Şimdi Ara

ÖZGÜR ÖZEL'İN ERKEN SEÇİM İSTEMEMESİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: abingasi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yahu neden istemiyorsun hazir arkanda bu kadar rüzgar varken?

    Bi de marifetmis gibi tüm muhalif kanallar bunu veriyor

    1. Partisin artik sen 1. Parti oturacaksin hükümeti kimlerle nasil kurarim diye düşünüp ugrasacaksin

    Yahu leblebi kafanın bile hukumet kurma istegi inanci iddiasi vardi 0.1 oy alamayan babacan bile ben cb adayi olayim diyordu sen yuzde 37.5oyla boyle yaparsan ohoooo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 21 Nisan 2024; 1:11:21 >



  • ÖÖ kesinlikle daha sonuçlar belli olduğu an 1 saniye bile beklemeden "ilkeyi ikinci parti yönetemez ve zaten yönetemiyor, derhal seçim yapılmalı hem de hemen!" diye yumruğunu masaya vurmalıydı. Tayyip istediği kadar seçim yapmam desin, isterse gerçekten yapmasın, senin ÖÖ olarak vazifen ona ızdırap çektirmek. her gün, sürekli bağırması gerekiyor: "ikinci parti ilkeyi yönetemiyor, beceremiyor, halkın iradesine karşı koymayın seçim yapın birinci parti yani halkın iradesi yönetimi alsın" diye 4 sene bağırıp RTE'ye her günü dar etmeliydi.
  • Özgür Özel şuan çok mantıklı bir hamle yapıyor erken seçim istemeyerek. İstese karşı tarafı kenetlerdi çünkü. Bunlarda daha ilk günden ne diyor diye. KK'nin tam zıttı ve doğru politika izliyor şuan. 4 yıl yerelde kaliteli hizmet yaparak düzgün iş yaparak alternatif olacağız biz algısına oynayacaklar.


    Bu sayede erken seçim ayağına gelsin isteyecek. Çünkü Erdoğan'a zorla eylem ile miting ile laf söyleyerek hakaret ederek bir şey yaptıramıyacağını oda biliyor. 22 yıllık Erdoğan'ın siyaset anlayışı belli. Dili sivrilirse Erdoğan 2-3 5 katı sivriliyor.


    Ayrıca şuan çok mantıklı bir siyaset güdüyor muhalefet. Erdoğan'a karşı ılımlı politika. KK'nin tam zıttı tersi işler. Bayram kutlaması olsun arama olsun görüşlme talep etmesi olsun. Mesela KK 13 yıl Genel başkanlık yaptı 1 kere bile Külliyeye gitmedi. Sürekli saray dedi tek adam dedi diktatör dedi. Ama Özgür Özel daha altıncı ayında ben Erdoğan ile görüşecem randevu bekliyorum dedi.


    KK gibi Saray ebediyatı yok ben onun ayağıan gitmem yok ben onu takmak onu tınamam o kim ki o gelince ayağa kalkmam saygı duymam moduna girse yüzde 35 AKP ve yüzde 8-10 MHP yani yüzde 45 oyu gene konselide ederdi karşıda. Ve kısmen muhalif milliyetçi İYİ partili insanlarıda bir iğreti edebilirdi. Aşırı sağ seçmen yeniden refah seçmeni flanda gene Erdoğan tarafında konselide olurdu böyle bir dilde. Ama bu ılımlı politika ile için için alttan altta erken seçimi bekleyecek ve zorlayacaktırlar.



    Bakın ben görüşüyorum bakın ve kin gütmüyorum bakın ben devri sabık yapmayacam bakın biz uzlaşmacıyız bakın biz iyi siyaset yapıyoz diye diye yıkıcı muhalefetten yapıcı muhalefete geçti ve bu dil kazandıracak dil... Mesela Külliyeye gider veya mecliste ERdoğan geldiğinde saygıdan ayağı kalkmalar Sayın Cumhurbaşkanım demeler flanda başlarsa muhalefeti kimse tutamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 21 Nisan 2024; 3:40:15 >




  • Benim bildiğim muhalefet iktidar olma şansı söz konusu ortaya çıktığında kılını kıpırdatmaz.
  • Önce aldıkları belediyelerde başarılı olup insanların ülke yönetimi için güvenini kazanmalı.


