Şimdi Ara

Özgür Demirtaş'ın futbol hakkındaki tweeti! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Treth kullanıcısına yanıt

    Bence de sen cahil yorum yazmışsın. Bir kere ben beşiktaşlıyım, fanatik olsam niye karşı geleyim. Okuduğunu anlıyor musun , adam bilançoları kötü her sene biri şampiyon olsun yazmış. Ne güzel dünya o zaman diğer kulüpler kapatılsın, bu 3ü kendi aralarında oynasınlar sene boyunca. Buna nasıl destek veriyorsunuz anlamıyorum.

  • mustang_88 kullanıcısına yanıt

    Futbol seyir zevki için icra edilen bir spor güçlü rakipler daha fazla izleyici ve gelir getirir bu kadar basit.

  • Hocam, adamı direkt yargılamak yerine, attığı tweete katılmıyorum demek daha makul bence.

  • bu adam iyi bir profesör değil ki, sadece medya yönetimini iyi yapan bir sosyal medya kullanıcısı. baksana milyonlar peşinde koşturuyor ama tutturduğu tek bir doğru analiz yok :D

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beşer şaşar.

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Yok hocam yargılamak değil de böyle bir proftan bu kadar..... neyse söylemeyeyim şeyler duymak bayağı üzdü beni.

  • Tweet'e katılırsın, katılmazsın ayrı konu ama "cahilce" denemez. Burada görüş var, evrensel doğrulara ya da bilime ters birşey yok. Ülkede neler neler oluyorken bu tweet hiç dikkatimi çekmiyor benim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

    19 takımli bir ligde, ekonomisi kötü olan 3 tane istanbul kulübünün bilançosu düzelsin diye şampiyon yapılsın görüşü belirten Bir profesörün bu Tweeti hangi evrensel görüş standardına uyuyor hocam. Yapmayın ne olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 8 Aralık 2022; 19:23:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kızacak bir şey yok, bence hakeden kazansın.


    Bazen makasın aşırı açıldığı noktada müdahale şart olabilir o da kazananı belirleyecek şekilde değil, denge getirecek yaklaşımlarla.


    Football Manager'de bile ard arda ŞL kaldırınca oyundan tad alamıyorsun.


    Beş sezon oyna hemen yeni takımla başlayasın geliyor.

  • Cahilce değil de adilce bir tivit olmamış. Adil değil çünkü 3 büyükleri kayırıyor. Ama adam GS'li olduğunu beyan etmiş. Bu beyanın üzerine ondan tarafsız bir yorum beklenemez. Aksi halde GS'ı tutmasının anlamı kalmazdı. Tabii ki tuttuğu takımın şampiyon olmasını isteyecek.


    Lakin GS dışındaki takımlar için yaptığı değerlendirme adil değil. GS'nin şampiyon olmasını istersin, anlaşılır bir şey ama sırayla 3 büyükler şampiyon olsun demek, diğer takımlar hiç şampiyon olmasın demektir. Bir insan bunu neden ister ki? O zaman diğer takımlar ligden çekilsin, 3 büyükler kendi aralarında 20'şer maç yapsın, en çok puan alanı şampiyon yapsınlar, olsun bitsin. Diğer takımlar da bu assolistlere figüranlık yapmak için boşa para harcamasınlar. Onlar da bir başka lig kurup orada mücadele etsinler.


    Ben İstanbullu olmayan birinin neden 3 büyükleri tuttuğunu anlamakta zorlanan biriyim. Yıllardır bu böyle. Tanıştığı insana ilk sorusu "hemşerim nerelisin?" olan insanların, iş takım tutmaya gelince neden kendi memleketlerinin takımlarını tutmadıklarını anlayamıyorum. Hani 3 büyükler Barcelona/RealMadrid/Manchester ayarında top oynuyor olsalar, bir nebze anlarım. En azından "adamlar top oynuyor abi" bahanesine sığınırlar. Ee, o da yok!





  • Adam futboldan pek anlamıyor, takımların ekonomisi üzerinden gayet saf bir şekilde yazmış her şampiyon olan belli bir miktar kazandığı için, şampiyon olsunlar sırayla borçları bitsin demek istemiş.


