Şimdi Ara

Nissan Xtrail 2022 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
6
Favori
9.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mantıken, bir hareket olmadığı için şanzıman da olmadığıdır. Sadece bataryayı dolduruyor, benzinli motorun harekete bir etkisi yok.

  • e-power 4orce için diyorum .evet yakıt tüketimi böyle bir teknoloji için daha düşük olmalıydı,ilerde daha güçlü iki batarya ve/veya fordun 1.0 eco boost motoru gibi daha az hacimli ve küçük bir jenaratör motorla gelirse tüketim 4/5 litrelere düşer ve tadından yenmez...

  • çağlayan1907 Ç kullanıcısına yanıt

    Test aracını uzun bir süre kullandım, kullandığım süre boyunca yakıt tüketimi 5.2lt idi. Tamamı İstanbul içi trafik. Muhtemelen yüksek hızlarda otoyol kullanımda daha da artacaktır ancak güzel bir tüketim değeri.

  • Bende skypack paketine yazildim. Nasipse nisanda alirsiniz dediler. Fiyat belli degil. Model yili 2023 olacak dediler. Heyecanla bekliyorum. Ilk suv deneyimim olacak.

  • Xtemp X kullanıcısına yanıt

    Şimdiden hayırlı olsun, sınıfının en yüksek fiyat performans aracını alıyorsunuz.

  • Xtemp X kullanıcısına yanıt

    merhaba ,


    Hayırlı olsun şimdiden.Aracınız geldımı , fiyat olarak dönüş sağladılarmı?

  • Xtemp X kullanıcısına yanıt

    Merhaba bende benzinli almak istiyorum tavsiye edeceğiniz bayi varmı?

  • Herkeslere merhaba, epower versiyon almadan önce ben de bu sayfalara bakmıştım, şimdi bakacak olana faydam olursa diye yazıyorum.

    Aracımın ilk bakımı yaklaştı.

    Baştan bu yana yakıt ortalamam 8.2 Aradan geçen sürede aracı yeterince tanıdığım için şunu söyleyebilirim çok rahat 7 de olabilirdi 9 da. Ben arabayı çok üzmesem de seri kullanırım ve yakıt hiç önceliğim olmadı. Km çoğu uzun yolda yaptım. Uzun yol kilometreniz arttıkça yakıt malesef artıyor. Zira araç 120 üzerinde ortalaması artıyor ve 120 de bu araç sanki duruyor gibi. Şehir içi binecekseniz max 6-6,5 geçmez ortalamanız. CRV, Kodiaq gibi emsallere göre oldukça makul buluyorum bu değeri.


    Sürüş dinamikleri muazzam. Elektrikliye geçenin geri eski sistemde mutlu olması çok zor. Pürüzsüz bir ivmesi var. Değiştirsem Togg Tesla bakarım gibime geliyor. Parası pulu hesabı bir yana elektrik sürüş keyfi ve konforu çok iyi. Ben superb den buna geçtiğim için en çok yol tutuş dinamiklerinin suvlarda farklı olmasından tedirgindim, hiç aratmadı, çok başarılı.


    Kapıların açılıp kapanma sistemine halen alışamadım, vw ve reno dan farklı bir çalışma mantığı var. Ekranı kullanışlılık ve çözünürlük anlamında çok iyi ama bir iki defa bulanıklaşıp geri düzeldi ilk bakımda soracağım. Sol A sütunda bozuk yolda bir trim sesi var.

    Sıfır eşikli bagaj sistemini hiç sevmedim, ilk defa kullanıyorum. Superb den geçince hiçbir bagaj güzel değil ama bunların üstündeki pandizot sistemini hiç beğenmedim. Bagajı litre olarak yeterli olsa da verimli kullanılabilecek bir tasarımda değil. Buna benzer araçların çoğu da malesef aynı yapıda, ben beğenmiyorum bu tip bagajları. Bir de şu bagajlara 3 tane plastik kanca takamayanlara da sinir oluyorum, tek skodada var nedense.


