Şimdi Ara

madende ölenler neden şehit oluyor? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
2
Favori
9.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Bir çok farklı konuya değinmiştim hangisine kaynak istediğinizi söyleseniz keşke neyse.

    Adem için secde edin konusu Bakara,34'te Arapça ifade ile "uscudu liademe" (LiAdeme) şeklinde geçer. Li kelimesinin "için" anlamı da vardır yani bu ayeti Adem'e secde edin veya Adem için secde edin (bana) diye de anlayabiliriz. Bana elbette ikincisi mantıklı geliyor. Diyanetin "yeni" mealine bakarsanız o da Adem için şeklinde meal etmiş.

    Fatiha, 2: "Hamd (övgü), Alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur."

    Zariyat 60: "Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." Şeytan bir cin idi biliyorsunuz.

    Diğer ifadelerim yorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üzücü bir durum daha önce uyarı yapılmasına rağmen yine aynı şeyleri yaşıyoruz..Burada şehit veya değil tartışması yapmayacağım çünkü herşeyin doğrusunu rabbim bilir.. Sonuçta insanlar öldü tartışmaya bile gerek yok ateş düştüğü yeri yakıyor..


    Ona bakarsanız dinimizde her gün ölümü düşünmek bile şehit sayılıyor..

  • sensaura kullanıcısına yanıt
    1) Sen ayetlerin sahabe tarafından hemen yazıldığı bilgisini bize hadisleri ulaştıran kişilerden öğrendin. Ama yanıldığın bir şey var o da aslında sahabenin bütün ayetleri yazıya geçirmediğidir. Çünkü yazı işi çok zor idi o dönem. Zaten ezberleyebiliyorlardı da rahatça. Ayrıca Kur'an'ın 6236 ayeti vardır.

    2) Ben sav demedim a.s dedim o da O'na selam olsun manasındadır. Allah zaten ona selam ediyor biz demesek de olur demek ise Allah'ın emrine mazallah doğrudan karşı gelmektir bkz. Ahzâb 56... Yoksa elbette O'nun öğretilerine uymak bu tartıştığımız konudan kıymetlidir.

    3) Bir hadis uydurmak söylediğin gibi basit değil işte. Uyduranları nasıl tespit etmişler araştır bak. Çok basit sanki. Hadis merakı dediğin şey Allah'ın emridir. Namaz kılıyor musun? Zekat veriyor musun? Hac ibadetini yerine getirecek misin? Bunlara cevabın evet ise hadis (yani sünnet) bunların "Nasılına" cevaptır. Tekrar söylüyorum. Kuran ve akıl süzgeci. Bir hadisi al bak Kur'an'a çelişiyor mu? Çelişiyorsa bırak. Veya aklınla düşün. Akla zıt geliyorsa yine bırak. Bunu yapamayacak düzeydeysen böyle de tümden yabana atma olur mu? Kişi bilmediği şeyden korkarmış kaçarmış. Bilmiyorsan öğren veya sus. Kuran'da peygamber öldükten sonra ona inanın diye ifade yokmuş kardeşim sen şaka mısın? Ben nerde madenciler şehit sayılır demedim ama bunun hakkında Buharide hadis var. Ayrıca icma dedin çok güzel ama bunuj bağlayıcılığını nerden öğrendin? O da hadisten (Benim ümmetim yanlış üzerine birleşmez)
    Hadisler dilden dile dolandı derken hadis ravilerinin hadis toplamadaki tavırlarından örnek vereyim. Arapçada gelmek anlamında 2 tane kelime var. Biri (ca'e) diğeri (etee). Adam bir hadis verecek ama bu 2 kelimeden hangisiydi onda ikilem yaşıyor diye adamın güvenilirliğini düşürüyorlar ve bunu kayıtlara geçiyorlar. Hadisi alıyorlar ama adamı "hafızası zayıf" diye kaydediyorlar. Bunun hadise etkisi onu sahih derecesinden "Hasen" derecesine indirmek oluyor. Bunun gibi görsen hayret edeceğin onlarca olay var. Adamların hadis toplarken gösterdikleri hassasiyeti bilmeden belli bir çevrenin "akleden biziz, aklını kullanan biziz" gazına gelip maalesef bilip bilmeden konuşan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Keşke hep o çevrenin söylediği gibi OKUsanız. Ama sadece o çevreye ait kitapları değil elbette..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Şehitlik kavramının bile içi boşaldı.