    Ama troll ordusu hemen konuyu anlamayıp, kendilerini rezil ettiler. Cahil diyorsunuz bu ülkede diplomasız kişiler nerelerde bunları sorgulayın boş yapmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TsubasaXP -- 8 Aralık 2022; 20:24:28 >
  • Sosyal medya böyle bir şey işte , köyünde oturmuş elinde internet Özgür Demirtaş cahil diyebiliyor çünkü adı soyadı resmi vs yok bu yüzden yüzsüz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    Ben üniversite mezunuyum 2 üniversiteyi okuyorum.

    Keşke senin gibiler, neyse kullanmayacağım kötü bir kelime,,, yanlışa yanlış diyecek kadar aklı başında olabilseydi.


    Bu ülkenin en büyük sorunu; bu hangi görüşte olursa olsun işine gelmediği zaman asıl trollüğü yaparak birilerine laf söylettirmeme onu eleştirenlere direk hakaret etme hastalığı taşımaları....


    Bir de keşke okuduğunu anlayabilsen; cahilce tweet atmış demek başka, birisine cahil demek başka bu ayrımı keşke anlayabilsen...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 8 Aralık 2022; 21:59:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TsubasaXP kullanıcısına yanıt

    Troll falan değilim. Özgür Demirtaş'a kendi alanında saygı duyan birisiyim. 19 takımın bulunduğu ligde İstanbul takımları şampiyon olsun paraları kapsın bilançoları düzelsin diyen; kahvede oturan biri olsa çok görmezsin,

    bunu diyen koskoca bir ekonomi profesörü. Yanlış düşünceye yanlış diyeceğiz tabii niye bu kadar insanlara körü körüne bağlısınız anlamıyorum.

    Bir de direkt ülkede neler oluyor yok diplomasız kimler nerelere geliyor hemen bunu söylüyorsunuz ,biz bilmiyor muyuz bunu.


    O zaman kimse bir şey demesin hiç kimse kimseyi eleştirmesin kimse görüşlerini açıklayamasın


    Aslında şikayet ettiğiniz şeyi ,,,,anladınız siz,,,,siz başkalarına dikte etmeye çalışıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 8 Aralık 2022; 22:6:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Hocam yazan parmaklarına sağlık sonunda beni çok iyi anlayan birisi çıktı.


    Bu arada yukarıda yazdım Ben beşiktaşlıyım baktığında Beşiktaş'ta şampiyon olsun diyor yani bir fanatik olarak ulan iyi 3 senede bir sıra bize de geliyordu diye mi düşünmem lazım bu hocanın dediğine göre.


    Alanı olmayan konuda işe ekonomiyi katarak belki de iyi düşünce ile çok yanlış bir tweet atmış bunu anlatmaya çalışıyorum.



    Adana demir'in Konya'nın Sivas'ın hocasısın oyuncususun veya taraftarısın ne düşünürsün mesela bu beni linçleyen arkadaşlar,, Ya beyler 3 büyüklerin parası yokmuş durun şunlar şampiyon olsun üçer beşer defa da bilançoları düzelsin ondan sonra normal rekabete döneriz Bu mudur yani


    Baştan aşağı mantık hatası olan, belki de kötü niyetle yazmadı Ama yazdığı şeyleri bir Avrupa ülkesinde yazıyor olsa şu an linç edilmişti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustang_88 kullanıcısına yanıt

    Maalesef bizim kültürümüz böyle. Dindarından solcusuna bir kişi/kurum kültü yaratma ve kişiye/kuruma tapınma refleksi mevcut insanımızda. Sevdiklerini aşırı seviyorlar ve hatalarını, kusurlarını, sevmediklerinin de doğrularını, erdemli edimlerini görmezden geliyorlar.


    Siyasette de böyledir bu, sanatta da, futbolda da... Cehalet ve özgüven eksikliği fanatizmi besler.


    Özgür Demirtaş ekonomi alanında çok yetkin, saygın ve bilgisi ancak kendi düzeyinde veya daha üstündeki meslektaşlarınca sorgulanabilecek biri ama onun bu görece dokunulmazlığı yalnızca ekonomi alanıyla sınırlı olması gerekiyorken, bir bakıyorsun onu sevenleri onun söylediği, yazdığı her şeyde bir hikmet arayıp dokunulmazlığı ekonomiyle ilgili olsun olmazsın ağzından çıkan her cümleye iliştiriyorlar.


    Futbolda da böyle, taraftarlar ya futbolcuları ve takımlarını aşırı yüceltiyorlar ya da yerin dibine sokuyorlar, velev ki bir kaç maç üst üste kaybetmiş olsunlar. Ortası yok.


