrenç reklam kampanyalarına.

    Alıntıları Göster
    Konsollarda donanımı bölmeden kullanılabilen düşük seviye api imkanı ile oluyor. PS4'ünde God of War gibi çok iyi grafikli oyunları ya da Horizon gibi açık dünya olmasına rağmen bu kadar iyi grafikleri kaldıracak gücü yok normalde. Ama yazılım optimizasyonu PC ile aynı değil konsolların.

    Xone X'in donanımı da çok güçlü değil, ama 4K'yı hedefleyebiliyor şu an örneğin. Şu anda bile ufak ufak konsollarda bu yapılabildiyse, bir sonraki nesil neden daha verimli hale getirilemesin? Bunu multiplatform oyunlarda çok stabil göreceğimizi düşünmesemde, demirbaş exclusive oyunlarda vaad ettiklerini veriyorlar çoğu durumda.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Painkiller.

    Konsollar tarihleri boyunca hep ucuz olmustur. Sen 4k yi hedefliyorsan bile rtx 2080 koyman lazim kaldi ki fiyati 650 dolar. Sadece karttan bahsediyoruz bunun daha rami islemcisi hdd sdd fiyati var.

    Navi cok ucuk kacik bir performansla ve uygun fiyatli cikmayacaksa gercek 4k 30 fps bile hayal bence. 2 yil sonra yine pro cikarirlar gibime geliyor.


    4K 30 FPS hayal ise One X'in yaptığı ne? PC mantığında düşünüyorsunuz, Kendinizi 10'da 1 fiyatla parça alan Sony ile karşılaştırıyorsunuz..
  • smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    8k kastı oyunları kasdetmiyor 8k video diyor sen çok yanlış anlamışsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdiden dolar alıp kenara atmak lazım. Belki bu şekilde daha uyguna alınabilir ps5.
  • PS5 Pro modeli olacak mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deswaaa kullanıcısına yanıt
    Flashın formatını Exfat yapıp istediğin boyutta film izleyebilirsin. Ama dikkat et konsol dts desteklemiyor. Bazı filmlerinde sesi çalamayabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8K muhabbetini çok takılıp olmaz olamaz demeyin 2013-mutemelen 2020 de çıksa bile 2021-2022 gibi anca durur ps4 üretimi yani buda 9-10 sene demek bir başka deyişle 2020 de çıkan yeni konsol 2030 a kadar 2028 e kadar gidecek demek PC mi sanıyorsunuz bunu en yenisi diye 2080 alıyorsun 1-2 seneye 3080 geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok kardesim ben 8k fln istemiyorum 4k 60 kare yeter bana sanki tv alicak para var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • freshmind kullanıcısına yanıt
    Kaç yıldır forumdayım böyle güzel ve mantıklı eleştri görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Türk milletinin gerçekten beyni farklı çalışıyor :)

    Arkadaşlar burada ki 8K oyunların 8K çıkacağı anlamına gelmiyor.

    Bakın bir cihaz 8K destekliyorsa geriye dönük 4K60p 4K30p, 1080P60 gibi çözünürlükleride destekliyor demektir.

    8K çalıştırabilecek GPU ve CPU olayını çözdülerse zaten 4K60p'yi biz akıcı şekilde oynatabiliriz.

    Kimse sizden 8K televizyon alın 8K oyun oynayın demiyor :)

    Lütfen bilip bilmeden ağlamayınız.
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Eyvlh kardeşim bu zamana kadar boşunamı rezillik çektim ben ya :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Koç_hisarlı K kullanıcısına yanıt
    O dediğin yurtdışı fiyatı kdv ötv falan derken 4500 5000 gibi çıkar.Ps4 pronun bile fiyatı 3000 3500 arası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda freshmind isimli arkadaş bana laf atmış kuru soğan edebiyatı adı altında da arkadaş senin tuzun kuru baban sana parayı yigiyor onun köftesini soğanını yiyorsun diye biz oyun oyniyamiyacakmiyiz, senin gibi soğan alanımız yok diye oyun oynama hakkımız yok köle gibi çalışalım hiç bir şey yapmiyalim ve hani verdiğin örneklerden de nasıl baba koftesi yediği belli oluyor 2000 tl ye yer kapatiyormusuz da vs vs kardeşim ben orjinal oyun almaya calisiyorsam ulkeye yerelleştirme yapiyorlar destek olmak gerekir diyorsam bu ulkeyede özel fiyatlandırma yapilmalaridir kime göre neye göre diye boş laflar yaparak senin paran yok oynama deniyorsa sadece babasının parasını yiyen senin hakkın yok diyorsa bende gider kırar korsanı gömerim senin babanın soğanı köftesi var özel uniyi %100 burssuz okuyan birisindir kesin gelmiş laf yapiyorsun daha 1080p 60 fps sabit veremiyorken gelip 8k diye fiyat kitliyeceklerse karşı çıkmak en doğal hakkım beni ilgilendirmez amerika japonya ben burada yaşıyorum eğer ülke ekonomisine göre bolge kilidi ve özel fiyatlandırma yapilmiyorsa bende tepkimi koyar kırdırır oynarım sonuçta fahiş fiyattan mallarını oyunlarını şuan nasıl satiyorlar ve kime göre neye göre diye bizi soyuyorlar bende kirdirip kime göre neye göre korsan bu kardeşim orjinal oyunun diyorum




  • 8K yalan. Yeni nesil konsollarin, günümüzdeki 2080ti dan cok daha gücsüz olacagi kesin. O yuzden bos heyecan yapmayin. Ben grafiksel olarak cag atlatacaklarinada kesinkes inanmiyorum, sadece günümüz oyunlarinin native 4k da biraz daha cilali hali olacak.


    Tek umudum degisen CPU ile birlikte daha cok 60fps oyun görmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inşallah, battle royale çöplüğü, bu nesil ile birlikte azalır. Yoksa klasik multiplayer oyun severler için tam bir kabus olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deswaaa

    8k kastı oyunları kasdetmiyor 8k video diyor sen çok yanlış anlamışsın
    Bazıları 8k oyuna takılmış,ondan dedim.Oyun kısmında doğal 8K zaten pek mümkün değil zaten şu anlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRT’den başka 8k yayın yok demiş arkadaşlar, evet doğru zaten bütün dünya bu cihazları tasarlarken Japonya Amerika Avrupa değil bizdeki yayınlara bakıyor arkadaişlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.