Şimdi Ara

Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
8.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • taytay123 kullanıcısına yanıt

    Bir kere de okuduğunu anlayan, etik kurallar dahilinde tartışabilen birine denk gelsem ne olur yahu şu forumda  


    1- Girmediğimiz ek dersin ücretini aldığımızı söyledin. İspat et dediğimde de uzaktan eğitim sürecinde ek ders almaya devam edeceğimize dair yazı paylaşıyorsun. Aksini idda etmedim. Senin iddan da uzaktan eğitim sürecinde ek ders aldığımız değildi. İspat etmen gereken idda uzaktan eğitim sürecinde "girmediğimiz" derslerin ek dersini aldığımız iddası. Söylediklerimin arkasındayım. Girmediğim tek bir dersin dahi ücretini almadım. Sen de iftiranı ispat etmek zorundasın. Lafı evirip çevirme. İlk mesajındaki gibi "girmediğimiz" derslerin ek ders ücretini adlığımızı ispat et.


    2- Zırvanın alasını sen yapıyorsun. Sen kimsin ki benim anlattığım derse yorum yapabiliyorsun? Nasıl ders anlattığımı gördün mü ? Anlattığım dersin verimli olup olmadığına hangi dayanakları ile karar verdin? Madem hakkımda bir yargıya varacaksın bari profilime girip eski konuları incele. Bir şeyler bulmaya çalış da öyle yargıya var. Eğer iftira atmaya devam etmek yerine profilimi biraz inceleseydin 5000 sayısal sıralaması ile matematik öğretmenliği yazdığımı, KPSS Türkiye 13.'sü olduğumu görürdün. O konudaki mesajlarımı biraz olsun okusaydın mesleği isteyerek tercih ettiğimi ve severek yaptığımı görürdün. Bunları görünce de elin benim gibi bir adamın anlattığı derse zırva demeye gitmezdi.


    3- Mesajının "Ben sizin gibileri çok gördüm, hayatınız boyunca kendinizi çok mühim bir görev yapıyormuş zannedip (hakkıyla yapanlar hariç) ömrünüzün sonuna dek sırtınızı devlete dayayıp geçinir gidersiniz sonra da omo bizim mooşumuuz oozz diye gezersiniz lafa gelince de biz doğu hizmeti yaptık ama dimi" kısmında nefretini bir güzel kusmuşsun. Senin derdin tam olarak bu. Nefret kusmak. Yoksa öğretmenlerin mesleğinin kolay veya zor olması zerre umrunda değil. Benim gibileri çok görmüşmüş  "Beni" nerde gördün ? Rüyanda mı yoksa hayal dünyanda mı ? Görevini hakkıyla yapanları hariç tutmuşsun. Allah razı olsun. Peki bu mesleği bile isteye seçen ben, 5000. sayısal sıralamayla tercih eden ben, KPSS Türkiye 13.'sü olan ben bu görevi haketmiyorsam; ütopyandaki "görevini hakkıyla yapanlar" kim oluyor acaba? Ömrümün sonuna kadar sırtımı devlete dayar geçinirmişmişim  Hangi düşük seviyenin ürünü acaba bu cümle ? Maaşımı da sen veriyorsundur kesin  


    4- Asgari ücretle beden işçisi olarak çalışmadığımı sana kim söyledi ? Hakkımda hiçbirşey bilmeden sallayıp durma cüretini nerden aldın? Ailemin maddi durumu iyi değil. Onlara destek olmak için öğrenciyken inşaatta amelelik de yaptım garsonluk da... Sen bu meslekleri öğretmenlikle kıyaslıyorsan sorunu kendinde arayacaksın. Açıklamaya değer bile değil bu yazdığın saçmalık. Sana göre maden işçileri dünyanın en zengin insanı olmalı.


    5- KPSS zırva öyle mi  4 sene okumak (lisans) zırva öyle mi  Hadi bunlar zırva olsun. Senin ödev yazdığın seviyenin (lisansüstü) zırva olmadığına nasıl kanaat getiriyoruz? Yoksa senin seviyen zırva olamaz ama senin seviyenin aşağısı da zırva mı kabul ediliyor  Ne anlatıyorsun sen ya  


    6- 400 lira için 1 ay boyunca ödev yazma kısmını anlayamadım. Aydınlatırsan ona göre yorum yapacağım. Başkasının ödevini para karşılığı yapmıyorsundur umarım. Eğer öyleyse bu kadar yazıdan bir halt anlamazsın.


