Şimdi Ara

Ölecek olan bir insanı güzel hatırlamak için ne yapardınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorum gayet açık ve net, öğrenmek istiyorum. Tek başıma düşünmekle olmuyor çünkü.. Kafayı yemek üzereyim. Sayılı günleri kalan birini, daha iyi hatırlamak, ileride Allah nasip ederse evlatlarıma, eşime, istediklerime nasıl hatırlatabilirim ? Aklıma odanın bir köşesine telefon koyup video çekmekten başka hiçbir şey gelmiyor. Belki bu benim için daha ağır bile olabilir. Herhangi bir fikri olan var mı ? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.



  • Manevi değeri yüksek olan bir eşyası varsa alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırlamamak en iyisi. Hasretini çekmeden hatırlayamazsın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşyadan yana sıkıntı yok.

    Nasıl olur be kardeşim, nasıl unutulacak nasıl edilecek. Belki yıllar sonra bu yazdıklarımı okurken bu kadar yoğun hissetmeyeceğim ama nasıl unutayım.
  • 21 Nisan gününde kanser teşhisi konan dedem için kendimizi hazırlamaya çalışırken beyin kanamasından anneannemi kaybettik. Allah mekanını cennet eylesin. İnsanın içi yanıyor.
  • Basin saolsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölen sizin için ölmüştür.Onun için yeni bir başlangıçtır.Muhtemelen öldüğünün farkında olmıyacak.Kurtulduklarını düşünürsen huzurun olur.Alışılması zor fakat alışıyor insan.Güzel bir aile fotoğrafı çekebilirsin ayrıca.

    Ölüm çok yakınımızda en geç 20 yaşında biri için 50 sene sonra.Mutlak son.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam gerçekten tahmin edilemeyecek bir acı, birgün hepimiz yaşayacağız ve tadacağızda.
    Güzel bir kamerayla videolar çekerek konuşturmak, hiç olmadığı kadar iyi vakit geçirmek gibi şeyler yapabilirsin.

    benim dedemde yaşlı, 90 yaşında ama sağlığı iyi maşallah. dedemi son zamanlarda sık sık her istediğinde köye götürüyoruz, bolbol resimlerini çekiyoruz. Özellikle güzel sofralar kurup, maaile bir araya gelip konuşturmak güzel olur. bunları resim ve videolarla kayıt altına alırsanız her baktığında iyi hatırlarsın. Şuan yapabileceğin en iyi şey bu. Rahmetli olduktan sonra insanın içini cız eden bi yumak kalır. Güzel günlerde hatırlamak en önemlisi. Yaşamadım böyle bir acı, allahta yaşatmasın.
  • benimde babaannem şu an komada durumu daha kötü olmuş.Doktor hazırlıklı olun diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim , Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun inşallah .

    Başınız sağolsun .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehmistan

    benimde babaannem şu an komada durumu daha kötü olmuş.Doktor hazırlıklı olun diyor

    geçmiş olsun knk acil şifalar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FSOCIETY

    quote:

    Orijinalden alıntı: Şehmistan

    benimde babaannem şu an komada durumu daha kötü olmuş.Doktor hazırlıklı olun diyor

