Şimdi Ara

Milli muharip uçak KAAN ilk uçuşunu yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
496
Cevap
5
Favori
12.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen milli savaş uçağı KAAN, ilk uçuşunu yaptı. Uçuş öncesinde fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri gibi aşamaları tamamlayan KAAN, son olarak pistte yavaş ve hızlı taksi testlerini gerçekleştirdi. KAAN, sabah saatlerinde Mürted Hava Meydanı'nda yeniden piste çıkarak motor çalıştırdı ve ilk kez havalandı.





    Milli Muharip Uçak, beşinci nesil savaş uçaklarında bulunan teknolojilere ve özelliklere sahip olacak. Hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak. Güvenli veri paylaşımına ve akıllı mühimmatların kullanımı için tamamen yerli altyapıya sahip olacak.



    Türkiye, 5. nesil savaş uçağı üretebilen 5 ülkeden biri olacak. KAAN, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek. Yeni nesil silahlarla havadan havaya muharebe, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas vuruş gerçekleştirebilecek KAAN, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü sağlayacak.



    Ayrıca Bkz.TEI, TF-6000 turbofan uçak motorundaki son durumu paylaştı



    2028'de yerli motorla seri üretime geçecek



    Uçağın prototip versiyonlarında ABD üretimi General Electric F-110 motoru kullanılacak. İlk aşamada 2026 sonuna kadar 3 adet Blok 0 prototipi üretilecek. 2028 yılında seri üretime geçilecek ve yerli motordan güç alacak. 2028 yılında yerli motordan güç alan 10 adet KAAN'ın Hava Kuvvetlerine teslim edilmesi planlanıyor.



    KAAN programı kapsamında Yıldırım Test Tesisi, Radar Kesit Alanı Test Tesisi, Rüzgar Tüneli Tesisi gibi dünyanın sayılı büyüklükteki test merkezlerinin ülkeye kazandırılması sağlanıyor. Bu sayede test verilerinin işleme kabiliyetlerinin artırılmasının da önü açılmış olacak.



    Milli muharip uçak KAAN Özellikleri




    • Milli Muharip Uçak ile yüksek performanslı radar, elektronik harp, elektro-optik, haberleşme, seyrüsefer ve tanımlama kabiliyeti,

    • Yüksek/süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas ve isabetli ateşleme,

    • Otomatik hedef tanıma ve algılama, çoklu veri füzyonu ve yapay zeka yetenekleri ile artırılmış muharebe gücü elde edilecek.



    Milli muharip uçak KAAN Teknik Özellikleri




    • Kanat Açıklığı: 14 m (46 ft)

    • Uzunluk: 21 m (69 ft)

    • Yükseklik: 6 m (20 ft)

    • İtki: 2 x 29.000 lb

    • Azami Hız: 1,8 Mach (40.000 ft)

    • Servis Tavanı: 55.000 ft

    • Pozitif / Negatif G Limiti: +9g / -3,5









  • İşte bu sorunlu zihniyetlerden dolayı 1 yıllar önce yapılması gereken uçaklar şimdi yapılıyor. VE hala bu sorunlu zihniyetler hazımsızlıklarından kirli zihniyetlerini nasıl kusacaklarını şaşırıyor.


    Keşke daha önce çoktan yapılsaydı da şimdi senin tabirin ile seçim yatırımı olmasaydı.


    gereksiz zatlarla vakit kaybedemem engellendin.

    Adamların oy verdikleri kabiliyetsizler her yere yapmadığı işlerin reklamını asıyor, daha önce yapılan işleri kendi yapmış gibi gösteriyor gıkları çıkmıyor. Gerçekten iş yapanlara da seçim çalışması diye saldırıyorlar.

    Seçim çalışmasını bunlarda yapsa sonrada reklam etseler tebrik edeceğiz ama yok anca yalan iftira çamur at izi kalsın zihniyeti.
  • Niye bu kadar geç kaldık biz? Bizim millet iyi güzel de içimizdeki kanser hücrelerini kesip atabilsek keşke. Kendi kendimizi yavaşlatıyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ülke çıkarı yerine siyaset malzemesi yapacak olanların da Allah belasını versin.

  • Bu gururu bize yaşatanlardan ALLAH razı olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu videoda da yapılan işin ciddiyeti görülüyor:


    Sertac Aksan (@AksanSertac) on Xtwitter
    #KAAN #MMU Çok stabil bir uçuş, oldukça temiz bir iniş ve paraşüt detayı 👀 👏👏🇹🇷🇹🇷
    https://twitter.com/AksanSertac/status/1760207644575379857

    Ne de olsa Suriye'ye kara operasyonunda askerin yanından canlı yayın yapmış bir ülkeyiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 21 Şubat 2024; 11:14:16 >
  • DreamSs kullanıcısına yanıt
    Şeriatçısından tut şimdi de suriyelisi bilmem nesi yapıştı kaldı. Kimin ülke sınırlarını siyaset malzemesi yaptığı da maalesef ortada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Ülke tarihinin en önemli olayı gerçekleşiyor ve sen seçim yorumunda bulunuyorsun. kendinizi sorgulayın, bu ülke için iyi şeyler olsun beklentisindemisiniz değilmisiniz.