    Neden erken seçim desin ki, Akp zaten kötü yönetiyor ülkeyi, iyice yıprandıktan sonra zaten erken seçimi halk isteyecek o zaman gündeme gelecek.

  • Özgür Özel en doğrusunu yapıyor Cumhur seçmenini çok doğru okuyor , Halk secimlerden bezmiş durumda şuan erken seçim isteyeni halk gereken tepkiyi verir ayrıca Erken seçim demek RTE aday olması demek. İktidar ilk teklifi götürür belki

  • yerel seçimler ile genel seçimleri karıştırmayın

    bu ülke genel olarak sağ görüşlüdür. namaz kılıp kılmaması önemsiz


    zamanın birinde uğur dündar o zamanki kanal d'de ekranlarında ölmüş olan deniz baykal'a defalarca "muhalefet koltuğuna yapıştın kaldın, liderliğe neden soyunmuyorsun" diye nerede ise hergün söyleniyor idi. ama ne hikmet ise ne KK ya ne de sonrakine bu tür sözleri söyleyemiyor.. garib


    maalesef bu ülkede muhalefet yapmak çok kolay. iktidar kim olursa olsun onu eleştirmek popilist konuşmalar yapmak kolay. çünki iktidarda kim olursa olsun gerçekten bu vatanın gerçek vatandaşına eşit davranmak ve herkes iyi olsun diye bir çalışması olmadı. gangi görüş ve yönelimde olursa olsun bir ayrımcılık ve cukkacılık sürekli devam ediyor. özal bile bir döneminde buna uğraşmış olsa da sonrasında kendisinin de tarikatçılara olan ailevi bağları sebebi ile EŞİT davranışlar gösteremedi.


    öncelikle bencillik veya ötekileştirmeden vaz geçilmeli. nasıl hakkari'nin diyarbakır'ın köylerinde yol sorunu var ise edirne'nin de konya'nın da köy yolları su sorunu eğitim eşitsizliği gibi sorunlar aynı. ama maalesef bir kısmı kışkırtmalar ile bunu bahane edip eline silah alıp dün aynı sofrayı paylaştıklarını öldürmeyi seçerken, bir kısmı da satın alınmış vekiller sayesinde meclisden vergi affı gibi veya 100 yıllık 1 avuç leblebi fiyatına arsa veya kurumları kiralamayı tercih ediyor.


    halk bireysel olarak da bencil, yönetime getirdikleri konusunda da bencil. oğlu bir kamu da hak etmediği işe girsin diye cukkacıları iktidara getirmeyi seçti son 80 yıldır. veya başındaki ağa konumundaki kişilerin silah baskısı oy verdiye veyahut, popilist söylemler ile komşusunu dışladı.


    hiç unutmam.. bana bir tanışın şu sözünü..

    benim küçük kardeşimi de elektrikçi olarak çalıştığın fabrikaya aldırsana dedi

    sordum.. kardeşin elektrik den anlıyor mu ? cevab hayır. meslek lisesi elektrik mezunu mu ? hayır. o zaman nasıl elektrikçi olarak çalışacak dediğim de ise;

    işe girince öğrenir, öğretirsiniz oldu..


    sen şimdi bu zihniyete sahip toplumun çoğunluğu varken, sağcısı solcusu farketmeksizin.. nasıl rahat ve hiçbir sorumluluk gerektirmeyen muhalefet koltuğunu bırakmasını istersin...


    yerel seçimler ile genel seçimleri karıştırmayınız


    bugünkü chp ile bahsettiğim deniz baykal chp si arasında bağlar kadar fark var. bu günki solcular ile ecevit dönemindeki solcular arasında ise yıldızlar kadar fark var.

    maalesef şuan ki sol görüş çok aşırı farklı grubların sadece ortak muhalefeti ile veyahut ortaç çıkarları ile bir araya getirilmiş durumda.

