Şimdi Ara

Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
8.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın biri yazmış sana anlamamışsın kardeşim. Senin hesap matematikle hesaplanmaya uygun değil.

    Arkadaşın dediği gibi “100 işçi bir binayı 100 günde yapıyorsa 10000 işçi bir binayı 1 günde yapar değil mi?”
    Bu senin yaptığın hesaplamaya göre mümkün görünüyor.
  • benim bir tarih hocam vardı ortaokulda adam derse girer hiç birşey anlatmayıp ders anlatması gereken vakitte para sayar ve diğer işleriyle ilgilenir ve daha sonra çıkar giderdi.Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. 


    her ne kadar öğretmen olmak için imkanım olsa da sinirden dolayı (dayak atarım soruşturma yerim...) öğretmenlik tercihim değil bir formasyona bakar bu işÖğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. .


    üzgünüm ama devletteki öğretmenlerin maaşı o kadar da düşük değil Allah çarpar.(özel okullarda öğretmenlik için düşük)


    milletin asıl laf ettiği şey bu kadar tatil yapıp garanti işin ve garanti paranın olması hatta ek iş yaparak da bunu katlayabilmesi.(biraz da kıskançlık da var tabi...Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. )


    tartışmalara açığım





  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Ben atandığımda 40 saat ders + kurs, ayda 5-6 kez yurt nöbeti ile aylık maaşım 3400 gibi bir şey oluyordu. Aynı dönemde arkadaşım özelde ilk senesinde 2400 gibi para alıyordu. Öyle yurt nöbeti vs yok tabii. Anlamadığım o zamandan bu zamana nasıl oldu da özelde bu asgari ücret paralarını verir oldular? Ya bu okullar küçük dershane tarzı özel okul ya da milletin kanını emiyorlar. Asgari ücrete kolay kolay hiçbir öğretmen çalışmaz ( özel sebepleri yoksa).
  • Su ogretmen maasi konulari artik yasaklanmali yeter yaw sende ogretmen olup az calisip cok kazanaydin,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ssoc

    Arkadaşın biri yazmış sana anlamamışsın kardeşim. Senin hesap matematikle hesaplanmaya uygun değil.

    Arkadaşın dediği gibi “100 işçi bir binayı 100 günde yapıyorsa 10000 işçi bir binayı 1 günde yapar değil mi?”
    Bu senin yaptığın hesaplamaya göre mümkün görünüyor.

    Hayır kardeşim hesabın yanlış. Benim hesabımla uzaktan yakından da alakası yok. Adam orada yeni işe başlamış kıdemi hiç olmayan bir öğretmen maaşı atmış. Bu mudur diyor. Ben de dedim ki o değildir budur. Devlet maaş hesaplamasını 1 günde maksimum çalışılacak saati belirler, sonra tam sigortalı sayılabilmen için aylık en az çalışman gereken saati belirler ve maaşın oluşur. Sizde bu 60 saat (mesleki liselerde 80).Ben 7000 TL'ye yakın kazanan mesleki lise öğretmenleri biliyorum . Her öğretmeni 7000'den hesaplayalım o zaman. ilk mesajı atan arkadaşa bir şey demiyorsun bu maaşa çalışan yok diye. Bana geldi mi dil pabuç:) Yahu diyorum ki hesabımda yanlışlık varsa ispat et. Bu kadar basit. Neden olayı işçi probleminle daha da karmaşıklaştırıp çözmeye çalışıyosun:) Bu mesleği kimse zorla yaptırmıyor. Maddi açıdan tatmin olmuyorsan başka işler deneyebilirsiniz. Bu mesleğe başlarken size vaad edilen ,fakat sonra gerçekten hakkınız olduğu halde elinizden alınan bir şey varsa. Gel beraber karşı çıkalım. Ama yani aynı şeyleri yaza yaza bir hal olduk. Para para para.





