Şimdi Ara

Oyun Muhabbeti: Oyunlara 100 Puan Verme Modasını Konuştuk (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesut bölümsonucanavarindaki videolarda yer almaya başladıysa bu site ciddi kan kaybediyor demektir.yakında batarsa şaşırmam.durumun ne kadar içler acısı olduğunu göstermek istemişler sanırım

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 100 verilmez diye birşey yok arkadaşlar bunu hala anlayamıyor kimse, oyunun türüne göre, özellikle yarattığı etkiye göre gayet de verilir, sonuçta bu sınav notu değil, matematik sınavına girip 10 soruyu doğru yanıtlayıp 100 almak değildir bu not sistemi.

    Oyun sende öyle bir derin etki bırakmıştırki gayet de 100 verirsin ben last of us'a mesela 100 üzerinden 1500 veriyorum, ama keko gibi grafik,senaryo,oynanış,kontroller diye parça parça ayırıp ortalamasını alırsan tabiki o oyun bıraktığı etkiden çıkar matematik sınavına döner.

    100 demek kusursuz demek değildir, bıraktığı etki "övgüdür" kısaca, kusur bulacaksak her oyunda ne kusurlar bulurum sabaha kadar hem de, o zaman 30luk oyun bile çıkmaz karşınıza puan olarak, öncelikle bunu idrak etmeniz lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 9 Mayıs 2016; 0:22:52 >
  • Serzeniste bulundugunuz kimi noktalarda hakli olmaniza ragmen aslinda bu duruma sebep olanlarda ne yazikki sizlersiniz.

    En basit konudan giriyorum;kullanicilarin elestiriye tahammulsuzlugu.

    Artik forum oyle bir hale geldi ki,firmalarin veya sizin reklam yapmaniza gerek yok.Kullanicilar sistemleri allayip pullayip goklere cikartiyorlar veya oyunlari.Genelde bunlar fanboy dedigimiz kisiler.Ve bunlarin karsisinda aslinda gercekten olaylara,durumlara,sistemlere objektif yaklasan kisiler vardi.Ama onlarda "sayenizde"bozuldu,tamamen tarafli oldular.Cunku bunlar yerine tartisma getirecek fanboylar korundu,kollandi

    Cunku sitemiz hit alsin,tartisma olsun diye teknolojinin t sinden anlamayan,isi gucu sahip oldugu sistemi ovmek olan kisileri onca sikayete,onca elestiriye ragmen ne banladiniz nede baska yaptirimlar uyguladiniz.Forumdaki kendi basliklarinda kralliklar kurmalarina musaade ettiniz.Gelip hoslarina gitmeyen ama dogru bir durumu soyleyenleri tasladilar ve siz bunlara goz yumdunuz.Neden?

    Cunku hit almak,reklam gosteriminin ust seviyelere tasinmasi umrunuzdaydi sadece.Bu hareketiniz yuzunden forum oldu gitti.2008 uyesiyim,eskiden de fanboylar vardi ama kafalarina vuruldugu(haksiz soylemlerinde)icin ortam yine hakkiyl elestiri,ovgu yapanlara kaliyordu.Bu da hem dogru bilgiyi hemde tarafsiz,dostca ortami getiriyordu.

    Bu yakindiginiz durumun musebbi sizsiniz maalesef,o yuzden cokta veryansin etmeyin derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony size baskı yapmıyor da sizde kaşınıyorsunuz şu video ile BSC ekibi :)) Evet belki 100 puan etmeyebilir Uncharted 4 henüz oynamadım sadece puanları gördüm yorum yapmam doğru olmaz da neden alamasın ? Veya alıyorsa sırf bunun için bu videoyu çekmek ne kadar doğru orası da ayrı bir konu. Unc dan yüksek puanlı oyunlar var onlara yüksek puan verildiği zaman da hazırlasaydınız böyle bir video. Direk oyuna karşı yapılmış bir video izlenimi bıraktırmışsınız. Anti uncharted cılara gün doğmuş :)

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Aklıma şu geldi oyun ları puan verir iken eğer Türkçe altyazı yok ise kafadan bir tepki olarak 0.5 veya 1 puan kırılabilir misal far cry primal 7 ama Türkçe olmadığı için 6.5 bence bu bile çok farklı bir bakış açısı katar :)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pofpor01