  • Çok şükür, motorunuda yerli olarak bir an önce üretmeli ve şanlı ordumuza teslim etmeliyiz. istikbal göklerdedir. emeği geçenlerden Allah razı olsun.

  • Emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun. Rabbim utandırmasın vatana millete hayırlı olsun inşeALLAH.


    İlk uçuşundan bu şekilde stabil olması sorunsuz stabil inmesi çok önemli, diğer projelerde kıymetli değerli ama KAAN uçağının değerinin önemi kat kat daha fazla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 21 Şubat 2024; 11:11:13 >
  • Neden mi geç kaldık!

    Arkadaşın haberi yok sanırım.

    Türkiye, her seçim arifesinde Dünya'nın Lideri konumuna geliyor.

    Her seçim arifesinde Dünya'nın en büyük rezervleri Türkiye'de çıkıyor. Jelibon mesela... Milyarlarca ton rezerv bulundu.

    Her seçim arifesinde yeni bir silah ve teknoloji geliştiriyor.

    Amerika'nın bile elinde olmayan sporsonik silahlar bunlar.

    Her seçim arifesinde Alzheimer hastalığı tavan yapıyor bu ülkede.

  • The news of KAAN's first flight is thrilling! With its fifth-generation features, the aircraft's ability for strategic attacks on both air-air and air-ground targets is promising. Looking forward to seeing how KAAN, with its domestic infrastructure, contributes to Turkey's aerospace tunnel rush capabilities.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    İşte bu sorunlu zihniyetlerden dolayı 1 yıllar önce yapılması gereken uçaklar şimdi yapılıyor. VE hala bu sorunlu zihniyetler hazımsızlıklarından kirli zihniyetlerini nasıl kusacaklarını şaşırıyor.


    Keşke daha önce çoktan yapılsaydı da şimdi senin tabirin ile seçim yatırımı olmasaydı.


    gereksiz zatlarla vakit kaybedemem engellendin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 21 Şubat 2024; 11:13:51 >
  • Umit_22 kullanıcısına yanıt
    Anlatamazsın. Togg vardı bi ara, şimdiye bütün kamu araçları, makam araçları togg falan oluyordu :D
    Konu "milli" askeri ekipmanlara gelince akan sular durur. Daha yeni kaç tane şehit verdik, karda tipide görüş sıfır olduğu için mesela, bunlar jetten ve uzaydan bahsediyorlar, hayallerde yaşıyorlar. O şehit ailesinin deprem çadırında yaşıyor olması açıklıyor bütün durumu, anlayana :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah utandırmasın "Şehidin bir damla kanına gökyüzünü yakacağız" sözü KAAN ile çok daha anlamı olacak 🇹🇷🫡



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captaincosmo -- 21 Şubat 2024; 11:17:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seçimler yaklaşmış cidden..
    Sırada doğalgaz, ardından da bi petrol kuyusu patlattık mı tamamdır..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyler Sakin olun Bunu italyanlar yapmis Aras Kargoyla Parca Parca Gondermisler Oyle dedi Mahaledeki Chp li teyze Birde Bu Cin mAli maket Diyen Teyzeller var su an cafede secim calismallari yapioruz Oyle Diyorlar

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Nasıl da bizler gibi heyecanlı aslanlarımız. Hükümetimizin dirayeti, Türk'ün gücü, milletimizin azmi 80 yıllık özlemimiz olan bu eserin şimdi ki noktaya gelmesinde çok katkıları olmuştur diye düşünüyorum. Ciddiyete gelince, bu iş çok ciddi bir idari, mali, fikri bir ciddiyetin devamıdır.

  • Siyasi malzeme yapılamazmış yakın tarihi iyi araştırın. Yerli uçak firmalarımızın ürettiği uçaklları Türk hava kurumunun teslim almasına hatta bir çok ülkenin teslim alınmayan uçaklara talip olmasına rağmen ihraç edilmesine bile izin verilmesine engel olan siyasiler oldu.
    Hükümetin yaptığı bir dünya hata var. Bunları eleştirmek düzeltmek için mantıklı eleştirilerde bulunmak muhalefetin en önemli vazifesidir. Ama özellikle Türkiyeye zerre faydası olacak her türlü icraata karşı ses çıkarmak nedir nasıl bir zihniyettir. Birde hep aynı kalıplar. Seçim geldi gaz çıktı uçak uçtu, Şeriat gelecek hepimizi kesecekler.
    Ortalık yangın yeri hayat pahalı sizin eleştirdiğiniz şeylere bak.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.