    7- Bana acıyormuşmuş  Sen kimsin yahu? Kimsin de benim acınacak durumda olduğuma kanaat getirebiliyorsun. Hangi yazdığının bir dayanağı var da kendi kendine triplere giriyorsun? Zihniyetini değiştirmesi gereken sen ve senin gibiler. Önce içinizdeki nefreti bastırın, sonra kulaktan dolma bilgilerle sağa sola saldırmayı bırakın. Belki o zaman ciddiye alınırsınız. Yazdıklarıma tek tek, madde madde, "dayanakların ile" cevap ver lütfen. Konuyu her saptırdığında bu maddeleri tekrar tekrar yazacağım. Aslında biraz yüzü olan bir insan bu yazdıklarımdan sonra cevap veremez ama bakalım yine hangi dayanaksız söylemlerle saldıracaksın...





  • Sen yine iyi almışsın hocam sözleşmeli öğretmen arkadaşlarımın bu ay maaşı 3900  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    100 işçi bir binayı 100 günde yapıyorsa 10000 işçi bir binayı 1 günde yapar değil mi hocam  


    Gelelim meseleyi biraz açmaya. Allah aşkına, sadece bir gün herhangi bir akrabana 8 ders saati kadar ders anlatır mısın? Ve bunu arka arkaya yapacaksın. Bu benim sadece pazartesi günkü mesaim. Hani öğretmenin asgari ücretli kadar saat ders anlatması üzerinden hesap yapıyorsun ya, öyle bir ütopya yok. Sen bir gün dahi dediğim kadar ders anlattığın zaman ne kadar yorulduğunu göreceksin. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Ama o iş öyle olmuyor. Özellikle sürekli konuşmak zorunda olan branşlar için aşırı zor bir meslek öğretmenlik.


    Dün akşam eve geldiğimde herhangi bir şekilde konuşmak istemiyordum. Çünkü 2 gün içinde yaklaşık 600 dakika boyunca hiç susmadan konuştum. Akciğerlerimi hissediyorum şuan. Herkes dışardan meslekleri yargılayarak kendi mesleğinin zor, diğer mesleklerin kolay olduğunu söylüyor. Ama durum hiç de dışardan görüldüğü gibi olmuyor çoğu zaman. Bir beden eğitimi öğretmeni için mesleğinin rahat olduğunu söyleyebiliriz belki ama tutup da matematik, Türkçe, fizik, kimya gibi yoğun müfredata sahip, konu anlatımının dışında sürekli soru çözümü yapılması gereken branşlar hiç ama hiç kolay değil.


    Şuana kadar sadece ders anlatma kısmından bahsettim. Daha bir sürü görevi oluyor öğretmenin. Ayrıca şunu hiç bir zaman unutmayın, eğer bir meslek çok daha zor koşullar altında da yapılabiliyor ise devlet dairesinde de olsanız sizi rahat koşullarda çalıştırmazlar. Eğer matematik öğretmeni haftada 40 saat calisabilseydi inanın 40 saat çalıştırırlardı. Şuan bu şartlarda çalışmak zorunda olsam ya istifa ederim ya da dersi videolara anlattırır, kalan sürede ogrencilere test dağıtır, sadece çözemediği sorulara bakardım. Başka türlü bırakın asgari ücretli gibi mesailer yapmayı, normal memur mesaisini bile dolduramaz branş öğretmenleri. Sürekli konuşmak ve anlaşılır olmak için belirli bir ses düzeyinin üstünde durmak hiç ama hiç kolay bir iş değil. Aksini idda edene hodri meydan. Dediğim gibi herhangi bir akrabasına 8 ders saati kadar aralıksız (40 dk ders-10 dk mola şeklinde) ders anlatsın. Hatta matematik, fizik, kimya vs anlatacaksa molada da ders anlatmaya devam etsin çünkü tenefüste öğrencilerin sorusunu çözmeleri gerekecek.

    Bak güzel kardeşim. Senin durumun ekmek yoksa pasta yiyin' den ibaret. Piyasayı bilmediğin o kadar aşikar ki. Senin özel sektörde insanların nasıl çalıştığından haberin var mı? yazdıklarından da anlaşıldığı gibi kesinlikle yok. Bildiğim için ,sana kısmen de olsa bir otomotiv fabrikasında çalışan işçinin hangi şartlarda çalıştığınız yazacağım. Bu kişiler en geç 07:45'te fabrikasında olurlar. 08:00'de işe başlarlar. Hiç oturmadan sürekli hareket ederek saat 10:00'a kadar çalışırlar. Sonra 10 dakika mola veririler. Artık tuvalete mi gidersin ,sigara mı içersin, çay mı içersin orası sana kalmış. Sonra işe dönerler oturmadan sürekli hareket halinde 12:00'ye kadar çalışmaya devam ederler. 40 dakika yemek molası verirler. Ve işlerine devam ederler. Bu 18:00'a kadar devam eder. Toparlarsak 08:00'den 18:00'a kadar 2 kere 10'ar dakika çay molası ve 40dakika yemek molası haricinde sürekli ayakta hareket halinde çalışırlar. Bunu haftanın 5 günü tekrar ederler. Bu kişiler kendilerinin iyi bir işte ve şanslı olarak görürler inşaat sektöründen, madenlerde, merdiven altı çalışan işçilerden bahsetmiyorum. Ve bu mesaisiz çalışmadır bir de bunun üzerine mesai ekle ve insanların nasıl çalıştıklarını düşün. Ayıptır yahu yılda 2 ay yaz tatili yap, 15 gün kış tatili yap aralardaki tatiller de cabası. Haftada 15 saat çalışıp sigortan tam eksizsiz yatsın. Saat ücreti olarak en yüksek memur maaşını al. 40dk ders 10dk mola diye hayıflan Ayıp ayıp şükredin be biraz. Kimsenin sizin paranızda gözü yok. Ayrıyeten başarınız da ortada. PISA testlerini görüyoruz.