  • öğretmen maaşının az yada cok olmasi konusunda öğretmenden baska herkes beyanat veriyor onlara kalmis sanki devlette kimin ne maas alacagi kahvahaneler kapandi diye forumlari kahvehaneye cevirdiniz ayıp valla

  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt

    Siz benim mesajımdaki hiçbir soruya/düşünceye cevap vermezken, ben tek tek size sonuna kadar sizi kırmadan, üzmeden, terbiyemi/ağzımı bozmadan, karşılıklı dostane şekilde konuşuyormuşçasına cevap veriyorum ve vereceğim. (35 senelik öğretmen maaşı/yeni atanan bekar bekçi+araştırma görevlisine cevap beklerdim)


    Yazdıklarımı teorik olarak algılamanız ayrı bir garip durum.



    Beden eğitimi öğretmeni arkadaşı tanıman etmem ama onlar adidas eşofmanları içinde cafelerde barlarda kızla karıyla gezerken ben kpss çalışıyordum. Asosyaldim onlara göre. Ben okula ortalama 22 iş günü 6 ders saati ile 132 saat yapar. Ayrıca diğer meslekler evine iş yükü getirmezken ben evde yarın ne yapacağımı, notları/yazılıları, ödevleri okuyorum. Veli gruplarına ödevler yolluyorum.


    Tabii ki öğrenciye verilen tenefüse ve yaz tatiline aklınız kaydığı için başka yerlerde yüzüyorsunuz.



    Öğretmenlik, Size göre kutsal olmadığı bana göre kutsal olmayacağı anlamına gelmez. Ben mesleğimi o kutsallıkla devam ettiriyorum.


    Doğu görevini suistimal edenlere sorun onu. Ben o gibi şerefsizler yüzünden yüksek lisans için 8 saat gidiş 8 saat geliş yolculuk çektim. 2010-2013 arası. Çürük elmalar yüzünden, tüm elmalara çürük diyemezsiniz. Buna ahlakınız, ahlakınız yoksa, edebiniz, edebiniz yoksa, vicdanınız el vermemeli.


    Bol Keseden atmalara gelince: Üzümle, çöpü karıştırmayın lütfen,



    "Maaşlarınız eğitim seviyenize ve çalışma şartlarınıza göre ülke standartlarının çok çok üzerindedir.(maliye bakanım teşekkürler) Allah daha çok versin diyor gereğinden fazla olan boş vaktinizi sosyal medayada sağda solda algı oluşturmak yerine kişisel ve mesleki gelişimize harcamanızı temenni ediyorum saygılarımla:)" bu cümleyi kurdunuz ya, alın size covid sürecinden ayrı ayrı kareler belki utanma duygusuna haizsinizdir.


    (Ben size asla bir ithamda bulunmadım ve bulunmayacağım ama utanın rica ediyorum)



    1. Cisco(hepsi 2020 eğitimi)(Dünya çapında geçerli sertifikalar)
    2. Meb Hizmetiçi evrakları(sadece 2020) (Ayrıca sağolsun devletim ingilizce biliyor diye de maaşıma katkı sağlıyor, 80 lira)
    3. PaloAlto Networks(Dünya çapında geçerli sertifika) (Hepsi 2020 eğitimi %'lik dilimler sizi umutlandırmasın lab girişileri tamamlanmadığı için o şekil yoksa hepsinin sertifikası mevcut)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 6 Mart 2021; 14:43:3 >




  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt
    Yukarda yazılanları anlamayan birine ne anlatayım. Alıntılayıp buraya önüne koysam yine anlayacağını düşünmüyorum. İçi boş laf çok sende kardeşim. Dolduracak derman bende yok. Eyvallah
  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt
    Ya bilip bilmeden sallama haftada 15 saat mi saat 08:30 da okula giriş 15:30 da (nöbet Veli ekstra bir görev olursa süre uzar) okuldan çıkış nasıl haftada 15 saat yapıyor şu asılsız saçma salak bilmeyip biliyorum sanan insanların sallama fikirlerine inanıyorsunuz ayrıca sınav etkinlik hazırlama Veli görüşmelerini saymıyorum
  • yeniceli2001 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş troll sanırım. Boşa kürek çekiyorsun. Klavyeni eskitmeye değmez
  • bir öğretmen maaşı en az 1000 dolar olmalıdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarum_58