    Şehitlik zorunlu karşılığı olmayan şeylerde verilir.Sen bir çıkar elde ediyorsan ve kendi insiyatifinle orda isen buna şehitlik filan denmez.Gönüllü iştir o.


    Misal zorunlu askerlik görevi gibi.Bu şehitliktir ama polis olsun diğer uzman erbaş vs olsun bu aslen şehit değildir.Kendi istekleri ile oraya gelmişlerdir.


    Aynı şekilde doktorluk olur öğretmenlikte buna eklenebilir.Ota b*ka şehitlik denmeye başlandı.


    Suistimalin suçu örtbas etmenin kılıfı olmuş şehitlik.Ranzadan düşüp ölene yok.Apartmanın altında çürük yapıda kalmaktan hayatını yitirene bile şehit diyecekler nerede ise.


    "Zorunlu askerlik" dışında aslen gerçek şehitlik yoktur.Devlet sırf üstlenemediği sorumluluğun bedelini hafifletmek için halkın parasını yine halkı kandırmak için kullanır.Bunu savunanada yazık diyorum.

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Öyle bir ayet yok nereden uydurdunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Hümanizmin dine muhalifliği, yani işte. O konuda hümanizm büyük bir şemsiye başlık olarak o denli tutarlı veya en basitinden homojen değil. Hatta Cicero'dan İtalyan Rönesansı'na uzanan standart bir tarihsel hümanizmayı düşünürsek hiç de öyle dine karşı değil. En basitinden İtalyan Rönesansı'nın dünyaca ünlenmiş temsili sanatındaki dini temaları düşünebiliriz. Hemen akla gelecek örnekler Leonardo Da Vinci'nin Son Akşam Yemeği diye bilinen duvar resmi, Michelangelo'nun Davud ve Musa heykelleri, Sistine Şapeli'nin tavanını kaplayan freskosu. Hümanizmanın antik öncülü addedilen, Avrupa geleneğinde önemli bir yer işgal eden Cicero da geleneksel Roma dinine (Religio) bağlı yurtsever bir karakterdi.


    Ancak aydınlanmacı rasyonalite (genel anlamda) kesinlikle dediğiniz gibi ele alınabilir. Yani dine katı biçimde muhalif. Yine de bazı aydınlanmacılar arasında Muhammed Peygamber'in de toplumunu ıslah etmeye yeltenen aydınlanmacı bir profil olarak yorumlanıp övüldüğünü not düşelim. Aydınlanmacılardaki esas alerji Avrupa'daki kurumsal dine yani Ortaçağ'ın Kilise Hıristiyanlığına, akla-bilime dayanmayan her türlü eski adete, din adamları ve mutlakiyetçi monarşiye dönüktü.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şehitlik bir makam , eğer vermezsen insanlar suçlu-sorumlu arar.

    Makamı verip oyalıyorsun , avutuyorsun...

  • realitych R kullanıcısına yanıt

    ayet yok hadis var


    Şehitler beş kısımdır: Bulaşıcı hastalığa yakalanan, ishale tutulan, suda boğulan, göçük altında kalan ve Allah yolunda savaşırken şehit olanlar.

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Çok güzel örnek vermişsin. Kulaktan kulağa oynarken bile burdan matkap derdik 4 kişi geçince sözcük "nihayet" e dönerdi. 1000 küsur yıldır ne hadisi ? Nasıl aynı kalsın ? 6000 - 7000 tane hadis yazabilmek için yemeden içmeden hadis düşünmen lazim sadece.