    Videoyu izledikten sonra şunu söyleyebilirim:
    Yeni nesil doyumsuz,yönlendirilmeye muhtaç ve eleştirmek onlar için yaşam tarzı. Bu sene 4. sınıfları okutuyorum. Çocuklar her şeyi eleştiriyorlar. Eğlenceli bir şekilde ders işliyorsunuz "sıkıldık" diyorlar, bulmaca, kelime bulma, boyama etkinliği yaptırıyorsunuz "offf başka bir şey yapalım" diyorlar, ders ile alakalı ilginç birkaç bilgi (bilim, teknoloji...) verelim dersiniz içlerinden bazıları sırf eleştiri olsun diye "derse devam edelim, neden ders yapmıyoruz" diyorlar.
    Yönlendirmeye müsait bir nesil demiştim onun için de birşeyler yazayım:
    Sınıfın en zekileri, en başarılıları bile sizden onay alıp sizin yönlendirmenizi istiyor. Şimdi diyeceksiniz ki "bunlar daha ilkokul öğrencisi zaten". Öyle değil arkadaşlar olabildiğince öz güven kazandırıp, kendi başlarına karar verebilme becerilerini üst seviyede tutacak şekilde ders işliyoruz, sorumluluk veriyoruz... Gelin görün ki "Aşağıdaki ....... kelimelerin altını çiziniz." tarzındaki en basit sorularda bile "öğretmenim kelimelerin altını mı çizeceğiz?", soruyu bile okumadan (çünkü her şeyde hazıra alışmışlar) " ne yapacağız?" şeklinde sizi kudurtacak sorularla karşınıza çıkıyorlar. Tekrar söylüyorum bunlar zeki ve başarılı öğrenciler, eğitim seviyesi düşük bir okulda ya da sınıfta değiller.
    Yukarıda anlattığım gibi forumlarda da bu şekilde körlemeye yazan, eleştiren insanlar çok. Maalesef bu şekilde de devam edecek. 80'ler ve 90'ların paylaşım yapan, sokağa çıkan oyun oynayan, atari salonuna beraber gidip gülerek muhabbet eden, "Bende NES var ama senin SEGA da çok güzel ver biraz oynayayım" deyip asla eleştirmeyen insanları göremeyeceğiz artık.


    Çok güzel bir yorum hocam. Bakış açınızı çok güzel yansıtmışsınız, saygılar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Olayın özeti...

    - "PC Fanboyu olduğum için Uncharted 4'ün 100 puanları almasına moralim bozuldu, kıskandım, sinirlendim."

    - "Keşke sıfır 0 verselerdi. Öyle sinirlendim ki oyuna (sıfır) veriyorum."

    - "Taraf tutuyorum. O yüzden Uncharted 4'ün düşük puan almasını istiyorum."
  • Arkadaşlardan biri erdinç iyikul 10 puan verdi diyor ama verdiği zaman 2008-2009 yılıydı. Demek istediğim ?ey site daha yeni kurulmu?tu acemiliklerine veriyorum incelemeler bile 5-6 dk felandı ve erdinç iyikul çok acemiydi video inceleme konusunda.Oyunları videolu inceleme konusunda bir ilk bsc, her ?eyin bir acemiliği olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smalsrol

    quote:

    Orjinalden alıntı: venomstr

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: smalsrol

    <b><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=116724920&url=#" onclick="return toggle('d116710537d')" data-href="#" onclick="return toggle('d116710537d')"><br><img src="http://icon.donanimhaber.com/quote-goster.png" border="0"><br></a></b><div id="d116710537d" style="display:none;"><blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: r3vstallon

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: smalsrol

    Bana göre gelmiş geçmiş en iyi oyun Witcher 3 olsa dahi, o oyun bile 100 puanı hak etmiyor. Her oyunun bir eksiği mutlaka vardır. Sonuçta insanlar yapıyor oyunları, mutlaka bir şeyler eksik olabiliyor. Bu arada Witcher 3 ün meta critic puanı 93, Uncharted'ın 94 ;) Witcher'ın user score'u 9.2, bakalım Uncharted'ın user puanı kaç olacak, önemli olan o.</blockquote>

    Oyuna verdiğin skorla beğenip, beğenmemek arasında fark yok. Grafiği beğenmedin ama senaryo kitap gibi, gameplay kötü ama grafikler hayal ettiğin gibi çıkarsa 100 de verirsin, 10 da, 0 da. Verilemez diye bir şey yok. İncelemeyi yazan, sonunda notunu veren kişi kendi düşüncesine göre karar verir, kendi kriterlere uyan noktaları över. The Witcher 3'ün mükemmel olduğunu söyleyip buna rağmen sana göre 100 almaz demek senin kendi görüşün. Bana göre de 100 değil 200'lük oyun. Orada bir anlaşalım.

    Userscore örneği çok talihsiz. The Witcher 3 çok rahat 92'den fazla Userscore alacakken alttaki gibi bin tane saçma sapan elemanın puanı yüzünden 92'de. Takip ettiğin sitenin notuna, yazısına bakarsın da Userscore bir oyun alacakken, karşılaştırma yaparken en son bakılacak yerdir.

    Uncharted 4 PS4 oyunu olduğundan alttakinden daha vahim durumlar olacak.


