Şimdi Ara

Nissan Xtrail 2022 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
6
Favori
9.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _1301217_ kullanıcısına yanıt

    Uzun yolda 9 10 lt cok degilmi.Bakimlari nasil olacak bakim masraflari vs.onlar nasil

    1.5motora jenerator gorevi goruyor diyorlar ama bildigin motor bu

  • YAKUT Y kullanıcısına yanıt

    Arka taraf tümseklerden geçerken çok zıplatıyor, bunun bence sebebi; e-power olan modellerde arkadan çekiş için arka tarafta batarya bloğu var, benim aldığım benzinli modelde bu batarya bloğu yok, dolayısıyla arka tarafta ciddi bir ağırlık konmamış durumda, amortisörler bataryalı model için planlandığından, benzinli modelde ekstra batarya ağırlığı olmayınca top gibi zıplıyor…zaten bu zıplamayı biraz olsun önlemek amacıyla nissan arka tekerlere 2.1 psi, ön tekerlere 2.3 psi hava basın demiş.

  • vciftci V kullanıcısına yanıt

    Yeni araçlarda genelde lastik basıncına bakmadan teslim ediyorlar, başıma geldi. En kısa zamanda lastik basınçlarınızı ölçtürün derim.

  • Sizce konu hakkında bu kadar detaylı yorum yapan birisi olarak, o detayı atlamış olabilir miyim... Nissan Xtrail 2022 

  • vciftci V kullanıcısına yanıt

    Merhabai bende cr-v ile yeni x-trail arasında kaldım. Sizin cr-v 1.5 benzinli miydi? CR-V ile x-trail'i konfor ve tüketim açısından karşılaştırabilirmisiniz?

  • crv_xtrail C kullanıcısına yanıt

    2009 2.0 benzin ve lpg liydi, 8 sene severek kullsndım, ececutive + paketti, konfor açısından 2009 crv nin aynısının, aynı kasayla sıfırını çıksrsalar yine alırım, ama 13 yaşında eskimişti, crv nin 1.5 motorluları için aynı yorumu yapamıyacsğım, crv nin efsane kasası 2008-20012 arası olan kasadır bence…

    xtraile gelince, son derece iyi tasarlanmış bir araç, sonuçta oda 3 japon devinden biri, benim benzinli modeli (bence 4x4 takıntınız yoksa epower kesinlinlikle tam bir fantazi) sakin kullanımda şehir içi 8-9 litre arası yakıyor, önümüzdeki hafta şehir dışı yapacağım, bakalım kaça düşecek…

    Ama halen en alışamadığım yanı tümssk geçişlerindeki arka tekerletin hoplaması, darbeyi emerek geçemiyor, arka taraf resmen hopluyor, ( teker basınçlarım 2.3-2.1 bar bu arada) şimdilik bu şekilde…

  • vciftci V kullanıcısına yanıt

    Hangi bayiden teslim aldınız?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekomeko -- 6 Şubat 2023; 23:18:47 >
  • Anksra Efe Nissandan aldım, şiddetle tavsiye ederim, çok memnun kaldım, en ufak bir eksta satış, boya koruma, seramik ıvır zıvır teklifi dahi olmadı, liste fiyatı neyse o fiyattan aldım, kendilerine trşekkür ederim, evime uzak olmasına rağmen periyodik bakımlarına oraya gideceğim.

    Diğer bayiye gelince, iki şubesi olan, ankaradaki diğer bayi, yakınnndan bile geçmem, kapoıra alıp haftalarca sıra size yaklsştı diye beklettiler, başkaları aradan girip aldı araçları, forum gereği daha kötü şeyler yazamıyorum. Siz anlayın gerisini…

  • _1301217_ kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Youtube da birkaç video da 110 km lik ortalama 10.1 şu anki otoban limitlerini düşündüğümüzde 130-140 bandındaki yakıt tüketimi gerçekten baya düşündürüşü hal alıyor. Sırada bekliyorum araç için bu konu yüzünden gerçekten alıp almamak arasında gidip geliyorum.