    7000 e kadar say desem nerdeyse 1 saat sürer. Şiir yaz yılda 300 tane yazabiliyor musun? Kim demişti hatırlamıyorum. Bu kadar hadise Peygamberin ömrü yetmez diye. Yani ben şu an deistim. Hadislerin doğruluğuna inancımı kaybetmeden önce de inanmıyordum. Akil var mantık var. Ayetlere inanan birini anlarım da bir insanın kısa hayatı boyunca 6-7000 adet hadis söylediğini ve bu 7000 hadisin günümüze kadar kulaktan kulağa değişmeden geldiğine inanmak akıl mantık işi degil. 3 kişi yan yana gelip kulağınıza birşey soyleyin bakalım öteki uçtan ne olarak çıkacak ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    madende ölenler neden şehit oluyor?
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    6 kitap var, bunları kabul ediyoruz. en önemlileri de buhari ve muslimmadende ölenler neden şehit oluyor? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de inançlı bir insan olarak hadisler için aynısını dedim ve bazı arkadaşlara göre dinden çıktım hemen kâfir ilan edildim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salih_47 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin kafanız çok karışmış, bir tatile çıkıp tek başınıza kalın. Peygamber öldükten sonra onan inanın diye bir ayet yok bu yüzden peygambere inanmayın diye bir şey demedim, nasıl da uyduruyorsun. Sen hadislere çok fazla bel bağlamışsın, muhtemelen Cübbeli Ahmet Hoca'nın vaazlarını falan dinliyorsundur ya da bir benzerini. Hadisleri peygamber sözü kabul ettiğin için gerçeği anlayamıyorsun. Hadis denince sen ve ben farklı manalar çıkarıyoruz. Siz hadisleri bu kadar savunacağınıza kuranı hatmetseysiniz zaten islam dünyası bu kadar geri kalmazdı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • akifakif32 A kullanıcısına yanıt
    İşine gelen kısmı kabul edip gelmeyeni reddedemezin. İnançsız birisi olarak rahatlıkla bende dinden çıktığını söyleyebilirim. Sadece kuran Allah diyorsan zaten deistsindir. İslam zaten hadisler bütünüdür. Hoş geldin kardeşim, ateizmin ilk basamağına adım atmışsın, bu iş hadisleri sorgulamak ve reddetmek ile başlar, kuran ayetlerini, özellikle yatak döşek özel hayat ayetlerini sorgulamakla devam eder.

    İma ettiğim ayetleri ama öyle demek istemedi, o o zamana özeldi, aslında o bütün insanlara kural olarak söylendi falan filan diye kendini tanrı yerine koyan müşrikler tarafından savunulmaya çalışılır. İşlerine gelince kuran zamanları kapsar evrenseldir derler, o ayeti gösterince işte o zamanlar öyleymiş derler 😅



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 18 Ekim 2022; 5:9:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    "Ben şehadet ederim ki, Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur ve ben yine şahadet ederim ki, Hz. Muhammed -sallâllâhu aleyhi ve sellem- O’nun kulu ve elçisidir"

    hadis konusunda size hak veriyorum bu mantıklı açıklamanızdan sonra...

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    anlamıyorlar hocam işte böyle basit bir şeyi bile, uğraşmamak için direkt blok basıyorum çoğunamadende ölenler neden şehit oluyor? 

  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Biz de kabul ediyoruz kardeş. O kitapların içindeki bütün rivayetlerin doğru olduğuna Allah'tan garantin var mı?

    Ben sana diyorum ki o altı kitaptan birinden bir hadis yazsan doğrudur derim, fakat kategorik olarak hepsi doğrudur diyemiyorum. Sana kim garanti veriyor bu konuda?

    Tekrar ediyorum sünneti reddetmiyorum, hadisler dinin vahiy dışındaki diğer kaynağı, peygamber kendi hevasından konuşmaz çünkü. Bak tekrar tekrar açıkladım bu defa doğru anla lütfen.
    Edit: telefon klavyesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 18 Ekim 2022; 5:40:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    ilk başta bende inanmamıştım mantığını sorgulamıştım. daha sonra konu başına dönünce şehadet kısmından bahsedince benimde mantığıma oturdu dediklerin.


    zaten benim bildiğim kadarıyla peygamber efendimizin sözlerini açıklayan klşilerın hafızası çok kuvvetli olduklarını duymuştum.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Açık konuşmadım kusura bakma, din derken kastettiğim İslam, başka hehangi bir din değil. Başka dinlerin hümanizm karşısındaki durumu da benzer olabilir tabii.
    İşin özü şu şekilde: hümanizmde merkezde insan var. Dinde merkezde Allah var. Hümanist yaklaşımla din övülse bile insanları ihya ettiği yönleri spesifik insanları ihya ettiği için övülür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    Doğru hocam çok kuvvetli ama en ufak bir şüphede sahihlikten düşüyor hadis. Hadisleri ileten kişiler zaten sıradan insanlarda değil, hayatını dine adamış kişiler.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.