    <img src="http://i.hizliresim.com/XkaN3j.jpg" align="middle" border="0" alt=""></blockquote></div>

    Ya tabiki her zaman troller oluyor, o konuda haklısın. Şunu bilmeni isterim, witcher'ın değeri benim gözümde 100 den bile fazla fakat ben bir oyun basını mensubu olsam 100 vermezdim, veremezdim çünkü oyunun eksik olduğu, zayıf olduğu yönler vardı. Uncharted da çok güzel olmuştur, ona kimsenin lafı yok ama eğer 100 puan verilmişse ben şunu anlarım abi bu oyunun her şeyi dört dörtlük, içinde bir tane bile bug yok, oyun hiç kendini tekrarlamıyor, seslendirme, grafik, oyun performansı her şeyi dört dörtlük. Eğer oyunda en ufak bir eksik bile varsa, bir oyun basını mensubu o oyuna 100 veremez. Örneğin Dark Souls 3 çok güzel olmuş, fakat abi 2016 yılındayız ama hala karakterler konuşurken ağzı oynamıyor. Ya da bir Npcden zırh alırken üstündeki zırhla karşılaştırma yapma ekranı çıkmıyor mesela. Bu beni çok rahatsız ediyor oynarken, o yüzden kimse kalkıp DS3 100 puan alır diyemez. Aynı şekilde mutlaka Uncharted'ın da ufak tefek de olsa kötü olduğu yanları vardır. 100 puan demek mükemmel, kusursuz demektir. Ha oyun gerçekten 100 puanlıktır, çıktığında oynayıp görecem, o zaman bu söylediklerimi yalarım kardeşim.
    </blockquote>
    Verilir, bal gibi verilir...

    Oyun mükemmele yakınsa, ufak tefek kusurlar göz ardı edilir. Övgü amaçlı verilir.

    Senaryosu ve atmosferi çok etkileyicidir... Oyuncu, oyunu oynarken oyundan aldığı keyif tavan yapmıştır yine verilir. Müzikler harikadır, oynanış harikadır yine verilir. Witcher 3'e de verilir, Dark Souls'a da verilir... Last of Us'a da verilir, Uncharted'a da verilir. Yeter ki oyun kaliteli olsun.

    Oyun dünyasında mükemmel bir etki bırakmıştır, çok kalitelidir. Yine verilir...


    Saydığın bütün oyunlar gerçekten mükemmeldi evet, hepsini de bayıla bayıla oynadım fakat hepsinin de eksik olduğu noktalar vardı. Bu eksik noktları sen görmezden gelebilirsin, ben görmezden gelebilirim fakat 10 kişi içerisinde 1 kişi dahi görmezden gelemezse o oyun 100 puanı hak etmiyor demektir. Bir oyun basını mensubu da subjektif düşünüp " ya ufak tefek yerleri de görmezden gelip 100 vereyim " derse, yaptığı iş profesyonellikten çıkar. Editörler o

    Bir oyunun 100 puan alması için dünyadaki bütün insanların beğenmesi gerekmiyor ki. Editör için 100 puanlık bir oyundur 100 verir geçer. Bu sınav gibi değil. Kaç doğrun var kaç yanlışın var ona göre puan verilmiyor. Bu öznel bir durum. Ayrıca son zamanlarda kaç tane oyuna 100 verilmişte eleştiriliyor onu da anlamak mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: venomstr

    Olayın özeti...

    - "PC Fanboyu olduğum için Uncharted 4'ün 100 puanları almasına moralim bozuldu, kıskandım, sinirlendim."

    - "Keşke sıfır 0 verselerdi. Öyle sinirlendim ki oyuna (sıfır) veriyorum."

    - "Taraf tutuyorum. O yüzden Uncharted 4'ün düşük puan almasını istiyorum."


    Sayın BSC ve DH editörleri;

    Şu şekilde bir kullanıcı kitlesine sahip olduğunuz için sizin adınıza üzülüyor, forumlarınızda teknoseyir veyahut technopat tarzında kurallar uygulamanızı önemle tavsiye ediyor ve bol sabırlar diliyorum.