    ülke genelini ise dediğim gibi sağ görüşlü.

    ağırlığı cum'a dan cum'a ya jet imamlar arkasında 2 rekatı kılıp kaçan bir grub olup, konu din islam adalet olunca kül bırakmaz ama kişisel olarak din ile alakası olmayan kişiler.


    sol ise yurt dışı sol ile alakası olmayan, maksadları mevcut hükümete muhalif olan ve koltuk satın alabilirim sevdası ile bir araya gelenler. ki son seçimde gördük hepsini. aleni yapıldı.

    seçim bitti herkes cukkasını nasıl nerede harcayacağını, hangi patronun evrak işlerinden daha fazla kazanç sağlama derdinde


    kimse ülkenin durumu veya sağlık-eğitim-kaçak göçekleri-ekonomiyi dert etmiyor

    bir kısmı meydanlarda filistin kırmızı çizgimiz derken israil e yapılan hem bireysel hem de devlet onaylı ticaret derdinde.


    kimsenin kırmızı çizgisi yok ülke için. herkesin kırmızı çizgisi kişisel olup nasıl bu durumdan daha fazla cukka kazanırım hesabında


    dolayısı ile;


    şuan ki ülke durumu ne sağcısı ne de solcusu bu vatan milleti düşünmüyor. inanmıyorum hiçbirinin meydanlarda seçim sözlerine ve kırmızı çizgilerine

    demokratım - sosyalistim diyenler sence ne kadar demokrat veya sosyalist ? parti içi seçim ve koltuk dağılımına veya vekil seçimleri yapılırken neye göre yapılıyor ? tek adamın sözü ile onay verilmiyor mu?

    vekil seçimi için hangi parti veya patırtı kendi içinde oylama ile aday belirliyor. hep bir kişi karar vermiyor mu o koltuğa kim oturacağı isme


    din islam diyenlerin ise ne dini bir yaşantısı ne de islami bir hayatı yok.


    basit bir kontrol için. gidip vergi affı veya vergi barışından kimler faydalanmış bakabilirsin


    bir kısmı buna itiraz edebilir ama bu kanunları veya afların amacı vergi kaçakçılarının isimlerini ve kanunsuzluklarını temizlemek için çıkarılmıyor mu ?


    dolayısı ile chp nin mevcut kadrosu ve genel tüzüğü değişmedikçe tek başına veya koalisyon ile iktidara yürümek gibi bir amacı yooookkk




    yazmayı unutmuşum.


    ülkenin hem halkın hem de iş adamlarının düzelebilmesi için enaz 1 nesil yani 25 yıllık bir ağır sosyalist yönetim yapılmalı.

    aksi halde mevcut durum düzelmez.


    kominizm den bahsetmiyorum. sosyalist bir yönetim.

    bu sosyalist yönetim gerçek akademisyenlerce belirlenmiş. yani 1 yıl ingiltere de doktorasını alanlar değil, yaptığı çalışmalar ile dünya literatüründe yer almış ve yapmakta olduğu çalışmalar da hem ülke hem de dünya milletlerine her açıdan fayda sağlayacak kişiler den oluşmalı. itü de çalıntı tercüme tezler ile profluk almış sayısız akademisyen var.

    ülke içinde 150 den fazla üniversite var. bunların kaç tanesinde gerçekten akademisyen sıfatı var veya çalışmaları 20-50 yıl öncesine ait çalıntı tercüme tez olup olmadığını herkes biliyor.

    bugün bile biyokimya dalında doçentlik tezini bir bitkiden aldığı dokuyu başka bir bitkiye taşıyıp bunu çığır açan bir çalışma diye yutturmaya çalışanlar ile, ekomi iktisat prof u olup ülkede sayısız banka ve işletme - ülke batırmış sayısız siyasetçimiz mevcut.


    her şeyin ve herkesin ağır kamu kanunları ile kontrol edildiği, babanın oğluna ayrımcılık yapamadığı kanun maddeleri ile olabilir. ama 1 nesil ile de bu toplum düzelmez o ayrı konu.


    din ile hangi ülke şaha kalkmış? israil bile dini kurallarını uygulamadna önce ticari ve ekonomik siyasi localarını oluşturdukdan sonra dini kuralları dikte etmeye başladı.


