Şimdi Ara

Ölecek olan bir insanı güzel hatırlamak için ne yapardınız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgadevrim

    Dedemi de bu gece kaybettik. 20 gün önce yüzlerine bakıp güldüğüm, konuştuğum, neşelendiğim insanlar dedeme 4. evre kanser teşhisi koyulmasından 30 gün sonra dünyadan göçüp gittiler. Beni büyüten, hakkı asla ödenmeyecek insanlar gitti. Elim ayağım boşalıyor, mahvoluyorum...
    Kandilimiz mübarek olsun.

    Basın sağolsun güzel insan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokcesel

    Hocam başınız sağ olsun mekanları cennet olsun. Aynı duyguları paylaşıyoruz şu an seni çok iyi anlıyorum.. 24 yaşındayım, annem ben çocukken daha doğrusu bebekken ayrılmış babamdan ve baba evine dönmüş benimle birlikte. Dedemi 5 yaşındayken kaybettik hayal meyal hatırlıyorum onun vefatı çok etki bırakmadı üzerimde. Teyzemlerle aynı binada oturuyorduk 14 yaşına kadar. Annem, anneannem ve ben kalıyorduk evde, 14 yaşında taşındık biz o ilçeden başka ilçeye geldik. Eniştemi baba yerine koymuştum aile de tek erkek sayılırdı dayımdan sonra. Kuzenlerimle birlikte büyüdük anne, teyze, enişte çalışınca anneannem büyüttü bizi emeği çok kadının üzerimizde. O okula götürdü o okul çıkışında aldı bizi, o yedirdi içirdi, o gezdirdi bizi her ay emekli maaşını almaya giderken bizi de götürürdü yanında maaşını çektiği bankanın karşısında lokanta vardı döner yedirirdi bize kuzenimle birlikte. Kendisi yemez bize yedirirdi. Ben gitmek istemezdim zorla götürürdü yorulduğumda omzuna alırdı. Ben nasıl öderim o kadının hakkını ? Ödeyemem..

    26 nisanda anneannem'i kaybettik 78 yaşındaydı etkisi halen geçmedi üzerimden derken 5 gün sonra eniştem vefat etti kalp krizinden daha çok yıkıldım. Anneannem 3 haftadır yoğun bakımda yatıyordu bekliyorduk kötü haberini, alıştırmıştı bizi bir nevi ama eniştemin vefatı aniden oldu. Teyzemler bizde kalıyordu anneannemin 40'ı çıkana kadar gitmeyeceklerdi ama 5 gün sonra teyzeme telefon gelince şu hastaneye gelin eşiniz yoğun bakımda diye işler çok değişti. Bir acıyı daha sineye çekemeden babam yerine koyduğum ileri de onun gibi olmak istediğim adamın acısı daha çok koydu bana.

    Acıların tarifi yok yaşayan bilir Allah geride kalanlara sabır versin demekten başka gelmiyor elden bir şey. Hepsiyle çok güzel anılarım var, bazıları akıldan çıkmayan bazıları ise akıldan çıkmış ama düşündükçe akla gelen.. Sizinde vardır illa ki çok sevdiğiniz de belli ama anılarda kaldı her şey alışacağız zaman alıştıracak bizi.

    Eniştemi okuyup yazmayı çok severdi. Çantasında not defterleri, gazete kupürleri vardı sürekli not tutar unutmamak için okurdu. Bir not defterinin en son sayfasında yazdığı yazıyı paylaşmak istiyorum sizinle.

    Ne kadar yazsak ne kadar söylesek yinede eksik gideceğiz bu dünyadan, ne kadar eksik gidersek gidelim, yinede çok şey bırakacağız bu dünyaya birileri eksiğimizi tamamlasın diye.

    Sizlerin de kandili mübarek olsun. İyi forumlar dilerim..

    Çok güzel yazmışsın kardeşim ki gözlerim doluyor okurken. Ben de 24 yaşındayım ve anneannem de 78 yaşında vefat etti. İşi zorlaştıran o emekli maaşıyla gidilen lokantalar, okula götürmeler zaten aynılarını birebir yaşadım. 5 yıl önce de ev alınca aynı sokaktan taşındık ama İstanbul'da olduğum sürece her hafta 2 kere giderdim yanına. Şimdi gittiğimde onu görememek korkunç bir tecrübe. Anneannem çok akıllı kadındı, dedemin kanser olduğunu ne kendi ne de anneannem bilmiyordu fakat gözlerimizden hareketlerimizden anladı ki stres ve üzüntüye bağlı şekilde beyninde bulunan baloncuk patladı ve beyin kanamasından dedemden önce çekip gitti. Gidince dağ gibi dedem, 4. evreye kadar hiçbir yerinde sorun yaşamamış günde neredeyse 5-10 km arası yürüyen adam çöktü. Halini hatrını sorunca ağlamaya başladı yavaş yavaş sol ayağından güç gitti, daha sonra sürerek anca yürüteçle yürümeye devam etti ve en son olarak titremelerle birlikte hastaneye kaldırdık. Hayatı boyunca 1 gün yatağa düştü, kimseye muhtaç olmadı. Son gün, yani o 1 gün utanmasın benden eli ayağı tutmuyor diye odasının önünden jet gibi geçiyordum, ağlamasın diye. Yoğun bakımda 6 gün kaldıktan sonra, anneannem hakkın rahmetine kavuşalı daha 14 gün olmuşken o da aramızdan ayrıldı. Annemi, dayımları hiç böyle görmedim bazen gerçekten dayanamıyorum. Ne karı gibi adammışım diyorum bu kadar ağlak olur mu insan oluyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zorradam kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun güzel kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgadevrim kullanıcısına yanıt
    Hocam fazla ağıt, ağıt getirir derler bunu yaşadıktan sonra ne bundan böyle ağıt yakarım ne de sitem ederim. Aynı duyguları paylaşıyoruz dediğim gibi ağlak değiliz ama bu yaşadıklarımız ağır geliyor biraz belli ki sen de duygusalsın biraz benim gibi.

    Onları hep gülerken hatırlamaya çalış, sana moral olsun senin de yüzün gülsün. Allah sabır versin kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokcesel kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde sana da Allah sabır versin kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.