    Gördüğüm kadarıyla 100 km ye kadar kabul edilebilir seviyede fakat bu süratlerin üstünde verimlilik yerini aşırı tüketime bırakıyor gibi geldi

    Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir acaba.
  • angel67 A kullanıcısına yanıt

    Youtube videolarını pek dikkate almamanızı öneririm, genelde 1-2 lt fazla çıkar. Aşırı hızlanma, sürekli rolantide çalışması vb. sebeplerden ötürü. Sakin kullanımda 8lt altını görür diye düşünüyorum.

  • ekomeko E kullanıcısına yanıt
    Kendimi yanlis ifade etmisim biraz. 110 km/h sabit hizla gidildiginde hiz sabitlemede
  • angel67 A kullanıcısına yanıt

    Şimdi anladım demek istediğinizi, yine fazla bence yokuş yukarı gidiyor olabilir. Bu hafta teslimat gerçekleşecek, tam ve detaylı bilgi yazı hazırlayacağım.

  • Selamlar,

    Aracı teslim aldım. 1.5lt Benzinli x-trail. Merak edenler için yorumlarım aşağıdadır.



    Araç için en kısa özet; rahat, büyük ve konforlu.

    Dış görünüm herkesin görüşü farklı ben çok beğendim. Yoldan geçen çoğu kişi yeni mi? Memnun musunuz diye sorular sordu. Merak edilip beğeniliyor.


    Yüksek ve düşük hızlarda sessiz, sürerken heybetli olduğunu hissettiriyor. Tüm düğmeler ve kumandalar yerli yerinde ve güzel bir his veriyor. Donanım olarak oldukça iyi. Tüm güvenlik donanım özellikleri mevcut ve oldukça stabil çalışıyor. Otonom sürüş çok kararlı çalışıyor, eski aracımda bazen sert müdahale yapıyordu bu oldukça yumuşak ve kararlı çalışıyor. Ekranların çözünürlüğü yüksek ve grafikler okunaklı.


    Sürüşü rahat, rodaj döneminde olduğu için fazla zorlamadım ancak gaza bastığınızda oldukça atak ve sportif bir sesi mevcut. Yüksek bir araç olduğundan sürüşte güven veriyor, her yere hakimsiniz. Görüş açışında herhangi bir problem yok. İlk başta büyüklük korkutsa da, özellikle 360 kamera sistemi park anında çok rahat ettiriyor.


    Süspansiyon sistemi sessiz ve konforlu. Arkada salınma yok, bazı arkadaşlar bu konuda olumsuz bir eleştirisi vardı ben öyle bir şey hissetmedim. Gayet stabil ve kararlı bir araç, direksiyon ne kadar zorlayabileceğini size hissettiriyor.


    Aracın güvenlik donanımları ve ncap testleri oldukça yüksek. Aracın güvenli olmasına kimse takılmıyor ama en önemli konu.


    En merak edilen konu büyük bir araç ve yakıt tüketimi nasıl.

    Bostancı, Sabiha Gökçen havalimanı arası sahilyolu istikametinde sakin trafikte gidip gelme yaklaşık 6.6lt yaktı. Bu heybetteki araç ve yeni bir araç için çok çok iyi bir rakam. Sakin kullandığımı söylemeliyim, keza basınca muhtemelen 8lt çıkacaktır. Yakıt açısından muhteşem bir değer bana göre.


    B sınıfı suvcukların 1 milyondan başladığı bir araç pazarında, d sınıfı bir suv için fiyat performans oranı muhteşem. Herkesin bütçesi ve ihtiyaçları farklı olduğundan fiyat konusu kendi yorumumdur.



    Donanım

    Görünüş

    Yakıt tüketimi

    İç mekan

    Sürüş konforu

    Güvenlik


    konularında tam not aldı benden.


    negatif olarak

    Otomatik kilit yok

    Araçtan uzaklaşınca kilitler kapanmıyor, kapı koluna dokunulmalı.


    Negatif özellikler oldukça detay özellikler başkaları için önemsiz olabilir ama ben başka olumsuz özellik bulamadığımdan yazıyorum açıkçası.