    bir ülkenin ilerleyebilmesi için, önce BİRLİK olması lazım. Çıkarılan kanun veya yönetmelikler cins ırk eğitim meslek ayırt etmeden uygulanırken, her bir vatandaş kendi kişisel yapısı ve eğilimine göre mesleği edindirilmeli, bu meslek ile de ay sonunu getirebilmeli. bakacağı kadar çocuk sahibi olmalı ki bir ana baba 2 çocuk dan fazlasına istese de eşit şartlarda ilgi eğitim ve kişisel destek sağlayamaz. sağladığını

    iddia eden yalan söyler. sağlık sorunu eğitim sorunu mesleki sorunlar, yarın kaygısı olmadan bir toplumsal yapı için herkes birbirini düşünerek hareket etmeli

    arabanı park ederken de pazardan alış veriş ederken de sinema da film seyrederken de toplumsa hareket edilmeli.


    milletin vekili neden bir vatandaş dan yani milletden üstün olduğunu düşünüp, kişisel çıkarına ters diye bir kamu personelini sürgün ettirir veya mesleki men cezası uygulatır ? veya halk geçim derdinde iken son model aşırı lüx araçlar ile yapması gereken işi LÜTFEN yapıyor muş gibi görünür?


    bunu milletin önce kendisine sorması gerek.


    meclis koltuğu satarak da kimse iktidara yürüyemez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 21 Nisan 2024; 3:0:53 >




  • Erken seçim Özel için şuan riskli zira kendisini aday olarak gösteremez.



    Herkes farklı pencerelerden bakıyor ama Özel'in bir sonraki genel seçimler için kendi ajandası farklı. Bu tablo bana tıpkı 6lı masanın kurulduğu ilk günlerdeki havayı anımsatıyor..Hani şu "asıl adayı yıpratmama" muhabbeti vardı ya, o gibi bir durum işte..


    Erken seçimi özel istemez ama başka bir arka kapı yolu var erken seçim için..O da yeni anayasa düzenlemesi..


    Eğer yeni anayasa konusunda Erdoğan ve Özel anlaşırsa yeni anayasa düzeni üstünden zaten erken seçime gidilecek. Özel'de Erdoğan'la konuşup anlaşan muhalefet lideri olarak adaylığını meşru görecek ve veya buna benzer bir süreçle ajandasındaki son metni hayata geçirecek.


    Yıllar önce burada "Kılıçadroğlu asla aday olmaz" diyerek kendilerini inandıranlara söyledeğim gibi burası Türkiye, 24 saate herşey değişir bu ülkede..


    Özel'in Erdoğan ile görüşmeyi kabul etmesi ve son söylemleri ışığında ben Özel'in ciddi şekilde bir sonraki seçimlere aday olmak için hazırlandığını düşünüyorum. Aksi olsaydı, büyük fark atarak İBB ve ABB'yi kazanan başkanların Erdoğan'a nezaket ziyaretli yapmak için randevu taleplerini Erdoğan'ın kabul etmemesini Özel siyasi nezaketsizlik olarak görür ve ilk önce başkanlarının ziyaretlerini kabul etmesi sonrasında Erdoğan'la görüşme talebinde bulunurdu..Özel 31 martta birinci parti olarak seçimi kazanmış bir lider ve başkanlarınıda bu tip durumlarda savunmak zorunda. Ama Özel bunu yapmadı, Erdoğan'ın randevu taleplerine red vermesini görmezden geldi.


    Yani Özel'in şuanda takındığı tavır, CHP'nin tek liderininde tek genel başkanında kendisi olduğunu göstermek için. Bugün Özel erken seçim istese ve aday olarakda İmamoğlu veya Yavaş'ı gösterse Erdoğan'ın şansı ne olur? heleki şu ekonomik bozuklukta? İşte bu sorunun cevabı Özel'in erken seçim istememesinin asıl sebebidir..Sen en güçlü rakibini yıllar sonra grogi durumuna düşürmüşsün ve son bir hamle ile tamamen nakavt etme şansın var ama bunu yapmıyorsun, tam tersi 4 yıl daha bedavadan süre veriyorsun. O 4 yıldada köprünün altından çok sular akar, gider..Halkın gündemi 3 aylık bu ülkede, herkesde unutuyor..