    Neyse epower alacaksanız alabilirsiniz yani, olay yerinden bildiriyorum, mal güzel. Pişman olmazsınız. Elektriklilerin menzilleri gelişene kadar menzil sorunu olmayan elektrikli iyidir.





  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    Merhaba ben de 1.5 benzinli versiyonu almayı düşünüyorum. Epower olanın yeni bir sistem olduğu için kendini kanıtlamaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca batarya inverter elektrik motoru gibi alışık olmadığımız parçalar nasıl bir handikap yaratacak bilemiyoruz. Size sormak istediğim 1.5 benzinli olanda sanziman cvt mi eğer öyleyse cvtnin yapısı gereği olan hantallık var mı? Seriliği nasıl?motor bağırıp arabanın geç hızlanması gibi bir durum var mı?eski aracım auris idi cvt vardı ve bu sorduklarım vardı onda. Cvt bizi üzer mi kısaca?

  • Mariner35 M kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Evet araçta cvt var. Yapısı gereği otomatik araçlar gibi ivmelenme hazzı vermiyor ancak onlar gibi ivmeleniyor. Motor güçlü olduğundan bir sorun yok yani.

    Tecrübe ettiğiniz cvt ne ise onun bir üst sürümü gibi düşünün.


    En iyisi test sürüşü yapmanız

  • Bende yeni kasa qashqai skypack 4x4 kullanıcısıyım 7 aydır, yeni kasa xtrail skypack modele geçme düşüncem var ama bakalım
  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim cevabınız için. Test aracı yok bayide sadece epower için var o yüzden test edemedim

  • Mariner35 M kullanıcısına yanıt

    Sanırım benzinlisi artık gelmiyor hangi bayiye sorsam yok dendi, sadece epower deniliyor yine bir şansınızı deneyin.

  • Merhabalar, X-Trail Epoweri (Maalesef benzinli test aracı yok) aracı Ankara daki 2 farklı bayide birkaç kez test ettim.


    Aracın bataryası yaklaşık 56 kg. Yani küçük. Sizi tam doluyken sadece elektrik ile ortalama 5-6 km götürebiliyor. Devir göstergesinin altında şarj durumunu görebiliyorsunuz. Zaten devir göstergeside elektrik kullanımınızı gösteriyor. Batarya azaldığında motor devreye giriyor ve kendisine bağlı olan jeneratör vasıtası ile hem aküyü dolduruyor, hem de hareket sağlayan motorlara elektrik üretiyor. Eğer gaza tam basar ve güce ihtiyaç duyarsanız, motor o gücü sağlayabilmek için devrini yükseltiyor. Yani tam gaz bastığınızda motor da devri tam gaza çeviriyor. Sakin kullanımda ise, motor güce az ihtiyaç duyduğunuz için daha düşük devirde çalışarak hem motoru besliyor, hemde bataryayı dolduruyor. Benzinli motor değişken sıkıştırma oranına sahiptir. Bunu yapabilmek için kranka başka bir mil bağlanmış ve bu milin diğer ucu ise açısal değişiklik yapan bir mekanizmaya sabitlenmiştir. Siz gaza bastığınızda mekanizma sıkıştırma oranını düşürerek yakıtı arttırıp güç sağlamakta, sakin kullanımda ise sıkıştırma oranını arttırarak yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Yanlış hatırlamıyorsam 14/1 ve 9/1 aralığına sahip.  Elektrik motorlarına bağlı olan 1 dişli ile tekerleklere hareket ileten mile bağlı başka 1 dişliye hareket veriyor. Yani motor mili direk tekerlek miline bağlı değil. Arada 1 dişli mekanizması var.   


    Yabancı 1 sitede ki incelemede; Nissan yetkililerinin uzun 1 yokuşta aracı 20-25 dk tam gaz sürdükleri halde, üretilen enerji, motor ve aküde hiçbir sorun yaşamadıklarını belirtmişlermiş.  Nissan şehir içinde aracın daha çok kullanıldığını göz önüne alarak bu aracı şehir içinde ekonomik olarak şekilde tasarlamıştır. Şehir dışı yüksek sürat kullanımda sizi üzer. Bu tercih tamamen sizin paranıza, elektrikli araç kullanım zevkine (525 Newton metre tork muhteşem) hitap eden husustur. Zevkler ve renkler tartışılmaz olayı.