    geçmiş olsun knk acil şifalar

    kaybettim bu sabah.Hayatımda annem kadar sevdiğim kadını kaybettim...
  • Tüm düşünceleriniz ve yazılarınız için teşekkür ederim. Ben de beni büyüten insanı kaybettim. Beni seven sayan herkes onun bana öğrettiği şeyleri sevdi aslında, gerçekten çok acı bir durum. Üstelik son kez göremedim. Tez toplantısına gidiyorum diye evden çıktım, eve döneceğim gün sabah mesaj geldi ve anneanneni kaybettik yazısını gördüm dünya başıma yıkıldı. Eve gelene kadar yaşadıklarımı bir Allah bilir. Allah'ın emri, söylenecek hiçbir şey yok ancak doyamamıştım. Keşke son kez, bir kere sarılma şansım olsaydı, olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başın sağolsun
  • Güzel öldürürdüm, makyaj yaptıktan sonra öldürürdüm.
    Allah herkese uzun ömürler versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun. Şimdi de bekliyoruz, dedem için bir umut bekliyoruz. İnşallah, Allah ona ömür verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah çektirmedi, onları da ayrı bırakmadı. Anneannem, dedemi de yanına çağırdı. Hiçbir umut yok. Kanserdi ve akciğere, bütün organlara, beyne yayılmış durumda. Anneannem gideli daha 2 hafta olmadı. Aynı hastanenin aynı yoğun bakım aynı yatağına yatırdılar. Ani gelen titremeleri hala durmadı. 3 gündür uyuyor ancak vücudu hala titriyor. Denenecek her şey denendi, yapılacaklar yapıldı. Sadece ölüm haberini bekliyoruz artık. Allah kimseye yaşatmasın bunları. Sırayla gittiler, ayrı kalamadılar. Allah mekanlarını cennet eylesin. Geride annem olmak üzere ailemize sabır versin. Aynı derdi yaşamaya başlayan, yaşayan kardeşlerime de sabırlar versin. Hiçbir şey insan sağlığından, canından kıymetli değil. Dünyevi şeyler için kimseyi kırmaya gerek yok.
  • Dedemi de bu gece kaybettik. 20 gün önce yüzlerine bakıp güldüğüm, konuştuğum, neşelendiğim insanlar dedeme 4. evre kanser teşhisi koyulmasından 30 gün sonra dünyadan göçüp gittiler. Beni büyüten, hakkı asla ödenmeyecek insanlar gitti. Elim ayağım boşalıyor, mahvoluyorum...
    Kandilimiz mübarek olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam başınız sağ olsun mekanları cennet olsun. Aynı duyguları paylaşıyoruz şu an seni çok iyi anlıyorum.. 24 yaşındayım, annem ben çocukken daha doğrusu bebekken ayrılmış babamdan ve baba evine dönmüş benimle birlikte. Dedemi 5 yaşındayken kaybettik hayal meyal hatırlıyorum onun vefatı çok etki bırakmadı üzerimde. Teyzemlerle aynı binada oturuyorduk 14 yaşına kadar. Annem, anneannem ve ben kalıyorduk evde, 14 yaşında taşındık biz o ilçeden başka ilçeye geldik. Eniştemi baba yerine koymuştum aile de tek erkek sayılırdı dayımdan sonra. Kuzenlerimle birlikte büyüdük anne, teyze, enişte çalışınca anneannem büyüttü bizi emeği çok kadının üzerimizde. O okula götürdü o okul çıkışında aldı bizi, o yedirdi içirdi, o gezdirdi bizi her ay emekli maaşını almaya giderken bizi de götürürdü yanında maaşını çektiği bankanın karşısında lokanta vardı döner yedirirdi bize kuzenimle birlikte. Kendisi yemez bize yedirirdi. Ben gitmek istemezdim zorla götürürdü yorulduğumda omzuna alırdı. Ben nasıl öderim o kadının hakkını ? Ödeyemem..

    26 nisanda anneannem'i kaybettik 78 yaşındaydı etkisi halen geçmedi üzerimden derken 5 gün sonra eniştem vefat etti kalp krizinden daha çok yıkıldım. Anneannem 3 haftadır yoğun bakımda yatıyordu bekliyorduk kötü haberini, alıştırmıştı bizi bir nevi ama eniştemin vefatı aniden oldu. Teyzemler bizde kalıyordu anneannemin 40'ı çıkana kadar gitmeyeceklerdi ama 5 gün sonra teyzeme telefon gelince şu hastaneye gelin eşiniz yoğun bakımda diye işler çok değişti. Bir acıyı daha sineye çekemeden babam yerine koyduğum ileri de onun gibi olmak istediğim adamın acısı daha çok koydu bana.

    Acıların tarifi yok yaşayan bilir Allah geride kalanlara sabır versin demekten başka gelmiyor elden bir şey. Hepsiyle çok güzel anılarım var, bazıları akıldan çıkmayan bazıları ise akıldan çıkmış ama düşündükçe akla gelen.. Sizinde vardır illa ki çok sevdiğiniz de belli ama anılarda kaldı her şey alışacağız zaman alıştıracak bizi.

    Eniştemi okuyup yazmayı çok severdi. Çantasında not defterleri, gazete kupürleri vardı sürekli not tutar unutmamak için okurdu. Bir not defterinin en son sayfasında yazdığı yazıyı paylaşmak istiyorum sizinle.

    Ne kadar yazsak ne kadar söylesek yinede eksik gideceğiz bu dünyadan, ne kadar eksik gidersek gidelim, yinede çok şey bırakacağız bu dünyaya birileri eksiğimizi tamamlasın diye.

    Sizlerin de kandili mübarek olsun. İyi forumlar dilerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokcesel -- 21 Mayıs 2016; 8:11:38 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.