    Dengesiz ve izansız bir milletiz. Her eleştiriyi hakaret olarak, kişiliğe saldırı olarak algılama eğilimi var. Bunun kök nedenini ben ailede alınan ve çocukları özgüvenli yetiştirmekten uzak olan temel eğitimin kalitesizliğinde görüyorum. Aileler iyi çocuk yetiştiremiyor çünkü kendileri nitelikli değiller. Onları da kendi aileleri iyi yetiştirememiş. Bu bir silsile halinde uzak geçmişe gidiyor.


    Oysa gerçek şu: Hiç kimse hayatın her alanında uzman olamaz ve yine hiç kimse her görüşünde nesnel kalamaz.


    Özgür Demirtaş hatadan müstesna biri değildir. Bir beşer ve bir fani olarak o da yanlış yapabilir, yanlış şeyler söyleyebilir. Ve onun ekonomi dışındaki yanlış görüşlerini ondan daha prof birinin görmesi de gerekmez.


    Ayrıca formal eğitim insanı üstün kılmaz. Yaşar Kemal ortaokulu bile bitirememiştir. Özgür Demirtaş ise profesördür. Bu doğru olsa, Özgür Demirtaş'ın İnce Memed'den çok daha mükemmel bir roman yazabilmesi beklenirdi ama yazamaz. Ortaokul mezunu bile olmayan Yaşar Kemal İnce Memed adlı şaheseri yazabilirken, Doktoralı Demirtaş benzer bir şaheseri yazamaz. Bunu niye belirttim? Eğitim her şey demek değildir, anlaşılsın diye...


    Al bu da profesör, güya okumuş:

    Ebubekir Sofuoğlu, yumruk atan AKP’li vekili savundu: ‘Adamın dibiymiş’ - Son dakika haberleri – Sözcü (sozcu.com.tr)


    Şimdi biz profesör değiliz diye bu adamı eleştiremeyecek miyiz?


    Eski bir atasözümüz var, hatırlamakta fayda görüyorum: "Eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır."

    Şimdi Özgür Demirtaş'a eşek dedi diye ortaya atılacaklar muhakkak çıkacaktır. Bu sözü Özgür Demirtaş için söylemedim. Şunu vurgulamak için söyledim: Formal eğitimin insan kalitesindeki yeri sınırlıdır, beşeri kalitenin başat kaynağı tek başına formal eğitim olamaz. Ben de Türkiye'nin en iyi 2 üniversitesinden birinden mezunum ama kişiliğimdeki defoların da, sık sık yanıldığımın da farkındayım.



    Kaldı ki ,insanlar ne kadar eğitimli olursa olsunlar, nihayetinde - son kertede - daha çok duygularıyla hareket ederler ve duygular çoğu kez yanıltıcıdır, insanı yanlışa sürükler.


    Öte yandan seçtiğin "cahilce" zamiri insanları, Özgür Demirtaş sevenlerini irrite etmeye müsait. Belki daha müsait, daha az rahatsız edici bir şeyler seçebilirdin ve lince maruz kalmazdın diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 9 Aralık 2022; 0:10:13 >




  • mustang_88 kullanıcısına yanıt

    Saygınız bence gerçekten bayağı varmış ki futbol yorumunu çok yadırgamış gibi başlık atmışsınız. Ondan herhalde bunu beklemiyordunuz. Spor kişisel olarak anladığım ya da kıymet verdiğim bir şey değil; haliyle Demirtaş haklı mı değil mi serzenişiniz doğru mu değil mi bir yargı bildiremem. Ancak bir dalga geçme ve ciddiyetsizlik havası da almadım değil. Ve Demirtaş'a da bu uyuyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustang_88 kullanıcısına yanıt
    Birileri bu sene şu olsun bu sene bu olsun diye talimat vermiş ya hani, başakşehir Trabzon falan için, buda dalgasını geçmiş işte. Bilgisayar oyunu gibi oynarsan bu oyunu ortaya koca koca bütçe koyan takımları batırırsın demek istemiş. Serbest bırak demiş. Ali Koç başarılı olsun derkende, Ali koçun muhalefet erki ele geçirdiğinde neler yapabileceğini bildiği için demiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sizden büyük cahil olmasın şu dünyada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 9 Aralık 2022; 0:45:28 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.