    Son olarak 1 makalede, bataryalarım 7 yıl sonra 2030 yılında mevcut bataryaların geri kazanımından dolayı oldukça ucuzlayacağı, topraktan değerli maden çıkarılmasında azalma yaşanacağı yönünde olacağı, kw gücüne göre küçük olan X-Trail bataryasının 100-200 $ civarında olacağı öngörülmüştü.       


    Bana göre aracın artıları:

    1-En baz versiyonda bile Full güvenlik donanımı mevcut.

    2-Kalite hissi çok yüksek.

    3-Büyük ve heybetli görünmesine rağmen, sürüşü çok rahat ve zevkli.

    4-Camlar çift katmanlı, kaput, ön ve arka çamurluklar ile kapılar alüminyumdan, bagaj kapağı ise kompozit malzemeden üretildiği için sessiz bir araç.

    5-Yol tutuşu, kullanımı, viraj güvenliği, direksiyonu ve frenleri gayet hisli ve güven vericiydi.

    6-Eski versiyonda sert çelik kullanımı %17 den %29 a yükseltildiği için burulma direnci çok yüksek.

    7-2 adet 12,5 inçlik ekranların çözünürlüğü ve büyüklüğü çok iyi.


    Aracın eksileri:

    1-Kapı cepleri küçük ve ucuz görünümlü.

    2-Arka kapılarda bulunan güneşliğin kenarları kalın tasarlanmadığı için tüm test araçlarında perdenin kenarları yırtılmıştı.

    3-Arka kapıdaki plastikler sert malzemeydi.

    4-Bagajda kanca maalesef yoktu.

    5-Araçtaki jeneratör, invertör gibi malzemelerde arıza olması durumunda yedek parça temininde uzun zaman alabileceği korkusu.

    6-Cam tavan yazın ince örtüsüne rağmen yeterli ısı izolasyonu sağlayamıyor. İçerisi cehennem gibi sıcaktı.

    7-Avrupa da satılan modellerde ve Avrupa testlerinde otomatik park düğmesi (Orta konsolda) varken, bizim ülkemizde maalesef orada boş bir düğme var.

    8-Bizde de ön cam ısıtması donanımda yer alıyor. Ancak 1 testte (moto1 Avrupa lansman tanıtım testi) ön camdaki rezistansların göründüğü ve bunun rahatsızlık verdiği belirtilmiş olmasına rağmen, ben baktığımda o rezistansları göremedim.    


    Umarım meraklılarına faydalı olabilmişimdir. Saygılar.    





  • ekomeko E kullanıcısına yanıt
    merhaba, hangi sehirdesiniz? nissan xtrail benzinli aracınız hakkinda birkac sorum olacakti bana ozelden yazabilir misiniz?
  • CONMORAN C kullanıcısına yanıt

    Çok güzel yazmışsınız valla elinize sağlık. Benzinli 4x4 yeni kada qashqai skypack kullanıcısıyım, önümüz sene xtraile geçme düşüncem var

  • 7 koltuk versyonunu aldım.

    Sorusu olan arkadaşlara memnuniyetle yardımcı olurum.

    Fakat çözemediğim bazı özellikler var

    Hıza duyarlı kapı kilitleme nasıl devreye alınıyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertepebaşı -- 23 Ekim 2023; 20:34:31 >
  • ilkertepebaşı İ kullanıcısına yanıt

    Nissan'da hıza duyarlı kapı kilitleme yok hocam =) onun yerine yolcu tarafına da kilitleme tuşu koyuyor, kendiniz kilitliyorsunuz maalesef.

  • ilkertepebaşı İ kullanıcısına yanıt

    Konu hort olacak.

    ilker bey, hayırlı olsun. Benzinli mi aldınız, epower mı? Görüşleriniz ne durumda genel olarak?

  • Merhaba, konuyu hortlatıyorum ancak klima dışarıdaki egzoz kokularını içeriye çok alıyor. Çözebilen var mı bu konuyu?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.