  • Valla bu ülkede hak edenlerin hak ettiği ücreti aldığına inanamıyorum.Bazı özel sektöre yakarsak 7/24 çalıştırıyor ne mesaisi var ne de düzgün bir maaşı.

  • Polis bile öğretmenden fazla alıyor .haksızlığa bak.öğretmen maaşları 7.000 den başlamalı.onların hakkını kolay kolay ödeyemeyiz.Allah onlardan razı olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt

    Değerli kardeşim çok güzel yazmışsın... Çalışan herkes hak ettiği ücreti alsın. Bizim kavgamız, eğitimini alıp, lisans+kpss+alan sınavı+mülakat+doğu görevi+ bunun üzerine yüksek lisans/2. üniversite falan yazmıyorum, Kıyaslarsanız öğretmeni bunlarla kıyaslayın. Kıyasladınız diyelim lise mezunu bekçi ile kıyaslayan hadi bekliyorum...(bekçi kardeşlerimizin ki çok demiyorum daha fazlasını alsınlar ama öğretmeni de mezuniyete göre ezdirmesin)


    2.olarak 10 dk ara öğretmen için değil, 15gün/2 ay tatil öğretmen için değil, ÖĞRENCİ için...


    (kıyasladığın otomotiv fabrikasındaki makinaların hepsine bakım yapılacağı zaman işçilerin kenarda oturması gibi düşünebilirsin) Çocuklarla(canlı ile) makinayı kıyaslayabilirsin tabii ki.


    Ayrıca devlet 2 ay değil, 2 gün tatil yapacaksın/10 saat çalışacaksın, tenefüs yok dedi de, biz mi yapmadık yoksa bu cumhuriyet kurulduğundan beridir mi böyle????



    Öğretmen yaz kış çağrıldığında görev başında olmak zorundadır 657ye göre. Kaymakam/Vali mülki amir yazıyla her türlü memuru her türlü işe koşabilir....


    İnşaat sektöründeki işçi kardeşlerimiz, madendeki akrabalarım, merdiven altı çalışanları hangisi bu işleri yapabilmek için lisans okumuş kpss'ye girmiş, atamaya/doğu görevine mecbur bırakılmış...


    Ve de lise mezunu(daha dün işe başlayan) bekçi/daha dün işe başlayan 21 yaşındaki araştırma görevlisi 7500+doğu illerinde çalıştığı için ekstra ödeme alan kardeşlerimizin aldığı ücret saydığın, madenci/inşaat işçisi/özel sektör çalışanının aldığı ücretten az mı/çok mu?(bekçi/araştırma görevlisi memur ve 657'ye tabidir)


    35 yıllık sınıf öğretmeni uzmanlıkla(herkese verilmedi)(eşi çalışmıyor 3 çocuklu) 5300 civarı maaş ve (8ay boyunca) ortalama maksimum 1200 lira ek ders alıyor... Şimdi iyi düşün DAHA DÜN göreve başlayan 657ye dahil memurlarla öğretmenin arasındaki kıyaslamanı.... (okulöcesi öğretmeni/sınıf öğretmeni branşçılar gibi 2 kat ek ders aldıkları kursları falan açamaz)




    35 sene ülkeye hizmet etmiş ve sen daha dün başladığın görevde (bekar ve çocuksuz)lise mezunu bekçi olarak/araştırma görevlisi olarak öğretmenin ekstralarla aldığı ücretten en az 1000-2000 arası fazla alacaksın.... Adaletsizlik, öğretmeni bürokrasinin ve insanların gözünde değersizleştiren nokta tam burası ve sübyanlara, öğretmenler ağlıyor dedirtenlerde....