    Ayarları çok karıştırmadım belki bu özellikler açılıp kapanabiliyor da olabilir.


    Merak ettiğiniz bir soru olursa memnuniyetle cevaplarım.




    Kısaca;

    Bütçeniz varsa ve suv bir araç bakıyorsanız ilk bakmanız gereken araç bu olmalı.



    Nissan Xtrail 2022




  • Hayırlı olsun,


    Doğru seçim, e-power gereksiz bir model,


    Arka süspansiyonlardaki tepki için servisle görüştüm, T32 kasaya göre süspansiyon sisteminde bir değişikliğe gidilmiş, o nedenle biraz fazla hoplatıyor dedi, hızlı geçişte stabilitesini koruyor, ama tam yavaşlamaz (durmaya yakın geçiş) hafif hızla geçiyim derseniz, iyi zıplatıyor, alışacağız.


    Birde orta konsoldaki 2 adet bardaklığa, bardakları ya da kutu içeceği/şişeyi yanlardan sıkılaştıran kulakçıkların olmamasıda çok garibime gitti, bu forumu nissan yetkililerinden okuyan varsa, nissan mühendislerine selam olsun...

  • vciftci V kullanıcısına yanıt
    Geçiş dönemine hitap etmesi sebeiyle ilk başlarda algının bu yönde olması gayet normal olduğunu düşünüyorum. Gereksiz değil ama f/p ürünü olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Hibrit teknolojisinin de ilk çıktığı dönemindeki bakış açıları ile şimdiki bir değil 5. Nesil hibrit ile gayet başarılılar. E-power teknolojisinin en büyük eksisi otoban süratlerinde şanzıman olmadığı için jeneratör yüksek devir çevirmek zorunda kalması buda yakın tüketiminde diğer hibrit yaklaşımlara göre yakııt konuşunda başarısız olması demek oluyor. Belki gelecek nesillerinde farklı bakış açıları ile bu sorunları çözebilirler.
  • angel67 A kullanıcısına yanıt

    Söylediğiniz konu oldukça doğru. Aynı fiyat olsa yada çok az bir fark olsa kesinlikle epower tercih ederdim. Hem yakıt tüketimi ve teknolojisi hem 4x4 olması nedeniyle ancak aradaki fiyat fark fazla bu yüzden düşünmedim. Bütçesi olan tabii ki epower tercih edebilir, güzel bir teknoloji.

  • Kesinlikle şu an için tercih edilmez, tahminen 5-6 yıl sonra servise gidildiğinde, servis bataryalarınızın kullanım ömrü çok azaldı, değiştirmek gerekiyor diyecek, en az 8-10 bin euro karşılığı batarya yenilenmesi gerekecek…(yan sanayiside takılmazki…)

  • Burada marka veya teknoloji savunuculuğu yapmak gibi bir amacım yok ama. 5-6 yıl sonrası batarya maliyetleri için böyle bir öngörüde bulunabilmek oldukca zor. 5 yıl önce Hibrit araçların $10k maliyetleri olabileceği öngürülüyordu su anda yarı yarı inmiş durumda teknolojinin oraya gittiğini ve 3-4 yıl üzerisinde üretilmiş bataryaların geri dönüştürülerek kullanımına yetecek kadar bir piyasanın oluşması beklenmektedir. O yüzden bu kadar karamsal olmak da çok mantıklı değil iyimser olmak da. Ama önümüzdeki dönemde bu maliyetlerin yarı yarıya düşmesini ön görebiliriz. Araç içerisinde şanzıman olmaması belkide o dönem içerisinde bir şanzıman değişiminden daha ucuza bile denk gelebilir. Bu bakış açısı ile sadece benzinli bir arabaya binebiliriz. 

  • Bilmediğimden soruyorum; epower elektrikli motorda şanzıman yok, ancak bunu şarj eden 1.5 turbo motor şarj ederken nasıl çalışıyor, aküleri şarj ederken devri nasıl ayarlıyor, demek istediğim şarj aşamasındaki az ya da çok devir için yine şanzıman kullanmıyor mu? Bilgi verirseniz sevinirim…

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.