  • Kılıçdaroğlu erken seçim istedi de ne oldu? Normal tarihe 1-2 yıl değil, yalnızca 1 ay kala erken seçim olduğu gibi kendi adaylığını ittifakına dayatarak seçimi kendi elleriyle Erdoğan'a hediye etti.


    Özel'in aynı hataları tekrarlamak gibi bir lüksü yoktur.

  • akp yine çok iyi oy aldı bu ekonomiye ortama göre bitmiş değil halen risk büyük yine.

    özelikle vasıfsız sevilmeyen bir adayla yine seçim kaybedilir.

  • Seçim kesinlikle zamanında yapılmalı. Özgür Özel'i bu hareketinden dolayı tebrik ediyorum.

  • Şuan yoksullukta aşağı yuvarlanacak bir halk var, yakında göreceksiniz zaten acı reçeteyi. Böylesi bir dönemde erken seçim istemek resmen bu günahı ben üstleneyim demekten farksız. Bakın önümüzdeki 1 sene alt ve orta gelir kuşağı için fazlasıyla sert geçecek. Şuan mantıklı bir lider olsaydım, bekler ve 1-1,5 sene sonra isterdim. Çünkü halk ciddi anlamda bezmiş olacak.

  • Asla erken seçim olmamalı.


    CB zaten bu yaştan ve bu düzenden sonra aday olmaz.


    Kendisinden sonraki aday olacak kişi de partiyi 28 seçimlerinden sonra en az 3 parçaya böler.


    Böyle iyi. Belediyelerde topyekün insanların "Vay ya böyle de yönetilwebiliriz" düşüncesinin tohumlarını fidana oradan da ağaca çevirmek lazım bu süreçte. CHP belediyeleri de hata yapmaya başladı.


    Ankara Gölbaşı Belediyesinde yaşanan bir rezalet umarım düzeltilir, umarım dedikodudur.


    Ey partizanlar, biz YANLIŞA YANLIŞ deriz. OK?

  • Erken seçim AKP'nin işine yarar eğer gerçekten CHP'yi iktidar yapmak istiyorsa erken seçim istemez. 4 sene belediyeler çalışsın CHP fark atarak kazanır.
  • Akıllı adamın hali başka oluyor diğer yandan ülkenin gidişatına bakınca ve akp nin hakimiyeti tamamıyla kaybettiği düşünülünce bu sene olmadı en geç seneye erken seçim kaçınılmaz görünüyor.

  • Bu kafayla bu muhalifler 2028de aman biz iktidar olmayak da akp daha da erisin der secimlerden çekilir yada leblebi kafayi aday yapar gene
  • Erken seçimi kendi istemesi şu aşamada aptallık olur ÖÖ doğru yapıyor şu an.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Sanmam. Leblebi kafa genel seçim sıçışından sonra yok hükmünde artık.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Hocam gazeteci Sabahattin Önkibar bu konuya değiniyor. Bu konuda Özgür Özel'i eleştiriyor. Özellikle Özgür Özel'in Erdoğan ve iktidar cephesine cici gözükmesini çok sert bir şekilde eleştiriyor. Önkibar diyor ki: "Nedir bu cici gözükmek. Böyle yaparak halk nezlinde iyi mi gözükeceksiniz. Erdoğan'da hemen size iktidarı mı teslim edecek? Özgür bey, mücadele etmeniz lazım. 1989 yerel seçimlerinden sonra ne Erdal İnönü, ne Süleyman Demirel, Turgut Özal'a yakın durmaya çalışmadı. Nedir Allah için böyle ezik durmak. Ana muhalefet partisinin genel başkanına ezik ezik durmak yakışıyor mu? Sizin kendinizi toparlamanız lazım. 22 yıldır Erdoğan CHP'yi gale almıyordu. Şimdi sizin elinize fırsat geçmişken bu fırsatı değerlendirmeniz lazım. Baksanıza Erdoğan 2. parti olmasına rağmen Özgür Özel'in ezik davranmasından dolayı bu seçimin galibi Cumhur ittifakı olmuştur diyebiliyor."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 22 Nisan 2024; 20:59:38 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.