    -Bir PS4, PC ve 3DS oyuncusu.
  • Oyun zamanının ötesindeyse 10 yıl sonra bile oynayabilecek kalitedeyse veya kendini oynatıyorsa 100 de alır 200 de. Benim için oynadığım 4 Zelda oyunu da (ocarina, wind waker, twilight princess, skyward sword) 100 üzerinden 100 dür. Hatta 500 dür. Zorlasam çok az yerden puan kırabilirim. Veya final fantasy ler de aynı şekilde. Bu tamamen kişiye göre değişen bi durum. Ben oyuna bayılırım 100 üzerinden 500 499 kurtarmaz derim öteki hiç sevmez bu ne la mok gibi oyun der. Yok kılı yok tüyü dersek hiçbir oyun 50 alamaz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bu muhabbetler çok hoşuma gidiyo Mesut abi hep olsun bence.
    Ayrıca benim gözümde hiçbir oyun 100 etmez elbet bi kusuru vardır. Ps4üm var uncharted oynıcam kimin ne puan verdiği önemli değil zaten.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Technopatta,Oyungezerde, haberlerin altına yorum yapıp,çok güzel fikir alışverişinde bulunabiliyorum oradaki arkadaşlarla.Ama burada olsun,dh de olsun bu ne mümkün.
    Bu konuda DH ve BSC ekibi öz eleştiri yapmalı.Çok katı fanatikler konuları fikir alışverişinden çok,kendi fikrini empoze etme savaşına çeviriyor ve insanın boş boş tartışma içinde enerjisini tüketesi haliyle gelmiyor. Bu duruma gelinmesinin sorumlusu bizzat sizsiniz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yahu bu Mesut kadar oyundan anlamadığı halde saçma sapan yorumlar yapıp en ufak eleştiride mesaj silip köpüren bir trol çalışan yok.

    Hem oyunlardan anlama hem yok şu iyi bu kötü de dünyanın en çok takip edilip tutulan oyun siteleri senin dandik dediğin oyuna en yüksek puanları veriyorsa hatayı biraz da kendinde araman lazım.

    Sonuçta sizin yaptığınız haberlerin de %99 kaynağı o yabancı sitelerden alınıp çevirilen haberler .

    Şahsi düşüncem ne sizin ne başka sitelerin verdiği puanları çok önemsemem oyunu dener bakarım beni eğlendiriyorsa benim için iyi veya kötüdür.
  • defected kullanıcısına yanıt
    bayan personel oje sürüyor heralde bunların kafa ondan gidik havalandırmayı açarlarsa düzelirler belki...
  • şimdi abi çoçuk diye alay etmemek lazım bu yanlış. yaşı küçük olup illa fanboy cahil olacak değil, yaşı küçük olupta adam olmuş çok kişi gördüm. konsol oyuncuları tabi birbirine sataşabilir admalar o kadar para verip birde oyun alıyor tabi savunacak kendi tarafını. Ben hiç bir tarafı tutmamışımdır pc oyuncusuyum mutluyum zira klavye mause benim vazgeçilmezim. yani kısaca kaç puan verildiği önemlimi ayda yılda bir tane çıkan özel bir oyuna 4 puan versende alınır 100 puan versende alınır

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Puanların abartıldığı kesinlikle doğru ama hiç 100 puan verilmez demekte yanlış olur bence. Kendi türünde oyun dört dörtlükse, eksiksizse neden olmasın; Gears of War - Half Life 2 - Shogun 2 Total War vs.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Hep Mesut reyizi BSC'de de görmek istemişimdir. Devamı gelmesi dileğiyle. Fakat bi tane daha editör lazım kesinlikle. Şu beleşe çalışan Amerikalı arkadaşı tekrar bi arasanız ya :D
    Konumuza gelecek olursak: Bizim kitlemiz de ne yazıkki popüler kültüre kurban gitmiş durumda. Bi oyuna 100 vermek imkansıza yakın bi şeydir. Yüz demek tüm soruları dogru yapmış demektir. En basitinden Uncharted 4'te yıkılabilirlik yok. Olsa daha da zevkli olabilirmiş. Bence yüz olamaz artık. BSC'nin dik duruşu; küçülmelerine, çok kaliteli insanlarla yollarını ayrılmalarına sebep oldu. Fakat ilkelerinden vazgeçmediler. Editör azlığı, video içerik azlığı vs. eleştirilebilir. Fakat kalitesi hele de ülkemiz şartlarında çok iyi durumda. Bu siteye sahip çıkmamız lazım. Dünyada bile böyle siteler çok az kaldı artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut'un gelmesi güzel olmuş fakat Gökhan'ı aradı gözlerim. Mesut sivri dilini hep sevmişimdir çünkü adamda yalan yok neyse onu söylüyor. Yıllardırda takip ederim. Forumlardada en çok eleştirilen hep Mesut olur ama doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar nede olsa. Yok Talha'yı kaydırdı yok Ersin'i gönderdi falan. Yok artık... Fakat BSC ailesi olarak sizden daha çok aktivite bekliyorum. Video muhabbetlerin artması ve aktiflik bekliyorum. Son dönemde bu videoların artması canlılık getirdi devamlarını bekliyoruz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Driveclub ın ederi 6 puandı. Tunahan 7.7 puanla gerçekten fazla vermiş ama yinede yaranamamış. Mesela forumda herhangi oyunun konusunda eleştiri yaz ya fanboysun ya trol. Mükemmel şahane harika sadece bunları yazacaksın bu kafadan bacaklılara göre.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.