    Ya bilip bilmeden sallama haftada 15 saat mi saat 08:30 da okula giriş 15:30 da (nöbet Veli ekstra bir görev olursa süre uzar) okuldan çıkış nasıl haftada 15 saat yapıyor şu asılsız saçma salak bilmeyip biliyorum sanan insanların sallama fikirlerine inanıyorsunuz ayrıca sınav etkinlik hazırlama Veli görüşmelerini saymıyorum

    Eğer sen öğretmensen yazık bu vatanın eğitim gören evlatlarına. Kazandığın paranın muhasebesini yapamayan bir adamsın.

  • Öğretmenler en az 8.000tl almalıdır.

  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    Değerli dostum, belli yıllar idarecilik yaptım, 15 saat bazdır.


    Ayrıca 21 ya da 22 saate kadar doldurarak seni dağ bayır gezdirir ilçe milli eğitim hele bir 15te kal. Kendi okulunda 15 saati dolduramayan öğretmen ya meslekçidir, ya da resim/müzik öğretmenidir.Onlara da zorunlu olarak o 15 saat üstü verilir.


    Bunları da yaz ya....




    Ayrıca yine Senin hesabına göre de "Profesör" de 10 saat derse girmekle mükelleftir. 10 saat derse girerek 15.000 alıyor. Doğru mu?

    Onların da tatili var, tenefüsü var.

    Doğruları söylemekten yazmaktan korkmayın. (Eşim üni.de öğretim üyesi bol kese değil)



    Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 17 Aralık 2020; 0:35:51 >




  • Ssoc S kullanıcısına yanıt

    Kırmadan üzmeden doğrular haykırılmalı hocam, Ötekileştirmeden önyargıları çatlatsak bile kafi. Olan klavyeye olsun... Sağ ol.

  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt
    Bak değişik bilip bilmediğin konularda eline hesap Makinesi alıp sallama sınıf öğretmeni farklı branş öğretmeni farklı lise öğretmeni farklı 15 saat maaş karşılığı derse giren branş öğretmenleri sınıf öğretmenlerini diğer öğretmenleri karıştırma değişik; bir sınıf öğretmeni haftada 30 saat derse girmek zorundadır ben maaş karşılığı olan 15 saate giriyorum daha fazla derse girmem diyemez ayrıca bak değişik yaptığımız işi bilek gücü ile yapılan işi bir tutup saat hesabı yapma insan yetiştirmeyi biz saat hesabı yaparak değil emeklerimizin karşılığında alırız sizin gibiler bizim saatimizi hesaplar
  • tarum_58 kullanıcısına yanıt

    Hocam ya lise terk ergen, ya meslek lisesinde öğretmeni dövmüş, onun acısını çıkarmaya çalışıyor.

    Ayrıca çocuğu da yok olabilir ki öğretmenlere teslim etsin...


    Ya da süper zengin öğretmeni ezer keser, yabancı TUTOR'a parayı bayılır.


    Mesajımı da görüp utanmış olsa gerek cvp bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 17 Aralık 2020; 0:24:34 >
  • yeniceli2001 Y kullanıcısına yanıt
    Doğru tespit birde kıçlarından uyduruyorlar 15 saat çalış 4500 lira maaş al böl çarp bide inanlar var haa sanki bizim işimiz bir tek okulla bitiyor uyuz oluyorum şu tiplere devlette afedersin aptal bize haftada 15 saat çalıştırıp 4500 TL para versin az önce iyi bi cevap geçirdim okuyunca susacak cinsten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarum_58 -- 17 Aralık 2020; 0:28:24 >
  • Gerçek ögretmenler için gerçekten az bir miktar bu fakat öyle tipler var ki asgari ücreti bile hak etmiyorlar. Öğretmenlere düzenli bir şekilde yeterlilik testi uygulanması ve buna göre zam verilmesi taraftarıyım ben


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt

    Hocam bu sözünüze katılıyorum...


    Ama çoğu meslek için de geçerli...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 17 Aralık 2020; 0:37:24 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.