    Ayrıca bir şeyi daha unutma, öğretmenlik kazanılır, edinilir. Kıyaslama yaptığın meslekler ise;


    Hiçbir şey olamadın polis ol(bir sürü öğretmenliğe atanamamış meslektaşımız polis), hiçbir şey olamadın askeriyede kal, hiç olmadı madenci alıyorlar oraya gir, eh okumadın etmedin, okuldan kaçtın/atıldın ama evine ekmek götürmelisin olanlar da İnşaatta işçi olurlar;

    Bu düzende dahi bu kesim sanayide çalışan okumamış kalfa/çırak, alçıcı/şapçı dahi öğretmenden fazla alır. 2/3 daireleri/araçları olur. (Allah kazanın/çalışanın hepsine çok versin, gözümüz yok ama adaletsizlik çözülsün gayemiz)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 16 Aralık 2020; 15:27:55 >




  • Herkes öğretmen konusu açsın,nasıl olsa kesin trend.

  • %70'i vasıfsız olan bir meslek grubuna çok bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türk parası = düşük
  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt
    Hesabın saçma çünkü ders saatleri dışında da çalışıyorsun.
  • yeniceli2001 Y kullanıcısına yanıt

    Bir-iki soru sorayım hocam madem:


    -Doğuda neden kalmadınız da güzel bir ilimize tayin oldunuz bu kadar vatanseverdiyseniz ?


    -Haram lokma yemedim diyorsunuz, nerden biliyorsunuz ? Örneğin şuan yatıp maaş alıyorsunuz , ok pandemi var diye okullar kapalı , vatansever vs memurum diyorsunuz ya peki neden pandemi ekiplerinde gönüllü çalışmak istiyorum diye makamlara dilekçe yazamıyorsunuz ? (not: vefa grupları ilk çıktığında 3-5 öğretmen gönüllü çalıştı,o iş de yalan oldu, şuan hepsi evlerinde, diğer kurumlarda teknik eleman kalmadı pandemi ve denetim ekiplerindeki yoğunluklardan)


    -Özel ders veriyor musunuz , özel ders vererek DMK'na aykırı hareket eden ayrıca vergi kaçırmış olan kaç öğretmen arkadaşınız var ?


    -Öğretmenler neden hep ağlar ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: th9

    abi iyi yazmışsın fakat bunlar sadece lafda adam,gerçek hayata gelince sönüyolar,amaçları ilgi çekmek.

    Sevgili arkdaşım, öğretmenleri savunmaya çalışırken Türkçe bilmediğin ortaya çıktı :) Demekki işlerini iyi yapamamışlar ya da sende bir sorun var .


    "Lafda" değil "lafta"...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeterözeR -- 16 Aralık 2020; 20:24:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Bu mesaj silindi.

    Bu nasıl bir üslup ... Ayıp ki ne ayıp, bir de öğretmensiniz. Her aykırı kelime, cümle duyduğunuzda böyle hakaret içerikli mi konuşuyorsunuz. Üstelik kullanıcı ismine göre de 37 yaşında falansınız.


    Bir öğretmen çocuğu, bir öğretmen eşi olarak sizden utandım....

  • VeterözeR kullanıcısına yanıt
    forumun(twitter) dil bilimcileri gelmiş yine.abicim siz sıkılmadınızmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: th9

    forumun(twitter) dil bilimcileri gelmiş yine.abicim siz sıkılmadınızmı

    Normalde gözüm takılmaz bile böyle hatalara, ortadaki ironiden kaynaklı attım o postu. Sen de biryerlerden gördüğün cümleleri gelip burada satma :) iyi akşamlar

  • VeterözeR kullanıcısına yanıt
    tamam paşam :))))
  • Öncelikle öğretmenlik mesleğinin önemini kavratmak lazım insanlara. Öğretmene bakış açısı zaten kötü ve dolayısıyla öğretmen maaşı herkese yeterli gelir. Öğretmen gibi yeterlilik sahibi bilgi sahibini sıradan memurla karşılaştırır işte. O zaman tut bir memurda çocuğunu yetiştirsin bakalım ne olacak. Öğretmenlik sıradan herkesin yapabileceği ve her meslekle karşılaştırılacak bir meslek değildir ne zaman bunu anlarsa halkımız o zaman konuşalım maaş va konularını
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeterözeR

    Bu nasıl bir üslup ... Ayıp ki ne ayıp, bir de öğretmensiniz. Her aykırı kelime, cümle duyduğunuzda böyle hakaret içerikli mi konuşuyorsunuz. Üstelik kullanıcı ismine göre de 37 yaşında falansınız.


    Bir öğretmen çocuğu, bir öğretmen eşi olarak sizden utandım....



    Alıntıları Göster

    Asıl size ayıp bence.Aylardır sosyal medyada mesleğinize onurunuza kazandığınız paraya dil uzatılıp hakaret edilirse herkes gibi bizde insanız.Sakin kalmak bir yere kadar ancak.Bana laf yetiştireceğinize iki kelam da onlara etseydiniz keşke.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.